Дани Магелани Публикувано: 29 януари, 2020 Сподели Публикувано: 29 януари, 2020 Някой планира ли Сейшели през юли? Връзка към коментар
bibi Публикувано: 29 януари, 2020 Сподели Публикувано: 29 януари, 2020 Преди 1 час, valpet каза: Много благодаря за разказа за вашите преживявания на Сейшелите.Надявам се да е в помощ на предстоящи трипове.Само не можах да разбера кой е този Милен.Да не би да е ,,наш човек", който живее там и ако е така би ли споделила някакви негови координати,✍️ Българин, собственик ма р-т Оскарс на Мае. https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g2532171-d14069877-Reviews-Oscars-Anse_La_Mouche_Mahe_Island.html 3 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Ние кацнахме в София преди 2 часа. Седя и гледам тъпо 3 куфара, пия кафе. Още съм по плажовете. Душата и очите ми са пълни , сърцето пърха. Пожелавам на всеки да изживее Сейшелите ! Ще се опитам да си събера мислите в нещо като пътепис, но не казвам кога. 🙂 Сега малко битовизми: 1. имам карта с останал ок 1.5- 1.6 GB нет и 5 мин местни разговори. Мисля, че беше "годна" до април 2020. Подарявам я, ако ще свърши работа някому. 2.Важно: Ако ще пътувате м/у островите с деца, дори и за day trip, задължително носете паспорти. 3.Не носете много дрехи, половината ми "бални рокли" останаха необлечени. 🙂 4. Цени, които помня: Ресторанти за 4-ма (чревоугодници) с 1-2 предястия, 4 основни, десерти и по 1-2 питиета 120-190 евра. Take away за 4-ма 500-650 рупии. Риба на барбекю на плажа 800 рупии (ок.60 евро) за 4- ма. В магазините за хр.стоки - трудно нещо хваща око. 5.Ромът Takamaka е най-евтин на летището. Ако с нещо мога да съм полезна - насреща съм ! 11 3 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 преди 5 минути , bibi каза: 1. имам карта с останал ок 1.5- 1.6 GB нет и 5 мин местни разговори. Мисля, че беше "годна" до април 2020. Подарявам, я, ако ще свърши работа някому. Ако е до април включително, бих я взела. Пътуваме края на април. 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 преди 56 минути , Яничка каза: Ако е до април включително, бих я взела. Пътуваме края на април. @Яничка, не зная откъде го измислих това до края на април. Сега я разгледах по-подробно и не виждам никаква дата. 🙂 Твоя е. Пиши на л.с. да се разберем. 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 Преди 1 час, bibi каза: 5.Ромът Takamaka е най-евтин на летището. Този ром е един от най-скъпите на пазара! Връзка към коментар
bibi Публикувано: 11 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 11 февруари, 2020 преди 2 часа, eugene.kn каза: В магазините - 700 мл е от 275 рупии за бял до 350 за екстра дарк. На летището имаше кутия с бял кокос и дарк за 340 рупии двата ( за сравнение 1 бр.от 375 мл е ок 190 рупии в магазин). Литърът, пък беше под 300 рупии. Аз взех за подаръци ок.5-6 бутилки и като сметнах разликата , ако ги бях взemела от летището беше, колкото за още 1 бут. 🙂 На летището в Пралин има по 5-6 магнитчета пакетирани по 125-150 рупии. Като минеш проверката за заминаващи - в салона вляво. И още нещо за пилотите: Уникални са ! Тия от Търкиш лепят самолетите като с лепенка за пистата, а за Сейшелците - думи нямам ! Приземиха го толкова меко това малко самолетче с крен при яко страничен вятър. За плащанията: с карта не можахме да платим само на take away и на барбекютата по плажа.Колите също ги наехме кеш, но по наше желание. 4 1 Връзка към коментар
digitalpr Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 Прехвърлих темата за ден и имам въпрос - навсякъде се спомената кола под наем или колела. А какво е положението с моторчетата? Понеже в Азия съм се придвижвам по островите с моторче и беше супер, на Сейшелите има ли такава възможност и какви са цените? Обмислям дали да не ги посетя Юни месец. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 Няма моторчета или поне не съм видяла. Велосипеди, автомобили / без на Ла Диг/, обществен транспорт. Връзка към коментар
digitalpr Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 Чета, че колите на Praslin са по 40-50 евро на ден. При положение, че островът е дълъг 15км може ли да се щъка с обществения транспорт който доколкото разбирам е левче, или той е неудобен/нередовен? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 20 февруари, 2020 преди 27 минути , digitalpr каза: Чета, че колите на Praslin са по 40-50 евро на ден. При положение, че островът е дълъг 15км може ли да се щъка с обществения транспорт който доколкото разбирам е левче, или той е неудобен/нередовен? Може. Има разписания, но не винаги се спазват. В час пик понякога е доста пълно в автобусите. Няма място за багаж, че даже и разминаването вътре в автобуса е трудно. Обаче спокойно може да се обиколи с автобус. Колата разбира се е голям бонус, с който ще видиш доста повече и ще спираш където си искаш. Има малки и закътани плажчета, но не винаги около тях има близка спирка на автобусите. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 На 11.2.2020 г. в 12:38, bibi каза: Ние кацнахме в София преди 2 часа. Седя и гледам тъпо 3 куфара, пия кафе. Още съм по плажовете. Душата и очите ми са пълни , сърцето пърха. Пожелавам на всеки да изживее Сейшелите ! Ще се опитам да си събера мислите в нещо като пътепис, но не казвам кога. 🙂 Сега малко битовизми: 1. имам карта с останал ок 1.5- 1.6 GB нет и 5 мин местни разговори. Мисля, че беше "годна" до април 2020. Подарявам я, ако ще свърши работа някому. 2.Важно: Ако ще пътувате м/у островите с деца, дори и за day trip, задължително носете паспорти. 3.Не носете много дрехи, половината ми "бални рокли" останаха необлечени. 🙂 4. Цени, които помня: Ресторанти за 4-ма (чревоугодници) с 1-2 предястия, 4 основни, десерти и по 1-2 питиета 120-190 евра. Take away за 4-ма 500-650 рупии. Риба на барбекю на плажа 800 рупии (ок.60 евро) за 4- ма. В магазините за хр.стоки - трудно нещо хваща око. 5.Ромът Takamaka е най-евтин на летището. Ако с нещо мога да съм полезна - насреща съм ! Който не чете редовно - така му се пада. изпуснах sim картата (Яничка ме изпревари) Но, Много моля, "нещото като пътепис" да е готово до средата на март. И за да не го пропусна и него - pls, лична покана да го прочета. (Как ме сърбят ръцете за тези Сейшели. Нямам търпение до април до степен, че вече се мажа с 50-ти фактор всяка сутрин, преди да тръгна на работа.) 4 1 8 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 преди 15 часа, digitalpr каза: Чета, че колите на Praslin са по 40-50 евро на ден. При положение, че островът е дълъг 15км може ли да се щъка с обществения транспорт който доколкото разбирам е левче, или той е неудобен/нередовен? Като се сетя за измъчените погледи на хората ходещи от автобусната спирка до Anse Lazio или обратно, градски транспорт не бих препоръчал. Иначе май сравнително на често имаше бусчета през деня. 4 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 преди 51 минути , ven62 каза: Много моля, "нещото като пътепис" да е готово до средата на март. И за да не го пропусна и него - pls, лична покана да го прочета. Ваййй, смили се, бе човек - имам 3 деца ! 🙂 Може би дотогава ще сколасам специално за теб с едно лично със суровия материал и опорни точки тип : tips & tricks основно за Пралин и Мае. 3 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 21 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 21 февруари, 2020 преди 1 час, bibi каза: Ваййй, смили се, бе човек - имам 3 деца ! 🙂 Може би дотогава ще сколасам специално за теб с едно лично със суровия материал и опорни точки тип : tips & tricks основно за Пралин и Мае. Никаква милост. Моите са само две, но имам и внучка т.е. по тази логика компютъра не трябва да включвам. А в последния месец написах пътепис (в word-a без снимките беше 26 страници). Чак на мен ми стана неудобно. 4 Връзка към коментар
KolevKolev Публикувано: 5 април, 2020 Сподели Публикувано: 5 април, 2020 Здравейте,Магеланци,нов съм в този форум,видях че има теми за Сейшелите (голяма тръпка са ми),имам въпроси ,които искам да задам и да получа актуални отговори.Смятам да замина февруари месец догодина за около 10 дни.. ( Исках да го направя тази година,но поради създалата се ситуация .. ) Ще кацна в столицата Махе или Мае,и смятам да хвана ферибот или хеликоптер за Ла Диг (разбрах,че само там има място като това на снимката,поправете ме ако греша) ,където всъщност ще ми бъдат всички нощувки. Тук идва и първия ми въпрос-с какъв транспорт е по-добре-колко е времетраенето на ферибота и самолета до там и каква е разликата в цената.. Какви са вашите впечатления от Ла Диг? Избрах този остров,защото е подходящ за плаж( както и останалите в Сейшелите) ,много спокоен и не се налага да караш кола ,а можеш да стигнеш навсякъде,защото всичко е на пешеходно разстояние.Можете ли да ми предложите малък хотел или ако сте ползвали Airbnb,място на което сте отседнали и сте били доволни от обслужване и храна. Мислех също възможноста да прекарам времето си в столицата или в Праслин,а да отида за 1-2 нощувки,за да видя този залив от снимката.😀😀(фотограф съм,затова питам толкова много за това място). Какви са вашите впечатления от Махе и Праслин? Благодаря,че отделихте време за моите писания в този карантинен ден,и очаквам вашите мнения за Сейшелите и ваши готини снимки от там. 3 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 5 април, 2020 Сподели Публикувано: 5 април, 2020 10 дни на Ла Диг не си го представям... Какъвто и фотограф да си, то ще се изчерпат идеите за снимки на това малко островче. По-доброто разпределение е голямата част от времето да е на Пралин, няколко дни на Ла Диг и ако много искате една нощувка на Махе. Нямам представа от цената на хеликоптер до Ла Диг, даже и не знам дали има такъв. От Махе има лодки с прекачване, ако не бъркам на Пралин, както и полети до летището на Пралин, но не от хеликоптери, а от малки самолети. Връзка към коментар
KolevKolev Публикувано: 5 април, 2020 Сподели Публикувано: 5 април, 2020 1 hour ago, Mary said: 10 дни на Ла Диг не си го представям... Какъвто и фотограф да си, то ще се изчерпат идеите за снимки на това малко островче. По-доброто разпределение е голямата част от времето да е на Пралин, няколко дни на Ла Диг и ако много искате една нощувка на Махе. Нямам представа от цената на хеликоптер до Ла Диг, даже и не знам дали има такъв. От Махе има лодки с прекачване, ако не бъркам на Пралин, както и полети до летището на Пралин, но не от хеликоптери, а от малки самолети. Има ли нещо с ,което Пралин превъзхожда Махе(Виктория) ,все пак е столица ,колкото и да е малка,е по-уредена според мен.Как мислите Пралин по-красив остров ли е,или е по-евтин,или нещо друго? Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 април, 2020 Сподели Публикувано: 5 април, 2020 Прегледахте ли голямата тема за Сейшели? Според мен е една от най-изчерпателно покритите дестинации във форума и препоръчвам да и отделите няколко часа. 1 Връзка към коментар
KolevKolev Публикувано: 5 април, 2020 Сподели Публикувано: 5 април, 2020 1 minute ago, stanimir said: Прегледахте ли голямата тема за Сейшели? Според мен е една от най-изчерпателно покритите дестинации във форума и препоръчвам да и отделите няколко часа. Точно нея преглеждам в момента,нов съм тук и тепърва научавам нещата,благодаря Ви! 1 Връзка към коментар
KolevKolev Публикувано: 6 април, 2020 Сподели Публикувано: 6 април, 2020 Някой планира ли да ходи натам февруари месец? Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 7 април, 2020 Сподели Публикувано: 7 април, 2020 На 5.04.2020 г. в 20:57, KolevKolev каза: с какъв транспорт е по-добре-колко е времетраенето на ферибота и самолета до там и каква е разликата в цената. самолет, особено ако морето не е спокойно 1,5 ч с ферибот срещу 15 мин със самолет ( ако въобще има въртолет трябва да си голям баровец) самолета е с около 15 € по-скъп но като сметнеш и таксито до пристанището... иначе излиза по-евтино през сайта им и се опитай да седнеш възможно най-отпред. С две ръце съм за самолета въпреки че пътуването с ферито ми спести доста парички - след него се отказах да си купувам "голяма лодка" 😀 На 5.04.2020 г. в 20:57, KolevKolev каза: Можете ли да ми предложите малък хотел или ако сте ползвали Airbnb,място на което сте отседнали и сте били доволни от обслужване и храна. На ЛаДиг - Paodise Guesthouse - къщата е голяма а и бяхме 2 семейства ... На Пралин - Passage du Soliel - малко смотаничко изглежда но изгледа е страхотен . Тук обществения транспорт е доста развит но до топ-плажа си е вървене от последната спирка на автобуса. Препоръчвам кола под наем, само като сметнеш такситата и си избил два дни И на двете места е без храна, но хората които обслужват гостите са много отзивчиви. Тази снимка мисля е от Ла Диг и по-точно Anse Source d'Argent но не съм на 100%. Мае можеш да го разгледаш в последния ден преди полета с наета кола и не мисля че си заслужава повече но... пътуването си е твое 1 Връзка към коментар
KolevKolev Публикувано: 7 април, 2020 Сподели Публикувано: 7 април, 2020 3 hours ago, stefanrusev said: самолет, особено ако морето не е спокойно 1,5 ч с ферибот срещу 15 мин със самолет ( ако въобще има въртолет трябва да си голям баровец) самолета е с около 15 € по-скъп но като сметнеш и таксито до пристанището... иначе излиза по-евтино през сайта им и се опитай да седнеш възможно най-отпред. С две ръце съм за самолета въпреки че пътуването с ферито ми спести доста парички - след него се отказах да си купувам "голяма лодка" 😀 На ЛаДиг - Paodise Guesthouse - къщата е голяма а и бяхме 2 семейства ... На Пралин - Passage du Soliel - малко смотаничко изглежда но изгледа е страхотен . Тук обществения транспорт е доста развит но до топ-плажа си е вървене от последната спирка на автобуса. Препоръчвам кола под наем, само като сметнеш такситата и си избил два дни И на двете места е без храна, но хората които обслужват гостите са много отзивчиви. Тази снимка мисля е от Ла Диг и по-точно Anse Source d'Argent но не съм на 100%. Мае можеш да го разгледаш в последния ден преди полета с наета кола и не мисля че си заслужава повече но... пътуването си е твое Благодаря,а според Вас ще ми е скучно ли сам? Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 7 април, 2020 Сподели Публикувано: 7 април, 2020 преди 9 часа, KolevKolev каза: Благодаря,а според Вас ще ми е скучно ли сам? Да, това място е за "споделяне" ! 😉 2 1 Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 7 април, 2020 Сподели Публикувано: 7 април, 2020 преди 9 часа, KolevKolev каза: Благодаря,а според Вас ще ми е скучно ли сам? Що да ти е скучно ? Ако се харесваш може даже и да си посегнеш 🙂 . 1 5 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега