Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

"Търкиш еърлайнс" ще изгради най-големия товарен терминал в света

orig.jpg?_=1728550587

Турският национален авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" обяви, че ще изгради най-големия товарен терминал и център за полетен кетъринг в света с инвестиция от 100 млрд. турски лири (над 2,3 млрд. евро), съобщи Анадолската агенция.

В публикация в социалната мрежа "Ен Сосял" авиокомпанията написа, че новият терминал ще създаде 26 хиляди работни места.

Мястото, където ще бъде открит терминалът, не се уточнява, но е вероятно това да бъде Истанбул - търговската столица на Турция, която разполага с две международни летища и е седалище на авиокомпанията.

"Търкиш еърлайнс" е един от най-големите авиопревозвачи в света, като годишно превозва повече от 85 милиона пътници и 2 милиона тона карго.

В момента авиокомпанията разполага с 514 самолета. Във вторник изпълнителният директор на "Търкиш еърлайнс" Билал Екси заяви, че до 2033 г. компанията ще стане един от първите пет авиопревозвача в света, а флотът ѝ ще достигне 813 самолета.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте, доколко експедитивни са турците на новото летище - дали ще успеем в рамките на час и половина да се прехвърлим от един полет на друг, при положение че сме с чекирам багаж? Има ли вариант ако изпуснем следобедния полет до София, при наличие на места да ни качат на вечерния?

Публикувано:
преди 28 минути , tougherty каза:

Здравейте, доколко експедитивни са турците на новото летище - дали ще успеем в рамките на час и половина да се прехвърлим от един полет на друг, при положение че сме с чекирам багаж? Има ли вариант ако изпуснем следобедния полет до София, при наличие на места да ни качат на вечерния?

Ако полета е навреме ще го хванете иначе ще останете за следващия полет. Няма проблем да ви качат на следващ полет включително, ако останете за през нощта ще ви дадат и хотел. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 57 минути , tougherty каза:

Минималното време което съм тествала за прекачване е 50 минути. Така, че дори и да закъснее до толкова ще успеете.

• Харесвам 2
Публикувано:

Не знам как ги виждате достатъчни 50мин, като само рулирането е 20мин и след това докато излезеш от самолет са още 10 поне, а понякога има и скенери още един път или си на доста далечен гейт, дори с прекия път отиват 15 мин или времето изчезва.

Това, че един път или два е станало, не е показателно, все едно върпоса теглят ли и мерят ли багажите  еди къде си, ами обикновено не, ама не е застраховка.

В крайна сметка все едно, ако се изтърве полета се качваш на друг, а може и пари да се вземат за обезщетение.

• Харесвам 4
Публикувано:

Турците добавят от 29.03 по 1 допълнителен полет в петък и неделя:

• Friday/Sunday – Flight No: TK1127 | Departure (IST): 12:00 – Arrival (SOF): 13:15

• Friday/Sunday – Flight No: TK1128 | Departure (SOF): 14:05 – Arrival (IST): 15:35

• Харесвам 10
Публикувано:
преди 16 минути , randi каза:

Аз очаквах сутрешния полет да мине на widebody, те пускат допълнителна ротация.....

Мен вече ми е обидно как нито една от ротациите не е на wide body..... 

Честно казано за мен ранна ротация около Луфтханзите беше по-логична и щеше да позволи да се ползват за връзки и към Европа не само на изток, но уви... 

Публикувано:
преди 9 минути , Jorro каза:

Мен вече ми е обидно как нито една от ротациите не е на wide body..... 

То остава и за толкова кратък полет да използват широкофюзелажни, които още повече ще затруднят спазването на разписанието...

Публикувано:

Въпрос на организация.Не знам дали си виждал как китайци правят бординг на широкофюзелажна машина за отрицателно време.Да кажеш, че контингента им е особено възпитан няма как, но има начин да се вкарат в ред .Имам полети с различни авиокомпании и се подписвам ,че качват пътниците по-бързо от полет на Wizz или Райън.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , Duke каза:

То остава и за толкова кратък полет да използват широкофюзелажни, които още повече ще затруднят спазването на разписанието...

До Букурещ почти всички ротации са им с широкофюзелажни, по-къс полет е, но да по-голям пазар са....

За бординг Японците бордват А350 за 10-15 мин без проблем....турците А320-ка едва я бордват за 20 мин....

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

.Имам полети с различни авиокомпании и се подписвам ,че качват пътниците по-бързо от полет на Wizz или Райън.

Е разбира се. А и при лоукостовете има пазарлъци "може ли да си разменим местата" и бла бла бла. А и класата пътници на Раянеър и Уизеър е една идея по-ниска от тази на по-скъпите авиокомпании, знам ли.  Културата на бай ром, дето си е купил билет за 10 евро, препълнил е раницата, не спазва никакви правила и започва да се пазари къде да седне, откопчава колана веднага след кацане, даже става от място докато самолетът още се движи... и куп други подобни изпълнения... Малко е различно от повечето пътници на TНУ.  Без да обобщаваме, разбира се.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 час, stanimir каза:

Въпрос на организация.Не знам дали си виждал как китайци правят бординг на широкофюзелажна машина за отрицателно време.Да кажеш, че контингента им е особено възпитан няма как, но има начин да се вкарат в ред .Имам полети с различни авиокомпании и се подписвам ,че качват пътниците по-бързо от полет на Wizz или Райън.

Имам предвид, че от София е трудно постижимо. Ние все още не можем да се справим с бординг по групи на полетите на Луфти, какво остава експедитивно да затоварваме широкофюзелажен. Всичко това ще генерира допълнително закъснение и след ненужно дългото рулиране в Истанбул ще доведе до още по-големи закъснения в графика...

• Харесвам 3
Публикувано:

Опитвам се да се чекирам за Буенос Айрес, но не ми генерира бордни карти. Пише, че трябва да се явя на гише. Обикновено става така, когато трябва виза за държавата. За Аржентина няма виза. Някой да е имал такъв проблем?

Публикувано:
преди 2 часа, Marisha каза:

Опитвам се да се чекирам за Буенос Айрес, но не ми генерира бордни карти. Пише, че трябва да се явя на гише. Обикновено става така, когато трябва виза за държавата. За Аржентина няма виза. Някой да е имал такъв проблем?

Да, нищо, което да те притеснява, но си провери няма ли нещо специално за там. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 43 минути , Jorro каза:

Да, нищо, което да те притеснява, но си провери няма ли нещо специално за там. 

Поне аз не знам за нещо специално, но да кажат ходили скоро до там

• Харесвам 1
Публикувано:

От миналата година се иска да имаш здравна застраховка за влизане в Аржентина. Дали искат да я показваш нямам представа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, Marisha каза:

Поне аз не знам за нещо специално, но да кажат ходили скоро до там

В нета има някои случаи на отказан достъп ако билета не се вижда в тяхната система ( закупени като еднопосочни билети отиването и връщането или комбинация от авиокомпании от различни алианси през посредник). Пиша го само ако твоя случай е такъв.

Публикувано:
На 21.01.2026 г. в 10:18, Alexander каза:

Не знам как ги виждате достатъчни 50мин, като само рулирането е 20мин и след това докато излезеш от самолет са още 10 поне, а понякога има и скенери още един път или си на доста далечен гейт, дори с прекия път отиват 15 мин или времето изчезва.

Това, че един път или два е станало, не е показателно, все едно върпоса теглят ли и мерят ли багажите  еди къде си, ами обикновено не, ама не е застраховка.

В крайна сметка все едно, ако се изтърве полета се качваш на друг, а може и пари да се вземат за обезщетение.

При мен разликата между двата полета беше 1 час и дори чакахме, докато започне бордингът за следващия полет. Полетът беше за Коломбо. И аз много се притеснявах, не бях купувала за билетите, но в крайна сметка останах доволна. 

На 21.01.2026 г. в 8:37, tougherty каза:

Успявала съм с един час разлика между двата полета, важното е да не закъснее първият полет. Стискам палци  всичко да е наред.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
On 12/25/2025 at 9:54 AM, Весу said:

Здравейте и честито Рождество!

Имам нужда от съвет. Предстои ни дълъг полет с дъщеря ни (на 5 години). Ще летим с А350 на Турските авиолинии. Тъй като сме трима, идеално пасваме на всяка една от тройките в икономична класа. Иска ми се, обаче, да сме на крайна такава (до прозорец). Според вас как е най-добре да се чекирам за да имам най-добър шанс да се сдобия с такива места? Онлайн с или без издаване на бордовите карти? Или на машините на летището? Или на гише? 

Предварително ви благодаря! 

Минавам само да споделя, че Търкиш предварително (преди отварянето на онлайн чекирането) ни бяха закачили тройка места до прозорец. Предполагам, че това им е практика когато в резервацията има малко дете. 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 13.01.2026 г. в 20:10, Mary каза:

Airbus A350-900, 500-ният самолет на Търкиш е напуснал хангара със специална окраска - изобразени са служители на Търкиш от различи подразделения. Направено е като символична благодарност към персонала, който е допринесъл за развитието на компанията.

697164_1767976568-1.jpg

613132723_1336475478526133_8556886790510047483_n.jpg

Ето го TC-LHH в Истанбул

20260201_161915.jpg.d53344a9ca1343de04ccf2307d9c72c6.jpg

И от камерата на опашката малко преди кацане в КЛ.

20260202_022624.jpg.107f050002a99726e60a83bc9323947d.jpg

Чисто нов самолет, а баш моят монитор да излезе развален 🤣

• Харесвам 7
  • Браво 1
Публикувано:
преди 4 часа, Argentique каза:

И от камерата на опашката малко преди кацане в КЛ.

Еха, много яка снимка 😉

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.