Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2022 и актуална информация

Препоръчани мнения

преди 12 минути , Nayden Bondzhev каза:

Ни зелена карта ни голям талон. Внимавайте с IQOS или подобни, две кутии на човек иначе в голям филм се влиза.

Благодаря! Не сме пушачи.

Връзка към коментар
преди 34 минути , DaBo каза:

И сега един абсолютно глупав въпрос, но искат ли големия талон на колата? Зелената карта е ясна..

Понякога са го искали, понякога - не.

Последния път миналата седмица със сигурност не го искаха, че това ми е още прясно в главата. И на влизане, и на излизане - само трите ни паспорта (аз, детето и баща му) и ни нагониха да не правим опашка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 17 минути , Nayden Bondzhev каза:

Ни зелена карта ни голям талон. Внимавайте с IQOS или подобни, две кутии на човек иначе в голям филм се влиза.

Това винаги ми е било много интересно, чела съм и аз по ФБ групи заплахи за ограничението. Косовете не са ли едни малки пушалки като химикалки? Как пък ти ги броят, ако си носиш 5 повече разхвърляни по джобовете на всеки сак дрехи... 🤨 За индустриално количество цял багажник в пакети, това - ок, ясно...

Връзка към коментар

Имаше промени в тази посока /увеличение на бройки/, но не сме потребители и не следя. По-интересно ми беше как ги намират, като не съм виждала проверки на българо-гръцка граница от мнооого години. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Coo каза:

Хубавото на пътя тази година е, че са сложили колчета между лентите, когато се минава през дефилето, така малоумници не могат да изпреварват и влизат в насрещното, съответно да стават ПТП и тапи.

Това с колчетата от кога е? В края на юни минавахме от там и не съм ги забелязал. Пак си имаше джигити, които изпреварваха няколко коли наведнъж и се мушкаха в последния момент.

Връзка към коментар
преди 8 часа, Coo каза:

засега колчетата държат

Да, правилно. За сега колчетата държат. Поставиха ги преди около месец и половина след поредната безумна катастрофа. И ще стоят, докато някой подобен джигит не реши, че всичко му е позволено и е сам на пътя. Каквото е поведението на повечето румънски водачи по нашите пътища. Не, че "германците", прибиращи се за ваканция по родните места из Анадола са по-стока. Лошото е, че съм видял, не виждам, а и не се надявам това да се промени, униформените с бели шапки, които редовно ни устройват хранилки къде ли не, да вземат някакви мерки по обуздаване на тази неконтролитуема пасмина.   

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Разрешените цигари даже са 4 стека😂 за стикчетата за електронните има промяна от миналата седмица - вече са разрешени 200 парчета (един стек). 

И на нас не ни се е случвало да ни тарашат колата, но доста народ изгоря с айкосите в началото на сезона. Четох и за излята домашнярка😂, че и тя не е разрешена. Всичко трябва да е с бандерол. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 17 часа, DaBo каза:

И сега един абсолютно глупав въпрос, но искат ли големия талон на колата? Зелената карта е ясна..

По техните правила искат талон, в който е посочен брой възможни пътници и товароносимост. Ако говорим за българските - старите ни еднолистови малки талони (с размер на КК) не отговаряха, но от години малките талоните вече включват и тази информация (размер на две КК сгънат по средата). Т.е. ако си с такъв - само него е достатъчно (имам спомен, че в КАТ ги сменяха безплатно допреди време).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много хубава тема, но ми се струва, че стана твърде много "сухата материя". Хайде една разходка с хубавото момче из Кавала! Кой не иска с него на разходка в Кавала!?! 

Nikos Vertis - Prosehe Kala / Νίκος Βέρτης - Πρόσεχε Καλά (Official 4K Videoclip) - YouTube 

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Привет на всички,

Имам планове за втората половина на Септември за две седмици в Гърция, като обмислям Миконос за 3 дни, Наксос около седмица и 2 дни Санторини. Между островите с фери и полет обратно от Санторини до Лондон.

Питанката ми е за Миконос и Наксос относно настаняването в коя час на островите ? Навсякъде ще сме с кола под наем.

Малко да разцъкаме, че не сме пътували от 2020😄

Връзка към коментар

на Наксос ние си избрахме настаняване на 2 км от центъра на Хора, за да си паркираме спокойно и същевременно вечерите да прекарваме в града, от там също са близо и най-хубавите плажове, как ще е на практика ще мога да кажа към началото на септември; на Парос, където не планираш май да ходите, ни се стори най-удачно да сме в центъра на Парикия, Миконос през септември вече сигурно ще има избор на места на поносими цени за съответното качество, през силния сезон обаче е кошмарно, но първо все пак потърси плажове, на които няма да ви поискат 80 евро за добър ден, и около тях какви хотели има

Връзка към коментар
преди 12 минути , antea каза:

на Наксос ние си избрахме настаняване на 2 км от центъра на Хора, за да си паркираме спокойно и същевременно вечерите да прекарваме в града, от там също са близо и най-хубавите плажове, как ще е на практика ще мога да кажа към началото на септември; на Парос, където не планираш май да ходите, ни се стори най-удачно да сме в центъра на Парикия, Миконос през септември вече сигурно ще има избор на места на поносими цени за съответното качество, през силния сезон обаче е кошмарно, но първо все пак потърси плажове, на които няма да ви поискат 80 евро за добър ден, и около тях какви хотели има

Пропуснах да кажа, че от Наксос вероятно ще отидем за ден до Парос. Относно плажовете на Миконос, не бих дал луди пари за шезлонг, просто искам да го видя този остров за два три дни, че не съм ходил. Благодаря за инфото

Връзка към коментар
преди 40 минути , VASILEV каза:

Пропуснах да кажа, че от Наксос вероятно ще отидем за ден до Парос. Относно плажовете на Миконос, не бих дал луди пари за шезлонг, просто искам да го видя този остров за два три дни, че не съм ходил. Благодаря за инфото

Не мисля, че за Миконос са нужни 2-3 дни. Една нощувка максимум, но с осигурено паркиране.

За мен Санторини  е най-доброто предложение като красота, гледки, забележителности, интересни плажове, а през септември предполагам се намират  на поносими цени.

Не съм била на Парос. 

Наксос има нелоши пясъчни плажове и много добра храна на приемливи цени.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

преди 1 час, VASILEV каза:

За мен Миконос напълно си заслужава. Комбинацията с кола под наем го прави далеч по-достъпно, защото можете да изберете настаняване и някъде във вътрешността, където е по-евтино. С колата после всичко е близо. Така ще можете да обиколите и плажовете и да си изберете. Принципно след Супер парадайз бийч на изток цените май падат.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , cck каза:

и това 🙂

6E1BBD8D-6F0C-4D79-B3F0-F3D5B00C4EB4.jpeg

Да и това.

Гърците прекрасно съумяват да презентират на туристите всеки камък и от това да изкарват пари. 

А ние имаме толкова много ценности за показване, но културният ни туризъм не успява да ги представи и да печели.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.