Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Значи ние се разходихме до Торино с втория полет и се върнахме след 3 дни, което съвпадна с есенната ученическа ваканция. И двата полета бяха пълни на максимум.  За наша (и ваша, предполагам) изненада, бяхме горе-долу по равно италианци и българи. Познавам италианци, които от години живеят напълно или частично в София и създават един непрекъснат поток от техни близки и приятели, които ги посещават тук и се възползват от по-евтиния живот в България. Говорили сме си за данъците тук и в Италия. Познавам пенсиониран италианец, който живее в Бургас с италианската си пенсия и си докарва допълнителен доход като съдейства на други италианци, предимно пенсионери да се установят в България - съдейства им за купуване на имоти, уреждане на легализирани преводи на документи, логистика, консултации, съвети и т.н. Искам да кажа, че си има постоянен поток от италианци, пътуващи между Италия и България. На полетите си имаше и постоянно представителство на мургавите ни събратя 😀, както и българи, които не изглеждаха тръгнали на туризъм. Не бих бързала да обявя линията за обречена.  

За самия град Торино ще споделя, че го посетихме за първи път и ни хареса. Не съм съгласна, че не е подходящ за уикенд забежка, точно обратното мисля. Градът е една идея по-чист от София и несравнимо по-аристократичен, приятен за разходки и шляене по улиците в централната градска част и като цяло си е типично италиански като излъчване. Посетихме египетския музей, чиято сбирка е най-голямата извън Египет, има много неща за разглеждане и си струва. За съжаление нямахме време да излезем извън града и да пообиколим други места в Пиемонт. А е сезона на трюфелите...

Ядохме много и вкусно, и пихме, разбира се хубави местни и нескъпи вина (бароло, барбареско и барбера). Искам да ви кажа, че въобще не е по-скъпо в заведенията там в сравнение със София. Ще напиша по-подробно, когато ми остане време, в кулинарната тема за ресторантите, които посетихме и цените, защото съм много приятно изненадана от последните. Кулинарната сцена в Торино е голяма, шарена и много оживена. Ние бяхме през уикенд и градът си беше пълен с туристи, имаше много британци, французи, а също и азиатци. И не, цените в Торино не са доста по-високи от Южна Италия, в миналото беше така, но вече не е. Ние в последните години все сме ходили на юг от Рим и не се бяхме връщали в Северна Италия от 5-6 години. Сега видях, че разлика в цените вече почти няма, не знам обаче как е при доходите на италианците от Севера и Юга. Също така местните ми се видяха пообеднели, вече не са така стилно облечени и "парадни", както често можеха да се видят преди години. Да, знам, че Торино не е Милано, но е на 1 час с влака от Милано. Това обедняване на хората го виждам и във Франция в последните години, но е тема за друг разговор.   

• Харесвам 24
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:

Торино е невероятен град, освен че е бил първата столица на Кралството, там има Парламент, който може да се посети. Предполагам че все още има Torino card. Египетският музей е един от най-големите, а отборът на Юве - най-големият! 

Има музей на киното, Кула, прекрасни паркове и piazzа - красота. 

Не смятам че може да се посети за уикенд, освен ако не сте от бързаците, защото има и редица кулинарни изкушения. 

Нямам търпение да отида пак там и да заведа и децата на мач 😉

• Харесвам 8
  • Браво 1
Публикувано:

Здравейте! Да попитам мегеланците с повече опит. Мога ли сега да си накупя билети по промоцията (до 31.01. да летиш) с флекс да са и после сменям да ден, който е след 31.01. или ще ме глобят? 🙂  

Публикувано:

Те май нямат условия по билетите.

Само че ще си платиш разликата в цената, така че ако промоцията не е за багажа и флекса няма смисъл да купуваш такива, които няма да летиш.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 23.11.2025 г. в 10:54, ДиянаВ каза:

Wizz имат договор с летище Маастрихт. Това спаси настоящото ми пътуване. В сряда 26.11 летище Шарлероа ще е изцяло затворено заради стачка. Онзи ден разбрах и до вчера имах притеснения да тръгвам ли, че точно на тази дата ми е обратния полет, а в четвъртък трябва да съм на работа. Реших да си сложа главата в торбата и да предприема тази авантюра. В крайна сметка с нерви и пари човек се оправя 😉 Те пък моите приятели от Уиз решиха да ме улеснят - сменят летище Шарлероа с Маастрихт. Нощувките ми ще са в Аахен и този изход от гадната ситуация е повече от чудесен 🙂

Как да не ги харесвам 😄

Между другото преди години Раян са били изгонени от летище Маастрихт😜

IMG_8419.png.15e6e02bd60675ce0c5705e0dce218e8.png

IMG_8420.png.b71deeb6abf7372e048276c44914d709.png

Още нямам съобщение от Уиз за промяната в летището, но четох, че при стачка уведомяват 1-2 дни преди полета. Ще имам ли поне едно пътуване без грижи, риторично питам 😉

Имам вече хабер и от Уиз - за блокирания от стачка полет Шарлероа - Букурещ в сряда 26.11. от 14:55 часа, днес към 19:00 бг време са ми пратили имейл. В основни линии казват:

- сменят летището от Шарлероа на Маастрихт;

- часът остава същият, но все пак да се следят съобщенията от тях;

- даже организират транспорт от летище Шарлероа до Маастрихт и който желае да го ползва, да се яви на летището не по-късно от 10:10 часа.

Браво, последното не го очаквах. 
Значи миналата година посрещнах рождения си ден със стачка на 8.11,петък, в Неапол и цяла Италия. Тази реших да отложа празнуването му извън страната за по-късно и пак масова стачка на изпращане, че и в сряда 🙉

От Белгия не съм се замисляла, че може да се случи, а май това е осмата им голяма стачка тази година. 
Та, който му се ходи по-удобно до Маастрихт с Уиз, може да дебне белгийците за стачки 😉

Иначе имах купени билети с Флибко от Маастрихт до летище Шарлероа. На имейла, с който ме уведомиха за канселирането и едновременно ми изпратиха ваучер за сумата, отговорих, че искам парите по картата, с която съм платила. Днес имах съобщение и от Револют, че е инициирано връщане на сумата до стотинката, упс цента 🙂.

• Харесвам 17
Публикувано:
преди 28 минути , ДиянаВ каза:

Браво, последното не го очаквах. 
Значи миналата година посрещнах рождения си ден със стачка на 8.11,петък, в Неапол и цяла Италия. Тази реших да отложа празнуването му извън страната за по-късно и пак масова стачка на изпращане, че и в сряда 🙉

Очаквам отделна тема с плановете ти, за да може всички да се съобразим с потенциалните стачни действия навсякъде из континента… 😉

• Харесвам 1
  • Смея се 19
Публикувано:
преди 10 часа, neuromancer каза:

Те май нямат условия по билетите.

Само че ще си платиш разликата в цената, така че ако промоцията не е за багажа и флекса няма смисъл да купуваш такива, които няма да летиш.

Flex 10 euro и 8 евро 10кг. чекиран. но тези цени нямат общо с промоцията, т.е. мога и без промоция да си ги взема. По-скоро ще си взема от тези с флекс и багаж да имам понеже ще пътувам всеки месец веднъж. Мерси!

Публикувано:
1 hour ago, ESK said:

Братислава-Кошице са такива цените.

Никога не съм ползвала Flex. Не ми е ясно ако купя билет с флекс и багаж например Братислава -Кошице, мога ли да го сменя за билет от някъде за София например и за различни дати от залупените и в този случай ще трябва ли да доплащам за цената на полета?

Публикувано:
преди 35 минути , Antigona каза:

Никога не съм ползвала Flex. Не ми е ясно ако купя билет с флекс и багаж например Братислава -Кошице, мога ли да го сменя за билет от някъде за София например и за различни дати от залупените и в този случай ще трябва ли да доплащам за цената на полета?

Здравей! Да можеш, но не прави веднагически смяната, като мен. Поиска ми 15 евро отгоре, но се усетих и повторих. На втория път изчисли точната сума. Винаги си знай колко е разликата, че на мен са ми закачали допълнителни сумички незнайно за какво. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
Преди 1 час, Antigona каза:

Да, можеш да смениш и да, доплащаш разликата. Изгодата идва от това, че багажът не се доплаща.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 1 час, Antigona каза:

Да.

Забелязах,че при доплащане при промяна, не ми дава опция да ползват натрупаните кредити. Може да се плати само с карта.

• Благодаря 1
Публикувано:

Хм, Wizzair като отмениха полетите в четвъртък от/до Торино и пуснаха имейли с опция или за връщане на парите в акаунта, или да приемем новите дати. Имах букнат четвъртък-събота, те предлагат вторник-събота. Реших да отменя цялото пътуване, билетът ми е на една резервация, с един PNR и изрично кликнах на отказ и с опция за връщане на сумата в акаунта.  Сега виждам, че са ми превели само сумата в посока отиване (на канселираната отсечка) и в my reservations си стои полетът на връщане в събота. Не е ли логично, щом се отказвам от цялото пътуване, да ми канселират и двете посоки и да ми върнат цялата сума? Обадих се на безплатния телефон и казаха, че щом на връщане няма промяна, мога да си ползвам полета. Питах "а щом ми е провалено цялото пътуване и не е по моя вина, не е логично да ми възстановят цялата сума и да канселират и двете отсечки?" Девойката каза "ако искате двете отсечки, обаждате ни се и ние ще канселираме и отсечката, в която няма промяна". Това някаква новост ли е? Добре, че си ръчках в my flights, да си припомня някои дати и изведнъж виждам, че ми е активно Turin-Sofia и веднага реагирах с WTF...    Тези, които щяхте да пътувате до Кишинев и Уизеър махнаха единия ден, как точно ви направиха refund? И в двете посоки или само за канселирания ден?

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 16 минути , Hakkâri Spor каза:

Тези, които щяхте да пътувате до Кишинев и Уизеър махнаха единия ден, как точно ви направиха refund? И в двете посоки или само за канселирания ден?

Не до тези дестинации, но за полети, купени с една резервация и в двете посоки, когато ни промениха едната посока, си имаше опция да избера само за този полет ли искам рифнд или и за двата и като избрах за двата, всичко си беше точно, и сумата за двата полета си пристигна веднага в профила.  

• Харесвам 5
Публикувано:

При мен имаше забавяне на мейлите. Приех възстановяване на сумата като кредити за двата полета. Един час по-късно кредита беше наличен. 

• Харесвам 2
Публикувано:

И аз имам спомен, че при предишни такива промени, са ми възстановявали и в двете посоки, нищо, че има промяна само в едната. Сега го установих абсолютно случайно.  Момичето от колцентъра беше мн. любезно. Каза, че до 72 часа ще ми преведат в акаунта сумата и за полета на връщане (57 лв в случая. Не, че нещо... но защо пък да им ги давам) 😄

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

И аз имам спомен, че при предишни такива промени, са ми възстановявали и в двете посоки, нищо, че има промяна само в едната. Сега го установих абсолютно случайно.  Момичето от колцентъра беше мн. любезно. Каза, че до 72 часа ще ми преведат в акаунта сумата и за полета на връщане (57 лв в случая. Не, че нещо... но защо пък да им ги давам) 😄

Според мен не си натиснал правилното място за отмяна на двете посоки и затова така се е получило. Системата им не дава по подразбиране двете посоки, а само тази с промяната. Ръчно и внимателно се избира, ако искаш отмяна на двата полета.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 24.11.2025 г. в 22:34, ДиянаВ каза:

...посрещнах рождения си ден със стачка..

Ти все хващаш стачки, ние все хващаме пронизващ студен вятър... ама не се отказваме. Да видим докога ще е така...

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, Ilian359 каза:

Ти все хващаш стачки, ние все хващаме пронизващ студен вятър... ама не се отказваме. Да видим докога ще е така...

До сетния ни дъх ще се нуждаем от нашата дрога 😉 Не е като за 3-4 дни пътуване да не ми се свиваше стомахът n пъти, но не се отказваме…, че и джобът ни олеква 😂 

• Харесвам 4
Публикувано:

Преди малко отрких един бъг в сайта на WIZZ(от лаптоп)!Трябваше да купувам билет за една позната и тя искаше да купя някакъв багаж!Бях си в моят профил и държахме връзка по телефона.Когато стигнах до багажа,почнах да казвам цените на различните килограми и първоначално за 20 килограма ми даде цена 32,80 евро,върнах се на 10 килограма(цената беше 22,90 евро)!Цъкнах обратно на 20-27.80 евро,обратно на 10 и пак на 20 няколко пъти и цената намаля на 2,80 евро(всеки път сваляше по 5 евро)!Излязох от моя профил и пробвах през нейния,но там цената си беше 27,80 евро...Може би е било временно и ако бях с нейния акаунт,щях да взема веднага,но от нейния акаунт не се получи този бъг!Става въпрос за полет Айндховен-София,за януари!

• Харесвам 4
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.