Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 23 минути , Alexander каза:

но е безплатен за нас понеже са в ЕС.

Това не е вярно! Република Сан Марино не е член на ЕС. Когато работих в Италия, винаги предупреждавахме туристите да не използват мобилните си телефони в Сан Марино. Доста скъпо излизаше на нечулите предупреждението.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, epetkov каза:

Това не е вярно! Република Сан Марино не е член на ЕС. Когато работих в Италия, винаги предупреждавахме туристите да не използват мобилните си телефони в Сан Марино. Доста скъпо излизаше на нечулите предупреждението.

Може да е било когато ти си работил, сега е безплатно, аз бях тази година.

Дали са в ЕС или не знам, но имам е безплатен нет.

Ето примерно на виваком информацията 

https://www.vivacom.bg/bg/residential/polezni-syveti/chesto-zadavani-vyprosi/mobilni-uslugi/rouming/dyrjavi-v-rouming-zona-evropejski-syuz

Сан Марино е вътре.

Аз съм на Теленор, за А1 не знам, ама не вярвам да е по-различно и там

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При Теленор Сан Марино определено не е в кюпа с ЕС:

Цитат

Кои страни са в Зона ЕС?

Това са всички страни от Европейския съюз, плюс Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и някои отвъдморски територии на Франция.

Дори и при международните разговри, Сан Марино са поставени в Зона 2 (След ЕС, Балкани и Зона 1 - САЩ и Канада) с доста по-високи цени.

При А1 Сан Марино също е в Зона 2 и се плаща скъпо и прескъпо:

Цитат

Национални условия за роуминг в ЕС  покрива 2 зони: 

Зона 1 - Страни от Европейския съюз и Исландия, Лихтенщайн и Норвегия: Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Естония, Исландия, Испания, Ирландия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватия, Чехия, Швеция, както и присъединените отвъдморски територии - Карибски о-ви  (Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника), Реюнион, Сен-Бартелеми, Сен-Мартен, Азорските острови, Мадейра и Канарските острови.

Зона 2 - Всички останали страни (включително сателитни, самолетни и корабни мрежи) 

image.png

Единствено и само Виваком са включили Сан Марино в Зона ЕС и не се плаща.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 39 минути , epetkov каза:

Добре, че сега си на А1,  защото сега теслата не е толкова голяма,  както беше при Мтел.

преди 39 минути , epetkov каза:

Добре, че сега си на А1,  защото сега теслата не е толкова голяма,  както беше при Мтел.

От 20 г съм на тази тесла.

• Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , epetkov каза:

Но поне от 5 години в България  човек може да си смени оператора, запазвайки си номера 🙂

Всички са едни дол дренки в България 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Божидар каза:

Всички са

Ако всички бяха от един дол дренки, нямаше да се получи тази интересна дискусия. Напротив, дискусията показа, че има разлики между  мобилните оператори в България.

Връзка към коментар

Аз съм на Виваком, ама и в Сан Марино и Гибралтар, си ме беше страх да си ползвам нета да не стане беля :D, е не бях проверил за този списък за държавите в роуминг, но играх на сигурно. И като цяло освен ако не е нещо супер наложително за работа, не виждам за какво ти е интернет там

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сан Марино не е ли толкова малко, та да можеш ръчно да избереш италиански оператор? Обикновено на 2-3 км от границата се хващат мобилни мрежи от другата държава.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз като тръгна за някоя страна винаги се обаждам на оператора и питам за цените, но тази схема я правех преди години, когато не ми изпращаха смс като пристигна вече в дадената страна. Сега всичко има в интернет, такси, цени, роуминг и т.н.

Много мои приятели изгоряха със Сърбия, за едно влизане във Facebook платиха по 110/120/130 лв. 

Сега вече не се обаждам, защото когато съм в страната ми пращат смс с цените на услугите си (моят оператор е виваком). 

Но интеренет е хубаво човек да има независимо къде е, поне аз обичам да си имам винаги, сега друг е въпросът колко ще го ползваш. 

преди 24 минути , Barfly каза:

не виждам за какво ти е интернет там

За навигация 😉 или дори и за форума да си качи някоя снимка от Сан Марино. :rolleyes:

Връзка към коментар
преди 3 минути , neuromancer каза:

Сан Марино не е ли толкова малко, та да можеш ръчно да избереш италиански оператор? Обикновено на 2-3 км от границата се хващат мобилни мрежи от другата държава.

Много скоро ще разбера. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , neuromancer каза:

Иначе си прав, от единия край до другия е около 15/16 км. Така, че в средата е някъде около 6/7/8 км.

За 7/8 км. няма да е проблем, ако е силен обхватът на оператора. 🙂 

Връзка към коментар
1 hour ago, Иван Попов said:

Иначе си прав, от единия край до другия е около 15/16 км. Така, че в средата е някъде около 6/7/8 км.

За 7/8 км. няма да е проблем, ако е силен обхватът на оператора. 🙂 

Докато живеех в Италия, влизах в Сан Марино с изключен роуминг и оставах на моя оператор. Понеже столицата е на хълм, връзката беше горе-долу ок. За чужди сим-карти най-добрият вариант е ръчен избор на оператор, който да е италиански. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Може и наистина да съм хващал италианските оператори и за това винаги да ми е бил слаб обхвата.

На мен не могат да ми вземат нищо, ако ще и 5 лв да е мегабайта, просто никога няма свободни пари в картата, не съм на договор, само с планове карам.

Иначе горе се вижда всичко за 1-2 часа и не е необходима навигация, толкова е малко.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.