Прескочи до съдържание

Airbnb - пълни инструкции за резервация. Много подробни.

Георги

Препоръчани мнения

За вас го е запазила системата, сигурна съм.

Снощи и аз имах "изпълнения" със сайта.  Първо, за да платим поиска единствено и само верификация с личен документ. Снимахме, качвахме и все не разрешаваше плащане, докато в един момент не се оказа, че е платено, без въобще да се е стигало до бутон "Плати". Картата е запазена от предно плащане и не дава да се изтрие въобще! Това за първи път го виждам. Вече ще пробвам с Пейпал.

Връзка към коментар

На нас ни искаше верификация с тел. и чакахме сигурно половин час за код. На следващата стъпка платихме, но нямам движение по сметката . имам банкиране и мога да видя - няма нито блокирана сума, нито изтеглена. Не ми е искало и потвърждение от банката за плащането - винаги иска. Картата не може да е запазена от предно плащане защото акаунта е нов. Няма и имейл от airbnb, пише, че чака одобрение. До сега винаги съм получавала одобрение и имейл.

Редактирано от EliDion
Връзка към коментар

Не знам, какво да ти кажа! Сигурна съм, че е запазено за вас, защото снощи и при мен така стана, датите за които се мъчех да платя изчезнаха като "свободни". Нещо напоследък хич ги няма, преди около 3-4 седмици платих два пъти, първото плащане, каза, че е неуспешно, а се оказа, че е минало и то, но поне върнаха парите след ден-два без изобщо да ги контактувам.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте.Заплатих 50 процента от резервация на квартира в Гърция през airbnb .Въпреки че останалата сума трябва да платя до12.07 бих искал да платя по рано Не откривам начин да внеса сумата.От сайта ли ще дръпнат парите или аз не не откривам правилния начин. Благодаря на отзовалите се.

Редактирано от ivanb19
Връзка към коментар

Като си влезеш в кореспонденцията с хоста /в сайта/ под снимката му в дясно, долу виждам линк SEND OR REQUEST MONEY.  Предполагам, че от там ще можеш. Аз не съм пробвала.

Връзка към коментар
Преди 1 час, ivanb19 каза:

Здравейте.Заплатих 50 процента от резервация на квартира в Гърция през airbnb .Въпреки че останалата сума трябва да платя до12.07 бих искал да платя по рано 

Eто тук е коментиран такъв случай. 

Връзка към коментар
На 20.04.2018 г. в 4:03, Meidj каза:

Процедурата е:

1) Пишеш им, че искаш да платиш оставащата сума за резервация Х преди определената дата;

2) Пращат ти Manual payment link;

3) Плащаш.

Не съм го изпробвал на практика още.

В крайна сметка не се получи. Опитах по горната схема и нищо не стана, не ми дръпна никакви пари. Пак им писах. Друг служител ми отговори, че не ставало така, да съм изчакал определената дата и системата автоматично щяла да си дръпне останалата сума (както и стана). Само да отбележа, че на следващия ден след дърпането си блокирах картата. Какво щеше да стане, ако блокирането беше станало на предния ден, само питам???

И да отбележа - въпреки че от хелпдеска на airbnb са много любезни и отзивчиви, като цяло са супер неадекватни. Три пъти ми се е налагало да общувам и трите пъти получавам някакви противоречиви и неадекватни отговори.

п.п. @ivanb19

Връзка към коментар
преди 11 часа, cybersimo каза:

80% от предлаганите места изчезнали за една нощ

https://thepointsguy.com/news/80-of-japans-airbnbs-disappeared-overnight/

@samuraika - повече информация от извора имаш ли?

Връзка към коментар
преди 6 часа, Георги каза:

@samuraika - повече информация от извора имаш ли?

Ох, имам, уви...

От миналата година правителството и airbnb водят преговори за регулиране на услугата и изкарване на светло на всички листнати имоти. Тръгна се от там, че с оглед на предстоящата олимпиада трябва предлаганите места да се стандартизират , обезопасят и категоризират за да не се излагаме пред чужденците. Писаха-брисаха рамка и споразумение сума ти време. После дадоха на всяка община да си добави свои си рестрикции. И накрая стана мазало...Закона приеха в края на март и до юни (т.е. за 2 месеца) собствениците трябваше да монтират зелен знак за изход, светещ, сензори за пушек, аларма, като смо оторизирани фирми могат да го правят и да се мина на проверка от пожарната. Моментално се задръстиха от молби всички институции и сега се чака един месец за обурудване и два за да ти дойде ред за проверка. 

Отделно местни общини със силно хотелско лоби ( Киото примерно) вкараха допълнително изисквания и орязаха периода на отдаване. А той и без това беше ограничен до 180 дни годишно. Съответно много собственици теглиха по една майна и спряха да отдават.

Но върха беше на 1ви Юни, когато при обявен краен срок 15 Юни казаха че неизпълнилите условията спират приемане на нови резервации. А днес - уведомление, че се канселират и приети резервации след 15 юни . 

И така - ето ти как изчезват много листинги. Процента колко е точен не знам. Аз съм регистрирала едната къща отдавна, но с другата имах проблем с доставката на сензори и бях затворила календара и без това.

Сега съм в тропиците и лекувам нерви по островите, а правителството да му мисли как ще си сърба кашата. И преди беше зор да се намери нещо свободно в Токио и Осака в последния момент, сега ще е невъзможно. 

Airbnb пращат сърцераздирателни мейли как правителството ги е принудило въпреки договорките и призоваеат ...да приютим в домовете си канселираните гости. Аз съм на рифа, нямам канселирани гости, а и желание за работа нямам. Оцелелите потриват ръце, че ще хвръкнат цените, но на мен ми е гадно. 

Та така...

• Харесвам 8
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не бях забелязвала до сега, но ако има отстъпка за пребиваване повече от седмица, не ти слага травъл кредита? Моя кредит обаче е по-голям от отстъпката. Има ли начин да го ползвам заедно с отстъпката или само него, едно че ми е по-изгодно и второ ще ми изтекат едните 25лв.?

Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
преди 2 часа, aleksandrina каза:

Цитат

Комисията иска на сайта да се показва крайната цена, заедно с таксите за обслужване и почистване..

Че то до сега си е така?! Преди да платиш ти се показва, колко са нощувките, колко е таксата на сайта и дали има такса почистване. Или те имат предвид в търсенето, като ти излизат всички места и цените там да са крайни на нощувка

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар

Основен проблем, както аз го виждам, с цените на airbnb е, че таксите на различните места са различни. Това води до трудно, до невъзможно сравнение кагато се търси. Вместо да мога с един поглед да разбера, кои места ме удовлетворяват като цена, трябва да ходя да кликам на всяко, даже понякога трябва да избирам точните дати отново, защото се бъгват нещата.

По мои наблюдения, при Booking-а, таксите за почистване са по-скоро изключение, отколкото практика. Може да са чести за някой държави, но масово там е крайната цена. Единственото, което го няма и според мен е малък проблем са данъците, които се налагат от държава или община. Понякога те са доста солени и могат сериозно да повлияят на цената на престоя.

За мен като потребител е важно да виждам крайната цена, не някаква цена някъде по средата. Всички данъци, такси, таксички и там каквото са измислили собствениците. Само е кофти, че ще остане на отделните държави да регламентират глобите. Би трябвало да може да се глоби компанията, както наскоро глобиха Google, а не да се оставя на някакви мушмуроци като нашите да се занимават с това, което сигурно ще стане някъде около второ пришествие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Дам ценообразуването си е проблем от едно време и според мен го правят с цел да е нужно да кликнеш за да видиш цялата обява, а не просто да можеш да изфилтрираш грубо по цена. По тази причина и нямат сортиране по цена също, филтриране по брой ревюта или обща оценка, което е стандартна функционалност на всички сайтове и онлайн магазини. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Бихте ли резервирали апартамент без никакви ревюта в Лондон ? Трябва ми нещо за месец, цената е добра, обаче много се чудя ...

https://www.airbnb.com/rooms/27027035?wl_source=list&wl_id=238970659&role=wishlist_owner&adults=2&check_in=2018-09-19&guests=3&check_out=2018-10-19&children=1

Връзка към коментар

Аз така за Дубай бях харесал един доста изгоден-цена, локация, но нямаше никакви ревюта и самото инфо беше малко странно и след известно време (понеже го бях сложил във наблюдаващи) ми изписа,че апартамента не е наличен в системата. Мога да те посъветвам поне да пишеш, питай нещо да видиш дали ще ти отговорят, какво и по какъв начин. Не винаги хубави и изгодни апартаменти без отзиви са съмнители

Връзка към коментар

Няма проблем в това, че ще си първия гост. Все някой ще е пръв. Пиши на домакина, виж какво ще ти каже. Погледни и възможностите за отказване, също е важно.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.