Прескочи до съдържание

Travala.com - нов сайт за резервации

koliob

Препоръчани мнения

Някой купувал ли е AVA?

Ако - да, с каква карта.

Току-що пробвах с КК Visa на ДСК, С КК MC на Diners, с Revolut и с  ЦКБ - последните две MC-debit.

Не стана с нито една.

Да не би защото по подразбираме ми излиза че искам да платя с лв.?

Връзка към коментар

Не съм купувала. На твое място бих направила едно от двете или и двете.Звънни на банката, например ПИБ, защото те имат най-дълъг списък със забранени търговци, питай ги защо не минава плащане и нужно ли е ти да разрешиш такова. В зависимост от отговора  се свързваш с чата на Travala(балончето в десният ъгъл), питаш ги защо така и как могат да ти съдействат.Много бързо ще реагират предполагам или ще ти дадат инфо, какво да направиш.В binance също може да купуваш AVA, даже там може да стане по-лесно, а после да ги прехвърлиш в портфейла в Travala. Но не съм правила това упражнение все още 🙂

Каквото и да стане пиши, моля те, че явно само двамата с теб се занимаваме с тия .....сладури 😂Междудругото сега е добро време за купуване, защото AVA леко падна.Това чисто информативно, не подстрекателно, да вземете после да се сърдите 😃

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , Мари Николова каза:

...

Каквото и да стане пиши, моля те, че явно само двамата с теб се занимаваме с тия .....сладури 😂Междудругото сега е добро време за купуване, защото AVA леко падна.Това чисто информативно, не подстрекателно, да вземете после да се сърдите 😃

Аз малко се обезсърчих, но като/ако ми дойде пак музата ще продължа опитите и ще пиша.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 9.08.2020 г. в 19:30, Мари Николова каза:

В binance има опция евро да се прехвърли със SEPA.Може би утре, когато обикновено се вдига курса на AVA ще пробвам с нея.Пише че таксата е 1евро. 

Йеее, успях!Прехвърлих AVA в binance, обърнах в BNB, после в EUR, трансфер със SEPA за 1евро и парите се появиха в Revolut за по-малко от половин час.

Binance възстанови стъпканото ми от Crypto самочувствие 🤣

• Харесвам 4
  • Браво 4
Връзка към коментар

Понеже назад в темата коментирах врътката да се канят нови профили, с цел да се печелят награди - правете нови профили само на ваши близки, които биха могли да се идентифицират с Google профил. Видях, че вече има такава опция в профилите в Травала, пише че е с цел сигурност при преводи.Все още не е задължително, но нищо чудно да стане.

Струва ми се, че само аз ползвам Травала 😆, но все пак да споделя наблюдения, пък може и да са полезни 🙂

Суми по отменени резервации възстановят в BUSD, която е крипто валута на Binance. Обаче не може да я обърнете директно в BNB и от там в EUR по споменатия начин, а трябва да минете  през USDT и после в BNB и т.н. Ако пращате USDT в crypto взимат такса от 2,70$, което не е хубаво 🙂 Освен това crypto играе с по-големи суми. За проба изпратих 30$ по споменатия начин, от които останаха към 27 $, които не ми дава да ги обръщам във фиатна валута и да ги пращам заради малката наличност.Ще ги оставя в CRO с надеждата да вдигнат стойност 🤣

Binance ми харесаха и заради това, че любезно и изчерпателно отговарят на тъпи въпроси в чата 🙂

Това ме подсеща да благодаря и на Матеев за неговата помощ и отзивчивост 😊

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 24 минути , Мари Николова каза:

Струва ми се, че само аз ползвам Травала

Аз имах добрите намерения и желание да пробвам, но когато ми трябваше хотел, те не предлагаха това, което бях харесала. Сега пък не пътувам никъде, съответно не ми трябва място за настаняване 😞. Но ми е много интересно да те чета, така че не спирай, моля те 🙂

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Те разполагат ли със всички хотели на Букинг? (Имам някакъв спомен, че работят с Букинг)

Питам, защото аз считам за късмет, ако мога да резервирам с Букинг, а други системи с по-малко хотели, като ММТ, експедия, хотелс.ком въобще няма смисъл да гледам...

То и без това само за информация, резервации още няколко месеца няма да правя...

Връзка към коментар
преди 3 минути , neuromancer каза:

Те разполагат ли със всички хотели на Букинг? (Имам някакъв спомен, че работят с Букинг)

Питам, защото аз считам за късмет, ако мога да резервирам с Букинг, а други системи с по-малко хотели, като ММТ, експедия, хотелс.ком въобще няма смисъл да гледам...

То и без това само за информация, резервации още няколко месеца няма да правя...

Моя съвсем скромен опит (уикенд в Дрезден, септември) показа, че Да. Всичко в Букинг го намерих в Travala и обратното. Цените в Букинг бяха по-високи, но периода за безплатно канцелиране в Travala за определи резервации беше по-неизгоден с няколко дни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 минути , neuromancer каза:

Те разполагат ли със всички хотели на Букинг?

Ако става въпрос за хотели по скоро да. Всяка друга форма на настаняване  е въпрос на късмет. Няма гаранция, че това което виждаш в booking ще го намериш и в Травала. По-скоро ползват асортимента на Expedia.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Букнах един хотел.

Назад в темата се говори за ваучери. Аз имам едно потвърждение в самия имейл и в "my bookings" си виждам резервацията.

Хотелът не вдига телефона. Трябва ли да се притеснявам...

Връзка към коментар

За след колко дни е резервацията ти? Колкото същата ситуация би те притеснила при направена резервация през Expedia или Booking, толкова и сега трябва да трепериш. Т.е. недей да влизаш много във филми.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , vorbis каза:

За след колко дни е резервацията ти? Колкото същата ситуация би те притеснила при направена резервация през Expedia или Booking, толкова и сега трябва да трепериш. Т.е. недей да влизаш много във филми.

4-7 септември, но където и да се опитвам да букна този хотел (вече т.е. сега) не успявам да нацеля свободни дати - септември/октомври/ноември/декември/януари.

Четох тука някъде, че човека си отишъл пред хотела (май в Барселона, букнато от букинг) и хотела със спуснати кепенца. Та да не вляза в същата ситуация...

Този ми е с безплатно канцелиране. Писах на мейл на хотела и ако не отговорят ще канцелирам и ще букна нов.

А парите ще ми ги върнат в AVA, нали?

Ако стане така, да чакам ли връщането на тия AVA та да букна новия с тях или да си ги стискам.

Връзка към коментар
преди 7 минути , ven62 каза:

4-7 септември, но където и да се опитвам да букна този хотел (вече т.е. сега) не успявам да нацеля свободни дати - септември/октомври/ноември/декември/януари.

Четох тука някъде, че човека си отишъл пред хотела (май в Барселона, букнато от букинг) и хотела със спуснати кепенца. Та да не вляза в същата ситуация...

Този ми е с безплатно канцелиране. Писах на мейл на хотела и ако не отговорят ще канцелирам и ще букна нов.

А парите ще ми ги върнат в AVA, нали?

Ако стане така, да чакам ли връщането на тия AVA та да букна новия с тях или да си ги стискам.

Това със спуснатите кепенци никой посредник не може да ти даде гаранция, че няма да ти се случи. Ако има проблем, той ще е по вина на хотела, не на Травала. Ако ти се занимава, може да пишеш на чата на Травала, че нямаш връзка с хотела, да се опитат те да се свържат и да поискат актуални тел.номер и мейл адрес.

Парите ще ги върнат в BUSD

На 12.08.2020 г. в 13:05, Мари Николова каза:

Суми по отменени резервации възстановят в BUSD, която е крипто валута на Binance. Обаче не може да я обърнете директно в BNB и от там в EUR по споменатия начин, а трябва да минете  през USDT и после в BNB и т.н.

Обаче ще се корегирам - от BUSD може да обръщаш директно в BNB и от там каквото ти душа иска. Ако искаш да ги изтеглиш, обръщаш в евро по споменатия начин. Ако имаш още вяра на AVA, обръщаш в AVA 🙂 Всичко това през Binance профила. Може да оставиш койните там и да резервираш с тях през профила в Binance, Травала ти дава тази възможност.

Дали да си стискаш AVA или да ги харчиш е големият въпрос, който и мен ме вълнува тези дни, защото доста паднаха. Хазартният вариант е да купиш още от тях 😉

Друго, което ми се въртеше в главата, понеже натрупах суми от отменени резервации в BUSD е да ги оставя така.Това е крипто, вързана към $-ра, а той е "Довиждане" както се изрази Матеев. Силно пада, но рано или късно ще се вдигне, както винаги става, но ще отнеме време.

Да предупредя, че доста се забавиха с възстановяване на сумата по последната отменена резервация - някъде седмица отне.

Все пак, да уточня, че каквито и простотии, да ми хрумват и да съм склонна към експерименти, това е главно защото натрупах някакви койни по стечение на обстоятелствата и нищо не губя(освен самочувствие, евентуално)😜 Ако трябваше да вкарвам реални пари, бих била далеч по-предпазлива.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , Мари Николова каза:

...

Дали да си стискаш AVA или да ги харчиш е големият въпрос, който и мен ме вълнува тези дни, защото доста паднаха. Хазартният вариант е да купиш още от тях 😉

...

Ако се стигне до канцелиране, ще си букна веднага друг хотел, а тези, когато ги върнат и в каквото там, заедно с бонуса за първо букване ще ги прехвърля на другия акаунт и там +25 USD ще го мисля тогава - теглене през 1000-та врътки или пък нови буквания (дай боже).

Връзка към коментар
преди 7 минути , Мари Николова каза:

Всъщност ти можеш да оставиш BUSD в профила ти в Травала и да платиш с тях при следваща резервация.

А бонуса 25$ го изплащат в AVA.

Не ме обърквай повече.:biggrin:

Каквото там събера в различни акаунти и в различни валути после ще видя и питам какво да ги правя с цел да ги събера на едно място в един вид платежно средство, което ще зависи от това какво ще искам - да си ги взема в банкова карта/сметка или да буквам с тях.

Доколкото четох - това е възможно, нали?

• Смея се 1
Връзка към коментар
На ‎26‎.‎8‎.‎2020‎ г. в 14:29, Мари Николова каза:

...

Парите ще ги върнат в BUSD

...

Канцелирах и парите ги върнаха в картата. Е, по пътя се загубиха няколкоUSD/лева, но това е по вина на ДСК.

Преди да канцелирам им писах на чата. Те казаха, че хотелът е потвърдил. Настоях да се свържат с него. Обещаха. Изчаках един ден. Нищо. … и канцелирах.

Нямах късмет да придобия малко коини:wink:

Връзка към коментар

Да докладвам докъде я докарах, а и да питам за по-нататък.

След кратки перипетии ми заредиха акаунтите с по 25 USD. Отначало не искаха, тъй като това ми се явявала втора резервация, първата съм си я бил канцелирал.

В чата им ми препоръчаха да пиша на имейл и след като го направих и обясних, че съм бил принуден да канцелирам , тъй като не мога да се свържа с хотела, вкл. и през техните канали т.е. и те,  нещата се оправиха.

Сега в единия акаунт имам 36.96 АВИ т.е. 30.95 USD което ми дава право да ги прехвърля в другия акаунт. (получиха се малко над 30 USD, тъй като първо ми върнаха 2% от сумата за хотела - така си беше по условие и после още 25 USD, а и за 2-3 дни АVА-та леко се покачи и станаха над 30 USD)

Искам да ги прехвърля в другия акаунт.

Според мен трябва да направя следното:

Взимам адреса от акаунта- получател (този с 25-те USD) например от тук:

1.jpg.647c976206adbd61a6caa3e323314fd4.jpg

И след това в акаунта на изпращача попълвам тази форма:

2.jpg.72d5b1cc841a13247917c57c4cddaa4f.jpg

А "AVA Withdrawal Memo" не попълвам нищо, нали?

Има ли нещо, което изпускам?

Връзка към коментар
преди 19 минути , ven62 каза:

А "AVA Withdrawal Memo" не попълвам нищо, нали?

Има ли нещо, което изпускам?

Отиваш на Deposit в акаунта на получателя,копираш и адреса на получателя и Мемото задължително. Последното  скоро го въведоха и е нещо като повторна верификация.След това ги слагаш в акаунта на изпращача(както и сам си се ориентирал)Ще ти изпрати мейл за потвърждение.Внимателно свери данните и потвърди.

П.п. Браво за 2% 😉 бонус и честито 🙂

Вече си готов да се гмурнеш в дълбоко крипто море и да разгледаш темата за картата на crypto 😛

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Ех, колко разочароващо. Светва тая тема с ново мнение и бързо влизам с надеждата да прочета, че @Мари Николова вече е станала милионерка от скока на AVA, пък то какво било 🙂

• Смея се 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Ех, колко разочароващо. Светва тая тема с ново мнение и бързо влизам с надеждата да прочета, че @Мари Николова вече е станала милионерка от скока на AVA, пък то какво било 🙂

Ааа, виж сега, аз очаквам милионите да дойдат от CRO. Ти такова бляскаво бъдеще им предрече, че не издържах 😛

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.