Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/premium-karti/world-mastercard

World Mastercard ЦКБ - 150лв/год такса, при 30к оборот пада, зареждане на Револют минава за оборот и е без допълнителан такса. т.е. реално такса 0 лв. 🙂

Безплатен Приорити пасс за 1 човек.

Доколкто ми е известно се изисква няличие на продукт за 100к за одобрение (кредит или депозит). Не се блокира ако е депозит и може да се ликвидира след издаване на картата.

Crypto.com  дебитна карта -  35к EUR депозит в техен токен за 6м. , 3% кешбек,  безплатен Приорити Пасс за 1+1. 

Тяхния токен може да се вземе като кредит в залог на $, така че операцията може да е реалмо безрискова.

Друго по-добро няма, няма и да има.

Оказва се, че банковата система в бг е родила някакъв адекватен продукт, и той за мое очудване е от чисто българска банка ....

ДСК Булбанк Райфайзен Пощенска и т.н. нямат абсолютно нищо адекватно ....

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 7 часа, Factorr каза:

Това обаче е май като "безплатните" приорити пасове на другите карти - безплатна регистрация, ама всяко посещение се плаща. Има по-голям набор от безплатни салони в Европа, но само ако се лети с България Ер. Заради едните салони в Милано и Барселона при само полети с БГ Ер да се овъртолваш със 100к депозит/кредит, пък и висока годишна такса, която пада след доста високо изискване за оборот, за мен не си заслужава.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 9 часа, Георги Матеев каза:

Доколкото виждам на този етап най-добрата комбинация за хора с до 20-ина салона годишно ще е някоя от дебитните карти с неограничени посещения в София, Истанбул и Виена (Белград и Скопие даже не ги броя) + по 30 лв. чрез Дайнърс за останалите салони. Колкото и да не са ни симпатични Дайнърс в момента това продължава да бъде най-добрата оферта на пазара.

В духа на форума, тук е добре да отчетем и фактора такса за месечна поддръжка на картата. В конкретния случай при Debit Mastercard Platinum на ПИБ месечната такса е 5 лева, което означава 60 лева годишно или две платени посещения с продукта на Diners...

Имам и въпрос към притежателите на допълнителна карта към основната на Debit Mastercard Platinum на ПИБ. Съгласно посочените условия, същата по подобие на тази на Diners е издадена към сметката на титуляра. Допълнителната такса от 5 лева на месец е ясна. Въпросът е дали по подобие на допълнителната карта на Diners и тази допълнителна Debit Mastercard Platinum на ПИБ дава възможност за безплатни посещения на салоните в София, Виена и Истанбул? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, Factorr каза:

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/premium-karti/world-mastercard

World Mastercard ЦКБ - 150лв/год такса, при 30к оборот пада, зареждане на Револют минава за оборот и е без допълнителан такса. т.е. реално такса 0 лв. 🙂

Доколкто ми е известно се изисква няличие на продукт за 100к за одобрение (кредит или депозит). Не се блокира ако е депозит и може да се ликвидира след издаване на картата.

Crypto.com  дебитна карта -  35к EUR депозит в техен токен за 6м. , 3% кешбек,  безплатен Приорити Пасс за 1+1. 

Тяхния токен може да се вземе като кредит в залог на $, така че операцията може да е реалмо безрискова.

Друго по-добро няма, няма и да има.

Оказва се, че банковата система в бг е родила някакъв адекватен продукт, и той за мое очудване е от чисто българска банка ....

ДСК Булбанк Райфайзен Пощенска и т.н. нямат абсолютно нищо адекватно ....

Моля ако някой успее да си изкара такава карта да се похвали! Има още подводни камъни. И приорити пасс не е за всички салони!

Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги каза:

Това обаче е май като "безплатните" приорити пасове на другите карти - безплатна регистрация, ама всяко посещение се плаща. Има по-голям набор от безплатни салони в Европа, но само ако се лети с България Ер. Заради едните салони в Милано и Барселона при само полети с БГ Ер да се овъртолваш със 100к депозит/кредит, пък и висока годишна такса, която пада след доста високо изискване за оборот, за мен не си заслужава.

Да, заблудил съм се, тогава все пак платинената виза на ЦКБ остава също вариант с тези 5+5 безплатни посещения

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/premium-karti/platinena-kreditna-karta-visa-novi

и с уговорката че напрактика с оборота към Револют излиза  реално без никаква такса, а си има всички възможни екстри на премиум кредитна карта

Връзка към коментар
преди 25 минути , Factorr каза:

платинената виза на ЦКБ остава също вариант с тези 5+5 безплатни посещения

https://www.ccbank.bg/bg/fizicheski-lica/bankovi-karti/premium-karti/platinena-kreditna-karta-visa-novi

и с уговорката че напрактика с оборота към Револют излиза  реално без никаква такса, а си има всички възможни екстри на премиум кредитна карта

Вече проучихме платинената виза на ЦКБ и тя по-скоро не е опция за огромна част от хората, тъй като въобще не се вади лесно.

На 19.09.2023 г. в 15:16, Георги Матеев каза:

Изглежда тази карта е само за вече съществуващи клиенти с безупречна (и очевидно не съвсем кратка) история с банката. Ето отговорът на ЦКБ, който току-що дойде по имейла.

Картата е насочена към съществуващи клиенти на Банката, доказали своята коректност в обслужването на кредитни продукти на ЦКБ АД и отговарящи на следните критерии:

* отлична кредитна история;
* постоянен трудов договор, без предизвестие и срок на изпитване;
* висока платежоспособност – всички вноски по кредитни задължения не следва да превишават 40 % от нетния, месечен доход

Връзка към коментар
преди 5 часа, Duke каза:

В духа на форума, тук е добре да отчетем и фактора такса за месечна поддръжка на картата. В конкретния случай при Debit Mastercard Platinum на ПИБ месечната такса е 5 лева, което означава 60 лева годишно или две платени посещения с продукта на Diners...

Имам и въпрос към притежателите на допълнителна карта към основната на Debit Mastercard Platinum на ПИБ. Съгласно посочените условия, същата по подобие на тази на Diners е издадена към сметката на титуляра. Допълнителната такса от 5 лева на месец е ясна. Въпросът е дали по подобие на допълнителната карта на Diners и тази допълнителна Debit Mastercard Platinum на ПИБ дава възможност за безплатни посещения на салоните в София, Виена и Истанбул? 

Да, за всяка дебитна карта Mastercard Platinum, може да се ползва безплатно посещение на салона на Летище София и посочените в сайта на банката салони в Истанбул, Виена и Белград.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Вече проучихме платинената виза на ЦКБ и тя по-скоро не е опция за огромна част от хората, тъй като въобще не се вади лесно.

Не бих казал че изискванията са някакви "невероятни".  Правиш депозит 20-30к и/или кредит за подобна сума, след издаване на картата ги приключваш.

Въпроса със съответните необходими доходи, също си мисля че няма какво да се коментира, защото пътуването по света не е евтино удоволствие 😉

А криптоком картата е е с безплатен ПП + гост, на всичко отгоре може да се извади без обследване на доходи и при почти нулев риск на инвестицията.

След 6те месеца депозита се изтегля и салоните остават. 

Връзка към коментар
преди 12 минути , Factorr каза:

Не бих казал че изискванията са някакви "невероятни".  Правиш депозит 20-30к и/или кредит за подобна сума, след издаване на картата ги приключваш.

Въпроса със съответните необходими доходи, също си мисля че няма какво да се коментира, защото пътуването по света не е евтино удоволствие 😉

А криптоком картата е е с безплатен ПП + гост, на всичко отгоре може да се извади без обследване на доходи и при почти нулев риск на инвестицията.

Изрично попитах ЦКБ за опцията за депозит - и поне по имейла отговориха, че е неприложима конкретно за тази карта и повториха, че е само и единствено за вече съществуващи клиенти с безупречна кредитна история и високи доходи (очевидно постъпващи по тяхна сметка). Наистина не изглежда като лесно вадеща се карта и със сигурност не е за всеки.

От 3 години съм точно с криптоком картата с безплатен ПП + гост. Може би най-добрата карта, която съм имал някога. @crazyhorse с Icy White съм.

А относно дали пътуването по света е скъпо удоволствие или не - мога да споря до припадък 🙂

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги Матеев каза:

Аз от 3 години съм точно с криптоком картата с безплатен ПП + гост.

А относно дали пътуването по света е скъпо удоволствие или не - мога да споря до припадък 🙂

Нормата карта на crypto.com ли? 

Или някой по-висок клас? 

Връзка към коментар
преди 9 минути , Георги Матеев каза:

Може би се изразих неправилно - имах впредвид че ако човек пътува за удоволствие, комфортно и т.н., , парите които харчи, съответно ги печели,  са достатъчни за да може да си изкара премиум кредитна карта пред която и да е банка, независимо какво обследва и проучва съответната институция.

На мен досега банка не ми е отказвала 🙂, докато с жените не е точно така 😉

• Смея се 10
Връзка към коментар
преди 20 минути , Factorr каза:

Може би се изразих неправилно - имах впредвид че ако човек пътува за удоволствие, комфортно и т.н., , парите които харчи, съответно ги печели,  са достатъчни за да може да си изкара премиум кредитна карта пред която и да е банка, независимо какво обследва и проучва съответната институция.

На мен досега банка не ми е отказвала 🙂, докато с жените не е точно така 😉

Това абсолютно не е така.

Двете неща нямат нищо общо. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 51 минути , Factorr каза:

По-ниското ниво (Jade Green and Royal Indigo) също предлага 4 посещения на салон годишно, само за картодържателя, без допълнителен гост. Може би все пак не е лош момент да се мине към по-горно ниво, ако се следва историята следващия булрън в криптото трябва да е 2024/2025. И залога в евтиното CRO в момента става доста по-малко рисков ми се струва.

Priority Pass™ Airport Lounge Access | Crypto.com Help Center

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , logist13 каза:

По-ниското ниво (Jade Green and Royal Indigo) също предлага 4 посещения на салон годишно, само за картодържателя, без допълнителен гост. Може би все пак не е лош момент да се мине към по-горно ниво, ако се следва историята следващия булрън в криптото трябва да е 2024/2025. И залога в евтиното CRO в момента става доста по-малко рисков ми се струва.

Priority Pass™ Airport Lounge Access | Crypto.com Help Center

Аз имах впредвид крипто (CRO) неутрална стратегия. Слагаш като залог примерно $50к, теглиш $35к в CRO, които стейкваш за 6 месеца, след което ги връщаш и си прибираш залога. 

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 29 минути , Factorr каза:

Аз имах впредвид крипто (CRO) неутрална стратегия. Слагаш като залог примерно $50к, теглиш $35к в CRO, които стейкваш за 6 месеца, след което ги връщаш и си прибираш залога. 

Да затвориш 50к $ в платформа,която може след месец да не съществува за да получиш приорити пас за 400 $ ,сериозно ли? 

• Харесвам 5
  • Браво 1
  • Смея се 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
На 21.09.2023 г. в 23:29, Factorr каза:

А какво става ако CRO се удвои за тези 6 месеца. Ще трябва ли да сложиш още $50к залог за да покриеш заема? Не стигаме ли твърде далече за едните салони? $50к инвестирани в едногодишни американски държавни облигации ще ти изкарат $2500 (освен ако САЩ не фалират през тази 1г)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 11 минути , Павел* каза:

А какво става ако CRO се удвои за тези 6 месеца. Ще трябва ли да сложиш още $50к залог за да покриеш заема? Не стигаме ли твърде далече за едните салони? $50к инвестирани в едногодишни американски държавни облигации ще ти изкарат $2500 (освен ако САЩ не фалират през тази 1г)

Май се отклоняваме от темата, аз коментирам криптоком картата като такава, с  която може да се посещават салони безплатно.

Всеки сам си решава дали си струва, как да го направи и т.н.

Има си лендинг платформи, имат си условия.

Стейкнатото кро също дава лихва 8%, цялата "операция" трае 6 месеца, през това време имаш и 3% кешбек от който можеш да направиш още 3.5-4к EUR.

След това екстрата ПП+ гост остава, не знам колко струва такъв тип членство в ПП, и в момента не ме вълнува .

На 21.09.2023 г. в 18:03, Dian каза:

Да затвориш 50к $ в платформа,която може след месец да не съществува за да получиш приорити пас за 400 $ ,сериозно ли? 

То след месец и нас може да ни няма, та такива коментари са изобщо извън темата ;)

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , Factorr каза:

Май се отклоняваме от темата, аз коментирам криптоком картата като такава, с  която може да се посещават салони безплатно.

Всеки сам си решава дали си струва, как да го направи и т.н.

Има си лендинг платформи, имат си условия.

Стейкнатото кро също дава лихва 8%, цялата "операция" трае 6 месеца, през това време имаш и 3% кешбек от който можеш да направиш още 3.5-4к EUR.

След това екстрата ПП+ гост остава, не знам колко струва такъв тип членство в ПП, и в момента не ме вълнува .

То след месец и нас може да ни няма, та такива коментари са изобщо извън темата 😉

Имах в предвид че тази CRO "неутрална" стратегия не е съвсем неутрална и си носи рисковете. Любопитно ми е наистина ако CRO се удвои за 6 месеца и ти не сложиш още $ да покриеш разликата какво ще направят crypto.com?!

Аз на времето се чудих с €350  или €3500 (в CRO) да вляза. Добре че избрах по-малкото зло. За 6 месеца изгубих 60-70% от стойността на CRO, а и накрая махнаха и кешбека.

Според мен разговора не е точно офтопик. Тези които искат да ползват тази карта за салони трябва да знаят рисковете. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
На 23.09.2023 г. в 13:16, Павел* каза:

Имах в предвид че тази CRO "неутрална" стратегия не е съвсем неутрална и си носи рисковете. Любопитно ми е наистина ако CRO се удвои за 6 месеца и ти не сложиш още $ да покриеш разликата какво ще направят crypto.com?!

Аз на времето се чудих с €350  или €3500 (в CRO) да вляза. Добре че избрах по-малкото зло. За 6 месеца изгубих 60-70% от стойността на CRO, а и накрая махнаха и кешбека.

Според мен разговора не е точно офтопик. Тези които искат да ползват тази карта за салони трябва да знаят рисковете. 

Стратегията е точно неутрална спрямо "CRO" защото накрая на периода връщаш взетото на заем CRO и излизаш "сух" с $ които си вложил, независимо от цената на CRO. Да пада (по-вероятно) или да се вдига няма да има значение за крайния резултат.

Риска да се вдигне 2 пъти е нищожен, защото криптоком все още държат над 50% от цялото количество и дъмпват пазара за да оцелеят.

Но всеки лендинг протокол си има условия, например ако заложиш $, можеш да вземеш до 80% в CRO, Ако се вдига, просто допълваш със съответните $. Можеш междувременно и да погасящ CRO дълга от лихвата и кешбека ...

Връзка към коментар
преди 2 часа, Factorr каза:

Риска да се вдигне 2 пъти е нищожен, защото криптоком все още държат над 50% от цялото количество и дъмпват пазара за да оцелеят.

Стратегията е всичко друго,но не и риск неутрална,което е най-важното.

Темата за crypto.com е тази:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

преди 3 часа, Factorr каза:

Стратегията е точно неутрална спрямо "CRO" защото накрая на периода връщаш взетото на заем CRO и излизаш "сух" с $ които си вложил, независимо от цената на CRO. Да пада (по-вероятно) или да се вдига няма да има значение за крайния резултат.

Но всеки лендинг протокол си има условия, например ако заложиш $, можеш да вземеш до 80% в CRO, Ако се вдига, просто допълваш със съответните $. Можеш междувременно и да погасящ CRO дълга от лихвата и кешбека ...

Темата е за банкови карти, а crypto.com е всичко друго, но не и банка.

Самият аз ползвам Icy White картата от вече 3 години, само че навремето условията бяха различни и с малко врътки в крайна сметка блокирах 10-ина пъти по-малка сума от изискваната в момента. Която междувременно много отдавна се изби и дори още я държа блокирана за да ползвам всички екстри. При сегашните условия обаче абсолютно не мога да препоръчам картата.

Дори да приемем, че лендинг схемата е напълно безрискова, а тя не е, колко хора имат ей така излишни $50.000 USD за да ги затворят за 6 месеца просто заради един Приорити Пас" и кешбек? Разбирам ентусиазма ти, но нека сме реалисти.

• Харесвам 9
Връзка към коментар

Не е банкова карта, но пак е в помощ на хората, които искат да продължат с влизането в салоните. Но понеже няма български банки, които да предоставят карти с тази екстра за неограничен брой влизания (както е примерно най-известната такава Chase Sapphire), и на всички летища със салони (или в да речем 99% от тях), както беше и с нашия Diners в началото.

Тук има сравнение на двата най-популярни pass-a Priority Pass и DragonPass, както и на някои други подобни продукти, подходящи за по-малък брой посещения, които дават привилегии и достъп/намаления на различни услуги, свързани с пътуване.

https://finnoytravel.com/en/reviews/compare-dragonpass-to-priority-pass/?utm_content=cmp-true

След прочетеното в горното сравнение, ако аз трябва да избирам, мисля че бих се спрял на дракона. Има някои дребни плюсове, плюс достъп до някои да ги наречем 'по-забутани' летища. Просто трябва да сметна приблизително колко пътувания, и през кои летища ще летя за една година, за да видя дали ще "избия" 800 лв (15 посещения по 30€/35$). Засега без нашето, Истанбул и Виена летища. Ако приключи програмата на LoungeKey и с тях, и изчезнат и те, сметката със сигурност ще излезе - 15 летища се правят даже само с едно по-дълго пътуване. Имал съм такива, с по няколко прекачвания в посока, и след това няколко вътрешни полета.
Иначе цените са съпоставими, като DragonPass излиза малко по-евтин, дори и след 10%-ната отстъпка за Priority Passако се купи през TopCashBack.
По време на Black Friday понякога има намаление на Priority Pass @Георги Матеев може да каже със сигурност на колко го намаляват тогава, за Драгон-а не съм следил, дали и за него има дискаунт. Но пък него китайците може да си го намаляват за китайската Нова година, примерно. Или по друго време. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, wilks каза:

15 летища се правят даже само с едно по-дълго пътуване. Имал съм такива, с по няколко прекачвания в посока, и след това няколко вътрешни полета.

"Чудесна логика" на "разглезен" притежател на карта Дайнърс. Покрай последните промени се замислих относно "необходимостта" да ползваме поредни салони по време на полети с прекачвания, особено при кратки полети в Европа. В крайна сметка Дайнърс ни разглези до такава степен, че да не можем да "издържим" без салон при нормален двучасов престой на европейско летище при положение, че два часа по-рано сме били в салон... Честно, има ли смисъл от всичко това?

За по-големи престои и особено за нощни престои по летища е ясно, че салона е незаменим...

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.