Прескочи до съдържание

Кола под наем в Йордания

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , tougherty каза:

Проверих цените им, но най-евтината кола за 4 дни излиза с 10Е повече от rentalcars/Avis. Май ще ги пропускам 😀

Не съм проверявал цените на всички коли. Проверявал съм обаче за микробус и там разликата е осезателна в полза на dollarjordan.Говорим за разлика от 200+ лева за четири дни.

преди 2 минути , ACM каза:

Бий на Хамзата един зад врата от мен. Бъдете много внимателни защото ние използвахме 3 карти за хотели/кола/входове и от трите имаше опит за източване. 2 успешни като единият беше за 1800 лв. 

С този пост ......ме накара светкавично да мина на варианта плащане само в кеш.Е колата няма как да не я вземем с карта но там ще го мислим.

• Харесвам 1
Публикувано:

Опитвам се да резервиррам кола през Ренталкарс от летище Акаба от неделя 20:45ч до сряда и ми изписва, че нямат никакви коли в наличност. За по- ранен час има, но полетът е в 20:30 и не ми се вярва да не се съобразят с този час - все пак поне 5 клиента ще имат. Ясно е, че няма офиси на летището, но как става резервацията в такъв случай? 

Публикувано:

Резервирах колата - Avis през rentalcars и имам няколко въпроса:

1. Колко пари депозит блокират при получаването на колата?

2. Някой пробвал ли е дали за тази цел може да послужи Revolut? След последните мнения хич не ми се ще да давам номер и код на кредитна карта.

3. Има ли вариант да дам виртуална кредитна карта? В смисъл картата си е пластика, но е от този вид, в който зареждаш вътре сума, за да може да се ползва.

4. Необходима ли ми е външна допълнителна застраховка? По-евтиния вариант на worldwideinsure за 4 дни е 15 паунда. Все пак се чудя има ли смисъл да ги плащам.

5. Ще ми се да им пратя предварително на Avis ваучера от rentalcars, за да не се окаже, че са ни забравили и да ни загубят час докато ни докарат кола. Дали четат мейли или да пращам на WhаtsApp?

6. Тегаво ли е много шофирането в Йордания през нощта? Колкото и да не ми се щеше, май ще пътуваме повече по тъмно, отколкото по светло?

7. Доколкото прочетох, "бързата" магистрала е пустинната 15, а царския път 35 е по-бавен, но по-живописен. Тъй като ще бързаме да стигнем по светло в Wadi Rum и няма как да изкараме целия царски път от Al-Karak до Wadi Rum, мисля да карам основно по 15, но да кривна по царския път в най-живописната му част. Въпросът ми е коя тя - от Al-Karak дo At-Tafilah, от At-Tafilah до Shobak или от Shobak до връзката с 15? Не можах да се ориентирам особено от google maps, затова моля за съдействие някой, който е карал по светло по царския път.

Знам, че въпросите станаха много, но всякаква помощ е добре дошла.

Публикувано:
преди 24 минути , tougherty каза:

Незнам колко ще съм ти от помощ но все  пак да се ориентираш:

kola.jpg.afc16d16228e153c2b4c6ddcc3b94cb9.jpg

Това са разбивките на депозитите дадени ми от Dollar относно наемането на автомобил.Обърни внимание,че ако си направиш застраховка CDW при тях депозита за колата е много по-малък.

преди 2 часа, Цвете каза:

Опитвам се да резервиррам кола през Ренталкарс от летище Акаба от неделя 20:45ч до сряда и ми изписва, че нямат никакви коли в наличност. За по- ранен час има, но полетът е в 20:30 и не ми се вярва да не се съобразят с този час - все пак поне 5 клиента ще имат. Ясно е, че няма офиси на летището, но как става резервацията в такъв случай? 

Цвете опитай с други компании.И на мене Ренталкарс ми дадоха,че нямат налични,но много други изписват,че имат.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 минута , Цвете каза:

Красене, това от dolarjordan  ли е разбивка? 

Точно от тях.

Вие кога ще сте в Йордания?

Публикувано:
преди 3 минути , krasen_denev каза:

Точно от тях.

Вие кога ще сте в Йордания?

12-15.01.2020 И аз им писах мейл преди малко, да видим какво ще отговорят. Ти резервира ли?

Публикувано:
преди 1 минута , Цвете каза:

12-15.01.2020 И аз им писах мейл преди малко, да видим какво ще отговорят. Ти резервира ли?

Е ние на 12.01 си тръгваме.Тъкмо ще ти оставя буса на летището😁.Ние сме шест човека в девет местен бус за да се чувства изобилието от място ,а и да компенсираме тесните пространства в самолетите на Раян.

Да резервирах! Колко съм резервирал ще видя на място?!? Направих резервация,но тя е само като потвърждение.Всичко ще плащам на място.Писах им мейл,на който ми отговориха след четири дни и общо взето нищо конкретно не пишеше в него.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, tougherty каза:

2. Някой пробвал ли е дали за тази цел може да послужи Revolut? След последните мнения хич не ми се ще да давам номер и код на кредитна карта.

3. Има ли вариант да дам виртуална кредитна карта? В смисъл картата си е пластика, но е от този вид, в който зареждаш вътре сума, за да може да се ползва.

4. Необходима ли ми е външна допълнителна застраховка? По-евтиния вариант на worldwideinsure за 4 дни е 15 паунда. Все пак се чудя има ли смисъл да ги плащам.

5. Ще ми се да им пратя предварително на Avis ваучера от rentalcars, за да не се окаже, че са ни забравили и да ни загубят час докато ни докарат кола. Дали четат мейли или да пращам на WhаtsApp?

6. Тегаво ли е много шофирането в Йордания през нощта? Колкото и да не ми се щеше, май ще пътуваме повече по тъмно, отколкото по светло?

7. Доколкото прочетох, "бързата" магистрала е пустинната 15, а царския път 35 е по-бавен, но по-живописен. Тъй като ще бързаме да стигнем по светло в Wadi Rum и няма как да изкараме целия царски път от Al-Karak до Wadi Rum, мисля да карам основно по 15, но да кривна по царския път в най-живописната му част. Въпросът ми е коя тя - от Al-Karak дo At-Tafilah, от At-Tafilah до Shobak или от Shobak до връзката с 15? Не можах да се ориентирам особено от google maps, затова моля за съдействие някой, който е карал по светло по царския път.

Засегнал съм 1, 4 и 5 в постовете си отпреди няколко дни. 

6 - аз карах от Акаба до Петра по тъмно. За мен не е проблем, понеже имам доста опит, но за някои може да се окаже приключение. След като се слезе от магистралата има един участък, който върви само по хълмове и някак са успели да го направят така че нищо да не се вижда в определени моменти. Смисъл, че караш нагоре по баира, вече виждаш края на изкачването, но след него няма плато (равно място преди спускането), а както караш нагоре и веднага започва спускането надолу. Трудно е да се опише, изобщо не знам дали ме разбираш, но в тази ситуация нямаш никаква идея накъде отива пътят. Както се качваш, следователно даваш газ, колата се засилва и се оказва, че имаш рязък десен/ляв завой, който няма как да бъде предвиден, понеже нищо не се вижда. И това от позицията на човек, управляващ чудовищно висок Форд. С нормална кола дори не искам да си представям какво е. Моят навигатор ми казваше какъв завой следва, иначе буквално трябваше да намалявам до 15-20 км в час на всяко изкачване, за да се справя с тези завои. Иначе пътят е хубав като настилка, но това на мен си ми беше голям проблем. 

После карах Уади Рум - летище Акаба пак по тъмно. Ако знаеш къде отиваш, нямаш проблем, там е по-широк е хубав пътя. Всъщност е магистрала през по-голямата част. 

7. 35 не е за изпускане, дори съжалявам, че само веднъж го минах. Уникални пейзажи, просто нямам думи и страхотно за каране ако колата е хубава. Нашият Форд беше абсолютен звяр и карането в подобна местност беше истинско удоволствие. Отзад малко се оплакваха, ама просто пуснах по-силно радиото. 

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 3 часа, tougherty каза:

Моите съвети:

1. В условията на rentalcars би трябвало да пише.

2. .......................

3. ......................

4. За Йордания си направи външна застраховка. Тази тема е многократно разисквана. Ако имаш щета в Йордания и си направил застраховката си при Avis, ще ти трябва полицейски протокол. Конкретно за Йордания, външната застраховка е най-добрият вариант.

5. Задължително се свържи с Avis по всички възможи начини. Нямаш си идея за какви небрежари става дума.

6. По принцип съм забелязал, че за един наистина опитен шофьор, шофирането не само в Йордания, но и където и да било по света не само, че не е проблем, а удоволствие да се справя с тежкия трафик и новите условия. Движението в Йордания е тежко само в Аман. Във всички останали части на страната е рехава работа. Да, от време на време някоя камила щави по пътя или някой камион си кара в лява лента, така че трябва да го изрежеш отдясно, но като цяло нищо фрапиращо.

7. Затова коя част от пътя е най-живописна всеки има свое мнение. За мен е много трудно да кажа. По спомени първата част на пътя от Карак до Ат-Тафилах бе скучна, втората част обаче бе наистина яка. Около крепостта на Шобак също бе яко.

Ако търсиш як път и страхотни пейзажи, то това е пътят от Мадаба - Планината Небо - Мъртво море. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

Да добавя и аз едно впечатление от началото на годината. Понеже бях с предплатен ваучер от Europcar, не трябваше изобщо да искат карта. Въпреки това човекът в бусчето настояваше, че кола без да оторизира карта не дава. Е “оторизира” я преписвайки си данните на листче 🙂 Не е имало странни тегления, но зная за опарени. Та за летището в Акаба - внимателно къде и колко данни от КК оставяте (поне cvc кода не следва да се дава).

• Харесвам 1
Публикувано:
На 29.10.2019 г. в 20:10, cck каза:

Да добавя и аз едно впечатление от началото на годината. Понеже бях с предплатен ваучер от Europcar, не трябваше изобщо да искат карта. Въпреки това човекът в бусчето настояваше, че кола без да оторизира карта не дава. Е “оторизира” я преписвайки си данните на листче 🙂 Не е имало странни тегления, но зная за опарени. Та за летището в Акаба - внимателно къде и колко данни от КК оставяте (поне cvc кода не следва да се дава).

Аз също да се включа по тази част. Още на летището видях как снимат с телефон КК на хората вземащи ренталкари и от двете страни. Нас ни бяха забравили и ни заведоха в офиса на Avis, където служителя също ми снима картата, като ме убеждаваше, че нещата са completely safe🤔.

Още на следващия ден, след кацането в България, отидох да си извадя нова пластика.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 29.10.2019 г. в 9:00, krasen_denev каза:

Незнам колко ще съм ти от помощ но все  пак да се ориентираш:

kola.jpg.afc16d16228e153c2b4c6ddcc3b94cb9.jpg

Това са разбивките на депозитите дадени ми от Dollar относно наемането на автомобил.Обърни внимание,че ако си направиш застраховка CDW при тях депозита за колата е много по-малък.

Цвете опитай с други компании.И на мене Ренталкарс ми дадоха,че нямат налични,но много други изписват,че имат.

Това НЕ е депозит, а самоучастие , тоест ако имаш щета, самоучастието си го плащаш, като при сключена застраховка при тях, самоучастието ( deductable )е по-малко ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Гепиха ме с 160 по тяхната магистрала и ме караха да им показвам българки. После се оказа, че нямам документи на колата, но след 10минути лаф ме пуснаха.

Карането по магистралата е тегаво, карат като арабин в пустиня ама буквално. Няма мигачи и ръката е на клаксона винаги.

Иначе rentacarите са на канче ама не ги бърка. Ние обикаляхме доста и не сме имало проблем, бяха ми дали хибрид, който яко върви.

• Замислям се 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес имаше екшън на магистралата от Петра към Керак. Камионът пред мен явно мина през спраскана и останала на платното гума и буквално я изстреля към мен. Нямаше как да я избегна - всичко стана много бързо и нямаше как да реагирам без риск да причиня сериозна катастрофа. Щети по колата - пукната броня, чукнати капак и калник, изчезнал преден номер. Камионът изобщо не спря, спря друг камион който се движеше зад нас, поприказва ми на арабски и като разбра че съм чужденец и не го разбирам, направо си се качи на камиона и си замина. Търсих номера половин час с фенерче на магистралата и не го намерих. Звъннах на шефчето на Авис, каза не се притеснявай за номера, викни полиция да ти напишат протокол. Вече минаваше 22.00 часа и бяхме на поне 50 км от Керак. Направо виждах как убиваме още 2-3 часа заради тоя протокол. Споменах на ависаджията за застраховката ми в worldwideinsure и той размисли за протокола. Ще си дръпнел щетите от мен, а по застраховката щели да ми ги върнат. Казах му че май по-добре да викам полиция, като му спестих, че нищо не може да си дръпне, защото за депозит ми снима (при това само отпред) Революта, а реално пари не бяха блокирани, пък на мен първата ми работа след инцидента беше да си замразя картата. В крайна сметка не звъннах на полицията, а направо продължих към Карак. Сега се чудя трябва ли да уведомя worldwideinsure за случая или това е необходимо чак след като (или по-скоро ако) авис ми изтеглят пари за щетите. Малко ми е криво да ги оставя без да могат да си покрият щетите, защото хората бяха супер точни и готини до момента (освен че ми дадоха един супер очукам Шевролет Круз пред разпадане ) и затова ще отблокирам Революта като се разберем колко пари ще искат. Хазяинът в Керак е много услужлив и освен че ми записа целият инцидент на арабски, ако се наложи да го пускам на някой катаджия, който ме попита къде ми  е предният номер, ми предложи да ми свали задния и да го монтира на мястото на предния, за да не ме закачат изобщо. Чудя се дали има смисъл?

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 12 часа, tougherty каза:

Днес имаше екшън на магистралата от Петра към Керак. Камионът пред мен явно мина през спраскана и останала на платното гума и буквално я изстреля към мен. Нямаше как да я избегна - всичко стана много бързо и нямаше как да реагирам без риск да причиня сериозна катастрофа. Щети по колата - пукната броня, чукнати капак и калник, изчезнал преден номер. Камионът изобщо не спря, спря друг камион който се движеше зад нас, поприказва ми на арабски и като разбра че съм чужденец и не го разбирам, направо си се качи на камиона и си замина. Търсих номера половин час с фенерче на магистралата и не го намерих. Звъннах на шефчето на Авис, каза не се притеснявай за номера, викни полиция да ти напишат протокол. Вече минаваше 22.00 часа и бяхме на поне 50 км от Керак. Направо виждах как убиваме още 2-3 часа заради тоя протокол. Споменах на ависаджията за застраховката ми в worldwideinsure и той размисли за протокола. Ще си дръпнел щетите от мен, а по застраховката щели да ми ги върнат. Казах му че май по-добре да викам полиция, като му спестих, че нищо не може да си дръпне, защото за депозит ми снима (при това само отпред) Революта, а реално пари не бяха блокирани, пък на мен първата ми работа след инцидента беше да си замразя картата. В крайна сметка не звъннах на полицията, а направо продължих към Карак. Сега се чудя трябва ли да уведомя worldwideinsure за случая или това е необходимо чак след като (или по-скоро ако) авис ми изтеглят пари за щетите. Малко ми е криво да ги оставя без да могат да си покрият щетите, защото хората бяха супер точни и готини до момента (освен че ми дадоха един супер очукам Шевролет Круз пред разпадане ) и затова ще отблокирам Революта като се разберем колко пари ще искат. Хазяинът в Керак е много услужлив и освен че ми записа целият инцидент на арабски, ако се наложи да го пускам на някой катаджия, който ме попита къде ми  е предният номер, ми предложи да ми свали задния и да го монтира на мястото на предния, за да не ме закачат изобщо. Чудя се дали има смисъл?

Обади им се,задължително! Те/worldwideinsure/ със сигурност ще ти кажат какво да правиш и какви документи да събереш.Поискай протокол за щетите от от фирмата за отдаване на колата под наем.Но най-добре се обади на застрахователната компания.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, tougherty каза:

Забравих да попитам и какви документи трябва да представя на worldwideinsure за да ми възстановят щетите?

Това го пише в полицата ти.

Мога да ти напиша за iCarhireinsurance какви документи представяхме заради "откраднатата антена" в Бари, но не очаквам нещата при WWI да са по-различни.

1. Договора за наем на колата (не резервацията, а договора - подписан).

2. Фактурата от рент-а-кар компанията за сумата, която им заплащаш за щетата, както и описа на щетата/претенцията на компанията.

3. Извлечението от банката за направеното плащане към рент-а-кар компанията.

Докато Avis не предявят към теб претенции и не ти поискат пари, не виждам за какво да се свръзваш със застрахователя.

преди 13 часа, tougherty каза:

Малко ми е криво да ги оставя без да могат да си покрият щетите

Живи да ги ожалиш! Нали не мислиш, че колите им са без застраховка и че няма кой да им покрие щетите? Всички рент-а-кар автомобили и имат пълна застраховка. Това със самоучастието и плащането на допълнителна "застраховка" е тяхна измишльотина, за да изкопчат повече пари от наемащия. Пускат по-ниски цени за наема, за да може да излизат по-напред в търсачките (а вероятно и за да плащат данъците върху по-ниска ставка), а остатъка маскират като застраховка.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз по-скоро бих предположил, че няма да те пуснат при предаването на колата, ако не могат да теглят от замразената карта. Но може да са небрежни или доверчиви, кой знае

• Харесвам 1
Публикувано:

@ven62 , прощавай, видях че worldwideinsure са ти възстановявали пари от щети по рент-а-кар. Дали си спомняш какви документи поискаха?

Публикувано:

Мнението е от друга тема и го пускам тук.

Ние нямахме абсолютно никакъв проблем с колите-2 броя. Взимане, депозит на ПОС, забележки, връщане, не е имало опити за теглене, върнаха депозита много бързо.

Публикувано:

Здравейте, да се изходя и аз по темата с едно питане. Та, ние с жена ми, когато пътуваме, винаги се случва нещо. Даже в пътеписите си почвам вече с "Няма пътешествие без произшествие". Та взехме си кола от Долар в Акаба - но беше запазена и платена през Car Del Mar с връщане на депозита при инциденти и т.н. До тук добре, ама като кацнахме, се оказа, че нещо резервацията ни я няма в системата им на Долар в Акаба, ама ни дадоха един Шевролет Круз (очевидно не ни върви на магеланци с тези Шевролети в Акаба, ама поне номер си имаме още и преден и заден) и казаха, че ще се свържат с Car Del Mar и нали ако дел марцците не им преведат парите, аз ще трябва да си плащам. Колата беше страшно очукана, като рисувахме един час по схемата чертички и общо взето стана като детска книжка за оцветяване. И това дори още не ми е проблемът. Всичко беше наред, до днес. Спряхме на една гледка малко преди Петра (около 10 км преди Петра) и отварям вратата и като я дръпна този ми ти вятър и прас в таксито до мен. Таксиджията го нямаше, та ударихме по една снимка и си потеглихме. След 5 километра спрях да видя каква е хавата. Ми … вратата беше изкривена леко в единия край. Та първата ми работа беше да спра в едно село в един сервиз и да ми я изправят за 10 динара (човекът и пари не искаше, че и чай предложи). Та вратата си е правичка сега, ама се вижда една драскотина, около 30-40 см. отгоре надолу, там където беше изкривено. Погледнах си протокола - това беше едното от малкото места, на които тази кола нямаше драскотина. И сега се чудя какво да правя. Вариант 1: Да си мълча ли и да се надявам да не гледат много при толкова много драскотини (няма част от колата, която да не е надраскана) и вече ако кажат нещо да пишем някакъв протокол за щета, който да давам на застрахователя? Вариант 2: Предпоследния ден сме в Акаба и тогава мога да отида да им кажа, ама тогава със сигурност ще има писана щета и ще ми удържат от депозита, пък аз ще се надявам да ми ги върне застрахователя. Но пък поне няма да ме бавят преди полета. Много ще съм благодарен за съвети.

• Замислям се 1
Публикувано:

Изобщо не им казвай - при толкова очукана кола няма и да разберат. На мен ако номера ми беше на място, даже нямаше да забележат, че колата е претърпяла удар.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.