Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Боян Димитров каза:

ok, но и аз не съм получил писмо, а май съм всред избраните

Не е писмо, а известие с тагване.

Сега ще те тагна и теб още веднъж там, къдено трябва да качиш зип-файла. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Писал съм и тагнал всички. Ако някой е пропуснал съобщението, на камбанката от менюто може да си види архива на съобщенията и там го има.

Screenshot_20251021-171220.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
На 21.10.2025 г. в 8:58, stanimir каза:

... та чак до нови профили.

...

От нечестни състезания няма смисъл.

Всеки може да организира дузина приятели или сам да създаде профили.

За мен не е проблем в рамките на 24 часа да организирам и получа над 200 лайка. Предполагам, че и много други магеланци могат да направят същото.

Колкото до това, че се влагат повече емоции и болни амбиции - прав си.

Май се повтарям. Това са просто едни календари, но снимките в тях трябва да са избрани честно.

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

За мен не е проблем в рамките на 24 часа да организирам и получа над 200 лайка. Предполагам, че и много други магеланци могат да направят същото.

Аз такива неща ако видя, просто няма да отварям календарните теми в бъдеще. За амбициите и някои странни разправии още съм на кантар дали ми е забавно, или в повече ще ми дойде по някое време.

• Харесвам 5
Публикувано:

Благодаря на всички, които реагираха бързо и предадоха оригиналните снимки. Имаме само 2, които се чакат. @Яничка и @tany. Моля за бърза реакция, за да движим напред нещата. Благодаря.

Публикувано:

Някои прекалено се афектират от участието си... вместо да се забавляваме и наслаждаваме на красотите които сме посетили през годината...като толкова си харесваш творението вземи и си направи календар със собствени снимки и го подари на приятелите си... великолепен подарък според мен, който винаги може да влезе в употреба..при това цяла година... още страдам за не влязлата моя снимка в календара за 2021 поради дублиране на дестинацията и като компенсация си направих джобни календарчета с въпросната снимка - (New Zealand - Mount Tongariro) и раздавах на магеланците на Коледната сбирка...така че решения има..когато си решил да популяризираш своя снимка!

За мене лично първият кръг винаги ми е бил по интересен... особено докато разгледаш всички участващи фотоси... и да осъзнаеш че избора е труден...без да засегнеш някой от гореупоменатите... Лично за своите снимки аз НИКОГА не гласувам...колкото и да си ги харесвам...и като лично постижение приемам когато и трите ми снимки прескочат първоначалното сито...така че участвайте и без допълнителни емоции 😘

За снимката на Фичо от Ботсвана и аз съжалявам...беше ми фаворит..за разлика от класираната от Фариорите (признавам си че за нея май не гласувах) ... 

Календарите ще се получат прекрасни, благодаря на замесените с изготвянето им...знам че не е лека задача 🥰

• Харесвам 19
  • Браво 1
Публикувано:
Преди 1 час, ven62 каза:

От нечестни състезания няма смисъл.

Май се повтарям. Това са просто едни календари, но снимките в тях трябва да са избрани честно.

А който има двоен никнейм, може ли да участва с 2х3 броя снимки? 😜

И ако в първи етап това не е толкова от значение, то във втори води до разсейване и раздробяване на гласове, наред с други благинки за идейния реализатор 🫢 /политическата ни реалност е живият пример/

Ти например що не направи най-накрая един профил на жената? Знам аз, страх те е да не те бие😆 (по гласове).

За мен какво е противодействието на тези практики - повече магеланци да участват и повече гласове да правят не само за най-най-най-харесваните снимки. В крайна сметка какво толкова има да се търсят кусури, ние да не сме много убави 😉

Насреща съм и за прилагането на други демократични мерки 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:

Хм, сестра ми си има профил, ползва го понякога да чете, но основно да гласува за нашите животинки, снимките на Фил и пингвините. Даже още страда за едни нощни звезди и се надява авторът да й ги принтира и подари. 

Но понеже нашето копие винаги е седяло у тях,  тя приема за изненадващо важно да си даде гласа какво иска да гледа. Никога не съм го смятала моето или нейното гласуване за нечестна игра, агитация или болни амбиции.

• Харесвам 12
Публикувано:
Преди 1 час, Lindt каза:

Хм, сестра ми си има профил, ползва го понякога да чете, но основно да гласува за нашите животинки, снимките на Фил и пингвините. Даже още страда за едни нощни звезди и се надява авторът да й ги принтира и подари. 

Но понеже нашето копие винаги е седяло у тях,  тя приема за изненадващо важно да си даде гласа какво иска да гледа. Никога не съм го смятала моето или нейното гласуване за нечестна игра, агитация или болни амбиции.

Всичко ще си кажеш 😉😄

Нали не участва и малката Ели? 😆

• Браво 1
  • Смея се 6
Публикувано:

Абе малко ли са филмите, в които се вкарваме ежедневно, че зорлем намирате и допълнителни. С оглед на усилията, които изисква цялата тази тарапана, ако имаше някакви бегли съмнения, че е сериозно компрометирана може да сте сигурни, че нямаше да си играем на детективи, а просто щяхме да теглим една дълга на всички и на всичко. Но такива индикации няма. Три нови профила били харесали една снимка, а на втори гласувала баба му, леля му и вуйчото от чужбина. Дори да ги има такива неща, а карането на приятели и роднини е малко в сивата зона според мен, със сигурност са в много минимално отношение и не повлияват крайния резултат...може би. Ако някой успее да класира снимка по този начин, жив/а и здрав/а да е, заслужил/а си го е.

• Харесвам 14
Публикувано:

Аз преди понякога подарявах принтове на мои снимки, които намирам за успешни, но в един момент внезапно си дадох ясна сметка че:
 -  всеки, разбира се, има различен вкус и може снимките, които аз харесвам, да не харесват чак толкова на друг човек, ако въобще
-   всеки е малко или много пристрастен към собствените снимки, ако не за друго, то поне защото най-вероятно ги свърза с някакво лично преживяване/емоция от мястото, където е направил снимката и в резултат на това преценката за реалната стойност и качества (не само технически) на снимката може да са субективно преувеличени, а и въобще не е сигурно, че нашите собствени преживявания, усещания и спомени биха представлявали интерес за други хора
-   подаряването на собствени снимки е възможно да се възприеме като някакъв вид самоизтъкване и налагане на собствения вкус и предпочитания на други хора, пък били те близки и/или приятели, а и така може да се постави в леко неудобното положение получаващият да изказва одобрение и благодарност само от любезност и за да не обиди автора
ето защо вече (почти) избягвам да подарявам собствени снимки, освен ако някой изрично не е изявил желание да получи, разбира се.

(Може би в потвърждение на всичко това - почти без изключения - от снимките, които качвам за календарите, никога най-много гласове не печели тази, която аз си харесвам най-много :grin:

Впрочем, по сходни на гореизброените прични, вече на сбирки/срещи с близки, приятели и познати избягвам да споделям за моите пътувания, освен ако някой не прояви интерес и не попита.
Противно на това - при случаен разговор с непознати хора, темата за пътуванията може да се окаже добър вариант за поддържане на това, което обикновено се нарича "small talk".

• Харесвам 22
  • Браво 1
Публикувано:

Вижте аз съм сигурна, че масово се играе морално или хайде магелански приемливо 🙂

Не ровичкам във всеки един профил и участник. Това са изключения, които нещо ме е провокирало да го направя. Изразих си отрицателното мнение, за да се знае, че не сме прости и вчерашни, забелязват се груби хитринки и по-добре е да се въздържаме от такива 🙂

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 53 минути , ДиянаВ каза:

Вижте аз съм сигурна, че масово се играе морално или хайде магелански приемливо 🙂

Не ровичкам във всеки един профил и участник. Това са изключения, които нещо ме е провокирало да го направя. Изразих си отрицателното мнение, за да се знае, че не сме прости и вчерашни, забелязват се груби хитринки и по-добре е да се въздържаме от такива 🙂

Нали няма да "отлъчим от църквата" @ДиянаВ, само защото е видяла едно нарушение на правилата (по същество).

Добре би било друг да се обяснява.

Предлагам да оставим тази тема. Подозирам, че @Георги е на границата да задраска календарите в бъдеще.

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , ven62 каза:

Подозирам, че @Георги е на границата да задраска календарите в бъдеще.

Няма, подстрекал ме е догодина да се изложа с едно пълно слънчево затъмнение 😃😉

• Смея се 2
Публикувано:

Единственото, за което ме е яд мен, е че поради прекомерна заетост (отново) късно научавам за скандала и не съм успял да се включа (от двете страни, разбира се …)

Публикувано:

ДО АДМИНИСТРАТОРИТЕ

Първоначално отказах да отговарям на обидни и провокативни коментари по повод на МОЕТО участие в конкурса за снимки на календар на форума. Въпреки това, обсъждането на МОЕТО УЧАСТИЕ продължава. Това и няколко наистина неуместни и направо груби коментара по повод на МОЕТО УЧАСТИЕ от рода на "как гласува участника със снимката от Непал и как е самовлюбен в таланта си", "груба селска проява", "странно възпитание",  "груби хитринки" и "нарушение на правилата (по същество)" бих искала да попитам администраторите:

- има ли в правилата забрана участник да гласува за собствените си снимки?

- гласувано ли е от моето IP с повече от един профил?

- има ли задължително изискване участник за гласува за определен/минимален брой снимки - например за 24 или друга бройка?

- нарушила ли съм по някакъв начин някакви правила за участие  в конкурса?

В случай, че не съм нарушила някое изискване по условията конкурса, докладвам горецитираните обидни/провокативни/просташки коментари по повод на МОЕТО УЧАСТИЕ и очаквам те да бъдат изтрити. В случай, че съм извършила нарушение, което не смятам, че съм направила - все пак се извинявам предварително. 

На всички, които коментираха МОЕТО УЧАСТИЕ ще кажа - моите снимки са правени с безкрайно търпение, часове наред търсене на позиция, направа на стотици кадъра в търсене на най-добрия и отделени часове за предварителни проучвания за локация. Аз съм бивш състезател, даже съм републикански шампион и участвам в конкурса за да победя 🙂  Не само да победя, ами и да раздам на приятели и родата по един календар и гордо да кажа - и моята снимка е вътре 🙂 Да, мисля, че моите снимки са едни от най-добрите и си гласувам с чиста съвест за себе си 🙂 Чак не вярвам, че има участници, които нямат самочувствието да си харесат собствените снимки 🙂 Живи и здрави и догодина ще направя прекрасни снимки и ще ви дразня с участието си 🙂 Вие също бъдете живи и здрави 🙂 

• Харесвам 7
  • Браво 5
Публикувано:

Имам подходящия инструментариум лесно да открия, ако има драстични несъответствия, такива в случая няма и мисля че бях кристално ясен по-горе, но явно трябва пак да го отбележа. Дори и да има, няма да ги правим панаир пред всички. 

Ако имате някакви различия в разбиранията, изчиствайте ги на лични отсега нататък.

• Харесвам 10

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.