Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди 1 час, ДиянаВ каза:

Някой да не ти е хакнал профила, ако не ти си правил резервациите. Какви са имената на пътниците? Как са платени? 
Като начало можеш да смениш паролата си.

Вече я смених!

Преди 1 час, neuromancer каза:

Първо виж дали са ти взети пари за тия полети, после вече ако не са, или е бъг или някой някакси ги е писал в твоя профил.

Не виждам да има движение по картата ми

Преди 1 час, Zaro каза:

Билетите с флекс ли са? :crazy:

За съжаление,не! 😀😀😀

преди 53 минути , Hakkâri Spor каза:

@krasen_denev, звънни на безплатния телефон на Уизеър и кажи за този случай, попитай какво се изписва в тяхната система.. на твоя профил, ощетен ли си финансово и за хакване ли става дума.. и как може това нещо да се спре? Ние тук просто си гадаем, но реално човек от колцентъра, който си работи там, може да даде съвет, да предприеме действия, да канселира каквото е нужно. Може пък и да се е случвало и на други. 

Искам да поясня,че това започна след като не успях да изпълня един полет точно по този маршрут на 15.03.24. Вместо с този полет се прибрахме с три дни по-рано.На летището ли нещо е станало или от там са ми "взели" профила за ползване не мога да знам.Единият полет е на името на малкия ми син,а другият на лице с имена Rustam Usmanov

Връзка към коментар
преди 21 минути , Bolzano каза:

Проблемът е, че имам платен втори свързващ полет, защото полета с Уиз не ми е крайната дестинация, и ако изпусна този изпускам и другия.

Вече са ти отговорили, само да уточня, че нямаш свързващ полет, защото Уиз не правят такива неща. Другите полети са си напълно отделно и няма значение какво се случва с този. 

И ако другия пътник просто не се яви няма да може да си ползва билета по-късно или да върнат пари, просто се губи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , krasen_denev каза:

Вече я смених!

Не виждам да има движение по картата ми

За съжаление,не! 😀😀😀

Искам да поясня,че това започна след като не успях да изпълня един полет точно по този маршрут на 15.03.24. Вместо с този полет се прибрахме с три дни по-рано.На летището ли нещо е станало или от там са ми "взели" профила за ползване не мога да знам.Единият полет е на името на малкия ми син,а другият на лице с имена Rustam Usmanov

Ами пиши им да знаят какво става, и те или ще го оправят, или няма...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , Bolzano каза:

Много благодаря.
А да чекирам ли другия човек, или не?
Билетът беше купен още февруари месец и беше евтин.

Имах идентичен случай (даже бях писала тук). И чекирах човека за всеки случай, че ако някой от полетите беше закъснял прилично, поне 250€ да платят, защото не пожелаха да върнат парите за билета, въпреки документите, които изпратихме.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Граф Вронски

@krasen_denev, на мен ми прилича на програматорска грешка 😄

Аз имам питане. Родител с дете (под 14 години) ще летят към Лондон (нешенген).
Те са под една резервация. Каква е процедурата по избора на място. (опитах се да намеря , но не успях)? По спомени, те трябва да заедно. А как се осигуряват местата да са едно до друго?

Благодаря.

Връзка към коментар
преди 29 минути , Граф Вронски каза:

@krasen_denev, на мен ми прилича на програматорска грешка 😄

Аз имам питане. Родител с дете (под 14 години) ще летят към Лондон (нешенген).
Те са под една резервация. Каква е процедурата по избора на място. (опитах се да намеря , но не успях)? По спомени, те трябва да заедно. А как се осигуряват местата да са едно до друго?

Благодаря.

Нищо не правят, за да са местата им едно до друго. Просто правят чекирането, когато отвори и накрая системата им определя места заедно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

В събота през нощта се върнахме от Лондон. Самолета се тресеше много необичайно. Мислих, че е заради силния вятър, който беше в Лутън, но когато кацахме в София, той продължи да се тресе.

Може ли да се разбере дали самолета е имал повреда или е било от времето? В София беше спокойно, когато кацнахме.

• Шок 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, krasen_denev каза:

Единият полет е на името на малкия ми син,а другият на лице с имена Rustam Usmanov

Ох... познати истории. На мен преди седмица някой ми "хакна" Телеграм профила, който е с узбекски номер (от сим картата, която си купих в Ташкент преди точно 1 година) и през нощта започнах да получавам СМСи с нов код за активиране на профила ми от друго устройство. Заспах и сутринта като си влязох в профила, бях с нов никнейм и нова профилна снимка, на някакъв над 50 годишен човек с леко дръпнати очи (типичен узбек).. А вечерта в същия ден вече не можех да вляза в профила си. Явно 1 година като не се ползва сим картата и вече друг човек може да ползва същия номер. Дотук добре. Но когато аз си купих въпросната сим карта, там ми снимаха паспорта, платих и "всичко е точно", докато в същата вечер не получих СМС, че с моите паспортни данни е активиран още един номер.  На следващия ден (неделя) всичко беше затворено, та в понеделник имах висене в офис на мобилния оператор, вече в Самарканд, за да блокират другия номер и да установят дали с направени золуми от въпросния номер. Уж не, но ако човекът е направил профили в WhatsApp, Telegram (те Вайбър не ползват) и подобни, може да  прави престъпления от мое име, с моите паспортни данни. Съветваха ме да подам сигнал и в Туристическа полиция. Но не го направих. Тия узбеки са страшна работа 😄  (Сори за лиричното отклонение)

преди 3 часа, Stryper каза:

В събота през нощта се върнахме от Лондон. Самолета се тресеше много необичайно. Мислих, че е заради силния вятър, който беше в Лутън, но когато кацахме в София, той продължи да се тресе.Може ли да се разбере дали самолета е имал повреда или е било от времето? В София беше спокойно, когато кацнахме.   

Е това е пълен кошмар, аз умирам от страх от турболенции (знаейки, че не са опасни, но.. то си е до психика). Други хора бяха ли притеснени също? Питахте ли някого от cabin crew какво става?

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Вчера на летището в Ларнака бордингът започна супер рано - може би около 55 минути преди обявения час за излитане, защото гледаха доста за размера на чантите и накараха доста хора да си ги премерят в оразмерителя. Някои ги глобиха, докато други минаха метър. Като по-скоро гледаха такива чанти, които бяха доста по-големи от ограничението. Не разбрах обаче колко е глобата.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, Stryper каза:

В събота през нощта се върнахме от Лондон. Самолета се тресеше много необичайно. Мислих, че е заради силния вятър, който беше в Лутън, но когато кацахме в София, той продължи да се тресе.

Може ли да се разбере дали самолета е имал повреда или е било от времето? В София беше спокойно, когато кацнахме.

Липсата на вятър не означава липса на други обстоятелства, при които е възможна турболентност. Възможна е турбулентност и при ясно небе.

@дядо Пепи може да даде професионална консултация тук.

Връзка към коментар
On 3/27/2024 at 10:22 AM, Цвете said:

Ако имаш флекс към този полет и искаш да го ползваш, обади се, за да ти го активират. Имах такъв случай и след разговор си го преместих за друга дестинация.

Използвах любезната служителка в кол центъра да оправи и останалите отменени полети.Всички са с по десетина смени и ги влача още от 2020-а с 1 евровите флексове. За някой тя направи смени с алтернативни летища извън "служебните"  , за тези за които системата не позволява алтернатива ( примерно Букурещ по никакъв начин не може да бъде заменен с Дебрецен ) просто активира флексовете за да мога да си ги сменя сам.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Ако имате чекиран багаж, трябва да отидете на гише, както си е било за оригиналния час на полета. Никой няма да ви го приеме, след като часът за чек-ин вече е преминал.

Ако сте без багаж, то тогава все пак бъдете същата вечер на място, откъдето може бързо да се придвижите до летището с транспорт, най-добре в града Бари, защото във всеки един момент е възможно авиокомпанията да пренареди нещо и да изпрати друг самолет, който да си дойде навреме. Рядко се случва, но все пак трябва да имате възможност за реакция. Ако пък сте с кола под наем, свържете се с компанията да им обясните ситуацията и да се договорите, кога най-късно да върнете колата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 минути , Vyara каза:

Здравейте, получих информация за закъснение на полет още преди 3 дни. Кога трябва да се явя на летището? Може ли около 9 часа?

Screenshot_20240409_110559_Chrome.jpg

Аз преди 2 дни получих мейл,че полета ми се променя с 5 минути по-късно.Може да идете в 9,но пак вижте кога каца или излита самолета в сайта на летищата Бари и София157385314_Screenshot2024-04-09at12-19-06(0)-.png.5e45fc441af4fa270ebea8b3738bafba.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Vyara каза:

Здравейте, получих информация за закъснение на полет още преди 3 дни. Кога трябва да се явя на летището? Може ли около 9 часа?

Е това е ужасно. В оригиналното разписание кацането е в 23.10 на Т2 и човек може идеално да си вземе метрото. А с кацане в 3 през нощта.. такси.  На мен таксито ми излиза 35+ лв (от тези, които официално обслужват летището, Yellow). С една малка промяна как W!Zz вкарват хората в още разходи... Ако живееш в западната част на София тези таксита често излизат по-скъпи и от самолетния билет. Друг е въпросът защо с възстановения нощен транспорт в София няма нито една автобусна линия, която да стига до летището? Очевидно обслужваме лобито на бакшишите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , Hakkâri Spor каза:

Е това е ужасно. В оригиналното разписание кацането е в 23.10 на Т2 и човек може идеално да си вземе метрото. А с кацане в 3 през нощта.. такси.  На мен таксито ми излиза 35+ лв (от тези, които официално обслужват летището, Yellow). С една малка промяна как W!Zz вкарват хората в още разходи... Ако живееш в западната част на София тези таксита често излизат по-скъпи и от самолетния билет. Друг е въпросът защо с възстановения нощен транспорт в София няма нито една автобусна линия, която да стига до летището? Очевидно обслужваме лобито на бакшишите.

И за да не обслужваме апетита на никого, най- простият вариант е придремване на летището до първия автобус, който е някъде към 5:10 ако не се лъжа. Че и контроли няма по това време.😂

• Смея се 1
Връзка към коментар

Е... то е ясно, че няма да "придрема" и ще си взема такси, както го и правя поне 2 пъти месечно. Но това са пари на вятъра. Ако живееш в отдалечен квартал от летището (Люлин, Овча купел, Княжево, Павлово, Обеля, Красна поляна)..някой западен квартал и даваш най-редовно по 40 лв за такси от/до летището, може би ще разбереш за какво иде реч. Иронията е неуместна в случая. Определено си има някакво лоби в СОС и абсолютно умишлено нощният транспорт, който възстановиха го направиха така, че да не стига до летището, а до ... Дружба.  Колкото до контролите, не ме вълнуват, имам годишна карта за градския транспорт. Този проблем далеч не е само мой. 

Връзка към коментар
преди 1 час, Vyara каза:

Ако съобщението е преди време, значи е промяна, а не закъснение. Тоест отиваш за новия час.

Ако е закъснение, отиваш за оригиналния час.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 36 минути , Hakkâri Spor каза:

Е... то е ясно, че няма да "придрема" и ще си взема такси, както го и правя поне 2 пъти месечно. Но това са пари на вятъра. Ако живееш в отдалечен квартал от летището (Люлин, Овча купел, Княжево, Павлово, Обеля, Красна поляна)..някой западен квартал и даваш най-редовно по 40 лв за такси от/до летището, може би ще разбереш за какво иде реч. Иронията е неуместна в случая. Определено си има някакво лоби в СОС и абсолютно умишлено нощният транспорт, който възстановиха го направиха така, че да не стига до летището, а до ... Дружба.  Колкото до контролите, не ме вълнуват, имам годишна карта за градския транспорт. Този проблем далеч не е само мой. 

Има някакви инициативи - https://www.facebook.com/groups/656896389709731/ , В сайта на Спаси София също имаше, ужким 'скоро' ще има, да видим...

Връзка към коментар
преди 50 минути , Hakkâri Spor каза:

Ако имаш желание, ще намериш решение. Вместо 40 лева, може да дадеш 10 и да идеш с таксито до спирката на нощния автобус в дружба.

Ясно е че си прав и е ненормално да няма нощен транспорт до летището, при положение, че има полети през нощта, но...за човек като теб, щом пътуваш 2 пъти месечно и трябва да си бъркаш в джоба толкова дълбоко, може да се измисли решение.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Vyara каза:

Ама тук има нещо много гнило? Оригиналният ви полет е на 11.04 вечерта, а ви местят на полет, който е на 9ти срещу 10ти вечерта, който вероятно ще закъснее, но поне в приложението няма отбелязано сменен час. На мене ми мирише на овърбукинг и на опит на УИЗ да ви прекарат по някакъв начин. Звъннете им на безплатния телефон.

@Hakkâri Spor, тя със сигурност ще получи 250 евро компенсация за тоя "закъснял" полет, ако лети с него. Та айде да не спамим тук, а да си попържаме (с право) летище София и транспорта до него в съответните теми. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 44 минути , neuromancer каза:

Ако съобщението е преди време, значи е промяна, а не закъснение. Тоест отиваш за новия час.

Ако е закъснение, отиваш за оригиналния час.

Не е промяна. В приложението си стои старите часове навсякъде е като закъснение обявено.

Доколкото разбрах трябва да си чекирам багажа с нормалните часове, което ми беше много полезно като информация. 

Имам рент а кар до около 9. 

Мисля да отида до летището да чекираме куфарите и да се върнем пак в Бари, за да не стоим 6 часа на летището с две малки деца на 2 и 3 години.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 14 минути , neuromancer каза:

Оригиналния е на 9 април, а може да го смени на 11 заради промяната, аз така го разбирам

Стария час беше 20:50 на 09 04.

На кой телефон мога да звънна за инфо, на пиннатия отгоре?

Screenshot_20240409_132933_Messages.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.