Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Преди 1 час, AlexandraKo каза:

image.jpeg.f636ac70ec2b8995fc3ccda9f8d55ad2.jpeg

Този - кристален е, като захар изглежда.

 

 

Що ми се види, че има и мръвчици?:))))

Е да де 😄, Цезар с пиле. После си аранжирахме салатките с настърган пармезан, пилешко филе и дресинг. Две салатки -цяла вечеря, че даже и остана. Утре ще доям, малко кльопнала, но не колкото зелената салата като престои в хладилник. Купувам от Билла едни салатки Литъл Джем, по две в найлонче.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Менюто за вечеря е много салата Цезар, малко моцарела с маслини, бутилка бяло вино и сериала Октопод 🙂

 

BA93AD24-0917-4B1E-AA43-865255044A18.jpeg

Деструктуриран ми се вижда Цезърът 😀

  • Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, Velyana каза:

Снимката не е сполучлива, но направих тахановото хлебче и беше одобрено и много вкусно ☺️ Определено ще влезе в репертоара ми 😉

936A48B4-64C0-4C04-93EE-713AD54B169F.jpeg

Гледам, с орехи май си го направила. Последния път и аз с орехи и стана чудно. Друг път слагам слънчоглед, тиквено семе, сусам и пак е хубаво, ама с орехите - най:))))

Връзка към коментар
преди 13 минути , AlexandraKo каза:

Гледам, с орехи май си го направила. Последния път и аз с орехи и стана чудно. Друг път слагам слънчоглед, тиквено семе, сусам и пак е хубаво, ама с орехите - най:))))

Да, както препоръча с орехи го направих. И наистина е супер вкусен. Използвах сусамов тахан, но мисля да пробвам и с други видове. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, Velyana каза:

Да, както препоръча с орехи го направих. И наистина е супер вкусен. Използвах сусамов тахан, но мисля да пробвам и с други видове. 

Някъде из гемата казах: когато го направих с орехов тахан, на втория ден позеленя. Не като плесен, а ярко зелено. Питах в един форум, дето знаят и те рекоха, че нищо му няма на хляба и си е годен за ядене. Направих още няколко пъти и все така. 

Рових, за някаква научна информация - не намерих. С другите видове тахан, не се получава този ефект.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Не съм най-добър пример за закуска за шампиони, но това е положението днес: Детето като иска на море в 7 сутринта, а не може сега, получава задача да правим торта Морско дъно. Тъпче фондан във формички, ред украса, ред консумация и после полива със синьо желе. Синьото той си го тонира. Боите за храна са винаги най-добре инвестираните два лева... след комплектите за кухненски вулкани от пакет сода+оцет. 

По-ме кефят истинските пътешествия, на тях не проветрявам и не чистя в кухнята след вакханалията. 

 

На снимката: морско свинче в действие

 

more.jpg.bfd720c4a9bbb7c2c407151498bb16d5.jpg

  • Харесвам 11
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

Някъде из гемата казах: когато го направих с орехов тахан, на втория ден позеленя. Не като плесен, а ярко зелено. Питах в един форум, дето знаят и те рекоха, че нищо му няма на хляба и си е годен за ядене. Направих още няколко пъти и все така. 

Рових, за някаква научна информация - не намерих. С другите видове тахан, не се получава този ефект.

Няколко пъти направих хлебче с орехов тахан по твоята рецепта и въобще не позеленя, въпреки, че го ям цяла седмица. Вероятно е от тахана, който ползваш.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 37 минути , marycap каза:

Няколко пъти направих хлебче с орехов тахан по твоята рецепта и въобще не позеленя, въпреки, че го ям цяла седмица. Вероятно е от тахана, който ползваш.

Да, възможно е. Аз правих два пъти и се отказах. Но в един форум за кето-хранене споделих и проблемът беше известен:)))

А ти какъв ползваш, може ли, да го покажеш, моля, да го пробвам? Че с орехов и с орехи вътре, ще стане чудно.

Връзка към коментар
преди 36 минути , AlexandraKo каза:

Да, възможно е. Аз правих два пъти и се отказах. Но в един форум за кето-хранене споделих и проблемът беше известен:)))

А ти какъв ползваш, може ли, да го покажеш, моля, да го пробвам? Че с орехов и с орехи вътре, ще стане чудно.

Купувам от Мариета Ангелова от групата "Свободен хранителен кооператив". Всички тахани съм пробвала - много съм доволна. И е много коректна като производител и търговец.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , marycap каза:

Купувам от Мариета Ангелова от групата "Свободен хранителен кооператив". Всички тахани съм пробвала - много съм доволна. И е много коректна като производител и търговец.

 

163410642_868581977256731_3498480851434717179_n.jpg

163304466_868581950590067_4954476575042808720_n.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 14 минути , marycap каза:

Купувам от Мариета Ангелова от групата "Свободен хранителен кооператив". Всички тахани съм пробвала - много съм доволна. И е много коректна като производител и търговец.

Он лайн ли? Линк може ли?

Връзка към коментар
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Он лайн ли? Линк може ли?

Това е Фейсбук група. Трябва да се регистрираш.

преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Он лайн ли? Линк може ли?

https://www.facebook.com/groups/858555704481640

  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, marycap каза:

Купувам от Мариета Ангелова от групата "Свободен хранителен кооператив". Всички тахани съм пробвала - много съм доволна. И е много коректна като производител и търговец.

Благодаря, ще разгледам.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Като не мога да отида до Истанбул, Истанбул дойде в моята кухня. Много харесвам тамошните сусамови гевреци и пробвах да направя. Не съм впечатлена, но имам идея как да се опитам да ги подобрят другия път. И без това направих половин доза. 

 

IMG_20210409_154106.jpg.063d4ab878d036498a86518db1a0eb92.jpg

  • Харесвам 14
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 43 минути , bobole4e каза:

харесвам тамошните сусамови гевреци

На съботно- неделния пазар в Димитровград ги има същите. Ако имате път натам може да се възползвате.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, bobole4e каза:

Като не мога да отида до Истанбул, Истанбул дойде в моята кухня. Много харесвам тамошните сусамови гевреци и пробвах да направя. Не съм впечатлена, но имам идея как да се опитам да ги подобрят другия път. И без това направих половин доза. 

 

IMG_20210409_154106.jpg.063d4ab878d036498a86518db1a0eb92.jpg

А ти топИ ли ги в петмез, преди да ги оваляш  в сусам?
Че туй, разправят, била тайната:))))

Специално за @дядо Пепи, шкембе чорбица за съботно-неделната закуска , малко арт - с чесън и лимон, вместо оцет:))))

 

C3202E96-E932-4980-AE73-A8C218B0145F.jpeg.23d02524827832631c4a22da6dcd07a2.jpeg

 

А за тази вечер, свински ребърца без кост, с варени картофи, запечени с подправки на фурна:

 

95C6FC7F-DCA2-4D03-BB69-A6C99A8BD029.jpeg.41a3b5d3ef3a647fba9f0f4aca8b8df5.jpeg

 

За салата, цвекло - рядко ядем и много-много не го обичаме, с моркови, копър, зехтин и сос от нар. Джувката от лимон е за разкош:))))Направих го, за да е цветно, но и на вкус се получи добре:

 

A112FEDB-6E56-4154-8776-B389EE48080B.jpeg.5a1451883954dd4c2ca3e77c33eddf7a.jpeg

 

 

  • Харесвам 14
Връзка към коментар
преди 29 минути , AlexandraKo каза:

А ти топИ ли ги в петмез

Топих ги във вода с мед, но си стана като хляб със сусам, а аз ги предпочитам да сладнят леко. Другия път ще опитам да засиля сладостта пък да видим. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , bobole4e каза:

Топих ги във вода с мед, но си стана като хляб със сусам, а аз ги предпочитам да сладнят леко. Другия път ще опитам да засиля сладостта пък да видим. 

В един форум за турски вкуснотии, преди време стана въпрос, че си трябвало петмез - това е сгъстен плодов сок, в който няма захар. С мед/вода, вкусът не бил ОНЗИ:(((

Аз лично не съм правила, просто сега се сетих.

Ужасно ги обичам и аз тези гевреци. 

 

 

C51BD5EE-C122-40D8-AAE0-6312BD4D056E.png

7C0E0ED9-5BFF-4D88-B8CE-A587961E58B1.jpeg

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 14 часа, AlexandraKo каза:

Някъде из гемата казах: когато го направих с орехов тахан, на втория ден позеленя. Не като плесен, а ярко зелено. Питах в един форум, дето знаят и те рекоха, че нищо му няма на хляба и си е годен за ядене. Направих още няколко пъти и все така. 

Една американка в една рецепта обясни, че се получава при употреба на сода като набухвател. Пробвала ли си с различен бакпулвер? Бакпулверът съдържа и сода. Ако в твоя бакпулвер има повечко сода, вероятно се дължи на това.

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Sju каза:

Една американка в една рецепта обясни, че се получава при употреба на сода като набухвател. Пробвала ли си с различен бакпулвер? Бакпулверът съдържа и сода. Ако в твоя бакпулвер има повечко сода, вероятно се дължи на това.

 

Ползвам на д- р Йоткер, ама хич не съм се загледала, какво има вътре, живея си с мисълта, че е сода+лимонтозу. Дали има такъв, без сода?

Чиста сода не употребявам, че ми мирише на сода после печивото:(((

Ще пробвам с таханите, дето ги препоръча @marycap, вече поръчах на жената. Да видим.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

хич не съм се загледала, какво има вътре, живея си с мисълта, че е сода+лимонтозу. Дали има такъв, без сода?

Нее, не ти трябва без сода, иначе няма да проработи като набухвател. Но вероятно има значение съотношението на отделните компоненти в него. Бакпулверът е сода + киселина + вероятно нишесте (защото на пазара има и безглутенов бакпулвер, който пък аз ползвам - Doves Farm). Ако цвета не те смущава и вкусово няма нещо неприятно, не е фатално да си го ползваш. Но предполагаемо зад това се крие мистерията в печивата ти 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Sju каза:

Нее, не ти трябва без сода, иначе няма да проработи като набухвател. Но вероятно има значение съотношението на отделните компоненти в него. Бакпулверът е сода + киселина + вероятно нишесте (защото на пазара има и безглутенов бакпулвер, който пък аз ползвам - Doves Farm). Ако цвета не те смущава и вкусово няма нещо неприятно, не е фатално да си го ползваш. Но предполагаемо зад това се крие мистерията в печивата ти 🙂

Само с ореховия тахан се получава, с другите - не.

А може да е от тахана, предстои да разбера:)))

Връзка към коментар

Сю, в нишестето няма глутен - същността му е да се изчисти от протеиновото съдържание (глутена в случая). Безглутенов бакпулвер е рекламен трик, с който някой продава за много пари нещо, което струва малко пари. И ми е странно как си има и клиенти. Това е все едно да сложа етикет "без глутен" на царевичното брашно и вместо за 60 стотинки да го продавам за 6 лева. Не, че не се прави, ама... 

Закуската за днес - мит с кренвирш. 

За да не съм голословна, редактирам се, снимах на обикновения бакпулвер от Лидъл съдържанието, дори нишестето е царевично, а не пшенично.... 

Редактирам се втори път. Погледнах етикетите на продаваните с етикет " Без глутен" бакпулвери. Ами и те си имат пак царевично нишесте в състава. Ехх, думи нямам.

IMG_20210410_072152.jpg

IMG_20210410_084350.jpg

  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.