searus Публикувано: 16 април, 2022 Публикувано: 16 април, 2022 Преди 1 час, Eva eva каза: Как са тераските? Подредихте ли ги пролетно? 🙂 Моята е готова 🙂 Освен традиционните мушката взех едно, което се опитвам да идентифицирам. Имам и едно сакъзче от миналата година, да го видим дали ще го бъде /в дясно/. Слагам и три снимки, ако случайно им знаете имената на тези, моля да ми ги кажете. Да прочета как точно да се грижа за тях 🙂 Това второто ми прилича на далия (гергина)... 3
Kalina Ivanova Публикувано: 16 април, 2022 Публикувано: 16 април, 2022 Това на първата снимка ми изглежда на Хибискус, поне по листата прилича да е. Втората снимка е саксиен гербер, моите сега се събуждат, но ги изкарах навън и се омърлушиха от студеното. Това третото е гуц(з)мания,мисля че е доста адаптивно. Ама аз и такива ги умарям. 4
Eva eva Публикувано: 16 април, 2022 Публикувано: 16 април, 2022 Мерси за отговорите, дами 🙂 Идентифицирани са моите китки 🙂 @Kalina Ivanova и при мен хич не виреят. Само с мушкатата се разбрахме 🙂 Май при тях трудно може да се сбърка 🙂 Толкова години подред взимам петуния и калибрахое, нередя ги на балкона и малко след това вече ги няма 😞 А са толкова красиви... Опитах и с клематис, но вече 2 години си стои на 30 см. над земята, цъфне с 3-4 пъпки и това е. Даже днес видях, че едното ми умряло 😞 Ето такъв балкон искам, снимах го в Рим 🙂 Ще стане някога 🙂 5 1
Цвете Публикувано: 16 април, 2022 Публикувано: 16 април, 2022 преди 4 часа, Eva eva каза: Ще стане някога 🙂 Ми да сме реалисти - такива бугенвилии в София няма как да станат. Гуцманията се гледа на сянка- тя е епитет от джунглата. 2
Eva eva Публикувано: 16 април, 2022 Публикувано: 16 април, 2022 преди 3 минути , Цвете каза: Ми да сме реалисти - такива бугенвилии в София няма как да станат. Гуцманията се гледа на сянка- тя е епитет от джунглата. Освен да местя катуна за пенсия на юг 😄 Шегувам се аз, но наистина, по нашите ширини си е тегава работа с тези цветенца 🙂 1 4
jorocontrola Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 Темата не е модерна. Но жасминът ни яко цъфна, мирише дори в хола и се сетих: Фотинията е добре и тя: Маслината тръгна, макар и да не върза въпреки многото цвят: Мушкатата на жената са си ОК: Идеята ми беше да имам японски кленове главно, но едвам крета последният останал. Явно им е топличко и няма да ги бъде в бъдеще: 14 15
Raindrop Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 @jorocontrola a жасминът градински ли е или стаен?
jorocontrola Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 преди 6 минути , Raindrop каза: @jorocontrola a жасминът градински ли е или стаен? Взел съм го от село. Значи трябва да е градински. Целогодишно е навън. 2 зими изкарва вече без проблем. 3
Raindrop Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 преди 18 минути , jorocontrola каза: Взел съм го от село. Значи трябва да е градински. Целогодишно е навън. 2 зими изкарва вече без проблем. Ами много ще се примоля наесен за коренче, защото тези, които продават, са стайни. Бях сега в Пулия и навсякъде ухаеше на цъфнали жасмини. 6
Madonna Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 преди 5 часа, Raindrop каза: Ами много ще се примоля наесен за коренче, защото тези, които продават, са стайни. Бях сега в Пулия и навсякъде ухаеше на цъфнали жасмини. А жасминът дали би оцелял в градината? Много красиво е нацъфтял 🙂
DGTG Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 Да - този е градински и няма никакъв проблем с презимуването в България. 1
Svetulche Публикувано: 5 юни, 2022 Публикувано: 5 юни, 2022 преди 11 часа, jorocontrola каза: жасминът ни яко цъфна Аз това растение го знам като орлов нокът, мисля, че е различно от жасмин. Но е много красиво и ухае прекрасно, наистина. И да, може да вирее в двор/градина по нашите ширини.
jorocontrola Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 преди 10 часа, Svetulche каза: Аз това растение го знам като орлов нокът, мисля, че е различно от жасмин. Но е много красиво и ухае прекрасно, наистина. И да, може да вирее в двор/градина по нашите ширини. Като гледам май си права. Никога не съм се замислял (shame on me) , защото ми го дадоха за жасмин 😞 Но явно си е орлов нокът. Расте без проблеми в градина или терада и мирише доста свежо.
DaBo Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 @jorocontrola, маслиновото дръвче много ме заинтригува. Дали може да се гледа в апартамент? И откъде го взе/купи?
DGTG Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 преди 2 часа, jorocontrola каза: Като гледам май си права. Никога не съм се замислял (shame on me) , защото ми го дадоха за жасмин 😞 Но явно си е орлов нокът. Расте без проблеми в градина или терада и мирише доста свежо. Аз също го имам за жасмин. В двора имам и "орлов нокът", но той е с по-едри листа и цветове и не мирише толкова много. За мен дали се води жасмин или орлов нокът няма значение, важно е, че мирише като средиземноморските жасмини, вирее при нас и е супер непретенциозен. 5
jorocontrola Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 Преди 1 час, DaBo каза: @jorocontrola, маслиновото дръвче много ме заинтригува. Дали може да се гледа в апартамент? И откъде го взе/купи? На Светла кака и ни го донесе преди доста време от Гърция. Беше го купила от "сергия" покрай пътя. Лятото е на терасата, зимата на площадката на стълбището. Според мен няма да изкара зимата навън в София (като го навали сняг и листата "изгарят"). Предполагам може да се гледа и вътре. Само мястото да е относително светло. преди 11 минути , DGTG каза: Аз също го имам за жасмин. В двора имам и "орлов нокът", но той е с по-едри листа и цветове и не мирише толкова много. За мен дали се води жасмин или орлов нокът няма значение, важно е, че мирише като средиземноморските жасмини, вирее при нас и е супер непретенциозен. Никога не се бях замислял и съмнявал какво е. Но като гледам сега снимките на жасмин в нета, определено не е ... Определено мирише много свежо и приятно като цъфне и издържа на сняг и студ. 3
Coo Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 Леле, аз тази тема не я гледам, добре че беше най-горе и кликнах, какво щях да изпусна! Живи и здрави да сте за този орлов нокът! Пред блока на съседите има и все се чудех какво е. Тук-там съм питала и показвала на приятели и те не знаеха. 🙂 А това ли е жасмин? Понеже мирише и цъфти много по това време на годината, голям храст почти като дърво е, в градинката пред блока добрува откакто се помня. Ухае хубаво. До другото ми вкъщи също има такъв храст, също мирише, но не толкова силно: 4
DGTG Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 На мен също са ми го предлагали това за жасмин, но това което тук го коментираме за "жасмин" е едно друго - увивно (виж снимката на @jorocontrola).
Mistela Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 Не това е булчинско цвете http://www.sortovisemena-bg.com/units/Филаделфус+Belle+Etoile+-++Булчинско+цвете.html?u=97186 3
Coo Публикувано: 6 юни, 2022 Публикувано: 6 юни, 2022 Много благодаря! 🙂 С дете и котки, които постоянно прекопават от където минат, у нас не знам дали ще се получи да живеят на балкон тези, но и булчинското и орловия храст ми правят всяка пролет чудесна с аромата си по улицата🙂 7
muchachote Публикувано: 7 юни, 2022 Публикувано: 7 юни, 2022 Това е моят жасмин по оградата, розов е. В момента цъфти, сутрин и привечер ухае приятно, на не така силно както белият. 12
jungfraujoch Публикувано: 26 март, 2023 Публикувано: 26 март, 2023 Здравейте магеланци! Пожелавам Ви прекрасни пролетни моменти и сбъднати мечтани пътешествия! 12
Pantelej Putnik Публикувано: 22 април, 2023 Публикувано: 22 април, 2023 Сякаш лекичко закъснях с пролетното "оправяне" на терасата, та едва сега я подготвих за най-терасеното време в Пловдив - месец май. От средата на юни тук става нещо като във фурна и седенето на тераса е почти невъзможно или е възможно, но си е мъчение. И така - всичко е изметено, измито, подредено. Доволен съм от себе си, та дори реших да се почерпя. 🙂 Ами....наздраве и вълнуващи пътувания! 🥂 Част от колекцията кактуси 18 7
Coo Публикувано: 22 април, 2023 Публикувано: 22 април, 2023 Аз си насадих в няколко сандъчета с ромазрин, копър и други подправки. Тъкмо станаха някакви малко по-големи като за дребна паша и пролетно готвене, взеха, че хванаха бели въшки. 😒 Вчера ги напръсках с някаква отрова да мрат гадините, но следващите седмици не трябва да ги ядем. И за да е балконското фермерство в пълна програма - в дупките на дограмата против конденза, се заселиха пчели. ДДД фирма засега няма да викам, окадих с едни спирали срещу летни насекоми и ги запуших с тиксо. Половинката ми каза, че ще го изядат и пак ще се заселят. 🤪 Накрая ще ми писне и за цяло лято ще хвана пътя на някъде 🙂 4
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега