Прескочи до съдържание

Какво готвите?


ДиянаВ

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 25 минути , AlexandraKo каза:

Благодаря ти, то вече порастна:))))

А, виж какво сладко бебче е бил 😀 Жив и здрав и много щастлив. 

Аз с киноа съм правила Табуле. Стана хубаво. Но, реших да ставам консерва традиционалист на стари години, та не съм купувала отдавна. Ядем боб. И за да не е спам, един хляб от вчера 

IMG_20210411_160256.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 4
Публикувано:
преди 18 минути , luba_rizova каза:

един хляб от вчера 

Много благодаря за рецептата за този хляб!!! Опитах веднъж и се получи доста добре. Започнах да го правя редовно и се стигна до ситуацията, че внучката и внуците взеха да отказват друг хляб, а чакат дядо да извади хляба от гювеча. Опитах и в йенска тенджера. Получи се същият резултат  - разкошен хляб. Опитах с различни брашна. Голяма вкусотия! Още веднъж Блгодаря!!!   

  • Харесвам 10
  • Браво 1
Публикувано:

@luba_rizova и аз да благодаря за рецептата за хляб в гювеч. Вече е любим на нашето семейство и го хапваме почти всяка седмица. Правих го във вариации с бяло брашно, с пълнозърнесто и смес от двете. На мен ми харесва по всички начини, децата, ако се съди по това какво количество изядоха, одобриха най-вече този с бялото,  ама според синът ми пълнозърнестия хляб, особено ако е със семена е храна за птички😂

IMG_20210303_130231.jpg.157d25772a5c030ea186a428cb9a9cf6.jpg

 

IMG_20210307_124608.jpg.07c09a7a0c3ca8ae94936a5395d6f62e.jpg

 

IMG_20210404_202229.jpg.e4207c06f536da9197519d2a10877480.jpg

  • Харесвам 17
  • Браво 3
  • Смея се 2
Публикувано:

Направих сладолед по рецепта, близка до предложената от Тончо - сгущенка карамел +  бг крема сирене + бита сметана. Получи се гладка смес. Реших да направя и сладоледена  торта с 2 реда бисквити и повечко сладолед. Стана бързо и вкусно. Не остана.

Благодаря за рецептата!

  • Харесвам 9
Публикувано:
преди 1 час, Зани каза:

@luba_rizova и аз да благодаря за рецептата за хляб в гювеч. Вече е любим на нашето семейство и го хапваме почти всяка седмица. Правих го във вариации с бяло брашно, с пълнозърнесто и смес от двете. На мен ми харесва по всички начини, децата, ако се съди по това какво количество изядоха, одобриха най-вече този с бялото,  ама според синът ми пълнозърнестия хляб, особено ако е със семена е храна за птички😂

IMG_20210303_130231.jpg.157d25772a5c030ea186a428cb9a9cf6.jpg

 

IMG_20210307_124608.jpg.07c09a7a0c3ca8ae94936a5395d6f62e.jpg

 

IMG_20210404_202229.jpg.e4207c06f536da9197519d2a10877480.jpg

Може ли рецептата

Публикувано:
На 20.02.2021 г. в 18:26, luba_rizova каза:

Ами 350 гр. Айрян, 1 с. Л. Сол, 1 с. л. Мед (захар, меласа), 1 суха мая, 460 гр. брашно. Разбърква се с вилица. Втасва. После оформяш върху хартия за печене (аз посипвам и хартията и хляба с брашно и клъцвам тум_там с ножица за шарка, то е по желание) и оставяш да втаса 2 път. В този момент слагаш гювеча във фурната и я нагласяш на макс. Като втаса хляба (обик овено за 30 - 40 минути), слагаш хляба барабар с хартията в гювеча, капака и връщаш във фурната, намаляш на 180 градуса и печеш. Просто гювеча наподобява пещ и за това го ползвам понякога, но без него не ми става такава коричката. А хляба, като е с айрян, е по-дълго свеж. 

@Mistela , @luba_rizova, по-назад в темата я даде, копирах ти я.

  • Харесвам 3
  • Благодаря 3
Публикувано:

Днешният ни обяд не се различава от дажба в едновремешна каторга - кореноплодни, резен мухлясало сиренце и сухар. 

IMG_20210415_133354.jpg.1dfc24763e7c7fd10e9232278ec8c7f2.jpg

Ама Жижо вярва, че ако си изяде морковите, ще го направят президент на САЩ 😄

 

  • Харесвам 6
  • Смея се 20
Публикувано:
преди 10 минути , Lindt каза:

Днешният ни обяд не се различава от дажба в едновремешна каторга - кореноплодни, резен мухлясало сиренце и сухар. 

IMG_20210415_133354.jpg.1dfc24763e7c7fd10e9232278ec8c7f2.jpg

Ама Жижо вярва, че ако си изяде морковите, ще го направят президент на САЩ 😄

 

 

Как сте? Радвам се, че имате дух!

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 9 минути , Дани Магелани каза:

Как сте? Радвам се, че имате дух!

а, да, дух имаме, ама кисело мляко за рецептата за хляб, тц 🤣. Трябва да си хабя йогуртчето с 10 % масленост. 

  • Шок 1
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 41 минути , Lindt каза:

а, да, дух имаме, ама кисело мляко за рецептата за хляб, тц 🤣. Трябва да си хабя йогуртчето с 10 % масленост. 

Аз ти подсказах за доставките до апартамента с плащане с карта.

За еBag,  Т маркет, също и  gladen доставят до апартамента. Сигурно ще ми изтрият поста веднага.

Бързо оздравяване!

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 часа, Дани Магелани каза:

Модераторът може да я постави горе.

Готово!

 

преди 34 минути , Дани Магелани каза:

... Сигурно ще ми изтрият поста веднага.

Бързо оздравяване!

Е, защо да те трием?! Освен, ако не готви туристическа агенция. :laugh:

 

  • Смея се 9
Публикувано:
преди 1 час, Lindt каза:

кореноплодни, резен мухлясало сиренце и сухар

Много обичам салата от такива (само че домашните ми любимци не ги понасят, та рядко се поглезвам), особено в комбинацията, която си посочила 🙂 

 

Оправяйте се и горе главата! 

  • Харесвам 3
Публикувано:

@Lindt, явно е дошъл моментът не само да избухнеш в готварството, ами и да откривателстваш, и с подръчни материали да работиш 😆

Шегата настрана, дано бързо мине и замине.

 

Аз си признавам, че ми се бяха изчерпали мераците за готвене, с това постоянно ядене в къщи, комбинирано с липсата на вдъхновения /от пътувания/.

Вече втора седмица обаче продължавам веган безглутеновата диета и имам лек напредък с интереса към откриването на този вид кухня. 

Моцарелата ми се получи по-скоро като топено сирене, но пък е вкусна. 

Сега съм си заделила аквафаба /нов термин научих даже 😆/ и се чудя как да я оползотворя.

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 37 минути , Mary каза:

Готово!

 

Е, защо да те трием?! Освен, ако не готви туристическа агенция. :laugh:

 

Мислех, че споменаването на бг фирма тук се счита за реклама. 

Публикувано:
В момента, jul каза:

@Lindt, явно е дошъл моментът не само да избухнеш в готварството, ами и да откривателстваш, и с подръчни материали да работиш 😆

Шегата настрана, дано бързо мине и замине.

 

Аз си признавам, че ми се бяха изчерпали мераците за готвене, с това постоянно ядене в къщи, комбинирано с липсата на вдъхновения /от пътувания/.

Вече втора седмица обаче продължавам веган безглутеновата диета и имам лек напредък с интереса към откриването на този вид кухня. 

Моцарелата ми се получи по-скоро като топено сирене, но пък е вкусна. 

Сега съм си заделила аквафаба /нов термин научих даже 😆/ и се чудя как да я оползотворя.

Беше ми зверски омръзнало да готвя, обаче напоследък имаме нови съоръжения - примерно термометър за месото, пара.. В комбинация с тази нова вселена на сладко и тесто, които по принцип тотално отсъстват от менюто ми, пък от кулинарните умения съвсем, си ми е даже забавно.  

Та предлагаш като превзема този хълм, да пробвам веганска диета? Ама как ще оцелеем без капучино и сирене? 

преди 2 минути , Дани Магелани каза:

Мислех, че споменаването на бг фирма тук се счита за реклама. 

Само туристически агенции, собствен бизнес, продажба на лекарства... 

  • Харесвам 4
Публикувано:

Jul, можеш да пробваш майонеза от аквафабата, става супер, даже днес доядохме руска салата с нея, често правим хумус от нахут, съответно имаме много аквафаба, може да заместваш яйцето с нея щом си на веган в момента, в кексове и други печива, аз научих майонезата от сайта тук , само си я натъкмявам на сол и оцет, слагам горчица също.

  • Харесвам 3
Публикувано:

@LindtО, в никой случай не бих препоръчвала на някой странни и екстремни режими 😝

Исках да кажа, че от време-навреме ни трябва по нещо, дето да ни извади от рутината и да ни даде тласък в /нова/ посока ✌️

Термометър за месо имаме вграден към фурната /то заради него я купихме преди 2 години/, но така и не съм го ползвала 🤔 Нещо не можах да се разбера с фурната по някои въпроси, не ми допаднаха и идеите ѝ п отношение на асистираното готвене, та си карам по стария начин. Може в следвеганския период да взема да го пробвам най-накрая, добра идея ми даваш 🙂

@Deskar, благодаря за рецептата. Аз тъкмо мойонези гледах, ама в бг вариантите навсякъде има синап, та се канех да купя първо. С предната доза правих веган моцарелата по тази рецепта - https://veganna.bg/vegan-mozzarella-with-aquafaba/. Моята не може да се обръне, но се гребе от купичката 😄

  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Беше ми зверски омръзнало да готвя, обаче напоследък имаме нови съоръжения - примерно термометър за месото, пара.. В комбинация с тази нова вселена на сладко и тесто, които по принцип тотално отсъстват от менюто ми, пък от кулинарните умения съвсем, си ми е даже забавно.  

Та предлагаш като превзема този хълм, да пробвам веганска диета? 

Доста си напреднала! Явно ти харесва!

Аз никога не съм била фен на готвенето, но ми се налага да го правя вече доста години.

Покрай работата от къщи си спестявам пазаруването и влаченето на торби чрез платформите за доставки на продукти, но пък засилих готвенето.

От там и яденето. Прави си изводи.

  • Харесвам 2
Публикувано:
В момента, jul каза:

@LindtО, в никой случай не бих препоръчвала на някой странни и екстремни режими 😝

Исках да кажа, че от време-навреме ни трябва по нещо, дето да ни извади от рутината и да ни даде тласък в /нова/ посока ✌️

Термометър за месо имаме вграден към фурната /то заради него я купихме преди 2 години/, но така и не съм го ползвала 🤔 Нещо не можах да се разбера с фурната по някои въпроси, не ми допаднаха и идеите ѝ п отношение на асистираното готвене, та си карам по стария начин. Може в следвеганския период да взема да го пробвам най-накрая, добра идея ми даваш 🙂

Ами на мен ми харесва, че като набуча този шиш в патешкото магре или телешкия стек и задам температура за Rare, вадя това от фурната, а не ръчкам, гадая и предполагам какво съм сготвила. Но на нас нещо не ни върви месото тази пролет. 

А аз не го приех като странен режим, а като предизвикателство за готвене. Като "тази седмица ще ядем само жълти храни, за да си повдигнем настроението" 🙂 

В момента, Дани Магелани каза:

Доста си напреднала! Явно ти харесва!

Аз никога не съм била фен на готвенето, но ми се налага да го правя вече доста години.

Покрай работата от къщи си спестявам пазаруването и влаченето на торби чрез платформите за доставки на продукти, но пък засилих готвенето.

От там и яденето. Прави си изводи.

Аз си имам хамалче с мен при пазаруване и обичам. Всяка група продукти е от различно място и ми е сложно да направя дори списък за пазаруване сега. Но ако веднъж свикнеш, е доста полезно. 

  • Харесвам 6
Публикувано:

@AlexandraKo Честит рожденик и от мен, бебешката снимка е уникална! ❤️ 

 

Втора вариация на тема "киноа": чили с червен боб, сладки картофи, лук, чесън, домати от консерва и подправки. Вместо ориз - киноа. Стана интересно и ни хареса, но моят приятел каза, че следващия път си го представял с една свинска наденичка отгоре вместо с магданоз 😂

 

p.s. @Lindt термометърът за готвене за нас е най-доброто вложение, което може да се направи за кухнята, за всичко го ползваме 🙂

 

IMG_5611.JPG.b1c790909eb96d270036237d7f648ed5.JPG

  • Харесвам 11
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

а, да, дух имаме, ама кисело мляко за рецептата за хляб, тц 🤣. Трябва да си хабя йогуртчето с 10 % масленост. 

Да беше забъркала кваса досега... :sarcastic:Точно 2 седмици му трябват. Бршано и вода сигурно имаш :laugh:

преди 1 час, Lindt каза:

Само туристически агенции, собствен бизнес, продажба на лекарства... 

Тур. агенции, лекарства, обмяна на пари и сайтове, плащащи за кликане на реклами... Собствени бизнеси са допустими, стига да не са от тия четирите... 😛 

 

  

На 23.02.2015 г. в 21:46, Георги каза:

Имате право в подписа си да сложите връзка към личния си блог или друг некомерсиален проект, както и връзка към комерсиален сайт и проект стига да не е свързан с тематиката на форума и да е личен или сте лично заети с него. Например, връзка към сайта на семейния ви бизнес за продажба на климатици е приемлив, но връзка към сайта на туристическа агенция или портал – недопустим. Забранени са връзки към сайтове, които предлагат пари срещу гледане на реклами.

 

  • Харесвам 5
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 4 часа, Lindt каза:

Днешният ни обяд не се различава от дажба в едновремешна каторга - кореноплодни, резен мухлясало сиренце и сухар. 

Да, нали?!  Сиренето - мухлясало, виното - остаряло, дънките - скъсани, колата - без покрив, жената - без риза ...  :grin:

 

image.png.54d673cd4fbc637a517b37a0891f46b8.png
 

  • Харесвам 1
  • Смея се 16
Публикувано:
преди 9 минути , Фил каза:

Да, нали?!  Сиренето - мухлясало, виното - остаряло, дънките - скъсани, колата - без покрив, жената - без риза ...  :grin:

 

image.png.54d673cd4fbc637a517b37a0891f46b8.png
 

Горкият каторжник Жижо! 

  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 часа, DenitsaS каза:

@AlexandraKo Честит рожденик и от мен, бебешката снимка е уникална! ❤️ 

 

Втора вариация на тема "киноа": чили с червен боб, сладки картофи, лук, чесън, домати от консерва и подправки. Вместо ориз - киноа. Стана интересно и ни хареса, но моят приятел каза, че следващия път си го представял с една свинска наденичка отгоре вместо с магданоз 😂

 

p.s. @Lindt термометърът за готвене за нас е най-доброто вложение, което може да се направи за кухнята, за всичко го ползваме 🙂

 

IMG_5611.JPG.b1c790909eb96d270036237d7f648ed5.JPG

Благодаря, благодаря!:give_rose:

  • Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.