Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:

От снощи - ягодов сладкиш с бял шоколад. Рецептата - https://privanya.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html

 

Днес ми е едно пролетно-френско. Цял ден пея шансони 🙂 Нямам търпение за презентацията довечера.  По-този повод се сетих за едни охльови, които правих скоро. Отново ми се доядоха 🙂 

mnbh-2.jpg

 

 

160.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 16
Публикувано:

@Eva eva презентациите ти са за Мастър шеф! Със сигурност и на вкус ще са на ниво.

Въпреки, че и на мен ми е френско днес, охлювите отказвам да ги ям 😉

  • Харесвам 9
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

От снощи - ягодов сладкиш с бял шоколад. Рецептата - https://privanya.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html

 

Днес ми е едно пролетно-френско. Цял ден пея шансони 🙂 Нямам търпение за презентацията довечера.  По-този повод се сетих за едни охльови, които правих скоро. Отново ми се доядоха 🙂 

Суперлативите се изчерпаха, но твоите страхотни идеи - НЕ. Браво! Ти създаваш красота! 🙂

  • Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 часа, Eva eva каза:

От снощи - ягодов сладкиш с бял шоколад. Рецептата - https://privanya.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html

 

Днес ми е едно пролетно-френско. Цял ден пея шансони 🙂 Нямам търпение за презентацията довечера.  По-този повод се сетих за едни охльови, които правих скоро. Отново ми се доядоха 🙂 

mnbh-2.jpg

 

 

160.jpg

Впечатляващо:)

А приборите от горната снимка от къде са?

Харесват ми 🙂

  • Харесвам 2
  • Смея се 2
Публикувано:

Колко е хубаво,когато опознаеш магеланци и като кулинари,любители на хубавата храна.

Чудесни сте!

  • Харесвам 7
  • Браво 2
Публикувано:

Както казваше баба ми - хванахме се за зеленото 🙂

 - салата от коприва, пресен зелен лук и копър;

 - супичка от градински киселец, лапат, коприва и гюзум.

като и за двете всичко е прясно набрано.

  • Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:
23 minutes ago, Branko said:

Впечатляващо:)

А приборите от горната снимка от къде са?

Харесват ми 🙂

Много сте мили всички, благодаря ви 🙂

 

Да, приборите са доста ефектни 🙂 От Али-то са:

https://www.aliexpress.com/item/33017575847.html?gps-id=pcDetail404&scm=1007.16891.96945.0&scm_id=1007.16891.96945.0&scm-url=1007.16891.96945.0&pvid=ab0f1e02-5116-438d-92e3-74cbea89495d&_t=gps-id:pcDetail404,scm-url:1007.16891.96945.0,pvid:ab0f1e02-5116-438d-92e3-74cbea89495d,tpp_buckets:668%230%23131923%234_668%23808%234093%23762_668%23888%233325%231

 

  • Харесвам 10
Публикувано:

Преди малко притичах от работа. Набръжко, забърках една пълнозърнеста питка,поръсена със сусам и пармезан.

Донесли сме си сиренце от Лансароте, ще се яде топла питка с испанско сирене, италианско буро и нашенски сминдух.:)))

Авокадото  не го знам от къде е:))))

 

1625176682_IMG_20200408_1752532.thumb.jpg.779ae59645f53342e284d632d1c4c57b.jpg

 

1251313210_IMG_20200408_1755392.jpg.fde08e607c246ab6950c8732b7f2e985.jpg

 

1176575621_IMG_20200408_1803312.jpg.e72b0286909153a843734e7593b73cea.jpg

 

1321241770_IMG_20200408_1808462.jpg.1c274926b58a2bde7bc2a84aaa92e5d0.jpg

  • Харесвам 24
  • Браво 7
Публикувано:
преди 1 час, AlexandraKo каза:

Преди малко притичах от работа. Набръжко, забърках една пълнозърнеста питка,поръсена със сусам и пармезан.

Донесли сме си сиренце от Лансароте, ще се яде топла питка с испанско сирене, италианско буро и нашенски сминдух.:)))

Авокадото  не го знам от къде е:))))

 

1625176682_IMG_20200408_1752532.thumb.jpg.779ae59645f53342e284d632d1c4c57b.jpg

 

1251313210_IMG_20200408_1755392.jpg.fde08e607c246ab6950c8732b7f2e985.jpg

 

1176575621_IMG_20200408_1803312.jpg.e72b0286909153a843734e7593b73cea.jpg

 

1321241770_IMG_20200408_1808462.jpg.1c274926b58a2bde7bc2a84aaa92e5d0.jpg

Умирам за козето сирене тук. В къщи това най-много се яде. 

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , Alexander каза:

На Александра сиренцето е смес от северна Испания, не че има особено значение.

Да ти кажа, северна- южна, хич не пробирам.:))))Гледам, да има коза на картинката:))))))

А това е смес, че има и козичка, и овчица ли?

  • Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Василена каза:

Една пролетна фантазия, защото обичам да си измислям нещата.

DSCF3866.JPG

...и многоцветна:))))

  • Харесвам 3
Публикувано:
В момента, AlexandraKo каза:

Да ти кажа, северна- южна, хич не пробирам.:))))Гледам, да има коза на картинката:))))))

А това е смес, че има и козичка, и овчица ли?

Точно ! Това е смес овче плюс козе.

Публикувано:
преди 23 минути , AlexandraKo каза:

Да ти кажа, северна- южна, хич не пробирам.:))))Гледам, да има коза на картинката:))))))

А това е смес, че има и козичка, и овчица ли?

Голяма част от испанските сирена са смес както това, като пишат колко е минималното количество на всеки вид мляко.

На това сирене е написано, че е с  минимум  55% краве мляко, минимум  10% козе и минимум 1% овче. Виждаш, че общо става 66%, та до 100% имат накъде да варират.

 

Аз лично  най-много обичам козе 100%.

  • Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Alexander каза:

Голяма част от испанските сирена са смес както това, като пишат колко е минималното количество на всеки вид мляко.

На това сирене е написано, че е с  минимум  55% краве мляко, минимум  10% козе и минимум 1% овче. Виждаш, че общо става 66%, та до 100% имат накъде да варират.

 

Аз лично  най-много обичам козе 100%.

100% козе предимно от Канариас.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Василена каза:

100% козе предимно от Канариас.

Да, има много хубави, любимите сами ми от Ла Палма за queso asado и Фуерте, но има много избор и много добри от Екстрамадура.

  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 5 часа, Alexander каза:

@Роца ще може ли линк към блога ти. Искам да пробвам тази супа топчета, а вероятно и други неща.

@Alexander, понеже не знам дали е разрешено да давам директен линк, можеш да погледнеш в подписа ми, където пише "Мармотника на път" - и той ще те отведе в частта с пътувания на блога, а рецептите са в съседство.. или в началото 😉 (само дето напоследък съвсем съм го изоставила, горкия!)

 

 

  • Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 10 часа, Eva eva каза:

От снощи - ягодов сладкиш с бял шоколад. Рецептата - https://privanya.blogspot.com/2019/04/blog-post_15.html

 

Днес ми е едно пролетно-френско. Цял ден пея шансони 🙂 Нямам търпение за презентацията довечера.  По-този повод се сетих за едни охльови, които правих скоро. Отново ми се доядоха 🙂 

mnbh-2.jpg

 

 

160.jpg

Видях ти охлювите и се сетих за мойте охлюви по френски, ама не сега. Правила съм ги отдавна, сега къде ти охлюви в тези карантинени времена. Все пак някой с градинка пред къщата и полянка зад къщата може да опита/ особено ако има чемшир, много обичат/, ама той и чимшира на село си отиде

10300034_748831168482751_7350687910232240622_n.jpg

10314609_748831665149368_3762768183396885749_n.jpg

10173530_748849538480914_8050056524502751940_n.jpg

  • Харесвам 5
  • Браво 3
Публикувано:
преди 8 часа, Alexander каза:

Голяма част от испанските сирена са смес както това, като пишат колко е минималното количество на всеки вид мляко.

На това сирене е написано, че е с  минимум  55% краве мляко, минимум  10% козе и минимум 1% овче. Виждаш, че общо става 66%, та до 100% имат накъде да варират.

 

Аз лично  най-много обичам козе 100%.

И ние обичаме козе,ама,това имаше на магазина до хотела:))))

Че не сме ходили специално да търсим.Взехме,опитахме,хареса ни и купихме къде 5 килца,да си имаме,да си ядем.През януари от Падуа си донесохме няколко мехчета Кача Кавало,та тъкмо си ги свършихме тези дни и започнахме испанското.

В общи линии,целогодишно си имаме хубаво сирене,това е и едната от причините,да имаме винаги чекиран багаж.

Лошото е,че като няма да пътуваме скоро ,не можем да си донесем .

Иначе,тук, в един магазин намирам италиански сиренА.А ти някъде испански виждал ли си,дали се продават у нас?

  • Харесвам 1
Публикувано:

@AlexandraKo

У нас има голям избор на италиански сирена и много оскъден и минимален на испански.

 

Испански има в Метро, Фантстико и вероятно на друго места, но са  1-2 вида на доста завишени цени.

 Пускат  и в Лидъл още  2-3 други вида от Менорка и  Галисия меки и обикновено Манчего, което е зряло-овче. Това от Галисия е  едно краве  меко, казва се tetilla, защото формата му е като женски гърди, не се бъзикам.
 

E3B4D5B0-1E8F-4B91-BDC9-530A9324FD0D.png.0602700c664537b1c4dcb0c1b92a8b82.png

 

 

Това само в Лидъл съм го срещал.

 

Та то е много меко и го пека на фурна с домати, става много добре.

 

  • Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.