Гост Гост 23*6 Публикувано: 13 декември, 2019 Сподели Публикувано: 13 декември, 2019 3 hours ago, jujo_si said: Изпаднаха ми капсули nescafe dolce gusto но нямам таква машина. как да ги оползотворя най-ефективно? мога ли да го отворя и да пусна кафето в кафемашина с кремадиск или да го сготвя на кубинска кафеварка? Щом са изпаднали, всичко може, само ги вари без пластмасата 😉 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 22 декември, 2019 Сподели Публикувано: 22 декември, 2019 От вчера и аз съм горд собственик на кафемашина Гаджия + кафемелачка. От пекарна в Благоевград си купих и тези прясно печени кафета, та в близките дни нямам търпение да пробвам. В сравнение с Дъбов цените им са доста по-добри и предлагат доставка до София. 10 1 Връзка към коментар
Гост Гост 23*6 Публикувано: 23 декември, 2019 Сподели Публикувано: 23 декември, 2019 За тези, които обичаме да го пием по-дълго, но не чак тип американо, тези техники подходящи ли са, или ще си загубя само времето/парите в експерименти как да "разредим" хубавото бариста еспрессо 😉 .... Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 23 декември, 2019 Сподели Публикувано: 23 декември, 2019 На американото първо пускаш водата, а после кафето. Вкусът ще е различен, но с добро кафе пак ще е достатъчно ароматен и хубав. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 23 декември, 2019 Автор Сподели Публикувано: 23 декември, 2019 Може вода преди или след самата екстракция на кафето, но само вода. Дълго кафе през ръкохватката докато има вътре кафе влошава значително вкуса, отделно вътре влиза максимално количество кофеин и разни другия неща. 1 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 23 март, 2020 Сподели Публикувано: 23 март, 2020 Днес за пръв път се добрах до заветния хоум офис. Прибрах се в къщи и се озовах в... училище. Преговорих модалните глаголи по английски, а в междучасието набързо спретнах едно ристрето от Папуа Нова Гвинея. Сега започвам час по български. Айде... 😁😁 9 1 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 23 март, 2020 Сподели Публикувано: 23 март, 2020 преди 50 минути , Tedy каза: набързо спретнах едно ристрето от Папуа Нова Гвинея. Само от снимката ми се допи, въпреки, че вече пих кафе. Само я гледам и си мечтая да ми замирише.... ☕ 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2020 В кафеджийският форум няколко човека, които лично познавам писаха добри отзиви за кафетата от пекарната в Своге. До края на месеца няма минимален лимит за поръчка и изпращат без пари по Спиди. С код welcome10 се сваля 10% от всички цени, а за по-скъпите кафета ми изпратиха днес допълнителни кодове за намаление от 30%, NGU30, BERTI30, LAJA30, пише, че са в ограничени количества последните три кафета. Та от вчера до днес поръчах два пъти и чакам пратката във вторник. 6 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 28 март, 2020 Сподели Публикувано: 28 март, 2020 преди 34 минути , Alexander каза: В кафеджийският форум няколко човека, които лично познавам писаха добри отзиви за кафетата от пекарната в Своге. До края на месеца няма минимален лимит за поръчка и изпращат без пари по Спиди. С код welcome10 се сваля 10% от всички цени, а за по-скъпите кафета ми изпратиха днес допълнителни кодове за намаление от 30%, NGU30, BERTI30, LAJA30, пише, че са в ограничени количества последните три кафета. Та от вчера до днес поръчах два пъти и чакам пратката във вторник. Супер звучи, но тази седмица поръчах 3 кафета от пекарната в Благоевград и сега съм заредена. Ще питам по-натам за отзиви на тази в Своге. 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2020 Поръчвай смело, сега има сериозно намаление и безплатна пратка. Ако имаш налично кафе ги хвърляш в херметични пакети във фризера, като дойде ред вадиш 24 часа преди ползване и е перфектно. 2 Връзка към коментар
Bellaero Публикувано: 28 март, 2020 Сподели Публикувано: 28 март, 2020 Съвсем скоро купих първата кафемашина в живота ми. Дълги години пиех шварц, после нес, последните три-четири от кафеварка. Не успявам да си разбия хубаво млякото за капучино. Кафето в цедката ми се вижда влажно. Дайте някой съвет. Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 28 март, 2020 Сподели Публикувано: 28 март, 2020 Млякото трябва да се разбие с парата без кафе. Кафето после. Поне с нашето Саеко е така. @Александър, какви са цените на Комета Своге? Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 28 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 28 март, 2020 Цените се виждат в сайта им, който съм пуснал. за млякото си трябва опит, аз съм слаб там. трябва тренировки, казват че като се хвърлят 20л се схващало.. Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 28 март, 2020 Сподели Публикувано: 28 март, 2020 преди 2 часа, Bellaero каза: Съвсем скоро купих първата кафемашина в живота ми. Дълги години пиех шварц, после нес, последните три-четири от кафеварка. Не успявам да си разбия хубаво млякото за капучино. Кафето в цедката ми се вижда влажно. Дайте някой съвет. Ето тук съм обяснила как се топли мляко с пяна, специално за капучино. Виждам, че машината ви има приставката за пара, така че може да пробвате 🙂 http://www.traveolani.com/?p=1600&lang=bg#more-1600 1 Връзка към коментар
Gentleman Basta Публикувано: 29 март, 2020 Сподели Публикувано: 29 март, 2020 @Травеолани не разбрах само защо в капучиното се сипва само пяна, за първи път срещам подобен подход. Млякото хвърляш ли го? Ето рецепта от Или, случайно намерена https://www.illy.com/en-us/coffee/coffee-preparation/how-to-make-cappuccino Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 29 март, 2020 Сподели Публикувано: 29 март, 2020 преди 41 минути , Gentleman Basta каза: @Травеолани не разбрах само защо в капучиното се сипва само пяна, за първи път срещам подобен подход. Млякото хвърляш ли го? Ето рецепта от Или, случайно намерена https://www.illy.com/en-us/coffee/coffee-preparation/how-to-make-cappuccino Не, не го хвъляш. В процеса затоплянето, млякото става на пяна и тя се използва за капучино. Евентуално накрая да остава малко мляко, не бих го хвърлила, бих го използвала :). Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 31 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 март, 2020 Днес пристигна пратката от Комета-Своге. Опаковката ме впечатли много, както и самите пакети, но съвсем се зарадвах, когато видях, че са изпратили и подарък малък кафе от най-скъпото им кафе Лас Лахас. Започвам пробите и ще пиша пак. 10 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 31 март, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 март, 2020 Забравих да пиша, всички кафета са печени през този месец, някои в началото, други преди няма и седмица. По-принцип много прясно печени кафета не са най-добрият избор. Най-добри резултати излизат 3-4 седмици след печене. Отворих Лас Лахас, доста добро и балансирано е с вкусове в различни посоки, горе-долу отговаря за цената си, без да е зле, нито супер добро, но ако няма намаление не бих дал толкова пари за него, все пак не е като на Дъбов. Оставих още едно за скорошна употреба печено в началото на месеца, а другите заминаха във фризера. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 5 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 5 април, 2020 Лас Лахас от Комета А това е по-евтината Бразилия ,не е нещо запомнящо се и има горчивина, въпреки, че е печена светла. Добре, че мога да регулирам градусите, това е невероятно полезно е в случаи, когато трябва да се засили или притъпи нещо. На 90-91 градуса горчивината изчезна. 7 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 9 април, 2020 Сподели Публикувано: 9 април, 2020 След отзивите на Александър за кафето от Своге се отказах да купувам от там и пак си поръчах Дъбов. Взех си обичайното за мен Колумбия и безкофеиновото. Щеше ми се да пробван някое друго, но сега с карантината няма как да стане в магазина. Та въпроса ми е дали имате впечатления кое друго от неговите кафета или пък тези от Благоевград евентуално има киселата жилка във вкуса си. Не обичам препечени и горчиви кафета а също така да са само арабика. Ето и снимка на днешната доставка с благодарствена картичка и стикерче. Стана ми много прятно. 2 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 9 април, 2020 Сподели Публикувано: 9 април, 2020 И веднага спретнах едно безкофеиново. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 9 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 9 април, 2020 Аз не съм пил кафе от Дъбов, което да е посредствено, камо ли зле. Не искам да го хваля, но той е еталона у нас. Всички кафета да 100% Арабика, това дали има или не кисела жилка зависи и от температурата и от времето за екстракция или С едно и също кафе може при мен да има такава, а при теб да няма и обратното. На Вертона също са само Арабика, но не са на новото на Дъбов, но и цената е много добра или казано съотбошението цена/качество е идеално. Пробвай на ред от Дъбов, няма как да сгрешиш 1 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 9 април, 2020 Сподели Публикувано: 9 април, 2020 Долче густо мини ми.....Прекрасно капучино , за сега всеки ден🙂🙂, заредено е и с кафе лате, лунго и еспресо интесо....но още не им идва реда от капучиното... Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 9 април, 2020 Автор Сподели Публикувано: 9 април, 2020 За да сме напълно в стил магеланци, ще дам схема за сваляне на цените на Дъбов в стил румбо и подобни! В можем няма смисъл, но няколко пъти цените са били почти на 50% от тукашните- визирам кафетата на Дъбов. Аз лично не взех, понеже имах много кафе, но доста хора-познати го направиха и всичко беше перфектно, не е било старо кафеТо или проблемно. Пратката е 9лв и идва за 2-3 дни с куриер. За по-голяма сума е без пари. Същите пускат много добри цени на сериозна техника, машини и мелачки и като цяло работят много добре. Това е сайта на съседите. http://barshaker.ro/C-Coffee 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 10 април, 2020 Сподели Публикувано: 10 април, 2020 На 25.08.2019 г. в 12:36, Alexander каза: Проблема у нас е, че има тук-там пекарни, но повечето не държат на качеството или както с почти всичко днес може да е добре, а утре да не е, последен пример за този факт е пекарна-кафене chucky's в София. Какво им е на Chucky's ? Точно определен клон ли визираш? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега