Георги Матеев Публикувано: 23 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2021 преди 45 минути , Радослав каза: Всяко чудо за 24 часа. Цената на CRO отново падна на половина спрямо вчера и е..... .11 цента Не е точно така. Междувременно биткойн днес сериозно се срина и естествено повлече със себе си всичко надолу. Ако не беше вчерашната новина на crypto.com в момента CRO щеше да струва макс 5-6 цента. Но моментните колебания не са показателни. Далеч по-важно е, че перспективите пред платформата вече са в пъти по-добри. Но както при всяко нещо и тук е нужно малко търпение. 1 Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 23 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2021 В момента, Георги Матеев каза: Не е точно така. Междувременно биткойн днес сериозно се срина и естествено повлече със себе си всичко надолу. Ако не беше вчерашната новина на crypto.com в момента CRO щеше да струва макс 5-6 цента. Далеч по-важното е, че перспективите пред платформата вече са в пъти по-добри. Но както при всяко нещо и тук е нужно малко търпение. Съгласен с теб 🙂 Всичко монети "кървят" по борсите. Съответно и мен не ме подмина днешното пропадане и си останах със сатошита, купени на 44к евро. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 23 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 23 февруари, 2021 Имам един такъв въпрос: Всяка сделка т.е. всяка продажба на криптовалута е приход/доход и следва да се декларира. Непрекъснатите транзакции с тази карта т.е. превръщането на някакви койни в реални (да използвам правилната терминология ) фиатни пари не трябва ли по някакъв начин да се декларират и ако да - някой има ли идея как? Извинявам се ако въпроса някъде назад по станиците има отговор или пък е елементарен/неадекватен. Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 29 март, 2021 Сподели Публикувано: 29 март, 2021 Някой плащал ли е скоро в сайта на букинг? Два пъти плащам резервация, crypto.com ми праща код за онлайн плащане и ми теглят парите и после от букинг ми пращат мейл, че плащането е неуспешно и ми връщат парите на следващия ден. С Сurve отпред плащането мина без проблем, както и ако само направиш резервация с крипто картата без да я предплащаш. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 1 април, 2021 Сподели Публикувано: 1 април, 2021 От известно време курса на еврото при мен е 1,972-4, без значение дали ползвам кърв отпред или не. Май не ми харесва 😞 Хубавото е, че CRO се вдигна. Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 1 април, 2021 Сподели Публикувано: 1 април, 2021 Мисля, че по някаква неясна причина, курса в историята на транзакциите, не го показва коректно. Тоест евро/лев го дава наистина като 1.972, но реално изтеглената сума не е тази. Засичъл съм наличност и съм проверявал какво точно се изтегля. Поне така беше преди месец. Обърни внимание че има разлика в сумите в нотификацията след плащане, и сумата след това в историята. Вярната сума е в нотификацията, 1.95583 1 Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 2 април, 2021 Сподели Публикувано: 2 април, 2021 Има и още две неща, които ме дразнят. Имат минимална сума за обмен CRO към евро която е 181 cro, което е към 30 евро. Двата процента кешбек за червената карта ги дават коректно като сума в cro, ама при продажбата им, маржина е убийствен 3. 5 процента някъде. Практически кешбека не е точно 2 процента. Таксата за Спотифай, върната в cro , се оказва, заради маржина с 20 цента по малко. И още нещо се сетих. Понеже ми изтече 6месечният стак период за картата. Вече мога да използвам заложените първоначално 1000 cro. Да ама се оказва че ако ги изтегля, губя кешбека от 2 процента и минавам на един процент. Може и аз да не съм разбрал първоначално, че след изтичане на първоначалните 6 месеца, мога да ънстакна депозита и да ползвам всички екстри които дава картата. Звездичката до 2та процента и ситният текст се оказаха подвеждащи. Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 2 април, 2021 Сподели Публикувано: 2 април, 2021 преди 18 часа, Мари Николова каза: От известно време курса на еврото при мен е 1,972-4, без значение дали ползвам кърв отпред или не. Май не ми харесва 😞 Хубавото е, че CRO се вдигна. преди 4 часа, Радослав каза: Мисля, че по някаква неясна причина, курса в историята на транзакциите, не го показва коректно. Тоест евро/лев го дава наистина като 1.972, но реално изтеглената сума не е тази. Засичъл съм наличност и съм проверявал какво точно се изтегля. Поне така беше преди месец. Обърни внимание че има разлика в сумите в нотификацията след плащане, и сумата след това в историята. Вярната сума е в нотификацията, 1.95583 @Мари Николова със сигурност еврото абсолютно винаги се таксува при курс 1.95583 (фиксираният курс на БНБ, който се ползва и от Visa), а @Радослав вече ти е отговорил откъде идва объркването. Лесно може да го засечеш - направи скриншот на картовата наличност преди и след покупка и по реално изтеглената сума ще видиш, че еврото е сметнато на точния курс. преди 3 часа, Радослав каза: Има и още две неща, които ме дразнят. Имат минимална сума за обмен CRO към евро която е 181 cro, което е към 30 евро. Двата процента кешбек за червената карта ги дават коректно като сума в cro, ама при продажбата им, маржина е убийствен 3. 5 процента някъде. Практически кешбека не е точно 2 процента. Таксата за Спотифай, върната в cro , се оказва, заради маржина с 20 цента по малко. И още нещо се сетих. Понеже ми изтече 6месечният стак период за картата. Вече мога да използвам заложените първоначално 1000 cro. Да ама се оказва че ако ги изтегля, губя кешбека от 2 процента и минавам на един процент. Може и аз да не съм разбрал първоначално, че след изтичане на първоначалните 6 месеца, мога да ънстакна депозита и да ползвам всички екстри които дава картата. Звездичката до 2та процента и ситният текст се оказаха подвеждащи. 3.5% маржина при продажба изключително лесно се "нулира" - просто никога не продавай CRO-то веднага щом получиш кешбек, а изчаквай първо поне малко да му се качи курса. Аз например доста време трупах кешбек при CRO курс 6 цента и едва наскоро го продадох целия при среден курс 17-18 цента. Така на практика изкарах троен кешбек (в моя случай 15%) от покупките си 🙂 Честно казано при разумна употреба crypto.com дава толкова много, че дори не мога да им се разсърдя за някоя таксичка тук-там. За останалото няма нищо подвеждащо - съвсем ясно на няколко места е обяснено, че ако избереш да ънстейкнеш след изтичане на 6-месечния период, то условията се променят. Не виждам обаче защо би ънстейквал и да си губиш по-изгодните условия, 1000 CRO и без това не е някаква феноменална сума. Да не говорим, че CRO като цяло е с тенденция да се покачва още и най-вероятно ще спечелиш, ако задържиш. 5 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 2 април, 2021 Сподели Публикувано: 2 април, 2021 преди 19 часа, Мари Николова каза: От известно време курса на еврото при мен е 1,972-4, без значение дали ползвам кърв отпред или не. Май не ми харесва 😞 Хубавото е, че CRO се вдигна. В имейла който се получава я пише вярната сума. В приложението също се вижда. Цъкаш върху Card Cashback където ти е показан кеш бека в Кро и ти отваря сумата на цялата транзакция. Еднаква като в мейла е. 1 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 2 април, 2021 Сподели Публикувано: 2 април, 2021 Благодаря на всички за отговорите! Забелязах, че има несъответствие между сумата в нотификацията и тази в приложението, но реших, че е техническа грешка при нотификацията. Не ми е хрумвало да правя засечки 🙂 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 На 20.02.2021 г. в 21:28, Anatoli Yozov каза: Някой знае ли как да си изтегля парите от приложението през банка? На 21.02.2021 г. в 21:50, Ou7law каза: Accounts - Fiat Wallet - Transfer - Withdraw Помня, че някъде е коментирано това, но сега просто не го намирам- опитвам се да внеса пари в приложението с банков трансфер( за да мога после да ги тегля пак така), но този айбан от Литва не ми го разпознава. Какво се прави? Приложението го ползвам само за покупка на криптовалута, нямам картата към него и пр. Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 Пробва ли през Револют? Скоро обаче някой спомена, че Револют са спрели преводите към друга крипто борса Binance. Това е обяснимо предвид, че борсата я разследват. Предполагам, че няма да имаш проблем с Crypto, но за всеки случай пробвай с малка сума първо. Правилото е само от сметка на твое име към сметка на твое име. 1 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 Днес превеждах през Револют към Фиат уолета с банков трасфер по литовския Ай Бан. Две три минути и парите пристигат. 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 Нямам Револют. Уникредит само 🙂 . Връзка към коментар
iMari Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 https://magelanci.com/forums/topic/15673-cro-картата-на-cryptocom/?do=findComment&comment=459149 Тук е коментирано зареждането с евро на уолета. 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 Да, казаха ми за ДСК, но не разбирам как може през една банка, а през друга -не. Освен да звънна да питам в Уникредит какъв им е проблема( или моят, де). Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 19 април, 2021 Сподели Публикувано: 19 април, 2021 преди 3 часа, bobole4e каза: Да, казаха ми за ДСК, но не разбирам как може през една банка, а през друга -не. Освен да звънна да питам в Уникредит какъв им е проблема( или моят, де). През Пощенска банка също става -- пробвах трансфер от Пещонска (IBAN) към CRO (IBAN) и всичо мина за два дена. 1 1 Връзка към коментар
Zlia Публикувано: 20 април, 2021 Сподели Публикувано: 20 април, 2021 преди 16 часа, Мари Николова каза: Пробва ли през Револют? Скоро обаче някой спомена, че Револют са спрели преводите към друга крипто борса Binance. Това е обяснимо предвид, че борсата я разследват. Предполагам, че няма да имаш проблем с Crypto, но за всеки случай пробвай с малка сума първо. Правилото е само от сметка на твое име към сметка на твое име. Не знам кой го е споменал, но преводи(SEPA) от Рево към Бинанс си минават без проблем за минути. Последно вчера правих. 2 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 20 април, 2021 Сподели Публикувано: 20 април, 2021 преди 16 часа, bobole4e каза: Освен да звънна да питам в Уникредит какъв им е проблема( или моят, де). Звъннах-не може такъв превод да се направи през мобилното приложение на телефона, само онлайн или в офис. Аз нямам ел. подпис , явно ще трябва да се ходи в офис, абсурдно направо Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 На 20.04.2021 г. в 11:55, bobole4e каза: Звъннах-не може такъв превод да се направи през мобилното приложение на телефона, само онлайн или в офис. Аз нямам ел. подпис , явно ще трябва да се ходи в офис, абсурдно направо Намерих много елегантно решение на проблема ми-направих банков трансфер през phyre, за един ден минаха парите и оскъпяването спрямо банковия превод SEPA е само 8ст.( 1лв е иначе, през phyre ми дръпна 1,08лв за превода). 2 Връзка към коментар
Martin Simov Публикувано: 5 май, 2021 Сподели Публикувано: 5 май, 2021 Здравейте, Преди около 2 месеца кандидадствах за най-базовата карта в Crypto.com (Тази с 1% Cashback). Преди около 3 седмици статуса от issued се промени на shipped. Тъй като живея в панелка в люлин и пощенските кутии са доста разбити, това което ме приестява е да не би случайно картата да бъде доставена в пощенската кутия и въобще възможен ли е такъв вариант ? Надявам се картата да бъде доставена в пощенския клон, който отговравя за пощенския код, който съм предоставил при кандидастване за картата. Благодаря за отделеното внимание! Връзка към коментар
bronco Публикувано: 5 май, 2021 Сподели Публикувано: 5 май, 2021 Моята карта пристигна в пощенската кутия на блока. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 5 май, 2021 Сподели Публикувано: 5 май, 2021 Картата идва в пощенската кутия, но моята много се забави и няколко пъти ходих до пощата да проверя дали там не е пристигнала. Тогава ми казаха, че заради зачестилите жалби за недоставени карти към БГ пощи много често пускат в пощенската кутия известие, че имаш пратка, да си я вземеш директно от пощенският клон. Въобще не съм споменавала, че чакам карта, но те бързо се ориентираха 🙂 Въпреки това получих картата в пощенската си кутия. Все пак може да попиташ в клона възможно ли е да я оставят при тях. Ако ти се наложи да поръчаш друга карта, винаги може да дадеш адрес с надеждна п.к., на някой близък или там, където работиш. 1 Връзка към коментар
Capitan Morgan Публикувано: 19 август, 2021 Сподели Публикувано: 19 август, 2021 Някой да е получавал кешбек при плащане в Пей пал? Платих при един търговец за рент а кар през Пей пал и няма никой. Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 19 август, 2021 Сподели Публикувано: 19 август, 2021 преди 23 минути , Capitan Morgan каза: Някой да е получавал кешбек при плащане в Пей пал? Платих при един търговец за рент а кар през Пей пал и няма никой. Да има кешбек от Пейпал, но явно зависи какво си платил и при какъв търговец, а не дали е през Пейпал. Кода на търговеца може да е попаднал в списъка с кодове, неподлежащи на кешбек. Ако не се появи до ден-два - пиши на съпорта и питай 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега