Прескочи до съдържание

Календар на magelanci.com за 2026: Правила, участие, срокове и коментари

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, slujitel каза:

В този ред на мисли съм тотално разочарована.  Хората от форума,  посетили Lençóis Maranhenses  се броят на пръсти,  а никой не е качил снимка от полет над дюните със самолет. Ако приемем,  че снимката ми е уникална за форума,  защо не влезе в календара? В същото време буквално не ми се гледат снимки от популярни дестинации. 

Честно казано не съм сигурна дали няма достатъчно хора, които са били в Ленсоис Марансис. То вече дори има екскурзии на български фирми до там, а магеланците обикновено доста изпреварват организираните пътувания. Аз например съм била и то доста отдавна. И на доста по-трудни места в Бразилия съм била.

И моята снимка беше единствена от Калахари и то при редките случаи, когато пустинята цъфти. И тя не е класирана. Ценят се и други нища освен уникалност. така че не сърди - никой не те е пренебрегнал. Просто не са харесали нещо в снимката. 

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 15 минути , Gentleman Basta каза:

@master_of_germs винаги съм се изумявал какви проблеми имаш

Аз без деган на път не тръгвам. Понякога не само на път. 😞 ... Важното е, че все пак тръгвам... Винаги съм се смятал за домошар, който най обича да си стои вкъщи или до среднощ в кабинета си, както сега, и се боря всячески с тези си желания, щото не са полезни. Форумът помага. Много. 🙂

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 7 часа, домосед каза:

Целият отбор Пингвин благодарим сърдечно на Магеланци за първото място! 

Ние благодарим.

Ясно си личи, че са кралски пингвини т.е. "... това са британски пингвини."

:wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 7 часа, Lindt каза:

Изненадана съм, но доста харесвам календара. Да, има неща, които са по-оцветени отколкото аз бих предпочела, но на пръв поглед бих казала, че е по-добър от предишните и се радвам, че авторите са избрали точно тези си снимки, особено първите трима. 

Иначе ние напълно осъзнаваме, че сме единствените, които биха си наредили така стената вкъщи и хич не сме учудени, че не се класираме 😄

PXL_20251020_101816823.jpg.f741a3955a54a676fb8d14abc7458746.jpg

Браво на организаторите!

Скоро тези снимки ще бъдат заменени с други, много по-зареждащи, сладурски, макар и леко еднотипни.:wink:

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Не се разочаровайте! :rolleyes: Уникалността на моментите си остава за нас. Най-хубавите ми гледки дори не съм се сетила да снимам. :smile:
Никога няма да забравя как видях самолет да се спуска по дъга, а това, че снимката ми беше в най-задните класации на някой преден календар, го бях забравила до преди малко. 😄
С цялото уважение към труда на замесените в календара и търпението да се занимават с неоформените ми както трябва снимки, ама да си разваляме настроението кой е в календара и кой не е, някак ми се струва излишно хабене на усилия. :smile:

• Харесвам 14
  • Браво 2
Публикувано:
преди 6 часа, ДиянаВ каза:

И аз харесвам календара, разнообразен е откъм дестинации. Щеше ми се за цвят някоя от Италиите да влезе - Петте земи или Прочида, но  може би догодина с други участници🙂 Радвам се за Великденския остров, Шотландия и Япония. Очаквано преобладават снимките с природа, но вероятно повечето тук точно това ни влече. Мен и небостъргачи ме привличат с нощен живот по възможност😆 повече от джамиите 😉, но разбирам и гласувалите. 
Красимира според мен трябва да пусне тото - във втори пореден календар класира Раджа Ампат😃, даже с по-голям успех. Честито!

Групата на динозавърския ездач догодина да не ни залива само с езера😛👏

Любопитно ми е на Ven62 ли е Франция, Мон Сен Мишел и с дрон ли я е правил? Хубав залез, ама много затъмнява обекта 😄 и просто не спирам да се смея на тази снимка и асоциацията ми🙃💩😆 За влязлата в календара, честито, напълно заслужава👏

Единствен трън в очите ще ми е вторият Виетнам, че и с отрязани обекти в кадъра, но няма да го гледам и готово🙈

Поздрави на всички активни и пасивни участници🤗 Догодина още по-шарен календар да направим, изпълнен с разнолики преживявания!

Е, не стана ли ясно. И трите френски снимки са мои т.е. мои и на жена ми.

А ти не ми се оправдавай. Сравнението с имотиконка има потенциал да стане нарицателно.:wink:

• Смея се 5
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Е, не стана ли ясно. И трите френски снимки са мой т.е. мой и на жена ми.

А ти не ми се оправдавай. Сравнението с имотиконка има потенциал да стане нарицателно.:wink:

Признавам те, умееш да класираш лесно достъпна дестинация в календара. Това е майсторство, твое или на жената, или на екипа ви 👏

Е, смятам достатъчно се подмазах, за да замажа гафа си с неразбиране от изкуство, арт и подобни 😆

😉😘

• Смея се 5
Публикувано:

Аз специално искам да благодаря на хората, които се ангажираха с календара, както и за цялото им търпение да отговорят на всяка питанка и искане. Аз, като типичен нервак, не бих се справила🙂 

Извън финалните резултати мен тези снимки ме усмихнаха приятно:

-  Южна Африка, Трансграничен национален парк Кгалагади на @Роми - защото от скромния ми опит от няколко сафарита мога да потвърдя, че всеки път, когато искаш да снимаш някое диво животно, то се обръща с дупе гръб . А този лъв съвсем доброволно е позирал.

- Южна Африка на @Rumiana - по същата по-горе причина, а и като композиция много ми допада

- Танзания, национален парк Тарангире на @tany - чудесен кадър!

- Швейцария- Айзее, Сьоренберг на @marycap - изключителна!

- Мавриций на @lesy - още като я видях, я сравних с моята, която беше далеч по-неуспешна. Просто при този полет с хидроплан трудно може да се направи хубав кадър без нещо да е накриво.

Поздравления на авторите на избраните снимки. На всички пожелавам красиви и сбъднати пътувания!

• Харесвам 9
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Публикувано:
преди 42 минути , ven62 каза:

Скоро тези снимки ще бъдат заменени с други, много по-зареждащи, сладурски, макар и леко еднотипни.:wink:

Гледаме си скромното албумче "Ели" в телефона, засега съдържащо 200 + супер различни една от друга снимки и не мога да се съглася с теб! 

received_1326257495637038.jpeg.af05ec1059747581185c4297f9e6e8c1.jpeg

• Харесвам 8
  • Браво 16
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 2 минути , Lindt каза:

Гледаме си скромното албумче "Ели" в телефона, засега съдържащо 200 + супер различни една от друга снимки и не мога да се съглася с теб! 

received_1326257495637038.jpeg.af05ec1059747581185c4297f9e6e8c1.jpeg

Не се изразих правилно. Имах предвид, че за разлика от снимките на стената, където обектите са различни, то сега вече обекта ще е все един и същ.

:biggrin:

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 38 минути , ven62 каза:

А ти не ми се оправдавай.

преди 31 минути , ДиянаВ каза:

за да замажа гафа си с неразбиране

Можеше още повече да се изложа, ако бях изрекла на глас, че предпочитам да гласувам за жаба, отколкото за гъсеница 😂 Сега гледам снимките и авторите и много ми е смешно чия е била гъсеницата 😆 Пълна изненада е за мен семейство гадинкови 🤗😄

• Смея се 4
Публикувано:
преди 5 минути , ДиянаВ каза:

Можеше още повече да се изложа, ако бях изрекла на глас, че предпочитам да гласувам за жаба, отколкото за гъсеница 😂 Сега гледам снимките и авторите и много ми е смешно чия е била гъсеницата 😆 Пълна изненада е за мен семейство гадинкови 🤗😄

Понеже Жижо вече каза, че няма да споделя историята зад снимките, ще разкажа аз 😄

Гъсеницата му е топ снимката от деня на зачеването на малкото гадинче, макар аз повече да се гордея с рекорда си по стъпки от този ден, а не с някаква си снимка на гъсеница! Само дето не съм си разпечатала репорта от Garmin да виси на стената ни.

• Харесвам 3
  • Браво 2
Публикувано:

Май добре направих, че не предложих и аз виетнамски снимки за календара:

P1210809OK.jpg.2bb19df51c8c41eae6b26fe3ae2854d5.jpg

22.jpg.e0eebbaae709bea4a14f30ea54aaafa9.jpg

@master_of_germs, по отношение на снимката с динозавъра. 

Оценявам чувството ти за хумор, а и поетичното ти вдъхновение. Но я си представи всички да пуснат по една такава снимка.

Какво би се случило със състезанието.

Същото се отнася и за снимката за  Сантяго де Компостела.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 39 минути , Lindt каза:

Гъсеницата му е топ снимката от деня на зачеването на малкото гадинче, макар аз повече да се гордея с рекорда си по стъпки от този ден,

По-добра работа сте свършили и двамата през този ден 😆🤗

• Харесвам 4
  • Смея се 1
Публикувано:

Най-важното е, че тази година ще си имаме нови календари, че втора година вече ползвам последния, но така и не успях да се навия да го заменя с "немагелански" календар. 😉

Благодаря на всички, които се ангажираха тези нови календари да ги има, както и на всички които участваха. Аз пропуснах тази година, просто не открих нито една достойна снимка за календарите от направените през този период (ако срока за заснемане на снимките беше до 15.09. щях да се включа 😁), но нищо следващата година. Лично аз гласувах за това което харесах, без мисъл на кого е снимката и дали ще има разнообразие, доста снимки също харесах, но прекалената обработка загуби гласа ми. Продължавайте да пътувате и да споделяте вашия поглед към това което сте харесали, а дали ще влезе в календара-това не е най-важното, важното е, че сте го изживели!

• Харесвам 13
Публикувано:

По въпроса с обработката отговарям за себе си🙂 Моята снимка в темите за гласуване тук ми идва по-оцветена отколкото я виждам през телефона си. И мен ме дразни, но се надявам в календара да не е така🙂

Така я виждам в снимките си.

IMG_4252_Original.jpeg.303c27b95a0c79f0ae4e0e86888b4b04.jpeg

И ето така в темите за гласуването - синьото синее повече от желаното, не знам защо така се получава. 

IMG_8307.png.43a093453ea7bb132a5fbaeb9abcc6e3.png

IMG_8308.png.8a56037750fe3e9ee9726543cff2fa7a.png

Иначе си беше синьо и зелено, защото слънцето бе на моя страна.

Публикувано:

Нека малко поукротя страстите по отношение на 'прекалената обработка'. Много често снимките снимани с телефон имат обработка заложена в настройките и правят нещата да изглеждат зле. Иска се човек да ръчка и пробва за да го няма този ефект. А повечето хора просто си снимат. Аз тази година видях доста по-малко такива снимки. 

• Харесвам 10
Публикувано:

Аз пък от доста време не бях гласувал , защото не минава и година без скандали.Изглежда нищо не се е променило.Нацупени автори , агитки от приятели и роднини за гласове ,та чак до нови профили.

Цъкнах на снимките, които ми харесаха, без значение чии са.Може би не е добре изобщо да се вижда кой за какво е гласувал , защото явно част от авторите зорко си преглеждат лайковете и прекалено много се вживяват.Разбира се покрай ФБ и информация за пътуванията споделена  във форума, човек може да се досети чия снимка на кого е...донякъде , защото мислех, че Пингвините са на Матеев , а Фарьорите на Мари. 

И  наистина ще е хубаво да отговарят донякъде на сезона в крайната подредба.

• Харесвам 20
  • Браво 1
Публикувано:

Подсещам майсторите на избраните снимки за каландари 2026, да ги изпратят в zip формат.

Ако някой има нужда от помощ, може да ми пише. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 8 минути , Mary каза:

Подсещам майсторите на избраните снимки за каландари 2026, да ги изпратят в zip формат.

Ако някой има нужда от помощ, може да ми пише. 

Къде да ги изпратят?

Публикувано:
преди 9 минути , домосед каза:

Къде да ги изпратят?

Където си качил снимката за участие и вчера Нюромансера ви е пуснал писмо, като е тагнал всеки.

Ако не го намираш, сега ще отида да те спомена и аз там, ще ти излиза съобщение за тагването. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Не успях да кача снимки заради прекомерна заетост. След това реших че няма смисъл да гласувам за снимки, които не са мои. Затова смятам да участвам направо на корица ..:

Публикувано:
преди 2 минути , Брани каза:

Затова смятам да участвам направо на корица ..:

Ти го пишеш саркастично, но аз пък ще напомня, че кориците на календарите са твое дело и са винаги оригинални. 

Благодаря! 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 минута , Eva eva каза:

Аз успях да рарна моето фото, но не мога да го пратя 🙂 Пише, че е непозволен формат 🙂 

Да, мисля че зип е позволен, а рар не 🙂

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.