Прескочи до съдържание

Панама, Коста Рика, Никарагуа - обща тема за планиране

Препоръчани мнения

преди 12 минути , r_nikolov1 каза:

Наистина ли няма откъде да резервираме кола под наем с дебитна карта в Панама дори само за 1 ден - ще ни е достатъчна да отидем до Embera Quera и Monkey Island примерно в 1 ден. Дори и да е по-скъпо (заради дебитната карта), пак крайната цена ще бъде по-евтина от 5 човека по средно 80$ на тур по 2 тура (не видях тур, който да обединява Embera Quera и Monkey Island) = 800$.

Пробвайте бе, даже може и да не се обяснявате, давате Революта...

Преди малко мина Револют тук в Бразилия, просто даваш картата, тя се вижда като кредитна и толкова ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , neuromancer каза:

Пробвайте бе, даже може и да не се обяснявате, давате Революта...

Преди малко мина Револют тук в Бразилия, просто даваш картата, тя се вижда като кредитна и толкова ...

В Палма де Майорка точно по този начин си загубихме поне 2 часа в обикаляне заради това, че бяхме с дебитна карта...затова питам.

Връзка към коментар
преди 1 час, r_nikolov1 каза:

Какви репаленти препоръчвате за пътуването ни в Панама и Колумбия? 🤔

За Богота нищо не ти трябва. На 2500 метра комари няма. За Панама някакъв репелент с дийт ще свърши работа.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , DaBo каза:

За Богота нищо не ти трябва. На 2500 метра комари няма. За Панама някакъв репелент с дийт ще свърши работа.

Здравей! А в Панама не изискват ли да имаш ваксинация за жълта треска, ако пристигаш от Колумбия, или гледат от кое точно летище си тръгнал?

Връзка към коментар
В момента, master_of_germs каза:

Здравей! А в Панама не изискват ли да имаш ваксинация за жълта треска, ако пристигаш от Колумбия, или гледат от кое точно летище си тръгнал?

Това обсъждах с r_nikolov1 предната страница. За мен е нещо ново, нямаше такова изискване. И хич не ми се вярва да търсят ваксинация на колумбийците, идващи от Богота, например. Ще си загубят посетителите, ама всичко е възможно.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 54 минути , Aureliano каза:

Аз мога веднага да дам. Само ще трябва да ми я върнеш после, защото ще ми трябва за края на април.

Супер, благодаря. Ще ти пиша на лично. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , master_of_germs каза:

Писах си с двама фейсбук приятели, които са правили същата комбинация Панама-Колумбия-Панама и ми отговориха, че никой не им е искал ваксината. Така че се надявам и ние да нямаме проблеми…

Относно колата под наем, от хотела преди малко ми отговориха: 

For your car rental, I recommend you to go directly to any rental agency car at the airport and do the reservation, because online they will required a credit card.

Връзка към коментар
преди 31 минути , mary_shery каза:

Аз четох, че може да се купи карта за транспорта на летището в Панама. Някой дали е пробвал и може да не ориентира къде да я търсим?

Да, може. Има машини точно на входа на метрото, може да се смени езика на английски. Само трябва да имате кеш, доколкото си спомням самата пластика беше 2 долара и вече си зареждате с още няколко, в зависимост колко ще пътувате. Само за информация, uber-ът не е скъп и се ползва доста и от местните, вместо таксита.

100901269_panamametro.jpg.bf0d73d86ac262c7527d24cdcd8a4ecd.jpg

• Харесвам 8
  • Благодаря 4
Връзка към коментар
На 11.01.2024 г. в 19:43, r_nikolov1 каза:

Най-накрая започнахме с резервациите по нашето пътуване, което е в периода 07-16.02.2024. Предвид, че сме 5 човека и всеки си има своите изисквания, чак днес направих първата резервация (след билетите на Търкиш) по повод пътуването ни.

Та купихме билети с Avianca за Bogota за 3 нощувки: 12-15.02.2024. Идеята ни е да отидем до Salt Cathedral, Lake Guatavitá,  Hike to Colombia's Highest Waterfall и да разгледаме Богота. 

Предложих на компанията 2 нощувки в Сан Блас (09-11.02.2024), за които ви бях публикувал информация в предишните ми коментари тук, но не им се иска да отидем "на мизерията за 275$". На мен ми звучи интересно това приключение, но като че ли другите не искат. Вече е късно за билети до Бокас дел Торо, защото са по 120$ на посока. А с автобус 12 часа в посока за престой от 2 дни, не знам колко е подходящо. 

За Панама съм набелязал Monkey Islands, Панамския канал и Панама Сити.

Какво бихте посъветвали групата ни за Сан Блас и с какво бихте предложили да го заместим? Идеята ми е да е свързано с плаж, релакс, шнорхелинг... -  почивка.

Ейй, как успяхте да купите билети от Авианка? Аз успях само първите - от Кито до Галапагос. След това опитах няколко други полета, през телефон и лаптоп, през различни браузери, с различни кредитни карти и през различни версии на сайта на Авианка - и не се получи нито веднъж 😞 Или може би сте ги купили през някоя платформа, а не през сайта на компанията...?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , GeorgiD каза:

Ейй, как успяхте да купите билети от Авианка? Аз успях само първите - от Кито до Галапагос. След това опитах няколко други полета, през телефон и лаптоп, през различни браузери, с различни кредитни карти и през различни версии на сайта на Авианка - и не се получи нито веднъж 😞 Или може би сте ги купили през някоя платформа, а не през сайта на компанията...?

Абсолютно никакъв проблем не съм имал с купуването на билетите. От официалния сайт действах и стана от първия път. Може да опиташ и през инкогнито прозорец.

Връзка към коментар
На 14.01.2024 г. в 13:12, Carrie каза:

Да, може. Има машини точно на входа на метрото, може да се смени езика на английски. Само трябва да имате кеш, доколкото си спомням самата пластика беше 2 долара и вече си зареждате с още няколко, в зависимост колко ще пътувате. Само за информация, uber-ът не е скъп и се ползва доста и от местните, вместо таксита.

100901269_panamametro.jpg.bf0d73d86ac262c7527d24cdcd8a4ecd.jpg

На няколко места четох, че метрото не стига до летището, а най-близката станция е на около 2 км, до която се стига с автобус Е489. Значи все пак (вече) има станция на летището? 

Връзка към коментар
преди 10 минути , Lirea каза:

На няколко места четох, че метрото не стига до летището, а най-близката станция е на около 2 км, до която се стига с автобус Е489. Значи все пак (вече) има станция на летището? 

Вече има станция на летището.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Случайно съм запазил снимка на линиите на метрото. По- ясно не може и да има! До Старата част, Casco Viejo, станция няма, да се знае. Слиза се на 5 de Mayo и след това 20 -30 мин с кракомобил.

20230404_150609.jpg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , Lirea каза:

Както са отговорили вече, да има, станцията на летището е новичка, от преди няколко месеца. Единственото неудобство е, че човек трябва да се прекачва поне 1-2 пъти, първият път на станция Corredor Sur (до тази станция е сравнително празно метрото, след това има доста народ) и после евентуално на San Miguelito, като е важно да не излизате от бариерите, за да не ви таксуват пак (не че е супер скъпо едно пътуване).

20230513_181921.png.79bb03f09de9f0a3fbe97ce399f46aee.png

• Харесвам 3
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, GeorgiD каза:

Aз миналата година не успях да купя от сайта на Авианка вътрешен полет в Колумбия, накрая взех през посредник (въпреки че не съм любител на този тип пазаруване) - не знам от какво зависи, приятели ми казаха, че не са имали проблем, аз пробвах поне 30тина пъти и не стана. После пък не си виждах багажа, изобщо - драма, но на летището не сме имали проблеми. Явно сайта се бъгва понякога. 

Да попитам за всеки случай - нали не се попълва онлайн нищо предварително за Панама, Коста Рика и Никарагуа?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 13 минути , Ивайла каза:

Да попитам за всеки случай - нали не се попълва онлайн нищо предварително за Панама, Коста Рика и Никарагуа?

За Панама и Никарагуа доколкото си спомням нямаше, освен стандартните формулярчета, които се попълват в самолета. На пристигане на летището в Манагуа (Никарагуа) се плащаше 10 USD туристическа такса (в брой).

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Днес резервирах билети за автобус от Сан Хосе до Манагуа и обратно. В мейла с резервацията пише, че трябва да имаме попълнена съответната форма за влизане в Никарагуа. Нямаше обаче линк към нея. Не знам дали ще я раздават в автобуса. И после за обратната посока дали трябва.

Връзка към коментар
преди 29 минути , MayaS каза:

Днес резервирах билети за автобус от Сан Хосе до Манагуа и обратно. В мейла с резервацията пише, че трябва да имаме попълнена съответната форма за влизане в Никарагуа. Нямаше обаче линк към нея. Не знам дали ще я раздават в автобуса. И после за обратната посока дали трябва.

https://solicitudes.migob.gob.ni/Tramites/RegistroN

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 15.01.2024 г. в 23:55, Ивайла каза:

Aз миналата година не успях да купя от сайта на Авианка вътрешен полет в Колумбия, накрая взех през посредник (въпреки че не съм любител на този тип пазаруване) - не знам от какво зависи, приятели ми казаха, че не са имали проблем, аз пробвах поне 30тина пъти и не стана. После пък не си виждах багажа, изобщо - драма, но на летището не сме имали проблеми. Явно сайта се бъгва понякога. 

За Никарагуа се попълва предварително онлайн уведомление, ако влизаш със самолет. Мои приятели подали такова онлайн точно преди Нова година, но им отказали влизане в страната. Те подозират, че са ги проучили по интернет и е по политически причини. 

• Шок 3
Връзка към коментар

Във връзка с темата, в края на месеца тръгвам с един приятел за Галапагос, оттам ще ходим в Салвадор, хондураските острови Роатан и Утила, после Никарагуа и Коста Рика. Връщаме се в края на февруари, живот и здраве 🤞

• Харесвам 7
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.