Прескочи до съдържание

Планове за Гърция 2022 и актуална информация

Препоръчани мнения

На 12.08.2022 г. в 20:56, Pantelej Putnik каза:

Много хубава тема, но ми се струва, че стана твърде много "сухата материя".

Прав си. Отделих мненията за устройствата тук:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние вместо днес се върнахме снощи от Паралия Офринио. Пътуването наобратно беше също толкова приятно, като и това на отиване. На Кулата около 19 часа имаше малко повечко коли, отколкото в петък, но пак се минаваше бързо - за има-няма 15-на мин. На нашата колона проверяваха само български служители и изобщо не гледаха каквито и да било документи на бг колите, само махаха да продължаваме.

Малка корекция на предния ми пост - колчетата са след отбивката за Банско, а не Симитли, както бях писала.

Изкарахме страхотно с голяма компания приятели, макар че самото място не ми хареса. Когато човек един път посети Южна Гърция, Северна някакси бледнее....

Сега към въпросите. Бях писала, че от 26.08. сме на Паралия Катерини. Ама моя мъж реши, че следващата седмица ще е хоум офис и ми възложи да намеря нещо в Гърция... Да, ама не! Такова "нещо" от днес за след 5 дни това лято в Гърция няма. Условията е да сме с колата (въпреки че гледах варианти със самолет от Солун донякъде) и да има удобства за хоум офис. Гледах Корфу, Кефалония, Лефкада, Сивота/Парга, самолет от Солун до Родос, Крит, Атина... Евия, Скиатос - не и не. Самолетни билети или няма, или са с цената на няколко кюлчета злато, а за местата за настаняване да не говорим... хем имаме доволно приличен бюджет.

И накрая го измислих - хотел с басейн, клуб достъп, бюро с бърз интернет в стаята и не знам си още какво малко извън Солун (Хаят Редженси). Той докато работи, аз на басейна или с колата до някой мол, вечеря в Солун, а когато има възможност през деня - до някой плаж под Солун. Та сега да питам:

1. Има ли uber или подобна услуга в Солун?

2. Кой/кои са хубавите и сравнително близки плажове под Солун? Да има чадъри и шезлонг, но по възможност без тонколони на всеки чадър? Това беше абсолютният кошмар този уикенд на плажа в Паралия Офринио.

3. И някакви препоръки за хубави местенца за вечеря? Може и извън Солун.

А, и Егнатия пасс работи безотказно. 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Любопитно ми е, като ще сте почти на изхода към Халкидики защо не слезнете още малко, примерно в началото на Касандра/Ситония? А ако сте без деца едно настаняване 16+ е добра опция. Щото Солун сам по себе си е за един уикенд и толкова.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 минути , Nayden Bondzhev каза:

Любопитно ми е, като ще сте почти на изхода към Халкидики защо не слезнете още малко, примерно в началото на Касандра/Ситония? А ако сте без деца едно настаняване 16+ е добра опция. Щото Солун сам по себе си е за един уикенд и толкова.

Взехме си нашата порция Халкидики преди години още.... Първите ни ходения там бяха по времето на визите. В Солун също сме ходили много пъти, точно за уикенд време, но последно бяхме 2007. Затова и питам за по-актуално инфо. Каквото е трябвало да разгледаме в Солун откъм тур.гледна точка е разгледано. Сега отиваме за релакс, а не да разглеждаме града и околията. А и след това, тръгваме за Паралия Катерини.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@DaBo

От/до Perеа + от Agia Triada има редовни корабчета от/до пристанището на Солун (голямото в центъра) и Бялата кула. Тази година не съм ходила натам. Цената беше добра и се стигаше за около половин-един час.

Виж това като пример https://www.karavakia.gr/en/daily-routes/

Не очаквай някакви чудеса, по-скоро типичен непретенциозен крайградски плаж, малко чадъри с шезлонги към заведения, малко свободна зона, тясна плажна ивица. Стават да кажеш "плаж", но не е някакво разкошно, просто е близко до големия град и става за плаж без да шофираш. Мои снимки нямам под ръка в момента за съжаление. Виж ги на Гугъл мапс, за да прецениш дали имат смисъл за вас.

Връзка към коментар
В момента, Coo каза:

@DaBo

От/до Perеа + от Agia Triada имаше преди редовни корабчета от/до пристанището на Солун (голямото в центъра) и Бялата кула. Цената беше добра и се стигаше за около половин-един час.

Виж това като пример https://www.karavakia.gr/en/daily-routes/

Не очаквай някакви чудеса, по-скоро типичен непретенциозен крайградски плаж, малко чадъри с шезлонги към заведения, малко свободна зона, тясна плажна ивица. Стават да кажеш "плаж", но не е някакво разкошно, просто е близко до големия град и става за плаж без да шофираш. Мои снимки нямам под ръка в момента за съжаление. Виж ги на Гугъл мапс, за да прецениш дали имат смисъл за вас.

А, ама нас шофирането не ни плаши. Хотелът е под Солун тоест 15-на км южно от града и гледам, че надолу (на юг) има хубави плажове - Неа Ираклеа, Неа Каликратеа, Созополи, но никога не сме ходили в тази част. На снимка са ок, но как са в действителност?

Връзка към коментар
преди 10 минути , DaBo каза:

А, ама нас шофирането не ни плаши. Хотелът е под Солун тоест 15-на км южно от града и гледам, че надолу (на юг) има хубави плажове - Неа Ираклеа, Неа Каликратеа, Созополи, но никога не сме ходили в тази част. На снимка са ок, но как са в действителност?

До Каликратия е един от най-големите лоундж: https://sahara-resort.com/?lang=bg

На последното ми ходене по работа в Солун местните ме заведоха тук https://mareaseaspirit.gr/ и не беше лошо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Nayden Bondzhev каза:

До Каликратия е един от най-големите лоундж: https://sahara-resort.com/?lang=bg

WOW! Не съм и го чувала дори... Затова питах за такива места/препоръки. От хотела дотам е 30 км, което е абсолютно приемливо.

А ходил ли си там? Как е нивото на музиката? Нищо против нямам музиката, но все пак съм на плаж, а не в дискотека.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@DaBo, аз вече няколко пъти пиша за Неа Каликратия, но тъй като е градче без особени атракции и туристически забележителности, българите не му се кефят особено. 

Плажът е голям, има места с чадъри и шезлонги, има и свободна зона. 

Консумацията е от порядъка на 5€ на човек. 

В делнични дни се намират местенца за паркиране, през уикенда може да бъде предизвикателство. 

И заведение с добра кухня мога да препоръчам 🙂 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , DaBo каза:

WOW! Не съм и го чувала дори... Затова питах за такива места/препоръки. От хотела дотам е 30 км, което е абсолютно приемливо.

А ходил ли си там? Как е нивото на музиката? Нищо против нямам музиката, но все пак съм на плаж, а не в дискотека.

Не съм, но около мен близки и познати го споменават, у нас сравнително от скоро станаха популярни подобни плажове от сорта на Boha и Cavo Beach

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , DaBo каза:

Има музика, но не мисля, че е проблем.

Храната не беше като за Гърция преди 6 години (но май вече има и нещо като ресторант), но иначе много хубав плаж.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 минути , Lyubina каза:

@DaBo, аз вече няколко пъти пиша за Неа Каликратия, но тъй като е градче без особени атракции и туристически забележителности, българите не му се кефят особено. 

Плажът е голям, има места с чадъри и шезлонги, има и свободна зона. 

Консумацията е от порядъка на 5€ на човек. 

В делнични дни се намират местенца за паркиране, през уикенда може да бъде предизвикателство. 

И заведение с добра кухня мога да препоръчам 🙂 

Ако ще мърдаме някъде на плаж извън хотела, ще е през седмичен ден. Изпрати ми препоръката за добра кухня.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , DaBo каза:

Ако ще мърдаме някъде на плаж извън хотела, ще е през седмичен ден. Изпрати ми препоръката за добра кухня.

Пак с местни сме обикаляли крайморските заведения в района на Kalamaria, като се почне от Gialos Fish на юг, грешка няма.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Nayden Bondzhev каза:

Не съм, но около мен близки и познати го споменават, у нас сравнително от скоро станаха популярни подобни плажове от сорта на Boha и Cavo Beach

С леките разлики типични за БГ ...

Каво - 50 кинта за чадър с 2 шезлонга.

Сахара - безплатно при консумация.

Връзка към коментар
преди 4 часа, cck каза:

Прав си. Отделих мненията за устройствата тук:

Ааааааааа, не това имах предвид. 🙂 Просто исках за разнообразие едно хубаво клипче да пейстна. 🙂

Връзка към коментар
преди 3 минути , Nayden Bondzhev каза:

И да споделя голямата греда, валят кучета и котки, гърми и трещи, като гледам навсякъде в Халкидики и така до събота. 😭

Много жалко. Ние затова отменихме в последния момент престоя ни в Солун. За щастие, бяхме резервирали през букинг и имахме безплатна анулация буквално до деня на чек-ина.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Няма такова дърво, до вчера имахме бонус от по три, четири часа следобед за плаж/басейн, днес от сутринта се разцепва и до момента е отврат. Прескочихме до Космоса, по пътя задръствания и катастрофи, а вътре гмеж до безкрай.

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Привет! 

Планирам морска почивка в четирите почивни дни в края на седмицата - 03-06.09.

Ще пътуваме (двама възрастни) с кола от София, понеже самолетните билети и автомобилите под наем ми се струват доста скъпи и оскъдни. 

Кои местност, хотел и плажове бихте препоръчали? 

Ще е чудесно, ако плажовете са спокойни и с хубав пясък, водата е топла (над 25 градуса?) и не духа много силен вятър. Наличието на вкусна храна (не морска), стар град или исторически забележителности са само в плюс 🙂

Простете, понеже сигурно вече е отговорено на тези въпроси. Опитът ми с Гърция е ограничен, и то само с Атина и Крит 🙂

Благодаря Ви предварително! 🙂

Връзка към коментар

Колкото по-надалеч от Северна Гърция успеете да стигнете, толкова ще е по-спокойно. Иначе и Кавала отговаря на изискванията, Халкидики също, но ще е пълно с народ, заради почивните дни. 

Но пък и дните са ви малко за много километри на юг или на запад. В този случай, бих препоръчал например Паралия Скотина или Паралия Пантелеймонас (те преливат едно в друго) - дълъг спокоен плаж и места за гледане - крепостта Платамон, Палео Пантелеймонас и най-хубавото Дион. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте. Имам резервация за апартамент в Сидари, Корфу от 18.09 до 25.09. Няма да мога да пътувам поради неприятности. Преотстъпвам я за 400 лв за двама за една седмица,  близо е до плажа. Има самолетни билети двупосочен за около 150 лв. за този период.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.