Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 55 минути , Jorro каза:

можеш да си вземеш нещо от онлайн магазина им или да си намалиш някой билет. 100 долара чак не си заслужава да платиш да ги удължиш. 

преди 55 минути , Hakkâri Spor каза:

Май не си заслужава. 100 долара са почти един двупосочен до Истанбул (по сегашната промоция 118 евро), а за 5200 мили не можеш да си купиш такъв билет.  Отделно... когато имаш мили, за да си го купиш, ще трябва да доплащаш разни такси. Аз доплащах 50 евро за полет, купен с мили до Северен Кипър. И то пак ми излезе през носа. По-добре да изгорят, знам ли...

Или да, както казва Жоро, да си вземеш нещо от онлайн магазина, да не идат съвсем зян.

Благодаря за инфото, превърнах ги във ваучер за Декатлон, поне да не изгарят.

• Харесвам 2
Публикувано:

Имам въпрос, който се опитвам да изясня и се надявам това да стане с обща помощ. Купих си билет за Истанбул-Куала Лумпур-Истанбул- април месец 2026г. Полета излита в 17:20ч от Сабиха. Питането ми е: Ако взема полета на Търкиш, който каца в 11:05ч- сутринта. Имам ли достатъчно време да се придвижа до Сабиха и да си хвана полета в 17:20ч.  Четох, какво е написал  @Георги Матеев за автобуса между двете летища, но не разбрах предварително ли се купуват билетите, на място ли? Часове на тръгване и най вече достатъчно ли е ми е времето? Притеснявам се от задръстванията. Разгледах естествено и полетите на Пегасус , но те кацат в Сабиха в 15:00 ч., което е 2ч и 20мин. между полетите и е руска рулетка да няма закъсние и да хвана следващия полет.  Метрото май е с много прехвърляния и с багаж... не ми е много опция. Влак също става с оглед на сигурността май е най ок, но пък доста дълго.  И така, моля за съвети !

Публикувано:
преди 2 минути , Monika_Koko каза:

Имам въпрос, който се опитвам да изясня и се надявам това да стане с обща помощ. Купих си билет за Истанбул-Куала Лумпур-Истанбул- април месец 2026г. Полета излита в 17:20ч от Сабиха. Питането ми е: Ако взема полета на Търкиш, който каца в 11:05ч- сутринта. Имам ли достатъчно време да се придвижа до Сабиха и да си хвана полета в 17:20ч.  Четох, какво е написал  @Георги Матеев за автобуса между двете летища, но не разбрах предварително ли се купуват билетите, на място ли? Часове на тръгване и най вече достатъчно ли е ми е времето? Притеснявам се от задръстванията. Разгледах естествено и полетите на Пегасус , но те кацат в Сабиха в 15:00 ч., което е 2ч и 20мин. между полетите и е руска рулетка да няма закъсние и да хвана следващия полет.  Метрото май е с много прехвърляния и с багаж... не ми е много опция. Влак също става с оглед на сигурността май е най ок, но пък доста дълго.  И така, моля за съвети !

Това е разписание https://www.hava.ist/sefer-saatleri.php?lang=en , ние го ползваме редовно. Билетите са купуват вътре в автобуса с карта. Повече от 1ч и 30м не сме пътували дори в час пик. Мисля, че времето е повече от достатъчно.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 7 минути , Monika_Koko каза:

Ако полетът от София до летище Истанбул е навреме и кацне в 11,05, то може да вземете шатъла -  HVİST-13 - в 13,00 часа и ще пристигнете навреме на летище Сабиха. По разписание дава два часа път, но според мен ще е по-малко. Винаги се презастраховат.

Можете да си купите билети предварително, но може и на място.

Когато аз пътувах между двете летища ми отне по-малко от час и половина с шатъла. Дори и два часа да пътувате, пак ще стигнете навреме. 

Разстоянието е 85км и цената е 400 лири на човек към днешна дата. 

ПП Следващият шатъл е в 14,10 и вероятно пак ще стигнете за полета, но ще е по-притеснително. 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 минути , Mary каза:

Ако полетът от София до летище Истанбул е навреме и кацне в 11,05, то може да вземете шатъла -  HVİST-13 - в 13,00 часа и ще пристигнете навреме на летище Сабиха. По разписание дава два часа път, но според мен ще е по-малко. Винаги се презастраховат.

Можете да си купите билети предварително, но може и на място.

Когато аз пътувах между двете летища ми отне по-малко от час и половина с шатъла. Дори и два часа да пътувате, пак ще стигнете навреме. 

Разстоянието е 85км и цената е 400 лири на човек към днешна дата. 

ПП Следващият шатъл е в 14,10 и вероятно пак ще стигнете за полета, но ще е по-притеснително. 

Преди 10 дни пътувахме с автобуса в 9 часа. За един час стигнахме.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Мисля че сме го коментирали , но какъв беше крайният срок за потвърждаване на променен полет от страна на Търкиш ? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , stanimir каза:

Мисля че сме го коментирали , но какъв беше крайният срок за потвърждаване на променен полет от страна на Търкиш ? 

Не го знам, но последно потвърдих промяна два дни преди полета, като промяната беше от много месеци. 

• Харесвам 2
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте и честито Рождество!

Имам нужда от съвет. Предстои ни дълъг полет с дъщеря ни (на 5 години). Ще летим с А350 на Турските авиолинии. Тъй като сме трима, идеално пасваме на всяка една от тройките в икономична класа. Иска ми се, обаче, да сме на крайна такава (до прозорец). Според вас как е най-добре да се чекирам за да имам най-добър шанс да се сдобия с такива места? Онлайн с или без издаване на бордовите карти? Или на машините на летището? Или на гише? 

Предварително ви благодаря! 

Публикувано:

Последните 2 години не съм пътувал с тях, но преди това на няколко полета група по 5-6 човека ни слагаха един до друг след молба за това на гише на летището.

• Харесвам 1
Публикувано:
3 hours ago, Alexander said:

Ако не си платите за места, няма гаранция къде ще сте точно. 

Това за плащането е ясно, но то ще ми струва горе-долу колкото още един билет. Въпросът ми е без доплащане за място как бих имал най-добър шанс да се сдобия с желаното 🙂

Публикувано:

Стига да има места, при молба към агента почти сигурно.ще ви сложи на тройка до прозорец.Човешкият фактор все още има значение 🙂

Аз това с онлайн чекирането пък после избор на място на машинките не го разбирам.

Винаги може, ако не харесаш местата да помолиш на чек им да ти ги сменят или направо да се наредиш веднага при отварянето на гишетата.

• Харесвам 4
Публикувано:
7 minutes ago, Весу said:

как бих имал най-добър шанс да се сдобия с желаното 🙂

Като говориш с жив човек..Ако за дестинацията трябва виза може и изобщо да не те пусне да чекираш онлайн.

• Харесвам 2
Публикувано:

Последните месеци-година всичко е пълно на 99% и почти няма вариант за смяна на места. Един път дори бяхме отделно, защото нямаше онлайн чекинг, не бяхме от първите на гишето и казаха няма как.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 25.12.2025 г. в 17:01, Весу каза:

Това за плащането е ясно, но то ще ми струва горе-долу колкото още един билет. Въпросът ми е без доплащане за място как бих имал най-добър шанс да се сдобия с желаното 🙂

Е, как местата ще ти струват колкото още един билет 😃?! Не знам за къде ще летиш, но щом е дълъг полет, билетът не е евтин. Аз винаги купувам места за дълги полети, защото в нашето семейство всеки има претенции къде да седи за 10 часа, затова имам представа колко струват местата на Търкиш. Да кажем цената е около 27 евро за стандартно място по време на резервация и малко по-висока по-късно, примерно към 35 евро. Без да знам дестинацията ти, предполагам, че местата на твоя полет са горе-долу на тези цени. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Търкиш правят автоматично разпределине на местата, ако не сте си платили такива, но винаги ще опита да ви сложи един до друг. Това най-вероятно ще бъде средната редица обаче. Не нарочно, просто там обикновено има 3 места свободни едно до друго. Ако местата не ви харесват, може да ги смените на чек ин, стига да има опции, които, както са написали по-горе, напоследък липсват. Особено за 3 места заедно. Така, че ако не ви се плаща, просто трябва да разчитате на късмет и че може да не сте до прозорец, но почти 95% ще сте един до друг.

• Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 20 минути , Mary каза:

Къде мога да видя днешните полети TK1027 и TK1028 имало ли ги е? 

В гугъл излизат като отменени.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, desislavna каза:

В гугъл излизат като отменени.

Да, още снощи приятелка получи есемес, че ѝ е отменен днешния сутрешен полет и най-рано можеше да го смени с вечерния. 😞 

• Замислям се 2
Публикувано:
преди 7 минути , Jenbel каза:

Защо се отменя сутрешния полет в последните дни, какво се случва? 

Днес мернах съобщение за отменени над 50 полета заради времето. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Местната управа в Истанбул обяви днес, че учебните заведения ще бъдат затворени през утрешния ден. Причината са тежките зимни метеорологични условия на територията на най-големия град в Турция.

Губернаторската служба на Истанбул издаде заповед за затваряне, която засегна всички държавни и частни образователни институции, пише Turkiye Today.

Спирането обхваща не само традиционните училища, но и държавните образователни центрове, автошколите, центровете за специално образование и рехабилитация, както и допълнителните курсове, организирани от държавни и  частни училища.

"Приятна почивка, деца“, написа кабинетът на губернатора в съобщението си в социалните медии.

Държавните служители с административен отпуск

Освен затварянето на училищата, заповедта удължава административния отпуск за специфични категории служители в публичния сектор. Ветерани, ветерани с увреждания, служители с увреждания, бременни жени и жени с деца под осем години няма да бъдат задължени да се явяват на работа утре.

Политиката за отпуски обаче изключва жени с малки деца, които работят в основни услуги, включително здравеопазване, правоприлагане и снегопочистване. Майките на деца с увреждания под осемгодишна възраст ще получават административен отпуск, независимо от професионалния им сектор, гласи заповедта

• Харесвам 6
Публикувано:

Airbus A350-900, 500-ният самолет на Търкиш е напуснал хангара със специална окраска - изобразени са служители на Търкиш от различи подразделения. Направено е като символична благодарност към персонала, който е допринесъл за развитието на компанията.

697164_1767976568-1.jpg

613132723_1336475478526133_8556886790510047483_n.jpg

• Харесвам 24
Публикувано:

Нови маршрути:

Истанбул - Монровия: от 11 май
Истанбул - Тимишоара: от 1 април
Истанбул - Тирана: от 23 януари (resumes)
Истанбул - Ереван: от 11 март

(с опция за връзки от София и Варна)

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• sveto.slav.s
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.