Радослав Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 На тема превъртане на оборот се чудя: През epay.bg с регистрирана Diners карта се прави превод към банковата сметка на нормална КК. Таксата за превода е 0.95% + таксата за превода: 0.80ст-1.00лв. Тези 0.95% се покриват от cashback-а на нормалната КК. Загубата е само таксата за банков превод. Някой да има наблюдение дали схемата е работеща? Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 На тема превъртане на оборот се чудя: През epay.bg с регистрирана Diners карта се прави превод към банковата сметка на нормална КК. Таксата за превода е 0.95% + таксата за превода: 0.80ст-1.00лв. Тези 0.95% се покриват от cashback-а на нормалната КК. Загубата е само таксата за банков превод. Някой да има наблюдение дали схемата е работеща? Не мисля, че превод към банкова сметка ще се класира за кешбек към кредитната карта. Също така въобще не съм убеден, че и този превод ще се брои като оборот на Diners-а. Ако ти се занимава им звънни и попитай направо. Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 Кешбека ще дойде вслепоследствие от основната карта . Само за оборота се чудя дали ще го признаят....Ще се звъни. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 Кешбека ще дойде вслепоследствие от основната карта Хм, не съм сигурен, че те разбрах. Обясни за кешбека, откъде ще се появи? Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 Идеята е да захраня банковата сметка на Визата-ми. Със средствата, захранени и изхарчени от нея ще дойде кешбека. Лошото е, че звъннах на Дайнерс и превод към банкова сметка не се зачитал за оборот, така че варианта отпада Връзка към коментар
bronco Публикувано: 24 август, 2015 Сподели Публикувано: 24 август, 2015 Би ли пояснил произхода на това удължаване? Жоро ме е изпреварил и вече го е обяснил. Още малко инфо за салоните - в салона на азиатското летище в Истанбул (Сабиха) приеха без проблеми дайнърса. Има салати, сандвичи, ефес, бърз интернет. 4 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 (редактирано) Жоро ме е изпреварил и вече го е обяснил. Още малко инфо за салоните - в салона на азиатското летище в Истанбул (Сабиха) приеха без проблеми дайнърса. Има салати, сандвичи, ефес, бърз интернет. Kъде ги намирате тези салони? Гледам на http://dinersclublounges.com, но нищо не излиза за предстоящите излитания от Анкона, Веезе, Модлин . Да не са извън летищата ? Редактирано 25 август, 2015 от Hollywood Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Kъде ги намирате тези салони? Гледам на http://dinersclublounges.com, но нищо не излиза за предстоящите излитания от Анкона, Веезе, Модлин . Да не са извън летищата ? Салоните са над 400 и логично са предимно на основните летища в столиците, където има най-голям трафик. Лоу-кост / провинциалните летища обикновено не са покрити, макар че има и доста изключения. 3 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 (редактирано) Салоните са над 400 и логично са предимно на основните летища в столиците, където има най-голям трафик. Лоу-кост / провинциалните летища обикновено не са покрити, макар че има и доста изключения. Варна и Бургас също липсват, а имат салони. Може би на място най-добре е да се провери. С карта Дайнерс излизат ли ви намаления? Скоро не съм попадал на такива. Редактирано 25 август, 2015 от Hollywood Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Вчера гледах намаления през някой от jetcostovete. 1 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Варна и Бургас също липсват, а имат салони. Може би на място най-добре е да се провери. С карта Дайнерс излизат ли ви намаления? Скоро не съм попадал на такива. Никой никога не е твърдял, че имат салони на всяко летище в света. Където имат - ползваш, където нямат - голям праз. Така или иначе когато е безплатно при всички случаи си напред с материала. Вчера купих 2 билета от lastminute.com, имаше отстъпка по 34 евро на билет при плащане с Diners. 1 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 През коя търсачка достигаш до остъпката на lastminute.com? Директно кви цени вади. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Моите билети излезнаха през jetcost.es и отстъпката беше в испанския lastminute. Връзка към коментар
adreno Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Варна и Бургас също липсват, а имат салони. Може би на място най-добре е да се провери. С карта Дайнерс излизат ли ви намаления? Скоро не съм попадал на такива. Нямат салони, имат само ВИП обслужване и за него не важат карти - дайнърси, приоритита и т.н. Като на софийския ВИП на Т1 2 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 Нямат салони, имат само ВИП обслужване и за него не важат карти - дайнърси, приоритита и т.н. Като на софийския ВИП на Т1 Важат бизнет билети 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 25 август, 2015 Сподели Публикувано: 25 август, 2015 (редактирано) Варна и Бургас също липсват, а имат салони. Може би на място най-добре е да се провери. Преди няколко дни,пробвах да ползвам вип салона на летище Варна.Не приемат Дайнърс.Обясниха ми,че фирмата стопанисваща салоните на л-щата във Варна и Бургас е съвсем различна от тази на летище София,затова и условията за ползване са съвсем различни.Само за пътуващите в бизнес класа са. Редактирано 25 август, 2015 от Мари Николова 1 Връзка към коментар
Zelen Burgas Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 А някой пробвал ли е салоните на Al Maktoum International Airport - Dubai, United Arab Emirates? Виждам, че за гости таксата е 120 AED, но това как да го разбирам - все пак нали на някои летища се подразбира, че имаш един гост безплатно и всеки следващ плаща. 1 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 В този ред на мисли в Преслав първият гост без пари ли е? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 За по-сигурно нека и човека с теб си извади карта. 1 Връзка към коментар
LaBarba Публикувано: 26 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 август, 2015 А някой пробвал ли е салоните на Al Maktoum International Airport - Dubai, United Arab Emirates? Виждам, че за гости таксата е 120 AED, но това как да го разбирам - все пак нали на някои летища се подразбира, че имаш един гост безплатно и всеки следващ плаща. Аз не съм чувал за безплатен вход за гост по подразбиране с Дайнърс. Даже със статус няма гост, освен най-високите Elite статуси (диамантени сенатори и тн). Не ми е проверена информацията, това е по спомени. 2 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 (редактирано) Току-що говорих с представител на Diners Club България, има една важна подробност за ползването на салоните по летищата - ако се пътува с деца на възраст над 2 години, за детето се плаща пълната сума за гост, която изисква съответния салон. От Дайнърс ми казаха да проверя правилата на салоните, но от 10-те салона, които погледнах, всички до един пишеха, че безплатно влизат деца само под възраст от 2 години, няма първо, второ, трето - и едно дете да е, се плаща като за възрастен гост (явно е стандарт за всички или повечето салони). На деца, разбира се кредитна карта не може да се извади. Та в резюме - далавера за салоните има само ако се пътува без деца или с деца до две годишна възраст. Редактирано 26 август, 2015 от FlyTraveler 4 Връзка към коментар
LaBarba Публикувано: 26 август, 2015 Автор Сподели Публикувано: 26 август, 2015 Та в резюме - далавера за салоните има само ако се пътува без деца или с деца до две годишна възраст. Хубаво е да се знае. Нашият е на 1 година и 1 месец и скоро ще ни удари тая особеност Финансовата изгода за храна и напитки изтънява, но все пак изгодата от удобството и спокойствието (и wifi) при дълги престои пак е нещо. Само сравнете двете обстановки, снимани вътре и извън салона: 10 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 Хубаво е да се знае. Нашият е на 1 година и 1 месец и скоро ще ни удари тая особеност Финансовата изгода за храна и напитки изтънява, но все пак изгодата от удобството и спокойствието (и wifi) при дълги престои пак е нещо. Само сравнете двете обстановки, снимани вътре и извън салона: 20150809_112952649_iOS.jpg 20150809_085209036_iOS.jpg За удобството въпрос не става изобщо, просто човек трябва да си предвиди по 24-25 евро на дете при едно такова посещение. Всъщност случайно ми попадна салона, който приема клиенти на Дайнърс на летище де Гол в Париж - там е безплатно за деца до 12 години, така, че все пак е препоръчително да се гледа информацията за салоните на летищата, през които се минава: http://www.dinersclublounges.com/lounges/salon-icare-lounge/ Връзка към коментар
Mitko Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 Както всички знаете револвиращия Diners има кеш бек 1 % ако за 6 месеца направите 2 000 лева оборот . Получих си първото извелечение и в него пише, че може да погасите задължението си през ePay . Реших да проверя, влизам в еPay и погасявам от менюто с предплатени усулги цялата кредитна карата Diners , но за платежно средство посочих кредитната си карта VISA от ПИБ . С голяма изненада виждам, че и дори ePay не начисляват такса за превода . Получих СМС от виза картата за плащане на ПОС - търговец Дайнерс . И сега дсе чудя дали няма да прибера след време за едни и същи покупки 1 % от Дайнерс и 1 % от ПИБ - Виза . Следващия месец като дойде извлечението от Виза ще докладвам дали са начислени точки по тази трансакция . Докладавам , не се трупа кеш бек във Визата за трансакциите по прехвърляне на средства от Виза към Дайнерс 4 Връзка към коментар
Mitko Публикувано: 26 август, 2015 Сподели Публикувано: 26 август, 2015 (редактирано) Направих една резервация с дайнерса за хотел през hotelopia http://whitelabels.hotelopia.com/DinersClubBG Но както се казва шило в торба не седи, после намерих нещо по изгодно и я анулирах . Обръщам ви внимание, че срока на връщане на парите е между 5 и 20 работни дни . При мен са минали 14 и още не са ги върнали, предполагам ще спазят срока , но имайте предвид реално срока е почти едни календарен месец . Редактирано 26 август, 2015 от neuromancer оправих го малко, че се режеше последния параграф 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега