Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ех, тази Италия…Няма ли най-после да пуснат нещо и към северните държави?
Ryanair и wizz имат толкова много полети от и до Италия буквално има връзки за навсякъде. Ние обаче все чакаме да се появи нещо интересно и ново.....

• Харесвам 6
Публикувано:

И мен ме дразни тази Италия, но масово жените я обожават (необяснимо) и полетите са пълни. Но конкретно Римини е отлично попадение. Децата ми го обожават, а хотелът, в който отсядаме е на 20 минути пеша от летището. Може да е "Италианският Слънчак", но има всичко за една кратка и пълноценна семейна почивка на достъпна цена.

• Харесвам 8
Публикувано:

Според мен се чудят какви полети да слагат и залагат на нещо ново от същата категория... ето Сардиния, Калабрия, сега и Римини.

Обаче нищо до Франция, нито пък до северните държави, но явно липсва трафик.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ilian359 каза:

И мен ме дразни тази Италия, но масово жените я обожават (необяснимо) и полетите са пълни. Но конкретно Римини е отлично попадение. Децата ми го обожават, а хотелът, в който отсядаме е на 20 минути пеша от летището. Може да е "Италианският Слънчак", но има всичко за една кратка и пълноценна семейна почивка на достъпна цена.

Линкче за хотела може ли?

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 4 часа, pr284 каза:

Според мен се чудят какви полети да слагат и залагат на нещо ново от същата категория... ето Сардиния, Калабрия, сега и Римини.

Обаче нищо до Франция, нито пък до северните държави, но явно липсва трафик.

Проблемът не е с липсата на трафик, а с високите летищни такси. При бизнес моделът на НТА просто не се връзва сметката, ако има високи летищни такси. Италия просто е държава с висок трафик и ниски летищни такси, което я прави идеална за НТА. Във Франция, Дания, Норвегия и т.н. летищните такси са много по високи и логично има много по малък интерес от НТА.

• Харесвам 2
Публикувано:

Някой помни ли какво се случи с вътрешните полети на Wizz в Норвегия ? Мисля , че така и не тръгнаха. След това дойде играта с Абу Даби.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, pr284 каза:

Виж от Тирана полетите до Италия....  Има до 20 различни италиански града.  А преди време гледах, че от Тирана до Бергамо и Рим полетите бяха по 6-7 полета дневно (също като Станстед-Дъблин на Раян, на всеки час), но скоро не съм ги гледал. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Този път се прецаках 😁😁 реших да взема полети с флекс за двама, като използвах опцията им за флекси пътник, но никъде не пише, че ако искаш да направиш промяна или отмяна трябва първо да вкараш име и то се обезмисля сега малко това. Единия полет е за 9.12 и да го сменя сега трябва да вкарам име и реално едни 15 евро на вятъра.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 часа, stanimir каза:

Някой помни ли какво се случи с вътрешните полети на Wizz в Норвегия ? Мисля , че така и не тръгнаха. След това дойде играта с Абу Даби.

За кратко време имаше, но профсъюзите в координация с властите ги изгониха. Проблемът на профсъюзите беше, че при Уиз ер няма профсъюзи и колективен трудов договор и правата на служителите са на много по ниско ниво от това което е прието в Норвегия. Норвежки политици също се изказаха срещу Уиз ер и в крайна сметка с определени регулаци ги разубедиха да направят норвежки бази и вътрешни полети. Сред населението също имаше кампания да не ползват Уиз ер.

• Харесвам 4
Публикувано:
На 21.11.2025 г. в 15:26, stanimir каза:

Някой помни ли какво се случи с вътрешните полети на Wizz

Wizz Air имат анонсиран вътрешен полет в Словакия от Братислава до Кошице. Не се сещам кога точно стартира.

• Харесвам 1
Публикувано:

Те са си стартирали, има по два полета дневно. Ама въпросът не беше ли за вътрешните в Норвегия?

(Иначе вътрешни има в Италия, например. Да се надяваме да върнат и вътрешните в България някой ден) 😄

• Харесвам 2
Публикувано:

В Словакия вътрешният полет е осъществен въз основа на субсидия осигурена от държавата. Wizz air участваха на конкурс обявен от държавата, където срещу 5,2 милиона евро субсидия поеха задължението да оперират полети между Кошице и Братислава до март 2028-ма година.  За подобна субсидия се иска разрешение и от ЕК, като в случая процедурата е изисквала две години.

• Харесвам 11
Публикувано:
На 20.11.2025 г. в 20:45, Taliana каза:

Канселирах един билет на  9,11 и явно не съм направила необходимото да заявя че искам да получа парите по сметка.

Сега се опитвам да си ги поискам, но съобщението е че -" Резервацията не отговаря на условията за възстановяване"

Някакви съвети какъв може да е проблема и какво да направя?

Благодаря!

И втория ми въпрос - имам една резервация която е без флекс, но получих съобщение за промяна на полета и искам да я канселирам.

Дали ще получа парите обратно и как направо да я насоча към сметка.

И за двете резервации съм направила изцяло с карта.

Да си повдигна въпроса, ако някой може да помогне със съвет на кого да пиша.

Публикувано:

Wizz имат договор с летище Маастрихт. Това спаси настоящото ми пътуване. В сряда 26.11 летище Шарлероа ще е изцяло затворено заради стачка. Онзи ден разбрах и до вчера имах притеснения да тръгвам ли, че точно на тази дата ми е обратния полет, а в четвъртък трябва да съм на работа. Реших да си сложа главата в торбата и да предприема тази авантюра. В крайна сметка с нерви и пари човек се оправя 😉 Те пък моите приятели от Уиз решиха да ме улеснят - сменят летище Шарлероа с Маастрихт. Нощувките ми ще са в Аахен и този изход от гадната ситуация е повече от чудесен 🙂

Как да не ги харесвам 😄

Между другото преди години Раян са били изгонени от летище Маастрихт😜

IMG_8419.png.15e6e02bd60675ce0c5705e0dce218e8.png

IMG_8420.png.b71deeb6abf7372e048276c44914d709.png

Още нямам съобщение от Уиз за промяната в летището, но четох, че при стачка уведомяват 1-2 дни преди полета. Ще имам ли поне едно пътуване без грижи, риторично питам 😉

• Харесвам 13
Публикувано:
преди 43 минути , Taliana каза:

Да си повдигна въпроса, ако някой може да помогне със съвет на кого да пиша.

Ами ако не става така с линковете се обади по телефона и говори с агент. 

За втория въпрос, щом те отменят трябва да е възможно да откажеш и да си получиш парите по сметка. С Уиз не съм сигурен как става, но доколкото е писано, отказваш, парите идват като кредити и после си ги поискваш по карта.

• Благодаря 1
Публикувано:

Никой не споделя за полета до Торино, нали вече тръгна линията? Кишинев се появиха снимки от магеланци, но за Торино нищо?

Публикувано:
преди 6 минути , Antigona каза:

Никой не споделя за полета до Торино, нали вече тръгна линията? Кишинев се появиха снимки от магеланци, но за Торино нищо?

Като полет , технически е ОК , изпълнява се . За справка флайтрадара. 

Като туристически полет е обречен, той не може да бъде друг от която и да е точка на България(от Букурещ е гастърбайтерски). Района там няма нищо общо с която и да е туристическа точка в Италия. 

Уиз опипват почвата и нищо повече . Въпрос на време е да го спрат. 

Ако някой се интересува за технически съвети за Торино и региона може да ми пише , ще помогна.

• Харесвам 3
  • Шок 1
Публикувано:

Торино е прекрасна отправна точка за Алпите , но не е точно за уикенд забежка каквато предимно се търси от повечето пътуващи до Италия. Цените са доста по-високи от Южна Италия (без да предлага толкова забележителности) , което е оправдано с оглед разликата в стандарта.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Торино е отправна точка за Алпите , но не е точно точно за уикенд забежка каквато предимно се търси от повечето пътуващи до Италия.

може да се фенове на Юве и да отидат на мач. Или да са съборачи на столици на зимни олимпиади - хора всякакви 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
4 minutes ago, new one said:

може да се фенове на Юве и да отидат на мач. Или да са съборачи на столици на зимни олимпиади - хора всякакви 🙂

Може , както и италианци да идват в София.През пет метра из центъра се чува италианска реч.

• Харесвам 3
Публикувано:
В момента, stanimir каза:

Може , както и италианци да идват в София.През пет метра из центъра се чува италианска реч.

наистина има доста чужденци в София - като почнеш от забрадки, минеш през испаноговорящи в кол центровете, та стигнеш до всякакви други националности. Хубаво е де, нека има бизнес 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.