Прескочи до съдържание

Банкови карти с посещения на салони

Препоръчани мнения

преди 24 минути , Duke каза:

"Чудесна логика" на "разглезен" притежател на карта Дайнърс. Покрай последните промени се замислих относно "необходимостта" да ползваме поредни салони по време на полети с прекачвания, особено при кратки полети в Европа. В крайна сметка Дайнърс ни разглези до такава степен, че да не можем да "издържим" без салон при нормален двучасов престой на европейско летище при положение, че два часа по-рано сме били в салон... Честно, има ли смисъл от всичко това?

За по-големи престои и особено за нощни престои по летища е ясно, че салона е незаменим...

Не сме се събрали да се съдим за това колко ненаситно консумираме стоки и услуги, свързани с пътуване. 

Продуктът може да е полезен за някой и от тук да научи за него.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 50 минути , Duke каза:

"необходимостта" да ползваме поредни салони по време на полети с прекачвания, особено при кратки полети в Европа. 

...че два часа по-рано сме били м салон... Честно, има ли смисъл от всичко това?

За по-големи престои и особено за нощни престои по летища е ясно, че салона е незаменим...

Конкретният пример, за който писах горе, беше за междуконтинентален полет от няколко сегмента, с по повече от 4 часа престои, включително и един нощен. А преди него, довеждащият до изходното летище, също с прекачване от София, и отново нощен престой в град, в който съм бил многократно, съответно без желание да изляза, и се разходя до центъра му между полунощ и 6 часа сутринта.

Иначе си много прав. Аз и в силните времена на Diners, с неограничения достъп до салони, за които сега си спомняме тук със сантимент, съм влизал в не повече от два случая в салон при по-малък от 5 часа престой на някое от летищата за прекачване. Като Чанги беше едното, което за посещавалите салоните му хора, е ясно защо съм го направил, Другото - някое от Лондонските, пак по същите причини като Чанги. Като в същото време много пъти съм пропускал салон и при по-дълъг от 5-6 часа престой, когато просто ми е било интересно и комфортно да си седя в залата на терминала, вместо да правя същото в съответния салон.

За европейските летища не си съвсем прав. Поне аз предпочитам да прекарам 1 час в салона, пред това да вися на гейта, седнал до някой силно мургав наш сънародник с БГ паспорт, или намазана кака, окъпана с евтин и остър парфюм, говореща високо на тежък диалект. Които, както всички знаем, за съжаление са болшинство и основните пасажери от и до София. Какво да правиш, субективни особености на възприятията, за които нямам намерение да споря и обсъждам с никой.

преди 23 минути , Lindt каза:

Продуктът може да е полезен за някой и от тук да научи за него.

Точно такава беше целта на предния ми пост.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Както се казва - толкова години сме пътували и без салони, не е края на света. Включително съм имал не 1 път престой по 5-8 часа някъде и съм бил сам. Дали ще стоя 3-4 часа в някой салон сам или ще се забия на някой празен гейт няма особенна разлика. И в двата случая ще си разцъквам по телефона и ще си слушам музика.

Яденето и пиенето го изключвам от сметката. Но и това не ми е задължително, мога и без него да мина, ако съм поизпразнил касичката след почивка 🙂 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не видях да е коментирана кобрандираната карта ЦКБ-България Еър

В златния си вариант дава неограничени посещения до салоните  София (+1) придружител, Варна и Бургас (без придружител)

5% отстъпка за билети на авиокомпанията и освен това - дава Gold ниво във FLY More програмата на България Еър, което върви с безплатен бизнес салон, ако летиш с тях.

Таксата е 90лв и влизат всички бонуси като златна виза.

Има и кешбек  1,5% в Лукойл (вместо 1% за стандартните им кредитни карти), който може да се кумулира към 3% за стандартните горива с ЦКБ Клуб картата , или до 4% за скъпите горива и златна ЦКБ

Малко е нишово предложението, но ако някой ползва повече България Еър и Лукойл може да и избие таксата.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Duke каза:

"Чудесна логика" на "разглезен" притежател на карта Дайнърс. Покрай последните промени се замислих относно "необходимостта" да ползваме поредни салони по време на полети с прекачвания, особено при кратки полети в Европа. В крайна сметка Дайнърс ни разглези до такава степен, че да не можем да "издържим" без салон при нормален двучасов престой на европейско летище при положение, че два часа по-рано сме били в салон... Честно, има ли смисъл от всичко това?

Разглезени? Май относно лаунджовете имаме много различни гледни точки. Особено когато трябва да работиш в движение (като мен), салоните са абсолютна необходимост - предоставят спокойствие, удобно място за сядане, ток, интернет + леко хапване/пийване.

А бройката наистина се трупа неусетно. В момента в рамките на 3 дни правя следния маршрут: София-Анталия-Истанбул SAW-Сивас // Токат-Истанбул IST-Атина-София. На всяко летище имам по около 3 часа транзит и така само от това пътуване правя 6 салона без дори да се напрягам. В лаунджовете успявам да си свърша всичко в движение, а като бонус спестявам 1 торба пари от скъпа летищна храна. Наистина не бих нарекъл това глезене.

• Харесвам 11
Връзка към коментар
преди 3 часа, Duke каза:

За ползата от липса на летищен ВИП салон:

В Ню Дели през март 2019 г. се роди идеята ми за кОрата на Свещената планина Кайлаш. Поради липса на салон там си избрах да прекарам 3 часа седнала на пода на книжарницата със "съвсем случайно" попаднала пред погледа ми книга...

Ами не е драма. При нощен престой в Адис Абеба миналото лято си платих 39$ за лаундж само с фотьойли, храна, напитки, интернет и пушалня. Имаше смисъл - в летищното хале беше далече по-некомфортно, че и студено.

Нямам намерение да търся алтернатива на все едно коя от 3-те разновидности на Дайнерс, които съм ползвала.

P1140316.JPG

• Харесвам 5
Връзка към коментар

С удоволствие ще даря безплатно  един годишен  Приорити Пас  мембършип  с безлимитни посещения за трима човека . Членството дава безплатен достъп за мембъра + безплатен достъп за  двама негови гости до цялата мрежа на Приорити Пас + мрежата на Плаза Премиум.

• Харесвам 8
  • Шок 3
  • Браво 14
Връзка към коментар
преди 9 минути , stanislavpp каза:

С удоволствие ще даря безплатно  един годишен  Приорити Пас  мембършип  с безлимитни посещения за трима човека . Членството дава безплатен достъп за мембъра + безплатен достъп за  двама негови гости до цялата мрежа на Приорити Пас + мрежата на Плаза Премиум.

Предполагам, че ще направиш нещо като томбола! Ако е така-записвам се! 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, stanislavpp каза:

Проявявам огромен интерес и се кандидатирам за подаръка

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@stanislavpp, най-добре пусни отделна тема защото подозирам голям интерес. Дали ще го направиш като томбола или игра - ти си преценяваш, нека тази да остане за предложенията на българските банки на карти със салони.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Постът ми съвсем не беше обмислен , а чисто спонтанен .

Мембършипа ще отиде при @crazyhorse, извинявам се на всички останали . Нека подобни прояви в бъдеще наистина  да са обвързани с томбола / игра . 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
На 19.09.2023 г. в 15:25, Iliyan Minchev каза:

Не. Отчита плащането като "плащане на ПОС"

А това случайно важи ли за останалите КК на Пощенска - да се покрива задължението по тях с Уиз КК? 

Връзка към коментар
преди 9 часа, Яничка каза:

А това случайно важи ли за останалите КК на Пощенска - да се покрива задължението по тях с Уиз КК? 

Не разполагам с кк на Пощенска и какъв е метода на погасяване при тях, докато при БНП ( вече Пощенска) се запази начина, онлайн през сайта.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
На 19.09.2023 г. в 15:16, Георги Матеев каза:

За съжаление ми звучи, че повечето от нас няма да се класираме. Изглежда тази карта е само за вече съществуващи клиенти с безупречна (и очевидно не съвсем кратка) история с банката. Ето отговорът на ЦКБ, който току-що дойде по имейла.

Картата е насочена към съществуващи клиенти на Банката, доказали своята коректност в обслужването на кредитни продукти на ЦКБ АД и отговарящи на следните критерии:

* отлична кредитна история;
* постоянен трудов договор, без предизвестие и срок на изпитване;
* висока платежоспособност – всички вноски по кредитни задължения не следва да превишават 40 % от нетния, месечен доход

@wilks промяната с двете евро е на глобално ниво Priority Pass / Lounge Key, реално те са оператор на цялата мрежа. Въпросната промяна съответно е предадена надолу по веригата към всички подизпълнители, включително Mastercard, които на свой ред са я препредали към всички свои клиенти / банки. Mastercard Bulgaria просто не са си актуализирали страницата, т.е. това в случая не е самостоятелна игричка на ПИБ.

как така съществуващи като на сайта пише че може и нови ако открият сметка с 20к?!

Връзка към коментар
На 28.09.2023 г. в 18:16, adreno каза:

Не видях да е коментирана кобрандираната карта ЦКБ-България Еър

В златния си вариант дава неограничени посещения до салоните  София (+1) придружител, Варна и Бургас (без придружител)

5% отстъпка за билети на авиокомпанията и освен това - дава Gold ниво във FLY More програмата на България Еър, което върви с безплатен бизнес салон, ако летиш с тях.

Таксата е 90лв и влизат всички бонуси като златна виза.

Има и кешбек  1,5% в Лукойл (вместо 1% за стандартните им кредитни карти), който може да се кумулира към 3% за стандартните горива с ЦКБ Клуб картата , или до 4% за скъпите горива и златна ЦКБ

Малко е нишово предложението, но ако някой ползва повече България Еър и Лукойл може да и избие таксата.

Обикновенната с 40лв май няма салони, но си струва само заради 30к застраховка. И без това разкарах уникредитската която вече няма застраховка може да си направя една такава….някакви алтернативи?

Връзка към коментар
На 1.10.2023 г. в 1:03, Яничка каза:

Не важи, там няма опция за плащане онлайн.

На лични финанси също не разичтайте за дълго, тече процес по интеграция с останалите системи на Пощенска, който ще продължи няколко месеца, и е въпрос на време да орежат онлайн плащането през сайта, защото това струва пари.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Извадих си златната мастър кард на ПИБ, защото салоните ме устройват за ок. 80% от пътуванията ми. 
Кандидатствах през my fibank и ме одобриха след 1 час. Целта на поста е друга: до 31.12.2023 има промоция за първата година без такса, а след това отново без такса, ако годишният оборот е над 14 400 лв. Последното го разбрах, когато отидох да си подписвам договора и определено ме изненадаха приятно. Като добавим и 0,75% кеш бек, се получава чудесен продукт за моите нужди.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, bibi каза:

Извадих си златната мастър кард на ПИБ, защото салоните ме устройват за ок. 80% от пътуванията ми. 
Кандидатствах през my fibank и ме одобриха след 1 час. Целта на поста е друга: до 31.12.2023 има промоция за първата година без такса, а след това отново без такса, ако годишният оборот е над 14 400 лв. Последното го разбрах, когато отидох да си подписвам договора и определено ме изненадаха приятно. Като добавим и 0,75% кеш бек, се получава чудесен продукт за моите нужди.

Тези лаунджове, които ти ги предлагат се дават дори и от дебитни карти мастъркард без  такса или срещу минимална такава. Лаунджкий членството, което ти дават е да си плащаш по 30 евро за всяко посещение на салон извън посочените София,Исъанбул,Виена и Белград. Не ти се бъркам в избора, просто да си наясно, че не знам какво са ти обяснили. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, bibi каза:

А тази промоция за първата година без такса само с кандидатстване през my fibank ли важи? Понеже не съм клиент на ПИБ и не виждам в сайта да го пише.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.