water Публикувано: 16 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 16 ноември, 2015 Излишно е да казвам, че вече си извадих такава карта - днес я получих и изглежда много яко Мисля да я употребя съвсем скоро. И аз сега пуснах за издаване, чакам самата карта. Искам да те питам, как си зареждаш сметката към нея, като още нямат IBAN? имам само някакъв sort code и account number. Как например да заредя пари в сметката си през transferwise?Там имам спомен, че ми искат IBAN 2 Връзка към коментар
bay_kolio Публикувано: 19 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2015 И аз сега пуснах за издаване, чакам самата карта. Искам да те питам, как си зареждаш сметката към нея, като още нямат IBAN? имам само някакъв sort code и account number. Как например да заредя пари в сметката си през transferwise?Там имам спомен, че ми искат IBAN You can pay into your Monese account from outside the UK using the Monese IBAN details below. Please be aware we currently only accept GBP and EUR currencies. EUR payments will be converted into GBP at the mid-market rate when funds arrive plus an additional fee which we apply. See pricing for more details. Via the Monese IBAN:Recipient: Monese IBAN: EE047700771001660150 BIC/SWIFT: LHVBEE22 Reference: (Your Monese ID e.g. M12345) You can find your Monese ID inside your Monese app 2 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 19 ноември, 2015 И аз сега пуснах за издаване, чакам самата карта. Искам да те питам, как си зареждаш сметката към нея, като още нямат IBAN? имам само някакъв sort code и account number. Как например да заредя пари в сметката си през transferwise?Там имам спомен, че ми искат IBANВсяка банкова сметка в UK си има IBAN. Kак да го видиш в случая не знам. Но Transferwise e адаптиран към местните номера на сметки, така че вероятно ти иска sort code и account number И аз сега пуснах за издаване, чакам самата карта. Искам да те питам, как си зареждаш сметката към нея, като още нямат IBAN? имам само някакъв sort code и account number. Как например да заредя пари в сметката си през transferwise?Там имам спомен, че ми искат IBANВсяка банкова сметка в UK си има IBAN. Kак да го видиш в случая не знам. Но Transferwise e адаптиран към местните номера на сметки, така че вероятно ти иска sort code и account number 1 Връзка към коментар
water Публикувано: 20 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 20 ноември, 2015 Благодаря! Връзка към коментар
adonchevski Публикувано: 27 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2015 Аз лично прекратих почти всичките си отношения с ПИБ миналата седмица и закрих всички кредитни карти там. Съжалявам, но не искам да им давам дори и "стотинки" под формата на измислени таксички. Вече съм клиент на ДСК частно банкиране - условията за кредитна карта са меко казано по-добри: 1.5% кешбек и никакви такси за плащане, превалутиране и тн. Има и доста бонуси като например неограничени безплатни трансфери към всички банки в страната. Предполагам, че частното банкиране надали ще е привлекателно за всеки, но дори и стандартните карти на ДСК пак са с доста по-добри условия от сегашните на ПИБ. Разгледайте и сравнете. Току що и аз се прехвърлих на ДСК частно банкиране златен пакет. Условията са доста добри. Все още съм клиент и на ПИБ, но може да преустановя всичко с тях скоро. 3 Връзка към коментар
Kyuubi Публикувано: 27 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2015 Хаха, да, еми и аз... Благодаря, че ми отворихте очите тук 3 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 27 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2015 Аз чакам да ми излезе последниот кешбек при ПИБ и ба-бай.. 3 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 27 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2015 (редактирано) е как се махате от ПиБ, нали там са ви бизнес сальоните Дайнерс и тук-там намалението с 3 месечно прекъсване? Редактирано 27 ноември, 2015 от Hollywood Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 27 ноември, 2015 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2015 Нещо не си разбрал на какъв принцип работи картата и какво е общото им с ПИБ, явно. Връзка към коментар
jujo_si Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Нека и аз да изкажа моя бяс на ПИБ заради сменените условия, купих един куфар (цена 150 евро) от германия през paypal но се оказа че го няма наличен и в същия ден ми върнаха парите в paypal съответно paypal ги върна по картата, резултата беше такса покупка (0.73лв), такса връщане на парите (2.93лв), превалутиране през евро (0.54лв) - 4,20лв всичко такси за ПИБ Новите такси от 0.25% за покупка в чужбина който се връщат след 6 месеца ако случайно не се променят условията с задна дата или не си се отказал от картата междувременно е безумие което прави картата непотребна за покупки в чужбина Смяната на кешбек бонуса от 1% на половин процент с 6 месеца задна дата е голяма и подла мизерия от страна на ПИБ Моята карта изтича юни и НЯМА ДА Я ПОДНОВЯ! За в чужбина вече ще плащам с дебитна карта която няма бонуси но няма и мизерни такси. Активно търся нова карта с по-добри условия. ДСК Visa Galaxy изглежда най-добра но минуса който видях е че връщат до макс 200 лв годишно (оборот 20 000лв) което е малко, ще ходя в ДСК да видя на живо дали това е най-доброто което могат да предложат. Ако някой намери карта която дава неограничен 1% кешбек бонус и няма такси за покупки да се обади. И се надявам че ПИБ ще загуби много клиенти заради подлите си и мизерни действия. 2 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Нека и аз да изкажа моя бяс на ПИБ заради сменените условия, купих един куфар (цена 150 евро) от германия през paypal но се оказа че го няма наличен и в същия ден ми върнаха парите в paypal съответно paypal ги върна по картата, резултата беше такса покупка (0.73лв), такса връщане на парите (2.93лв), превалутиране през евро (0.54лв) - 4,20лв всичко такси за ПИБ Новите такси от 0.25% за покупка в чужбина който се връщат след 6 месеца ако случайно не се променят условията с задна дата или не си се отказал от картата междувременно е безумие което прави картата непотребна за покупки в чужбина Смяната на кешбек бонуса от 1% на половин процент с 6 месеца задна дата е голяма и подла мизерия от страна на ПИБ Моята карта изтича юни и НЯМА ДА Я ПОДНОВЯ! За в чужбина вече ще плащам с дебитна карта която няма бонуси но няма и мизерни такси. Активно търся нова карта с по-добри условия. ДСК Visa Galaxy изглежда най-добра но минуса който видях е че връщат до макс 200 лв годишно (оборот 20 000лв) което е малко, ще ходя в ДСК да видя на живо дали това е най-доброто което могат да предложат. Ако някой намери карта която дава неограничен 1% кешбек бонус и няма такси за покупки да се обади. И се надявам че ПИБ ще загуби много клиенти заради подлите си и мизерни действия. Картите на Пиреус май даваха 2% кешбек и са без такси за покупки. Кофтито е, че са гръцка банка, нямат много клонове и не знам дали имат онлайн банкиране. Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 (редактирано) Аз съм в Пиреос, няма cashback, има такса превалутиране 1% и имат онлайн банкиране. Тези дни се местя в ДСК частно банкиране. Редактирано 4 декември, 2015 от Redyred 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Да не ви плаша, ама ограничиха таксите, които Виза и Мастеркард може да взимат от търговците. А кешбека идва от тези такси, така че според мен и малкото, които имат кешбек ще го намалят в близко бъдеще. Ограничението не важи за Дайнърс и Амекс, но пък ако те взимат по-големи такси от другите няма как да станат по-широко използуваеми. 2 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Аз съм в Пиреос, няма cashback, има такса превалутиране 1% и имат онлайн банкиране. Тези дни се местя в ДСК частно банкиране. Явно не всички карти го имат - аз гледах тази http://www.piraeusbank.bg/individual_clients/bank-cards/credit-cards/1.html 1 Връзка към коментар
Redyred Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Признавам си, тази карта не съм я видял Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 За картата на Пиреус ще ви обърна внимание на 2 неща: бонусът е само за покупки в страната (превалутирането не трябва да ви бърка, тогава) в тарифата няма такса за възстановяване на средства чрез терминално устройство (например при канселиране на вече осчетоводена резервация ..) Вие си направете изводите как може да се ползва това 1 Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Проблемът при ДСК е, че одобряват кредитополучатели само срещу трудов договор. Фирмаджийчета като мен нямат шанс за свястна карта. 1 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 4 декември, 2015 Сподели Публикувано: 4 декември, 2015 Напротив, може и срещу депозит 50000 2 Връзка към коментар
jujo_si Публикувано: 5 декември, 2015 Сподели Публикувано: 5 декември, 2015 (редактирано) Аз бях в ДСК частното банкиране изглежда добре, 12лв на месец но нямаш други такси и печелиш специално отношение, само че агента ми дадае лист с условия където пише 1% мънибек докато после каза 1% или 1,5% в зависимост от периода и търговеца, така и не разбрах на някой дали ли са му 1,5% твърдо или е 1%? Редактирано 5 декември, 2015 от jujo_si Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 5 декември, 2015 Сподели Публикувано: 5 декември, 2015 1.5% е за златния пакет, 20 лв на месец, можеш да погледнеш назад за офертата. Връзка към коментар
Ilian359 Публикувано: 5 декември, 2015 Сподели Публикувано: 5 декември, 2015 Напротив, може и срещу депозит 50000 Тази опция някакси я игнорирах 2 Връзка към коментар
Радослав Публикувано: 9 декември, 2015 Сподели Публикувано: 9 декември, 2015 От днес влиза в сила лимита на банкови такси за операции с дебитни и кредитни карти. Съответно 0.3% за кредитни и 0.2% за дебитни. Да видим дали ще има още промени по кешбек програмите. http://bnr.bg/horizont/post/100635474/vliza-v-sila-tavanat-na-cenata-na-operacii-s-bankovi-karti 2 Връзка към коментар
logist13 Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 абе не знам за кешбека, ама гледам днес, че ПИБ са ми взели такса за покупка с кредитна карта Виза от Амазон... явно нова промяна, сигурноно си мислят, че клиентите трябва да върнат заема, който те взеха... намалението на cash back го преживях, ама вече стига толкова... алтернативата е ДСК, нали? май на тях им бяха най-разумни условията... 2 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 14 декември, 2015 Сподели Публикувано: 14 декември, 2015 да, от доста време коментираме тая промяна кофти Връзка към коментар
Kyuubi Публикувано: 21 декември, 2015 Сподели Публикувано: 21 декември, 2015 Може и да го знаете - значи кво открих днес... Алианц Мастъркард в УСД - плащам в УСД и после гледам в извлечението нещата се различават. След 6 различни тел. разговора се разбра, че превалутирали УСД към ЕУР, което било нешо си на банката, оттам в БГН, оттам към валутата на сметката, която е в УСД Можело да е в ущърб на клиента, можело да е в ущърб на банката... Верно е така, тва са го въвели някъде след 2012-2013 година... Но не бях забелязал... В общите условия, които аз имам подписани си пише, че превалутирания се случват само, ако покупката е в различна валута от тази на картата... Не са ме уведомили за тая промяна изрично - не знам според тях кво е уведомяване... Ще ги потормозя малко и ше ги заеба... И тая КК е чао... Та мисълта ми е - гледайте в общите условия дали нема некви такива превалутирания... Щото тогава КК в УСД е тотално безсмилена... Предполагам КК в ЕУР е най-добре, ма може и да бъркам... Вече ми се завива свят от промяна на тарифи, общи условия и т.н. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега