Георги Матеев Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 Преди 1 час, vorbis каза: Мисля, че снощи на протеста си си загубил паспорта или са ти го откраднали. Не си ли спомняш?! 😉 Жалко, ще трябва да си вадиш нов специално за Израел. Няма смисъл. След трите ми разпита там със сигурност фигурирам в поне 18 израелски бази данни и нов паспорт няма да промени нищо. Особено последния път при транзитното минаване през Тел Авив се поинтересуваха много, ама много подробно от мен 🙂 Съвсем отделно, че веднъж преди години си "изгубих" почти пълния паспорт за да го запазя за спомен без да съм наясно, че българските власти декларират това в някаква международна база данни. В следващата година на поне 5-6 различни граници - включително при влизане в Германия с лична карта! - ме питаха "ооо, ама вие сте си загубил предишния паспорт, какво точно се случи", гледаха ме крайно подозрително и ме проверяваха по-обстойно. Та не искам да предизвиквам по-големи проблеми. Ще се жертвам за Хайфа, то се е видяло. Стига да успея да си купя билет от сайта на Air Haifa, че иврит не е моята сила, а никой посредник не продава техни билети. 5
Argentique Публикувано: 11 декември, 2025 Публикувано: 11 декември, 2025 Преди 3-4 г. приятелка си изгуби лк при местене насам-натам между две държави и смяна на жилища и си извади нова. После абсолютно по всички ГКПП-та, особено на летищата тук и по Европа, я проверяваха с повишено внимание, викаха я по стаички, но нищо конкретно не са ѝ казвали. Тя беше в голяма чуденка. После познат от системата я светна, че е било заради изгубения документ, който впоследствие се намери 😃 1 1
Георги Матеев Публикувано: 13 декември, 2025 Публикувано: 13 декември, 2025 2 дни безуспешно опитвах да купя билети от airhaifa.com, но така и не успявах да платя - никакви чистения на бисквитки, смяна на IP-та и прочие не помогнаха. След натискане на PAY бутона нищо не се случваше, сайтът дори не прави опит да вземе пари и не издава никакво съобщение. Съпортът също не беше особено полезен, а за съжаление нито един посредник не продава билети на Air Haifa и е възможна само директна покупка. Тази сутрин пробвах пак, но за спорта смених браузъра от Chrome на Edge, а финалната страница (след като попълних данните на картата) я върнах обратно на иврит за да не седи преведена. Не знам кое от двете помогна, или може би и двете, но вече имам билети 🙂 Интересното е, че като избор имаше само една тарифа - FULL FLEX - която включва безплатна промяна на полета до 24 часа преди излитане и възможност за отмяна + пълно възстановяване на платеното като кредит в акаунта. Живот и здраве в края на февруари ме чака уикенд в Хайфа: 27 Feb, fri // Air Haifa SOF 12:15 - HFA 15:45 01 Mar, sun // Air Haifa & Wizz Air HFA 18:30 - LCA 19:30 LCA 23:05 - SOF 01:30 Целият маршрут излезна общо €135, което ми се струва много прилично предвид всички обстоятелства. Ако случайно някой има желание да дойде с мен и да ми гледа имиграционния сеир на влизане в Израел - да заповяда 🙂 13 1
stanimir Публикувано: 13 декември, 2025 Автор Публикувано: 13 декември, 2025 10 minutes ago, Георги Матеев said: Ако случайно някой има желание да дойде с мен и да ми гледа имиграционния сеир на влизане в Израел - да заповяда 🙂 Те не обичат някой да гледа.Най-много да подкарат и него. 2 4
Crazy Horse Публикувано: 13 декември, 2025 Публикувано: 13 декември, 2025 преди 5 часа, Георги Матеев каза: Целият маршрут излезна общо €135, което ми се струва много прилично предвид всички обстоятелства. Ако случайно някой има желание да дойде с мен и да ми гледа имиграционния сеир на влизане в Израел - да заповяда 🙂 Страхотен маршрут и цена, Жоро! Кефиш ме просто! Сеир не искам да гледам, а ти пожелавам всичко да е наред! Аз лично ще изчакам още година-две с Израел и Йордания. 1
boogy83 Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 На 13.12.2025 г. в 9:34, Георги Матеев каза: Ако случайно някой има желание да дойде с мен и да ми гледа имиграционния сеир на влизане в Израел За тия 130 евро така ми се иска.....хем сеир ще има, хем и може да се включа в сеира, че и моя паспорт не е цвете , ама....свъри ми царството с пътуванията на воля 1 3
Zdravko Nestorov Публикувано: 15 декември, 2025 Публикувано: 15 декември, 2025 преди 6 минути , boogy83 каза: За тия 130 евро така ми се иска.....хем сеир ще има, хем и може да се включа в сеира, че и моя паспорт не е цвете , ама....свъри ми царството с пътуванията на воля Има само два варианта, за да свърши това царство - постоянна работа или постоянна жена 😄 Въпреки че второто може да направи пътуванията повече 😄 (май и първото може, ама там не са от много хубавите пътувания 😄). 1 1
yavorfly Публикувано: 21 февруари Публикувано: 21 февруари тежки седмици , може и месеци ги очакват евреите . Ако затворят летището заради конфилкта Тръмп - Иран , а то не само че ще се затвори , а трябва и да прострада . Ще им бъде много много скучно на тия от имиграция на летището . Между другото , не ги засичам във Варна, нещо са подвили опашка . Уиз са спрели полета в понеделник. Не че нещо но имам ресто да им връщам. Сезона предстои .... 1
Георги Матеев Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Дойде заветният ден - след малко излитам към Хайфа с доста новичък ATR72-600 на Air Haifa. На полета има максимум 25 пътника и по-скоро не прогнозирам дълъг живот на линията. Съвсем неизненадващо аз съм единственият не-израелец на борда, а като аржентинец под прикритие не очаквам и особени драми на влизане в Израел. Тежко въоръжените момчета на чекина в София правеха впечатление, макар че това е стандартно за израелски полети. Стискайте палци да не затворят въздушното пространство докато съм там и да се прибера в неделя по план 🙂 25 2
Георги Матеев Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Докладвам от Хайфа - всичко е ок. Аржентинската диверсия проработи и минах паспортен контрол за 30 секунди 🙂 19 9 1
neuromancer Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Демек не са чак толкова лоши израелците? Аз пък ако бях, и ако е вярно че таргетират нетипични туристи, бих сметнал, че българин пътуващ от София не е интересен с нищо, а аржентинец пътуващ София - Хайфа вече е нещо съвсем странно и необикновено и заслужава сериозно разследване 😃 4 12
ivailo_radev Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари преди 5 минути , neuromancer каза: Демек не са чак толкова лоши израелците? Аз пък ако бях, и ако е вярно че таргетират нетипични туристи, бих сметнал, че българин пътуващ от София не е интересен с нищо, а аржентинец пътуващ София - Хайфа вече е нещо съвсем странно и необикновено и заслужава сериозно разследване 😃 Те четат, четат. 3 7
Георги Матеев Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари преди 27 минути , neuromancer каза: Демек не са чак толкова лоши израелците? Аз пък ако бях, и ако е вярно че таргетират нетипични туристи, бих сметнал, че българин пътуващ от София не е интересен с нищо, а аржентинец пътуващ София - Хайфа вече е нещо съвсем странно и необикновено и заслужава сериозно разследване 😃 И да и не. Въпрос на какви печати имаш в паспорта. С българския щях да имам проблем 100%, особено с пресния декемврийски печат от Либия - който дори в Египет предизвика усложнение, а аржентинския е направо като момина сълза с почти нищо арабско в него (само едно Мароко, за което попитаха изрично). Полицаят като видя хотелската резервация и неделния ми билет за Ларнака явно реши, че съм типичен турист, който прави кръгче в района преди да се върне в Южна Америка 🙂 А на самолета нямаше нито 1 българин и това повече щеше да бие на очи... 4
boogy83 Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари преди 2 часа, Георги Матеев каза: Докладвам от Хайфа - всичко е ок. Аржентинската диверсия проработи и минах паспортен контрол за 30 секунди 🙂 Ама не е само паспорта....гледам си се избръснал гладко, а не както обичайно си ходиш 2 4
traveler Публикувано: 27 февруари Публикувано: 27 февруари Аз пък много се съмнявам дали на паспортния им контрол не излиза и българският паспорт. Все пак това е Израел. Така че и аз залагам на бръсненето. 7
stanimir Публикувано: 28 февруари Автор Публикувано: 28 февруари То и аз влязох за 30 секунди , но излязох за 2 часа и кусур 😄 3
ivailo_radev Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Стискам ти палци, Жоро! По разни информации Израел започва в момента удар срещу Иран. Дано да са грешни информациите. 1
Otnesen Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Започнали са удари. https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/izrael-i-sasht-nanasyat-raketni-udari-iran 5
stanimir Публикувано: 28 февруари Автор Публикувано: 28 февруари Даже се забавиха , беше пределно ясно.
ivailo_radev Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари преди 4 минути , stanimir каза: Даже се забавиха , беше пределно ясно. Чакахме шишето с пясъка всички 😄
Георги Матеев Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Исках тръпка - е, получих я. Разбрахме всичко минути след удара по Техеран. Системата за известия е много ефективна. В момента сме в бомбоубежище на 50 метра от хотела и над главите ни се сипят ракети - отговорът на Иран. Не си представях точно така посещението в Хайфа, но... Поне една "колежка" извади уиски и си успокояваме нервите 🙂 12 20 2
logist13 Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари преди 23 минути , Георги Матеев каза: Исках тръпка - е, получих я. Разбрахме всичко минути след удара по Техеран. Системата за известия е много ефективна. В момента сме в бомбоубежище на 50 метра от хотела и над главите ни се сипят ракети - отговорът на Иран. Не си представях точно така посещението в Хайфа, но... Поне една "колежка" извади уиски и си успокояваме нервите 🙂 Дано не се проточи много, че тръгването по въздух ще е невъзможно. Не видях от Хайфа да има редовни ферита към Кипър или Гърция, сигурно ще трябва по суша към Йордания или Ливан. Ако не, по-дългичка почивка в Израел 🙂
jorocontrola Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари преди 3 минути , logist13 каза: или Ливан. Ако не, по-дългичка почивка в Израел 🙂 Колкото се минава от Северна в Южна Корея, толкова и от Израел към Ливан. Минава се, ама ако не те хванат… 😉
Георги Матеев Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Положението от последните 40 мин: Засега уж не се чакат още удари. Вече сме вън от бункера и всичко изглежда сякаш нищо не се е случило. Даже току-що по улицата мина един градски автобус. Ливан и Йордания въобще не са опция, а за полета ми утре ще видим. За момента нищо не е отменено от утрешните полети, а и в случая е плюс, че Хайфа е доста малко летище (Тел Авив директно го затвориха още преди 2 часа, но там са американските изтребители). Не мога да се оплача от липса на адреналин 🙂 20 3 2
ivailo_radev Публикувано: 28 февруари Публикувано: 28 февруари Надявам се да нямаш големи спънки в прибирането. Мен ми е тъжно, че за толкова хиляди години еволюция, най-напредналото е начините, по които да се унищожим 😞 21 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега