illit Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Четох, четох за водораслите и не знам все пак от коя страна на Праслин е по-добре да търся настаняване - от страната на Grand Anse или от страната на Cote d`or пред декемрви? Някакви съвети? Връзка към коментар
ACM Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 преди 6 минути , illit каза: Четох, четох за водораслите и не знам все пак от коя страна на Праслин е по-добре да търся настаняване - от страната на Grand Anse или от страната на Cote d`or пред декемрви? Някакви съвети? Къде се четат тези неща? Връзка към коментар
illit Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 (редактирано) На 7.03.2019 г. в 22:33, bibi каза: Полезно за водораслите от Tripadvisor: Mahe: Beau Vallon during November - March Anse Royale during June - September Port Launay during June - September Praslin: Grand Anse, Anse Kerlan during June - November Anse Lazio, Anse Possession, Cote d'Or during December - April Cousin: Baie Laraie, Anse Papaie during December - April La Digue: Anse Source d'Argent during December - April Anse Cocos during June - September Ето това гледах аз... Написани са плажовете, които да се избягват в тези месеци Редактирано 12 март, 2019 от illit 1 Връзка към коментар
ACM Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 преди 6 минути , illit каза: Ето това гледах аз... Написани са плажовете, които да се избягват в тези месеци В трипадвайзър намерих за хотела, който съм харесал, че имало много водорасли само през юни и юли. Повече инфо никъде не намирам. Връзка към коментар
G*V*N Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 (редактирано) преди 2 часа, ACM каза: В трипадвайзър намерих за хотела, който съм харесал, че имало много водорасли само през юни и юли. Повече инфо никъде не намирам. Хотела определено изглежда много хубав,ние бяхме в хотел в противоположния край на острова,но наехме рент а кар ,за да обиколим целия остров. Единият от дните правихме плаж в Ephelia ,плажа не е лош,но ако не отидете на Ла Диг няма да видите Сейшелите от картичките,ние бяхме там 6дни и на мен лично не ми стигнаха,следващия път планираме да останем 10дни. Пралин също ми хареса,но трите острова по мое мнение нямат нищо общо. На Ла Диг видяхме един много хубав резорт Le Domaine de L'Orangeraie Resort and Spa мисля,че е в същия ценови клас като Constance ,ако някой има впечатления мисля,че ще ви допадне повече щом търсите нещо романтично. Редактирано 12 март, 2019 от G*V*N 1 Връзка към коментар
IVM Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 За нощувки на Praslin мога да препоръчам Oasis Hotel Restaurant & Spa.Точно до входа му има една будка тип бързо хранене,на много прилични цени.Нощувката гледам,че е около 100-ина €,ние бяхме хванали някакво намаление и беше на дост добра цена. 1 Връзка към коментар
ACM Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Преди 1 час, G*V*N каза: Хотела определено изглежда много хубав,ние бяхме в хотел в противоположния край на острова,но наехме рент а кар ,за да обиколим целия остров. Единият от дните правихме плаж в Ephelia ,плажа не е лош,но ако не отидете на Ла Диг няма да видите Сейшелите от картичките,ние бяхме там 6дни и на мен лично не ми стигнаха,следващия път планираме да останем 10дни. Пралин също ми хареса,но трите острова по мое мнение нямат нищо общо. На Ла Диг видяхме един много хубав резорт Le Domaine de L'Orangeraie Resort and Spa мисля,че е в същия ценови клас като Constance ,ако някой има впечатления мисля,че ще ви допадне повече щом търсите нещо романтично. Проверих го този хотел. Близо двойно по-скъп е от и без това доста скъпия Constance Ephelia. 1 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 @lesy на кой плаж отидохте на Махе докато изчакахте полета до Пралин, колко часа изкарахте там и как се придвижихте до него? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 12 март, 2019 Сподели Публикувано: 12 март, 2019 Плажът е покрай пътя на юг. Не знам име. Качихме се на автобус 5 / или 6 също става /. Местен ни каза къде да слезем. Не беше нещо особено, даже водата беше мътна, но пътуването с автобус си е атракция. Всичко около 2 часа и малко. Рупии изтеглих от летището с Револют. Билет се купува от шфьора. На единия банкомат има такса. 1 Връзка към коментар
GeorgiD Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 Плажът е Анс Роял. Хващате автобус от Виктория напр. и пътувате по-малко от час. В самото начало на плажа има много красиво островче и водата е чудесна. Някой по-нагоре писа, че бил на Ла Диг 6 дни и ще ходи за още 10. По света има десетки държави с острови и плажове, та ми е интересно не искате ли да ги видите и тях...? 4 1 1 Връзка към коментар
G*V*N Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 Преди 1 час, GeorgiD каза: Плажът е Анс Роял. Хващате автобус от Виктория напр. и пътувате по-малко от час. В самото начало на плажа има много красиво островче и водата е чудесна. Някой по-нагоре писа, че бил на Ла Диг 6 дни и ще ходи за още 10. По света има десетки държави с острови и плажове, та ми е интересно не искате ли да ги видите и тях...? О да,със сигурност искаме, но сме с малко дете,ще изчакаме да започнем да си говорим на един и същи език,защото тази година на полета от Истанбул до Сейшели през Дубай не съм мигнала нито минута😩 На подобен полет до Карибите например незнам дали бих оцеляла🙃 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 преди 2 часа, GeorgiD каза: Плажът е Анс Роял. Хващате автобус от Виктория напр. и пътувате по-малко от час. В самото начало на плажа има много красиво островче и водата е чудесна. Аз интуитивно боцнах настаняване точно на този плаж. Хотелът се казва Краката във водата (ама, на френски) с добри отзиви е в букиннг. Имам опция за безплатен отказ и продължавам да гледам в т.ч. разделяне на нощувките по островите, но не намирам по-добро съотношение качество цена на Мае. Тук апартамент 80 кв.м. със закуска е 1360 евро за 9 нощувки. Ето го: https://www.booking.com/hotel/sc/pieds-dans-l-eau.bg.html?aid=356980;label=gog235jc-1DCAsoxgFCEHBpZWRzLWRhbnMtbC1lYXVIM1gDaBeIAQGYAQO4ARfIAQ7YAQPoAQGIAgGoAgO4As2To-QFwAIB;sid=97f4102901dd3ccd3d1582b2abe4a8b6;dist=0&keep_landing=1&sb_price_type=total&type=Total& Връзка към коментар
GeorgiD Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 Наистина ли ще стоите 9 дни на това място?! Ще ви омръзне със страшна сила, да знаете... Връзка към коментар
bibi Публикувано: 13 март, 2019 Сподели Публикувано: 13 март, 2019 (редактирано) преди 15 минути , GeorgiD каза: Наистина ли ще стоите 9 дни на това място?! Ще ви омръзне със страшна сила, да знаете... Още го обмисляме. Едни приятели ще дойдат с нас и има обективни обстоятелства да не влачим багажи- напред-назад между островите. Огледала съм се в 2-3 дей трипа , 2-3 дни дайвинг, един ден полет с хеликоптер, дегустация на ром, ботаническа градина и то ще свърши. Имам 3 деца и когато съм на почивка, мога да счупя няколко шезлонга от лежане :). А и има бая плажове за обикаляне. За всеки случай ще букна и нещо на Пралин. Редактирано 13 март, 2019 от bibi 4 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 (редактирано) Малко почна да се избистря планът след като прочетох цялата тема. Може би ще направим 5 нощувки на Пра(с)лин с дей трипове до Ла Диг и/или Силует. И 4 на Ма(х)е с късно освобождаване, та си станаха поравно дните. И на двете места планът е да сме с коли. 🙂 Мнения ? Имам следните питания: 1. Колко време да оставим между кацането на Мае и самолета до Пралин ? Има ли къде да хапнем и починем на летището ? Не искаме да се юркаме и да си даваме зор. 2. Как е по-добре да се букне колата - от летище или от хотел/хазяи. Трансферът е ок. 70 лв за 4-ма еднопосочно и май по-добре да букнем от летище, м ? 3. Хем ми се иска да е малка, хем не зная как ще натъпчем 4 големи куфара + може би 2 малки + 4 човека. 4. Никой не писа за застраховка до нулева франшиза (моята дружка каза ,че изобщо не са й предлагали). Не видях инфо и за такса допълнителен шофьор (номинирали сме един, но аз бих се пробвала също от интерес). Ще има и още питания, ама като за начало е това. Редактирано 15 март, 2019 от bibi Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 15 март, 2019 Автор Сподели Публикувано: 15 март, 2019 На 11.03.2019 г. в 21:44, ruwenzogy каза: Някой може ли да предложи нещо по-бюджетно на Ла Диг, нещо , което е проверено, че гледам там някакви бунгала и селски къщи, пък бая скъпи. Ние взехме през аирбнб - https://www.airbnb.com/rooms/16970607?eal_exp=1521725550&eal_sig=915ef6988b7a130d8a861aea74ba1c928115a544735b1faec2f471eb8aaec55a&eal_uid=174328801&eluid=2&euid=7dc429f2-234a-76cf-1cdb-7408676b3050 , но не беше евтино, просто най- евтиното което намерихме, ходи се 5 мин до морето, не е на плажа 2 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 преди 4 часа, bibi каза: 1. Колко време да оставим между кацането на Мае и самолета до Пралин ? Това и мен ме интересува, но едва ли някой може да се препоръча нещо, което да е валидно винаги. А ако вкараме и възможността да сменят часовете на основния полет става още по-голяма чуденка кога да се купят билетите и за какъв час след полета... Връзка към коментар
GeorgiD Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 преди 7 часа, bibi каза: не зная как ще натъпчем 4 големи куфара + може би 2 малки + 4 човека За какво ви е толкова багаж, там е топло, ходи се с къси гащи, тениски и едни джапанки, а каквото изпереш, изсъхва до сутринта... 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 преди 3 часа, Mary каза: Това и мен ме интересува, но едва ли някой може да се препоръча нещо, което да е валидно винаги. А ако вкараме и възможността да сменят часовете на основния полет става още по-голяма чуденка кога да се купят билетите и за какъв час след полета... И мен ме вълнува този въпрос..... И Мари, ти хубаво разпитваш, но не казваш имаш ли билети и дали ще пътуваш..... 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 преди 1 минута , ruwenzogy каза: И мен ме вълнува този въпрос..... И Мари, ти хубаво разпитваш, но не казваш имаш ли билети и дали ще пътуваш..... Имам билети от преди, не от последното "раздаване". Надявам се да пътувам, разбира се. 3 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 Еее, 4 души сме . От тях 2 момичета - само банските сумарно ше са ок. 10 броя. Маски, шнорхели, плавници... Връзка към коментар
ivooo Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 преди 8 часа, bibi каза: Малко почна да се избистря планът след като прочетох цялата тема. Може би ще направим 5 нощувки на Пра(с)лин с дей трипове до Ла Диг и/или Силует. И 4 на Ма(х)е с късно освобождаване, та си станаха поравно дните. И на двете места планът е да сме с коли. 🙂 Мнения ? Имам следните питания: 1. Колко време да оставим между кацането на Мае и самолета до Пралин ? Има ли къде да хапнем и починем на летището ? Не искаме да се юркаме и да си даваме зор. 2. Как е по-добре да се букне колата - от летище или от хотел/хазяи. Трансферът е ок. 70 лв за 4-ма еднопосочно и май по-добре да букнем от летище, м ? 3. Хем ми се иска да е малка, хем не зная как ще натъпчем 4 големи куфара + може би 2 малки + 4 човека. 4. Никой не писа за застраховка до нулева франшиза (моята дружка каза ,че изобщо не са й предлагали). Не видях инфо и за такса допълнителен шофьор (номинирали сме един, но аз бих се пробвала също от интерес). Ще има и още питания, ама като за начало е това. По ред на въпросите . 1. Терминалите са в една сграда на няколко метра един от друг . С количката от международния си примъкваш багажа до вътрешния . Самолетчетата са май през половин час. Така че на теория е нужно съвсем малко време . На практика аз си бях дал около 2 часа с презункцията че бих могъл да се помоля да ме качат по рано , но ако закъснея със сигурност ще се наложи да си платя 🙂 . Така или иначе докато се размотавахме времето се изниза . Има къде да се хапне и поседне на летището. Много важно . На вътрешния полет може да се качи толкова багаж колкото и на международния безплатно при условие че има такъв полет на идване или на връщане . Ние грубо излъгахме на обратния полет че направо летим за Европа, но имахме късмет че никой не ни поиска международните билети . 2. Разбира се от летището . Трансфера от летището до хотела обикновенно е колкото един цял ден наем . 3.Пас . 4.Условията за наемане са доста либерални , както и отношението към туристите и понеже ме мързи ще се самоцитирам Въобще често май по добре е по малко да се пита и да правите каквото решите 🙂 . И накрая даже когато не мъкнем оборудването за дайвинг 2-ма човека пак влачим потресаващо количество багаж от който мои са точно горните няколко тениски , гащи и джапанки . Успокояващо е че има и други магарета . 2 1 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 Въпросът с колата под наем и багаж за 4 човека при нас го решихме по следния начин: Решихме, че ще вземем Хюндай И10 Гранд, като ще се извозим 2х2. Обаче ни дадоха Киа Соул и се натоварихме. 1 Връзка към коментар
bibi Публикувано: 15 март, 2019 Сподели Публикувано: 15 март, 2019 И аз си мислех за извозване 2×2. Тук и двамата с мъжа ми караме големи коли (заради 3-те деца от по-горе 😄), ама там по тези алеи и левия волан ми се ще да е нещо по-малко. Връзка към коментар
bibi Публикувано: 17 март, 2019 Сподели Публикувано: 17 март, 2019 Няма го домашния инженер и се опитвам да осмисля това: "Напрежението е 220/240 V, 50 Hz; тройни британски контактиr; Необходимост от адаптер, в някои хотели можете да наемете такъв на рецепция, но не разчитайте изцяло на това. Електрическото захранване е добро, тока не се спира често." Да раьбирам ли, че нямаме нужда от адаптори за контакти ? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега