Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Да кажа, че пак там, на щанда с кори от време на време се появява и тесто за киш. Малко ще се наложи да го разпознаеш измежду другите видове, но съм убедена че ще го уцелиш. На мен ми допада, защото просто го развиваш и бухваш в тавата 😉

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@Sju, нито е пържено, нито е печено. Все пак повече се доближава до пържено и хваща коричка. Трябва да се пробва, защото различните неща се получават различно добре. Кюфтета точно и ние не одобрихме във фраера. Не пуши, не мирише почти. На свекърва ми подарихме за Коледа, че за сам човек е супер удобно. В началото го гледаше като извънземно, после се абонира за група за рецепти за еър фраера и към днешна дата почти всичко, което печеше/пържеше преди, го готви там. Става супер бързо, че и вкусно 🙂 В къщи замени и партигрила, който ползвах за кашкавалки и топлене. 

  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Нещо като сърф енд търф - Бляк ангъс бургери (уж), скаридки с масло и чесън, майонезка и пържени картофи. Все любими на децата. Бърза домашна тортичка със сочни шоколадови блатове, варен ванилия крем, орехи и шоколад. 

IMG_20210308_185928.jpg

IMG_20210220_194113.jpg

  • Харесвам 13
  • Браво 6
Връзка към коментар

Не съм разгледал какво готвите, че нямам време тези дни:(

Обаче, давам една идея,много ми хареса, за печен домат .

Доматът, нарязан на дебели филии,с трошичка масълце, с пасирани чесънче и ръснато с с още някаква подправка, върху една голяма печурка.Или, с по-ситни гъбки около него.

Много вкусно, красиво и просто.

 

D07BCD11-B588-4C0A-8C90-4595E4E889DA.jpeg.9394473b79df7863dba080a6e441789b.jpeg

4C656782-7651-4E65-A9FC-6329C5AAC290.jpeg.335ab4d0ff989252c00208734b88e31e.jpeg

  • Харесвам 14
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , дядо Пепи каза:

Нещо ориенталско ли е тази подправка, или нещо познато?

Ориенталско, не сетих да питам, точно какво.

Ама и с чубричка ще стане:)))

Важното е пасираното чесънче.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
В момента, AlexandraKo каза:

Ориенталско, не сетих да питам, точно какво.

Ама и с чубричка ще стане:)))

Важното е пасираното чесънче.

Ще се пробва в най-скоро време.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 минути , Julian999 каза:

Днес малкият ми юнак става на 5 😉

IMG_20210310_173516.jpg

Охооо, той също е рибка:)

Най-деликатните хора!

Да ви е жив и здрав, с много късмет!

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , AlexandraKo каза:

Охооо, той също е рибка:)

Най-деликатните хора!

Да ви е жив и здрав, с много късмет!

Дам и той и жената та не ми е лесно хич . Благодаря живи и здрави всички

Връзка към коментар

Ако искате да изненадата с нещо децата си, а защо не и себе си, ви предлагам две идеи - едната за Кашкавалени гризини, а другата за сладки Сладоледени топки. Ако ви допаднат, мога да дам рецептите. Бях ги подготвила за детското парти и станаха хит. Днес направих втора доза от гризините по желание на мъжа и детенцето. Стават за мезе на биричка и бяло винце. Имах и няколко омекнали ябълки, които ми дожаля да изхвърля и ги превърнах на страхотен сладкиш с бисквити и масло. Всичките рецепти са от типа бързо, ефектно и вкусно.

IMG_20210309_122137~2.jpg

IMG_20210309_115808.jpg

IMG_20210311_105715.jpg

IMG_20210309_122454.jpg

  • Харесвам 19
  • Браво 8
Връзка към коментар

@elenitta, много вкусни изглеждат произведенията ти 🙂 Тези соленки да не са на Люси? В списъка са ми за правене 🙂 

 

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/02/homemade-cheese-crackers.html 

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 18 минути , Eva eva каза:

@elenitta, много вкусни изглеждат произведенията ти 🙂 Тези соленки да не са на Люси? В списъка са ми за правене 🙂 

 

http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2021/02/homemade-cheese-crackers.html 

 

Същите са! Много вкусни! Може да добавиш мааалко сол в сместа, че ми беше малко безвкусно първия път.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

@elenitta, и шарените топки изглеждат чудесно 🙂 Може ли рецепта?

У нас днес - леща за вегетарианеца, патешко магре за половинката, а за нас с другия член на семейството нещо, което много обичам, но скоро не бях правила - кладница с чесън и пармезан върху канапе от рукола -

IMG_20210311_192000.jpg

  • Харесвам 15
  • Браво 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, jul каза:

@elenitta, и шарените топки изглеждат чудесно 🙂 Може ли рецепта?

У нас днес - леща за вегетарианеца, патешко магре за половинката, а за нас с другия член на семейството нещо, което много обичам, но скоро не бях правила - кладница с чесън и пармезан върху канапе от рукола -

IMG_20210311_192000.jpg

Бисквитки Сладоледени топки

300 гр масло,

щипка сол,

180 гр пудра захар,

1 яйце,

1 ванилия,

580 гр брашно,

1/2 п. бакпулвер

Маслото се разбива с щипка сол, към него се прибавя пудрата захар, разбива се добре и накрая се прибавя яйцето. След като сме разбили добре прибавяме пресято брашно с бакпулвера и омесваме добре. Може да се прибавят и шоколадови капки.

Аз разделих сместа в няколко купички и оцветих с различни бои. Прибрах в хладилник за около половин час да стегнат. После с лъжица за сладолед гребвах по малко от всяка купичка и оформях топчици. Хубаво е да ползвате щракаща лъжица за сладолед, за да се получи този ефект на сладоледена топка.

Пекат се на 150 градуса за около 25 минути.

Като се извадят от фурната изглеждат мекички и е хубаво да ги оставите 15-тина минутки в тавичката да стегнат.

Получават се доста, зависи колко голяма е лъжицата за сладолед. Моята беше по-малка и смятам, че размера им беше добър.

 

IMG_20210307_120027.jpg

  • Харесвам 15
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар

@marycap, върви си с винен или сладък сос /боровинков, портокалов сос/. Или без сос с картофено пюре, поръсено с мащерка и малко от мазнината от патешкото става много добре. Обикновено го правя с пюре. Аз и месото овкусявам само със сол и мащерка. 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.