Прескочи до съдържание

Какво готвите?

ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

Нийййй, докат изядем всичкото, що го наготвих, ще мине  време:)))А и сме с намален порцион, поради преплюскване😥

Не ме чакайте скоро:girl_cray2:/ Малко, в стил Т. Колев/:))))

• Харесвам 2
  • Смея се 3
Публикувано:

Да не са почнали от днес следколедните пости 😉 Зелева чорба с картофи, круши със сирене, ориз с тиквички.

И аз съм в крак с модата на две такива 😄

image.jpg

• Харесвам 8
  • Смея се 4
Публикувано:

На мен пък ми хартиса кисело зеле от сърмите.Въртят ми се едни ребърца на скара и салатка от кисело зеле.

Утре!

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 34 минути , ДиянаВ каза:

Да не са почнали от днес следколедните пости 😉 Зелева чорба с картофи, круши със сирене, ориз с тиквички.

И аз съм в крак с модата на две такива 😄

image.jpg

Ами, почваме постите за Великден:))):girl_cray2:

• Смея се 4
Публикувано:

Мен вчера, вятърът на кулинарната муза ме отвя в далечния изток - мисо рамен по тази рецепта - https://foodtravelhome.com/мисо-рамен/:

DSC03334.JPG.d72053cd5b382ce6929e8780a94253cb.JPG

И в тон с постните настроения по-горе - сицилианска капоната - https://www.themediterraneandish.com/wprm_print/35409:

DSC03329.JPG.bb7c23a408abf2fa78f2dc890e0ee1aa.JPG

• Харесвам 18
  • Браво 2
Публикувано:
преди 2 часа, Бръмбар каза:

Мен вчера, вятърът на кулинарната муза ме отвя в далечния изток - мисо рамен по тази рецепта - https://foodtravelhome.com/мисо-рамен/:

DSC03334.JPG.d72053cd5b382ce6929e8780a94253cb.JPG

И в тон с постните настроения по-горе - сицилианска капоната - https://www.themediterraneandish.com/wprm_print/35409:

DSC03329.JPG.bb7c23a408abf2fa78f2dc890e0ee1aa.JPG

Малеее, как не съм се сетила за капоната!

Благодаря ти за идейката!

Има едно място, на пазара в Сиракуза, дето , всеки път ходим, пхредимно заради капонатата, която правят там. Най-хубавата, която сме яли в Сицилия.

• Харесвам 1
Публикувано:

@Бръмбар, откъде се снабди с мисо паста и разни други странни съставки?

Вчера правих станимъшки сармички, бродирах цял гювеч за един следобед. Изяде се снощи за 30 минути.

Пробвах да мушна някоя сарма по рецептата на @Kalina Ivanova с месо, праз и булгур- одобриха се и ще врътна още някоя от тях, ама по-приличен размер вече 😃   

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:

У нас голяма драма:(((

Сър ви Антъни, “ за пръв път, откакто се е родил, няма да си празнува ИД”. При нас празнуването на Иванов ден, винаги си е малка сватба:))))В къщи не става, трябва си ни кръчма.

Та сутринта, поднесох подаръците от семейството, нагласихме именика, от глава до пети, в най-новите дрехи, нова шапка, та работата, се поуспокои:))

И дето нямаше да готвя, турИх едни сьомгички да се задушават с бЕло вино и ще мисля гарнитурата.

После ще покажа, какво съм измислила:))

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 42 минути , jul каза:

Вчера правих станимъшки сармички, бродирах цял гювеч за един следобед. Изяде се снощи за 30 минути.

Пробвах да мушна някоя сарма по рецептата на @Kalina Ivanova с месо, праз и булгур- одобриха се и ще врътна още някоя от тях, ама по-приличен размер вече 😃   

Доволно се радвам:dance3:, че са се харесали.

Тази година, основното от Коледното меню от Патица с портокали направи остър завой и се трансформира в 4кг петел пълнен с ей такива сърми. Омете се за ден-два следпразнично. А патицата сготвих новогодишно.

• Харесвам 5
  • Смея се 3
Публикувано:

Пъргавелкова наготви:)))

Салати - естествено, от любимите на именика:

Пълнени домати с пасирана моцарела+малко заквасена сметана:

F9E14702-1C1D-44A6-A881-7B15C337D637.jpeg.076f4351ca9ecf0580d4fe65dfc8bc94.jpeg

Руска салата / от готов микс/ и мариновани чушчици:

20A52E91-84E9-4375-8305-224B1414278D.jpeg.283cdfd25fcf584fe8cd3ea4f39bf296.jpeg

Мама му направи баница, нейната запазена марка, дето той много я обича:

49B24B33-5390-477F-B31D-9B93BB92C9B1.jpeg.27af5588861d0d982573f503a3fb65ee.jpeg

Основното е сьомга със сметана, върху задушени зеленчуци - готова смес от хавайски микс, задушени в бяло вино+течна сметана+подправки:

2789FFAE-DBD6-4037-A9BE-1DBDEAE10526.jpeg.768fea4c34104812b23fcd3d0968e23d.jpeg

И за десерт - печена тиква, с канела, орехи и мед накрая, като я извадих от фурната.

73CAE39A-30B2-4E5A-942A-A403EE401508.jpeg.b2bf0c41099e6c468b6d7d28dab31484.jpeg

След малко, ще кажем и наздраве:)))

• Харесвам 22
  • Браво 12
Публикувано:
преди 3 часа, jul каза:

@Бръмбар, откъде се снабди с мисо паста и разни други странни съставки?

Мисо паста от Фантастико,  нудли от там пак или от Била, не помня, и на двете места съм виждала, соев сос има навсякъде- аз само Кикоман купувам, мирин-а аз го заместих с бяло вино, може с шери, но нямах, а може и да се пропусне, нори листата умишлено ги пропуснах, но мисля, че пак съм виждала в големите вериги. Месото - мариновах около 400г контрафиле по рецептата за чашу, но при мен остана доста от водата/ бульона - не знам какви чаени (колко мл) чаши се имат предвид. Друго май екзотично нямаше. Сега, ако питаш мен, не че беше лошо, но и нещо уау не ми беше. Аз нямам много ясен спомен за рамен като вкус, преди повече от 10г, когато живях в Шанхай, мой колега (французин женен за японка), ме караше често да ядем в един японски рамен ресторант до офиса. Вкуса на рамена не помня, но помня, че яко се окапвах и затова не исках да ядем там, а колегата ми се смееше, че явно не разбирам, че трябва да си държа купата под устата, а не да описвам дълги траектории с клечките и съдържимото, част от което, да капе по ризата ми. По същото време кажи-речи, ходих и на гости на приятелка, която повече от 20г живее в Токио, но там рамен ядохме ли - не помня.

С две думи, не съм голям любител и капацитет, ако ти се експериментира - пробвай, но ако трябва да препоръчам - по-добре направи капонатата (това според моя вкус, де ☺)

преди 2 часа, AlexandraKo каза:

След малко, ще кажем и наздраве:)))

Жив и здрав да е именикът и наздраве!

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 6 часа, Julian999 каза:

Не е домашно производство но пък беше много вкусен . Roscón de Reyes

Честит Ви именника @AlexandraKo!!!

IMG_20210107_201117.jpg

Благодаря, да сте живи и здрави!

Публикувано:

Ами пак Коледа, този път по стария календар:

8C245527-2157-4E39-AE6F-0DAE58126B30.jpeg.c99fbd9e7ef50e699763b63fb75528c8.jpeg

Днес вече прибрах коледната украса, приключвам с тези празници засега. Не е лесно да се празнуват две Коледи и една Нова година помежду им. 😂

Таз гарга в тавата е супер-дупер, защото била без антибиотици и хормони. 

@AlexandraKo, Честит Имен ден на Сър Антъни!  Жив, здрав и благословен да е!

@Julian999, ей тоз роскон ми беше любим, докато живеехме в Колумбия. Поне тяхната версия много приличаше на нашия козунак.

• Харесвам 15
  • Смея се 1
Публикувано:
На 8.01.2021 г. в 20:26, DaBo каза:

То не беше ли вчера...? :girl_blum:

На 8.01.2021 г. в 20:26, DaBo каза:

Тя щото се е ваксинирала... :girl_crazy:

Тази вечер пилешки крилца на фурна, мариновани със соев сос, червен пипер и кимион... мноооого обичам печени пилешки крилца! :girl_dance:

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 24 минути , chandni каза:

То не беше ли вчера...? :girl_blum:

Е, беше де. 😜

Ама за днес има една гола супа топчета, та не е много за показване. 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 3 часа, DaBo каза:

8C245527-2157-4E39-AE6F-0DAE58126B30.jpeg.c99fbd9e7ef50e699763b63fb75528c8.jpeg

Днес вече прибрах коледната украса, приключвам с тези празници засега. Не е лесно да се празнуват две Коледи и една Нова година помежду им. 😂

@Julian999, ей тоз роскон ми беше любим, докато живеехме в Колумбия. Поне тяхната версия много приличаше на нашия козунак.

@DaBo и на мен ми е любим . Цяла седмица повтарям на съпругата 😉

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, DaBo каза:

@DaBo, Благодаря ти много!Предадох, той е много щастлив, щото, точно, както децата си броят подаръците, той си брои поздравленията. И за щастие, броят им, всяка година расте. Питаш ли ме, как треперя, не дай , Боже, да намаляват:))))Освен това, се направиха n-брой бутилки, с Асеновградски Мавруд / Малага нямаше/, с този етикет, та се раздадоха на всички и някак, се примирихме, че тази година, не правихме всенародни тържества.:))).  Нали, оня ден, ходихме, специално за снимка, на паметника:))))

D08BD192-2E6A-4CC9-8032-312E9519B6E9.jpeg.d73dbea8d8e34a7b4d7dcb5df8070f2e.jpeg

Ааааа, Коледната украса ще поседи. Нека ни е празнично , още малко.

Е, няма да е чак, като във вица:

” Началото на май, пекнало едно слънце, лежа си на дивана и пийвам бирица.

Тая мойта, кръжи около мен, досадница и само повтаря: Иване, изхвърли елхата, Иване, изхвърли елхата...Това живот ли е?”

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Алекс, и аз да се присъединя към закъснели те поздравления 🍷

Да си носи името със здраве, сър Антъни 😊

И ние вчера празнуваме РД у дома, та... Беше сложно. Мисля, че телефоните и Интернет прегряха. 

Не готвих обаче. Вместо мен се справиха хората от близкото заведение, които не са спрели да работят от как са ни затворили. Имам чувството, че денонощно готвят и осигуряват храна за в къщи. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 минути , Lyubina каза:

Алекс, и аз да се присъединя към закъснели те поздравления 🍷

Да си носи името със здраве, сър Антъни 😊

И ние вчера празнуваме РД у дома, та... Беше сложно. Мисля, че телефоните и Интернет прегряха. 

Не готвих обаче. Вместо мен се справиха хората от близкото заведение, които не са спрели да работят от как са ни затворили. Имам чувството, че денонощно готвят и осигуряват храна за в къщи. 

Ооооо, благодаря! Продължаваме да приемаме поздравления, винаги са добре дошли!:give_rose:

Публикувано:

Аз пък съвсем съм забравила, съжалявам много, че сър Антъни има и рождено име, достойно като светското.  Да му е живо и здраво ! 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.