Прескочи до съдържание

Бързи въпроси за Италия?

micobg

Препоръчани мнения

преди 12 минути , Тони каза:

Около Термини са десетки, оставяли сме къде ли не, но е това е с много хубави отзиви и е ок.

https://www.luggagedeposit.com/

Благодаря много!

Връзка към коментар
На 5.12.2022 г. в 8:44, PolinaS каза:

Здравейте, някой може ли да препоръча място за съхранение на багаж в Рим, на Термини или евентуално Ватикана?

Миналия месец ползвах този, който е точно отстрани в сградата на гарата. 5 евро на багаж беше.

Може да пробаш и stowyourbags. Тях ги ползвах Бари и бяха много удобни, тъй като е self service.

https://www.stowyourbags.com/en/shop/rome/luggage-storage-termini-train-station-via-marsala/?gclid=Cj0KCQiA7bucBhCeARIsAIOwr-_omHCAUVPFsPsVdUwf_jsvRc1nbLLOH2KjX6Yqqf_TWdxOpH2EGCUaAqkuEALw_wcB

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Утре се налага да пътуваме с влак от Венеция до Бергамо, с две прекачвания. Въпросът ми е какъв е шансът да уцелим правилния влак във Верона за 5 минути, това, разбира се, при условие, че първият ни влак не закъснее (което ми звучи невъзможно)? Доколкото разбирам, няма начин предварително да се разбере кой влак на/от кой перон пристига/тръгва? Да се глася психически за изпускане на първия влак и да чакаме 1 час следващия...

Връзка към коментар
преди 25 минути , searus каза:

Утре се налага да пътуваме с влак от Венеция до Бергамо, с две прекачвания. Въпросът ми е какъв е шансът да уцелим правилния влак във Верона за 5 минути, това, разбира се, при условие, че първият ни влак не закъснее (което ми звучи невъзможно)? Доколкото разбирам, няма начин предварително да се разбере кой влак на/от кой перон пристига/тръгва? Да се глася психически за изпускане на първия влак и да чакаме 1 час следващия...

Малък е шансът, трябва да се бяга сред хора и багажи и то ако няма закъснение. Психически бих се нагласила да пия кафе на гарата, пък ако се получи връзката – дюшеш. 
Ноември пътувахме Бергамо-Дезенцано. На отиване имахме пет минути в Тревильо – на косъм го хванахме при нулево закъснение! Тогава трасето по Верона нещо го оправяха и хората ги качваха по автобуси в Дезенцано.

На връщане имахме шест минути в Тревильо и видяхме опашката на влака от 50 метра. Дори кондукторите спокойно ни казаха - е, какво, следващия (в 19 часа и вече беше хладно).

Така се запознахме с гаровата кръчма в Тревильо и испанското бренди там. Ако не държите точно с влак, вижте фликсбус.
Има и на итабус, но до летище Бергамо по 7 €: https://www.itabus.it/it/search?origin=VEN_T&destination=BGY_T&adults=1&children=0

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз така си мисля, че няма как да стане прелитането, гарата не ни привлича за кафе, но може пък една бърза разходка наблизо.

А правилно ли съм разбрала, че билетът ще важи и за следващия влак, или се губим в превода? Автобус не ни привлича ама никак (особено след оняденшните многочасови разходки из Лондон между летищата в ден на стачки), а и вече купихме билетчето за влака...

Връзка към коментар
преди 15 минути , searus каза:

А от автомат?

Пак четири часа, инфо във Validity and Terms of Use. https://www.trenitalia.com/en/purchase/regional_ticket_online-regulation.html
Аз отдавна карам на онлайн билети, но бих го валидирала вашия на машинка за всеки случай, особено ако няма час.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да кажа, че хванахме влака във Верона с 5-минутната връзка, при закъснение от 2 минути 🤣 и яко търчане сред тълпа от 8ми перон до 3-ти. Но нямаше да имаме шанс ако не ни бяха казали предварително (и изписали на екраните) докъде трябваше да тичаме. Вече свиреха за тръгване когато се навряхме в първата изпречила се врата 🤣 И далеч не бяхме единствените, след нас се метнаха с куфарите двойка много възрастни хорица, за които се притесних леко, че дишаха доста трудно... Следващата връзка ще я направим на Ровато, не Тревильо, защото второ 5-минутно прекачване с италианските железници не ми се прави в рамките на един и същи ден 😁

• Харесвам 4
  • Браво 3
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Още един бърз въпрос, за приложението на автобусния транспорт в Бергамо, може ли да се ползва едно приложение от трима? Искам да купя 24-часова карта, има опция да променям бройката, това не значи, че купувам за три дни напред, надявам се 😁

Връзка към коментар
преди 6 часа, searus каза:

Още един бърз въпрос, за приложението на автобусния транспорт в Бергамо, може ли да се ползва едно приложение от трима? Искам да купя 24-часова карта, има опция да променям бройката, това не значи, че купувам за три дни напред, надявам се 😁

При тези карти часовете започват да текат от момента на покупката, така че щом позволява да се избере бройка вероятно може да се купят и за повече хора. Така си мисля де, не съм сигурна. А и цената за 72 часова карта е различна.

Преди време някой беше питал дали могат да се купуват билети за повече хора през приложението Drop ticket. Сега в Катания открих как става. Купуват се билети един по един и после ги активираш заедно. Шофьора на Alibus специално провери дали са активирани, видя, че минутите текат и ни пусна.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, то предупреждава, че почва да тече времето веднага при закупуване, платих 3 броя, вече 7 пъти ги ползвахме и никой нищо не поглежда (в автобусите и без това няма нужда)... 

Връзка към коментар

В Северна Италия са в пъти по-малко проверките на билети по влакове и автобуси в сравнение с Южна. Що ли така...? 🙂
За три-четири дни возене с регионални влакове я ни проверят веднъж, я не. Но в Пулия/Сицилия по няколко пъти на ден. 🙂

• Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, имам два въпроса.

Бихте ли препоръчали рентакар за обикаляне из болоня и околните градове (4 нощувки), и към коя компания бихте ме насочили? По възможност искам да е местна, понеже тези europe car и т.н съм им сърбал попарата не веднъж... 

Редакция: намерих ето тези които изглежда са местни, но някой дали ги е използвал? RHINO RENT SRLS

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

В Соренто сме и ни се иска да отскочим до Капри и оттам - направо с ферито в Неапол. Въпросът ми е дали има в Капри място за оставяне на раниците и ориентир за цените?

предварително много благодаря!

Връзка към коментар
преди 4 часа, crazyhorse каза:

Да попитам и аз!Има ли хубави(и евтини) ресторанти във Венеция и Болоня?Дайте препоръки,моля!

Както казват руснаците "на вкус и цвет товарищей нет". А за евтино /ако там има нещо евтино/  във Венеция може да търсиш в уличката която е вляво от гарата, "Rio Terà Lista di Spagna" и по нея  към квартала. Има си доста кръчмички по трасето, все нещо ще ти допадне. За Болоня е като навсякъде в Италия - гледаш къде са местните и сядаш там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, kakadu каза:

Както казват руснаците "на вкус и цвет товарищей нет". А за евтино /ако там има нещо евтино/  във Венеция може да търсиш в уличката която е вляво от гарата, "Rio Terà Lista di Spagna" и по нея  към квартала. Има си доста кръчмички по трасето, все нещо ще ти допадне. За Болоня е като навсякъде в Италия - гледаш къде са местните и сядаш там.

Благодаря!

Връзка към коментар

Искам да направя тази година една кратка обиколка на езерата Комо, Гарда, Маджоре и Лугано. Досега съм била само на Комо април, юли и октомври , като юли най ми хареса, но умрях от жега. Та сега чуденката ми е дали началото на септември ще е ок откъм цветя, дали все още ще са цъфнали, ще има ли достатъчно цвят. Или да ходя пак юли? Има и опция за август, но това вече ми се струва прекалено откъм жега :unsure:.

Връзка към коментар
На 25.03.2023 г. в 11:02, crazyhorse каза:

Да попитам и аз!Има ли хубави(и евтини) ресторанти във Венеция и Болоня?Дайте препоръки,моля!

@crazyhorse Имам 2 списъка във foursquare със заведения, отделно си добавям от tasteatlas.com, както и оттам доста разглеждам. Във Венеция от хотела ни дадоха предложения и бяха доста удачни.

Venice - https://foursquare.com/user/398536812/list/venice и Bologna - https://foursquare.com/user/398536812/list/bologna

Също така имам навика да гледам youtube клипчета и оттам доста предложения са изскачали

Можете да ползвате и отстъпки през the fork ( публикувах в темата за обявите една остъпка, която ми пратиха). За референция също дават 10 евро

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 24.03.2023 г. в 23:10, vladimira74 каза:

Има. Още като слезете от ферибота ще видите табелите на магазините за сувенири. Миналата година по това време беше 4 евро за раница.

Вече е 5 евро, колкото и кафето 🙂

Връзка към коментар

Здравейте, моята приятелка пътува на 13 май за Бергамо с три момичета за дълъг уикенд в Милано. Тъй като кацат почти в полунощ в събота й търсим къде да спи в Бергамо (стая за 4ма), обаче цените са обезумяли в момента!!! Изкарах късмет, че резервирах един доста приятен двуспален апартамент в хубава зона в Милано за две нощувки, но не мога да се оправя с първата нощувка която да е в/край Бергамо.

Имате ли някакви идеи за добро място край Бергамо за престой? Просто 400 лв за най-обикновена B&B стая за 4ма ми се струват твърде неразумни, особено предвид, че реално само ще спят там и на следващата сутрин отиват в Милано. 

Ще съм благодарен на отговор.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.