patilana Публикувано: 29 март Публикувано: 29 март Разбрах . Сериозно си мислех , че към по - скъпите места пътищата са ок . Това е кампът ни до Масай Мара - https://mitimingiecocamp.com/about-miti-mingi-ecocamp/ В края на дълга редичка кампове . Захабен интериор , без контакти , баня и тоалетна вътре . В момента строяха нещо , та може и да има и новички палатки вече. Това е кампа при Амбосели - https://www.nyatisafaricamp.com/ . Лошият път до него е по - кратък . Тук е новичко и много широко - колкото една панелна гарсониера . Баня и тоалетна вътре . Има контакти до леглата . Най - доброто е гледката към Килиманджаро . Надвечер и сутрин върхът се вижда прекрасно. За съжаление само от две от палатките имаш изглед от леглото . Всички други са с гръб и гледаш от двора или от прозорците на столовата . Няма драма. Двата парка са оградени . Чувах рев на някакво животно във втория , но така и не можах да го видя , като се зазори . Било е далече , вероятно . Спираха тока вечер и на двете места . Радвам се да съм помогнала да си изясниш чуденките . 2 1
chandni Публикувано: 11 април Публикувано: 11 април На 10.10.2023 г. в 21:51, FlyTraveler каза: За да бъда още по-точен, ще ти искат ваксина за жълта треска ако преди това си прекарал повече от 12 чАса в една от следните държави в Африка (даже и само транзит на летище), за света трябва да видиш съответния списък с държавите, в които се счита официално, че има жълта треска: https://www.cdc.gov/yellowfever/maps/africa.html За районите, където най-вероятно ще ходиш в Кения, шанса да хванеш жълта треска е почти нулев. Иначе самата ваксина е много сигурна ако си под 65 години (след поставяне умират средно един на два милиона и половина души, което е близо до нула - през 2013 като си я слагах, гледах такава статистика) Предпазва и е валидна до живот. Последно време не винаги я има по РЗИ-тата в България, има списъци на чакащи. Задължителна ли е към момента ваксината срещу жълта треска при влизане в Кения?
FlyTraveler Публикувано: 11 април Автор Публикувано: 11 април преди 2 часа, chandni каза: Задължителна ли е към момента ваксината срещу жълта треска при влизане в Кения? Не, не се изисква ваксина за жълта треска при влизане в Кения поне от 5-6 години, може и повече. Изисква се при влизане в други африкански държави, ако човек е прекарал преди това повече от 12 чАса в Кения, било то и транзит на летището. 1
chandni Публикувано: 12 април Публикувано: 12 април преди 4 часа, FlyTraveler каза: Не, не се изисква ваксина за жълта треска при влизане в Кения поне от 5-6 години, може и повече. Изисква се при влизане в други африкански държави, ако човек е прекарал преди това повече от 12 чАса в Кения, било то и транзит на летището. И аз бях останала с това впечатление, но от фирмата, с която организираме сафарито вчера са ми писали мейл с разяснения за ETA с допълнението, че било задължително за всеки, който пристига в Кения да има Yellow Fever Vaccination Certificate?!
FlyTraveler Публикувано: 12 април Автор Публикувано: 12 април преди 5 часа, chandni каза: И аз бях останала с това впечатление, но от фирмата, с която организираме сафарито вчера са ми писали мейл с разяснения за ETA с допълнението, че било задължително за всеки, който пристига в Кения да има Yellow Fever Vaccination Certificate?! Питай ги дали е нещо ново от последните 2 месеца, ако не е, значи не ви трябва. Искаха такава ваксина преди 6-7 години поне. 2
logist13 Публикувано: 12 април Публикувано: 12 април преди 6 часа, chandni каза: И аз бях останала с това впечатление, но от фирмата, с която организираме сафарито вчера са ми писали мейл с разяснения за ETA с допълнението, че било задължително за всеки, който пристига в Кения да има Yellow Fever Vaccination Certificate?! Не винаги агенциите са много в час. Ние бяхме точно след въвеждането на ETA. Бяхме вече подали документи и неочаквано агенцията ни писа, че ЕТА са спрени и пак трябвало визи. Което се оказа невярно. Преди месец и половина не са ни искали сертификати за жълта треска. 1 1
chandni Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април Търся мнение/съвет за нощта на пристигане в Найроби... По първоначалния график на Turkish Airlines пристигането беше около 4 сутринта, при което решихме, че е абсолютно безсмислено да наемаме хотел, тъй като щеше да мине поне още час докато минем емиграция, вземем куфарите и нагласихме програмата с директно тръгване към първия парк... Да, обаче... Турците въртяха, сукаха...променяха графика няколко пъти, като при последната промяна се оказа, че по разписание пристигаме в 1:40 през нощта.... Супер криво и тъпо време, защото човек нито да се настанява в хотел (докато минем емиграция и хванем такси, да стигнем до някой хотел, ще е станало поне 3:30, а за 2-3 часа в хотел не си заслужава да платим 80+ долара за това време), нито пък да стърчим на летището с куфарите до 6 часа, че да ни вземат от сафари фирмата и да тръгнем... Моля за идеи и предложения... Предполагам, че на летището няма салон извън зоната на заминаващите, където можеш да прекараш няколко часа (дори и срещу заплащане) ако нямаш свързващ полет? Има ли денонощни кафета, където да седнем и да изчакаме докато дойдат да ни вземат...? Някакви идеи какво друго можем да правим с това време, освен да се настаним за 2-3 часа в хотел?
era123 Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април По спомени от 2016г летището на Найроби е доста зле при кацане. Няма много удобства. Ако ще ви взимат в 6ч сутринта, май просто седете някъде там и изчакайте. Не знам как е на заминаващи, не съм летял от там. Града е сравнително далеч, не си заслужава да се ходи до там. $80 е хотел на летището ли? 1
FlyTraveler Публикувано: 14 април Автор Публикувано: 14 април преди 30 минути , chandni каза: Търся мнение/съвет за нощта на пристигане в Найроби... По първоначалния график на Turkish Airlines пристигането беше около 4 сутринта, при което решихме, че е абсолютно безсмислено да наемаме хотел, тъй като щеше да мине поне още час докато минем емиграция, вземем куфарите и нагласихме програмата с директно тръгване към първия парк... Да, обаче... Турците въртяха, сукаха...променяха графика няколко пъти, като при последната промяна се оказа, че по разписание пристигаме в 1:40 през нощта.... Супер криво и тъпо време, защото човек нито да се настанява в хотел (докато минем емиграция и хванем такси, да стигнем до някой хотел, ще е станало поне 3:30, а за 2-3 часа в хотел не си заслужава да платим 80+ долара за това време), нито пък да стърчим на летището с куфарите до 6 часа, че да ни вземат от сафари фирмата и да тръгнем... Моля за идеи и предложения... Предполагам, че на летището няма салон извън зоната на заминаващите, където можеш да прекараш няколко часа (дори и срещу заплащане) ако нямаш свързващ полет? Има ли денонощни кафета, където да седнем и да изчакаме докато дойдат да ни вземат...? Някакви идеи какво друго можем да правим с това време, освен да се настаним за 2-3 часа в хотел? Мдаа, наистина едно такова никакво време на пристигане в Найроби, а и където и да било другаде. Терминала, на който пристигат Turkish малко прилича на някакво промишлено хале/ склад. Няма никакви салони и магазини. Като излезете навън от терминала, обаче има едно кафе, което съм го виждал да работи към 05:00 сутринта, докато съм чакал да ме вземат за сафари. Това ме кара да мисля, че е денонощно, но няма как да бъда сигурен. При пристигането на полета на Turkish пред терминала се въртят доста посрещачи, таксиджии и пр. които, заедно с някои чакащи пътници са потенциална клиентела. Като излизате от терминала и сте с гръб към него, кафето, се пада вляво. Няма какво да правите в Найроби по това време на денонощието. Или вземате хотел за 2-3 часа, може да се намери и за 50 долара стая в някой по-евтин, предполагам или стоите пред терминала и чакате. Освен това кафе има и пейки (навън). Може да си купите някакви напитки (бира, кафе или каквото пиете там) още от Истанбул, в случай, че е затворено кафенето. Ако има място, може да се опънете с багажа под главата, като се завиете с някакви якета и да поспите на тези пейки. За хотел, малко ще е тегаво сафари фирмата да ви праща гида да ви взема от летището в 02:40 примерно и после отново от хотела в 07:00 ч. В този случай, може би ще ви уредят някакъв друг трансфер до хотела, а гида вече ще ви вземе от там. Има разни кафенета близо до заминаващи, но те са доста далеч от мястото на пристигането, ще е мъка да се предвижите до там, може би трябва да вземате такси, а и не съм сигурен дали работят по това време, винаги съм заминавал късен следобяд или до полунощ. 2 1
ivan69 Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април А защо просто не ви вземат за Сафарито в 3? Фирмите са гъвкави и без това 1ия ден си има 6-7 часа път, аз бих се радвал ако кацам 3 часа по-рано... Това разбира се ако сте сами в колата, ако сте споделено сафари, не е опция. 2 1
FlyTraveler Публикувано: 14 април Автор Публикувано: 14 април преди 6 минути , ivan69 каза: А защо просто не ви вземат за Сафарито в 3? Фирмите са гъвкави и без това 1ия ден си има 6-7 часа път, аз бих се радвал ако кацам 3 часа по-рано... Това разбира се ако сте сами в колата, ако сте споделено сафари, не е опция. Ако се навият да ги вземат в 03:00, добре, но гида трябва да стане в полунощ, да шофира няколко часа (не знам кой им е първия парк), после още същия ден да им прави сафари, на следващия ден пак да става рано... Може, ако пристигнат в 07:00 - 08:00 да легнат да спят всички до 15:00-16:00 и после да направят следобедно сафари, но в повечето случаи в лоджите/ лагерите не можеш да се чекираш толкова рано.
Lindt Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април Ние навремето кацахме късно вечерта, проверката беше извънредно бавна и накрая чакахме час закъснелия ни шофьор. Така че изобщо не бих се занимавала с хотел за 2-3 часа. Пробвайте фирмата за сафари за по-ранно взимане или пък да ви включат някакво място за посрещане на изгрева в програмата, колкото да се занимавате с нещо и да имате местен с вас. Може пък така да пропуснете безкрайните задръствания от летището до излизането от града. 1
chandni Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април преди 45 минути , era123 каза: $80 е хотел на летището ли? На 10-на км от летището са около тази цена. преди 33 минути , FlyTraveler каза: Ако се навият да ги вземат в 03:00, добре, но гида трябва да стане в полунощ, да шофира няколко часа (не знам кой им е първия парк), после още същия ден да ги води на сафари, на следващия ден пак да става рано... Първият парк е Източно Цаво. Настаняванията по програма са ни около обяд. Ние също ще сме изморени от полетите и сигурно ще имаме нужда от почивка, но пък ако тръгнем в 3 часа, ще стигнем в настаняването рано, ще трябва да стоим в джипа явно ... Определено някое денонощно кафене ще ни е много от полза. преди 8 минути , Lindt каза: Ние навремето кацахме късно вечерта, проверката беше извънредно бавна и накрая чакахме час закъснелия ни шофьор. Така че изобщо не бих се занимавала с хотел за 2-3 часа. Може пък така да пропуснете безкрайните задръствания от летището до излизането от града. О, може и нашия да е заспал, все пак в оная част на света не обичат да си дават зор 😄 И задръствания ли има?!
neuromancer Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април в 6 часа сутринта надали Всъщност тази година шофирах от морето към Сао Пауло след Нова година и бях страшно изненадан от непрекъснатата колона по пътя в 5 сутринта, та нищо не се знае... извинявам се за офтопика 1
FlyTraveler Публикувано: 14 април Автор Публикувано: 14 април преди 12 минути , chandni каза: На 10-на км от летището са около тази цена. Първият парк е Източно Цаво. Настаняванията по програма са ни около обяд. Ние също ще сме изморени от полетите и сигурно ще имаме нужда от почивка, но пък ако тръгнем в 3 часа, ще стигнем в настаняването рано, пък да молим да се настаняваме (при възможност) преди стандартното време за чекин вече е прекалено. Ами, пробвате първо с тръгване в 03:00 ч. от летището, пристигане около 08:00-08:30 ч. и ранно настаняване в лоджата, което много ме съмнява да се случи. Ако не стане, чакате пред терминала в кафето и/ или на пейките. При промяна на времето на полетите, Turkish би трябвало да дават опция за смяна на дата. Ако не сте я отказали още, може да си смените полета за предния ден и просто да да прекарате един ден в Найроби преди сафарито. Тогава, обаче ще ви трябват две нощувки там, вечерта, в която пристигате и следващата, което пак не е края на света, стига да имате достатъчно отпуска. 1
ivan69 Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април преди 10 минути , chandni каза: На 10-на км от летището са около тази цена. Първият парк е Източно Цаво. Настаняванията по програма са ни около обяд. Ние също ще сме изморени от полетите и сигурно ще имаме нужда от почивка, но пък ако тръгнем в 3 часа, ще стигнем в настаняването рано, ще трябва да стоим в джипа явно ... Определено някое денонощно кафене ще ни е много от полза. О, може и нашия да е заспал, все пак в оная част на света не обичат да си дават зор 😄 Лоджовете се освобождават преди 7, със сигурност след 10 може да се настаните. Ако не се настаните може да прекараме времето на басейна или кафето в лоджа. Няма смисъл да висите 3-4 часа през нощта на летището, вместо в лоджа през деня.... 3
chandni Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април преди 2 минути , ivan69 каза: Лоджовете се освобождават преди 7, със сигурност след 10 може да се настаните. Ако не се настаните може да прекараме времето на басейна или кафето в лоджа. Няма смисъл да висите 3-4 часа през нощта на летището, вместо в лоджа през деня.... Да, мисля, че така е най-разумно. Ще обсъдим с тях да ни вземат по-рано, гидът сигурно няма да откаже допълнителен бакшиш за ранното си ставане/късното лягане. 1
era123 Публикувано: 14 април Публикувано: 14 април В крайна сметка колко ви излезе на човек на ден сафарито, тотално всичко?
Yana Stancheva Публикувано: 18 април Публикувано: 18 април На 14.04.2024 г. в 13:54, chandni каза: Търся мнение/съвет за нощта на пристигане в Найроби... По първоначалния график на Turkish Airlines пристигането беше около 4 сутринта, при което решихме, че е абсолютно безсмислено да наемаме хотел, тъй като щеше да мине поне още час докато минем емиграция, вземем куфарите и нагласихме програмата с директно тръгване към първия парк... Да, обаче... Турците въртяха, сукаха...променяха графика няколко пъти, като при последната промяна се оказа, че по разписание пристигаме в 1:40 през нощта.... Супер криво и тъпо време, защото човек нито да се настанява в хотел (докато минем емиграция и хванем такси, да стигнем до някой хотел, ще е станало поне 3:30, а за 2-3 часа в хотел не си заслужава да платим 80+ долара за това време), нито пък да стърчим на летището с куфарите до 6 часа, че да ни вземат от сафари фирмата и да тръгнем... Моля за идеи и предложения... Предполагам, че на летището няма салон извън зоната на заминаващите, където можеш да прекараш няколко часа (дори и срещу заплащане) ако нямаш свързващ полет? Има ли денонощни кафета, където да седнем и да изчакаме докато дойдат да ни вземат...? Някакви идеи какво друго можем да правим с това време, освен да се настаним за 2-3 часа в хотел? На излизане има кафе Chilli's, мисля че работи денонощно. Също така има и Хилтън на 5мин от летището и там би трябвало да има денонощен ресторант/бар, където да поседите на спокойствие. Ако решите да си вземете хотел, можете да ползвате Юбер, излиза много по-ниско като цена. Последно вечерта преди полета спахме в Ibis Styles Westlands, бяха го намалили на 54$, 20min до летището, но за 3 часа не знам заслужава ли си. При последното пътуване тръгнахме от Найроби в 4 и нещо сутринта и влезнахме в парка, в нашият случай Амбосели, към 8. Така имахме време да обиколим докато светлината беше още хубава, поснимахме и около обед се чекирахме в хотела. Проверете дали не могат да ви вземат по-рано от уговореното. 3 1
chandni Публикувано: 18 април Публикувано: 18 април преди 1 час, Yana Stancheva каза: На излизане има кафе Chilli's, мисля че работи денонощно. Също така има и Хилтън на 5мин от летището и там би трябвало да има денонощен ресторант/бар, където да поседите на спокойствие. Ако решите да си вземете хотел, можете да ползвате Юбер, излиза много по-ниско като цена. Последно вечерта преди полета спахме в Ibis Styles Westlands, бяха го намалили на 54$, 20min до летището, но за 3 часа не знам заслужава ли си. При последното пътуване тръгнахме от Найроби в 4 и нещо сутринта и влезнахме в парка, в нашият случай Амбосели, към 8. Така имахме време да обиколим докато светлината беше още хубава, поснимахме и около обед се чекирахме в хотела. Проверете дали не могат да ви вземат по-рано от уговореното. Междувременно Търкиш направиха нови промени с единия полет, в резултат кацаме още по-рано. Така отсядането в хотел все повече добива смисъл. А на въпроса дали може да тръгнем в по-ранен час от предвиденото 05:30 ч., организаторите отговориха, че има правителствени разпоредби, според които часът за тръгване е не по-рано от 05:30. А сега чета, че вие сте тръгнали около 4 часа, явно разпоредбите (ако ги има) може и да не се спазват. Мъжът ми също предлага да използваме Uber, но на мен ми е спечено заради раницата с фототехника, която ще носим. Дали не е по-разумно да организираме трансферите си с посредничеството на сафари фирмата? За извънреден трансфер от летището до града те ни оферираха $32, направихме запитване към хотела, който букнахме, те предлагат превоз за $35, гледахме други хотели искат по $25 на човек. 😄 А от къде купувахте сувенири? В Танзания гидът ни мъкнеше по някакви сувенирни магазини с главозамайващи цени, в Намибия намерихме занаятчийски пазар в Windhoek и си купихме интересни сувенири от там. Имаме мама и тати Масаи, сега искаме да си донесем животни от дърво.
patilana Публикувано: 20 април Публикувано: 20 април @chandni Разпоредби , да бе да 😂. Първият ви африкански номер . Всички пътници от нашия полет, освен десетина , бяха взети от фирмите си веднага след излизането им от летището между 3 и 4 часа сутринта тяхно време . Въпросното кафене е всичко друго , но не й добро изкарване на времето . Танзанийските цени на сувенирите ги има и в Кения . Мен също ме заболя главата от тях . Пазаренето вървеше в посока промяна на цената от долари в евро 😂. Или пък уж плащаш за десет, пък после се оказват девет и реално нямаш никаква отстъпка . Да не отварям приказка за един китайски шал за 180$ 🤣🤣🤣. Аз купих моите масаи, маски и магнити - масаи на изхода от Амбосели . Там ми ги дадоха за по 5-10$ , вместо за по 30-40-50$ из пазарите , където ни водеше гида. Трябва да отбележа и факта , че са от различно дърво , с жълта дървесина , което й виждахме отрязано покрай пътищата . Сигурна съм, че са изработени в Кения . Прилагам снимка за оценка : Нашият хотел в Найроби със сигурност има денонощен трансфер , който е по - евтин от споменатите цени . Ще тагна @anita82 да го сподели , да си разгледаш сайта , че на мен не може да ми се вярва много на спомените за цени . Освен в случаите, когато ме е заболяла главата от тях 😡. Тя си купи и животни и може да каже цена . 1
chandni Публикувано: 20 април Публикувано: 20 април Преди 1 час, patilana каза: Разпоредби , да бе да 😂. Първият ви африкански номер . Всички пътници от нашия полет, освен десетина , бяха взети от фирмите си веднага след излизането им от летището между 3 и 4 часа сутринта тяхно време . Въпросното кафене е всичко друго , но не й добро изкарване на времето . Танзанийските цени на сувенирите ги има и в Кения . Мен също ме заболя главата от тях . Пазаренето вървеше в посока промяна на цената от долари в евро 😂. Или пък уж плащаш за десет, пък после се оказват девет и реално нямаш никаква отстъпка . Да не отварям приказка за един китайски шал за 180$ 🤣🤣🤣. Аз купих моите масаи, маски и магнити - масаи на изхода от Амбосели . Ох, още сега ме заболява главата от африканските номера. Ако не беше природата и шанса да се видят много животни в естествения им хабитат, трудно щях да се навия да тръгна натам. Но изминат ли няколко години забравяме за всички дразнители, които съпътстват приключението "Африка" и пак започва да ни тегли натам. Красиви сувенири си намерила. Ние имаме подобни на фигурите вляво от Танзания и Намибия. Ще чакам @anita82 да се включи с инфо за хотела и съвети за дървени животинки. 1
era123 Публикувано: 20 април Публикувано: 20 април On 4/18/2024 at 7:46 PM, chandni said: А от къде купувахте сувенири? В Танзания гидът ни мъкнеше по някакви сувенирни магазини с главозамайващи цени Верно, че беше 2016г ама аз повече от 5-7$ за дървени животни или масаи не помня да съм плащал. Магнити макс $1. Или не можете да се пазарите - почва се от 1/10 от обявената цена, или за 8г цените са по 5, но нещо не е както трябва. И разбира се, само на пазари, никога от магазин, в който ви водят. 1
anita82 Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април преди 23 часа, patilana каза: Нашият хотел в Найроби със сигурност има денонощен трансфер , който е по - евтин от споменатите цени . Ще тагна @anita82 да го сподели , да си разгледаш сайта , че на мен не може да ми се вярва много на спомените за цени . Освен в случаите, когато ме е заболяла главата от тях 😡. Тя си купи и животни и може да каже цена . @chandniХотелът беше този: https://kozi.ke/ а цената на шатъла по мой спомен беше 2000 KES на кола, според този коментар в букинг спомените ми са точни 😄 Предполагам че ако пътуваш сам пак се плаща 2000 понеже изпращат кола в часа който кажеш и си е вашата кола, без значение дали пътуваш сам или сте 4ма Ето ги и моите сувенири, от дърво са и от туристически пазари. Носорога + 5 магнита беше $25. Другата статуетка + 2 чашки беше $20. Цената на магнитите почваше от $8 и категорично отказваха да я смъкнат освен ако не изкупиш магазина на безумни цени, тогава благоволяваха да ги продадат за по $1. Реално не сме имали много време да обикаляме по нетуристически пазари, на входа на парковете както @patilanaказа цените бяха най-прилични. Пазаренето поне по местата където ходихме не вървеше, за мен тези неща са не повече от $5 всяко, но и да си тръгнеш не ги интересува - явно имат достатъчен поток от будали които биха купили И на мен ми трябва поне година за да тръгна пак към Африка, това е едно от малкото пътувания където с удоволствие хванах полета наобратно 😄 3 1
chandni Публикувано: 21 април Публикувано: 21 април преди 6 минути , anita82 каза: И на мен ми трябва поне година за да тръгна пак към Африка, това е едно от малкото пътувания където с удоволствие хванах полета наобратно 😄 Благодаря ти! Ще погледна хотела. Да ... Африка е трудна за преглъщане. Но като мине време и се уталожат емоциите, в главата остават само щастливи спомени за природата, животните и небето нощем. Честно казано в Намибия, където можеше да се наеме джип и да се обикаля самостоятелно, нямахме абсолютно никакви проблеми, но когато трябва да разчиташ на африканци да те организират, става забавно 🤣 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега