Svetulche Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 13 часа, tenchi каза: Гили – останах с впечатлението , че е спокойно , красиво място, „истинското Бали“ от преди 20 години. Приемам всякакви идеи за хотел и интересни места , които могат да се посетят. Имате предвид островите Gili? Ако да - те са три: Gili Trawangan, Gili Meno и Gili Air. Водят се по-скоро част от Ломбок, населението е мюсулманско, което по никакъв начин не се отразява на туризма там. Аз лично избрах Gili Meno (най-малкия от островите и най-слабо населения) и съм много доволна от времето, прекарано там (2 нощувки, два дни и половина). Островът е изключително малък, обикаля се за час бавно ходене. Няма много какво да се прави там, освен да се наслаждаваш на плажовете (доста корали имаше), водата, шнорхелинга и вкусната храна (доста различна от тази на Бали). Пълна почивка на изключително спокойно и много уютно място. От Gili Trawangan впечатлението ми е само от малкото време, прекарано докато чакахме лодката до Бали - много туристи, обичайните магазини, барове .... не ми допадна много, но зависи кой какво търси. А и вероятно във вътрешността (това е най-големият остров) е различно. 1
Дани Магелани Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 Аз също не препоръчвам големите хотелски сгради в Бали. Винаги съм била в едноетажни къщички, с изключение на нощувка в бизнес хотел до летището, с екстра за снимане на самолетите от покривния басейн. Но винаги съм се стремила хотелът да е на плажа, което ми е условие N1.
tenchi Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 Преди 1 час, Rainy каза: Виждам, че обсъждате нощувките в Санур. Моят опит е скромен, но нека го споделя. Отседнах в Bali Gazebo и бях много доволна, а аз съм ужасно капризен клиент: да е с местен колорит, да бъде чисто, максимално добра локация, с атмосфера, красиво - и да не е скъпо. http://www.baligazebo.com/ Аз наех Villa Joglo. Беше и на пет минути до най-хубавия плаж, плюс басейни. И на улицата с огромен избор за храна. Единствен недостатък за мен беше липсата на интернет в бунгалото, само в лоби бара, но те споделиха, че интернет и в бунгалата ще има след няколко месеца. Подчертавам, говоря за декември 2014 г. Видях препоръчвани огромни хотелски сгради. Изборите са категорично лични, но ще дам моето мнение: за мен е грехота да си в Бали и да не се потопиш в прелестта на този тип настанявания - освен ако няма някакви специални причини да се иска висока сграда. Лелеее, Rainy, добре дошла в отбора! Имам същите изисквания за хотел. Благодаря за включването!
Monika_Koko Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 Искам да споделя и аз мнение относно избора на място за нощувки на Бали. И аз като всички си запазих нощувки (5бр.) в Санур. Оказа се изключително тихо и спокойно място. Но.... прекалено тихо..... за моя вкус. Вечер покрайбрежната линя рестораните бяха почти празни и затваряха рано. В 9ч. вече започват да събират масите. Във вътрешността работят по до късно , но пак е рядкост. Магазините затварят в 10ч. Разбира се, причина за това може да е периодът в който бях аз, а именно февруари месец. Бях оставила и два дена накрая на нашия престой в района на Canggu beach. Там определено живота кипеше с пълна сила. Барове, ресторанти работят почти денеонощно. На плажа вечер , танци, китари, огньове, коктейли. Много млади хора, настроение и веселба. С две думи там е купона. Цените се оказаха абсолютно същите , както в Санур( говоря за ресторанти и масажи). Много е важно всеки сам за себе си да реши, кое предпочита . 2
tenchi Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 48 минути , Svetulche каза: Имате предвид островите Gili? Ако да - те са три: Gili Trawangan, Gili Meno и Gili Air. Водят се по-скоро част от Ломбок, населението е мюсулманско, което по никакъв начин не се отразява на туризма там. Аз лично избрах Gili Meno (най-малкия от островите и най-слабо населения) и съм много доволна от времето, прекарано там (2 нощувки, два дни и половина). Островът е изключително малък, обикаля се за час бавно ходене. Няма много какво да се прави там, освен да се наслаждаваш на плажовете (доста корали имаше), водата, шнорхелинга и вкусната храна (доста различна от тази на Бали). Пълна почивка на изключително спокойно и много уютно място. От Gili Trawangan впечатлението ми е само от малкото време, прекарано докато чакахме лодката до Бали - много туристи, обичайните магазини, барове .... не ми допадна много, но зависи кой какво търси. А и вероятно във вътрешността (това е най-големият остров) е различно. Аз се двоумя между Gili Meno и Gili Air. Обичам да се наслаждавам на красива, девствена природа. Ако плажовете са безлюдни , но големи и красиви - още по-добре. Знам, че Бали не е плажна дестинация, затова си мисля, че на Gili мога да открия частица от това. А вие предварително ли заявихте лодка и от къде? Какви са цените?
Дани Магелани Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) преди 3 минути , Monika_Koko каза: Искам да споделя и аз мнение относно избора на място за нощувки на Бали. И аз като всички си запазих нощувки (5бр.) в Санур. Оказа се изключително тихо и спокойно място. Но.... прекалено тихо..... за моя вкус. Вечер покрайбрежната линя рестораните бяха почти празни и затваряха рано. В 9ч. вече започват да събират масите. Във вътрешността работят по до късно , но пак е рядкост. Магазините затварят в 10ч. Разбира се, причина за това може да е периодът в който бях аз, а именно февруари месец. Бях оставила и два дена накрая на нашия престой в района на Canggu beach. Там определено живота кипеше с пълна сила. Барове, ресторанти работят почти денеонощно. На плажа вечер , танци, китари, огньове, коктейли. Много млади хора, настроение и веселба. С две думи там е купона. Цените се оказаха абсолютно същите , както в Санур( говоря за ресторанти и масажи). Много е важно всеки сам за себе си да реши, кое предпочита . Дай , моля, линк към хотела си! Към двата, най-добре. Редактирано 3 март, 2019 от Дани Магелани
tenchi Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 4 минути , Monika_Koko каза: Искам да споделя и аз мнение относно избора на място за нощувки на Бали. И аз като всички си запазих нощувки (5бр.) в Санур. Оказа се изключително тихо и спокойно място. Но.... прекалено тихо..... за моя вкус. Вечер покрайбрежната линя рестораните бяха почти празни и затваряха рано. В 9ч. вече започват да събират масите. Във вътрешността работят по до късно , но пак е рядкост. Магазините затварят в 10ч. Разбира се, причина за това може да е периодът в който бях аз, а именно февруари месец. Бях оставила и два дена накрая на нашия престой в района на Canggu beach. Там определено живота кипеше с пълна сила. Барове, ресторанти работят почти денеонощно. На плажа вечер , танци, китари, огньове, коктейли. Много млади хора, настроение и веселба. С две думи там е купона. Цените се оказаха абсолютно същите , както в Санур( говоря за ресторанти и масажи). Много е важно всеки сам за себе си да реши, кое предпочита . Monika_Koko аз потърсих посочения от теб хотел в Санур, но не го открих. Може ли линк и мнение! преди 6 минути , Дани Магелани каза: Дай , моля, линк към хотела си! Към двата, най-добре. Извинявам се ! Питаме за едно и също нещо в едно и също време.
Monika_Koko Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 https://www.airbnb.com/rooms/10211283?adults=6&toddlers=0&check_in=2019-04-01&check_out=2019-04-05&guests=1&s=2po-pM5C, Това е вила през airbnb. Като локация беше много добра, много чиста( всеки ден идваше жена да чисти) , изключително в балийски стил, тоалетна и душ на открито. Ние бяхме 6 човека с две деца. Всяка стая си е самостоятелна къщичка с баня и тоалетна и общ басейн с отворена дневна и кухня. Прекрасно място. Anginsepoi, Canggu, Bali, Indonesia, много съм доволна и от този хотел, резервиран през букинг. 1 1
Vanya7 Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 (редактирано) 5 hours ago, Христиан said: Може ли малко повече инфо за това място, че коментарите му не са много добри. Хората казват, че е мръсно, със стара баня и че ако пристигаш късно няма кой да те посрещне за чек-ин. Също така и локацията май е кофти. Честно казано - не зная дали да препоръчам мястото. Съгласна съм с коментарите по-горе за Азия и си мисля и че за най-хубавия хотел може личните впечатления да са различни, какво остава за по-базови решения. Ако идеята на престоя е релакс и почивка на Бали - не е това мястото. Ако целта е базиране за трипчета - за мен лично е супер (но пък аз съм "калена" от Азия и Тунис 🙂 ). За красива вила на плажа за релакс на Бали, вече споменах из коментарите избора ни и беше доста по-приятен от споменатото място. За стаята - беше окей, имаше собствена баня с топла вода (следете това при избора си) - може и да е била стара (нямам негативни спомени). Имаше кой да ни посрещне, имаше интернет и беше приятно след целодневна разходка да споделяме впечатленията си край басейнчето. Локацията е относнително нещо - бяхме на крачка от ресторантите, наблизо имаше супер арт кафенце за закуска, шофьора ни взимаше и връщаше до там. Ако за някого е интересно, споделям и малко снимки от Бали 🙂 Редактирано 3 март, 2019 от Vanya7 1
Дани Магелани Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 30 минути , Monika_Koko каза: https://www.airbnb.com/rooms/10211283?adults=6&toddlers=0&check_in=2019-04-01&check_out=2019-04-05&guests=1&s=2po-pM5C, Това е вила през airbnb. Като локация беше много добра, много чиста( всеки ден идваше жена да чисти) , изключително в балийски стил, тоалетна и душ на открито. Ние бяхме 6 човека с две деца. Всяка стая си е самостоятелна къщичка с баня и тоалетна и общ басейн с отворена дневна и кухня. Прекрасно място. Anginsepoi, Canggu, Bali, Indonesia, много съм доволна и от този хотел, резервиран през букинг. Виждам, че цените са от по-висок ценови клас. Това обуславя и качеството. Аз се стремя в Азия да се вмествам в граници 50 $ за двойка стая на самия плаж, което налага да се правят някои компромиси. 1
Svetulche Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 58 минути , tenchi каза: А вие предварително ли заявихте лодка и от къде? Какви са цените? Трансферът ни беше организиран от местната агенция, така че не мога да кажа нещо за разписание и цени. Но лодката беше пълна (август месец), та предполагам, че е добре да се вземе предварително билет. Лодката (бърза лодка, приличаше на нашите комети от едно време) беше много рано сутринта от пристанището в Serangan, та за това спахме в Санур за една нощ. Пътувахме около два часа до Gili Trawangan, от където ни взе лодка на хотела, в който бяхме отседнали. За съжаление не си спомням името на хотела. Преди 1 час, tenchi каза: Ако плажовете са безлюдни , но големи и красиви - още по-добре Gili Meno е изключително малък остров и няма големи плажове. Сега като се замисля, плажът пред нашето хотелче беше коралов, така че трябваше да ползваме шезлонги. От обиколката по острова не мога са ди спомня другите пясъчни ли бяха, ама.... малко вроятно. Но пък за сметка на това шнорхелингът беше супер, дори без да се налага да влизаш с лодка навътре
tenchi Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Виждам, че цените са от по-висок ценови клас. Това обуславя и качеството. Аз се стремя в Азия да се вмествам в граници 50 $ за двойка стая на самия плаж, което налага да се правят някои компромиси. Благодаря много! преди 57 минути , Svetulche каза: Трансферът ни беше организиран от местната агенция, така че не мога да кажа нещо за разписание и цени. Но лодката беше пълна (август месец), та предполагам, че е добре да се вземе предварително билет. Лодката (бърза лодка, приличаше на нашите комети от едно време) беше много рано сутринта от пристанището в Serangan, та за това спахме в Санур за една нощ. Пътувахме около два часа до Gili Trawangan, от където ни взе лодка на хотела, в който бяхме отседнали. За съжаление не си спомням името на хотела. Gili Meno е изключително малък остров и няма големи плажове. Сега като се замисля, плажът пред нашето хотелче беше коралов, така че трябваше да ползваме шезлонги. От обиколката по острова не мога са ди спомня другите пясъчни ли бяха, ама.... малко вроятно. Но пък за сметка на това шнорхелингът беше супер, дори без да се налага да влизаш с лодка навътре Благодаря ти ! Ще потърся инфо за местна агенция.
GeorgiD Публикувано: 3 март, 2019 Публикувано: 3 март, 2019 преди 17 часа, tenchi каза: Ява – полет до Суробая. Срещали ли сте евтини самолетни билети? Ще поискам оферта за тридневен трип до Бромо и Иджен. Погледнете Боробудур и Прамбанан, най-впечатляващите обекти на културното наследство на острова... 1
Цвете Публикувано: 5 март, 2019 Публикувано: 5 март, 2019 Има ли някой, който да планира Борободур и Прамбанан като еднодневен трип за дати 21 или 22.07 и да има възможност да се включи още един човек?
GeorgiD Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 За какво ви е тур?! Може да се отиде с междуградския автобус от Джоджа, струва към 1 лев до всяко от двете. 🙂
Цвете Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 преди 45 минути , GeorgiD каза: За какво ви е тур?! Може да се отиде с междуградския автобус от Джоджа, струва към 1 лев до всяко от двете. 🙂 Напълно съм наясно как става. Тук питането е за пътуване от Бали и търся компания, защото само аз от моите искам да отида до храмовете в Ява.
GeorgiD Публикувано: 6 март, 2019 Публикувано: 6 март, 2019 Мдаа, много е кофти като няма съмишленици...Те знаят ли, че на Бали няма нищо подобно на тези обекти или не им се занимава да гледат "камъни"....?
VVP Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 7 часа, GeorgiD каза: Мдаа, много е кофти като няма съмишленици...Те знаят ли, че на Бали няма нищо подобно на тези обекти или не им се занимава да гледат "камъни"....? Прамбанан малко ми прилича на Ангкор Ват, чудя се и аз дали си заслужава?
mililia Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 (редактирано) преди 7 часа, Цвете каза: Напълно съм наясно как става. Тук питането е за пътуване от Бали и търся компания, защото само аз от моите искам да отида до храмовете в Ява. Цвети, някъде в пътепис или тема@Guinness беше пуснал сайта на фирма, която прави тур до там, като организира превоза. Запомнила съм го, защото цената беше по-ниска от тази, която ние бяхме ползвали. Потърси линка и виж, дали ценово ще те устройва, за да можеш да го направиш самостоятелно. Редактирано 7 март, 2019 от mililia 1
GeorgiD Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 (редактирано) преди 1 час, VVP каза: Прамбанан малко ми прилича на Ангкор Ват, чудя се и аз дали си заслужава? Ангкор е къде-къде пред Прамбанан, там (на Ява) всъщност Боробудур е голямата забележителност, защото май никъде няма такъв огромен храм и с такава архитектура. Редактирано 7 март, 2019 от GeorgiD 1
Guinness Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 1 час, mililia каза: Цвети, някъде в пътепис или тема@Guinness беше пуснал сайта на фирма, която прави тур до там, като организира превоза. Запомнила съм го, защото цената беше по-ниска от тази, която ние бяхме ползвали. Потърси линка и виж, дали ценово ще те устройва, за да можеш да го направиш самостоятелно. Ето тук съм писал за храмовете в Индонезия - http://oneticketjustgo.com/borobudur-prambanan/ Линк към компанията - https://www.jogjabromotour.com/2012/10/BOROBUDUR-PRAMBANAN-TOUR.html 1
Цвете Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 (редактирано) преди 14 минути , Guinness каза: Ето тук съм писал за храмовете в Индонезия - http://oneticketjustgo.com/borobudur-prambanan/ Линк към компанията - https://www.jogjabromotour.com/2012/10/BOROBUDUR-PRAMBANAN-TOUR.html Току що го препрочетох, но оставам с впечатление, че организираните турове са на място в Догджа и започват в 7:15. Аз искам да летя сутринта от Бали и да се върна вечерта. Не намирам такъв времеви вариант. Редактирано 7 март, 2019 от Цвете
tenchi Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 9 часа, Цвете каза: Напълно съм наясно как става. Тук питането е за пътуване от Бали и търся компания, защото само аз от моите искам да отида до храмовете в Ява. Цвете, аз и съпругът ми планираме на 22.07. да летим от Бали към Ява. Имаме намерение да посетим храмовете, но без да бързаме . За целта ще останем една или две вечери в Догджа. После продължаваме към Сурабая. Ако мислиш, че първия ден можем да действаме заедно без да нарушаваме програмата и на двете страни - чудесно! 1
Цвете Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 1 минута , tenchi каза: Цвете, аз и съпругът ми планираме на 22.07. да летим от Бали към Ява. Имаме намерение да посетим храмовете, но без да бързаме . За целта ще останем една или две вечери в Догджа. После продължаваме към Сурабая. Ако мислиш, че първия ден можем да действаме заедно без да нарушаваме програмата и на двете страни - чудесно! Благодаря! Ако реша твърдо, че ще летя до Ява, ще пиша.
tenchi Публикувано: 7 март, 2019 Публикувано: 7 март, 2019 преди 7 минути , Цвете каза: Благодаря! Ако реша твърдо, че ще летя до Ява, ще пиша. Няма проблем! Бях длъжна да споделя. Може ли мнение , колеги, една или две нощувки в Догджа? Една ми се струва малко, две твърде много.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега