Прескочи до съдържание

Airbnb - пълни инструкции за резервация. Много подробни.

Георги

Препоръчани мнения

Спечелете кредит за пътуване за бъдещи пътешествия
Поканете приятели, които все още не са в Airbnb. Те ще получат 69 лв. отстъпка от първото си пътуване – а след като завършат резервацията си, вие също ще получите до 38 лв.

Връзка към коментар
преди 2 часа, super_sunshine каза:

По груб спомен в миналото Airbnb даваше отстъпка за първа резервация от новорегистриран бизнес имейл. Дали това още важи? 

Не го намирам точно в същия му вид, който беше преди, но намерих това: https://www.airbnb.com/help/article/1225/business-travel-company-referrals

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте приключенци. 

Дойде момента и аз да разбера каквой туй нещо айрбнб. Преди около две седмици резервирах една стая за пролетта, обаче сега домакинът взе нещо да ме мята по върбите и да ме моли да съм си канселирал резервацията (ясно ми е защо). Намеси ми Брекзит, за който със сигурност не е научил вчера и който не би трябвало да окаже влияние до края на годината на който и да е, трябвало да си подновява паспорта, че бил изтичал скоро и единствената му възможност била да го направи баш по време на моята резервация и т.н. Въпросът ми не е дали ме лъже. Въпросът ми е, ако по една или друга причина наистина няма да може да ме настани в уговорения период и съответно аз не благоволя да канселирам, дали няма да ми играе курвачката и за отмъщение той да я канселира в последния момент? И тъй тъй ще загуби пари и рейтинг, що да не ми направи мръсно и на мен, че да сме квит?

Връзка към коментар
преди 18 минути , RobinsonCrusoe каза:

Здравейте приключенци. 

Дойде момента и аз да разбера каквой туй нещо айрбнб. Преди около две седмици резервирах една стая за пролетта, обаче сега домакинът взе нещо да ме мята по върбите и да ме моли да съм си канселирал резервацията (ясно ми е защо). Намеси ми Брекзит, за който със сигурност не е научил вчера и който не би трябвало да окаже влияние до края на годината на който и да е, трябвало да си подновява паспорта, че бил изтичал скоро и единствената му възможност била да го направи баш по време на моята резервация и т.н. Въпросът ми не е дали ме лъже. Въпросът ми е, ако по една или друга причина наистина няма да може да ме настани в уговорения период и съответно аз не благоволя да канселирам, дали няма да ми играе курвачката и за отмъщение той да я канселира в последния момент? И тъй тъй ще загуби пари и рейтинг, що да не ми направи мръсно и на мен, че да сме квит?

Всичко може, но  няма смисъл да гадаеш. Казваш му, че ти няма да отмениш резервацията и го оставяш сам да си решава въпроса. Може да се обърнеш и към платформата, надявам се кореспонденцията ви да минава през нея. Така, ако той реши да отменя няма да го направи в последния момент, а ти ще имаш доказателства, ако не можеш да ползваш апартамента в последния момент и може да ти се уредят нещата без финансови загуби. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , mililia каза:

Всичко може, но  няма смисъл да гадаеш. Казваш му, че ти няма да отмениш резервацията и го оставяш сам да си решава въпроса. Може да се обърнеш и към платформата, надявам се кореспонденцията ви да минава през нея. Така, ако той реши да отменя няма да го направи в последния момент, а ти ще имаш доказателства, ако не можеш да ползваш апартамента в последния момент и може да ти се уредят нещата без финансови загуби. 

Защо пък да не го направи в последния момент, какво го спира? Ако го направи в последния момент, няма да загуби повече. Даже е в негов интерес максимално да го провлачи, защото колкото по-късно канселира, толкова по-късно ще повлияе на рейтинга му, респективно на интереса към стаята му.

Връзка към коментар
преди 1 минута , RobinsonCrusoe каза:

Защо пък да не го направи в последния момент, какво го спира? Ако го направи в последния момент, няма да загуби повече. Даже е в негов интерес максимално да го провлачи, защото колкото по-късно канселира, толкова по-късно ще повлияе на рейтинга му, респективно на интереса към стаята му.

Е, едва ли ще тръгне да разиграва платформата. Не приемай, че този хост има мисия лично да те прецака, по скоро човекът иска да си спести глобата и автоматичното ревю, че е канселирал резервация. Хората не са лоши по презумпция, а по скоро обратното. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ясно е, че по един или друг начин едва ли ще можеш да отседнеш там и не е нужно да чакаш последния момент за да го разбереш. Аз бих пренасочил дискусията веднага към airbnb, или да ти намерят друго място или да си говорят те със собственика, но със сигурност недей отказвай резервацията ти. Освен, ако не е с напълно безплатна отмяна и хич не ти се занимава, отказваш, махаш с ръка и намираш друго място. 

Може би е добра препоръка като за първа резервация в airbnb да се търсят хора със значка за Superhost.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Георги каза:

Ясно е, че по един или друг начин едва ли ще можеш да отседнеш там и не е нужно да чакаш последния момент за да го разбереш. Аз бих пренасочил дискусията веднага към airbnb, или да ти намерят друго място или да си говорят те със собственика, но със сигурност недей отказвай резервацията ти. Освен, ако не е с напълно безплатна отмяна и хич не ти се занимава, отказваш, махаш с ръка и намираш друго място. 

Може би е добра препоръка като за първа резервация в airbnb да се търсят хора със значка за Superhost.

Ами не е superhost, ама има средна оценка 4.89 и в отзивите за него няма нито една отказана резервация.

Връзка към коментар

4,89 не е блестяща оценка в тази система, особено ако няма изпълнени до сега едни 200-300 резервации. Ако има 20 и вече е на 4,89...поемаш изестен риск с това място. Там има нещо, което не е баш както трябва да е.

Връзка към коментар

Сякаш го бях мярнал някъде, че ако домакинът отмени резервацията, наемателят получава някакъв ваучер от Airbnb, с който да си покрие разликата в цената поради намалената бройка оферти. Намерих всякаква информация какви са негативите за домакина, но така и не можах да намеря по-детайлна информация за компенсацията от Airbnb - нито за размера ѝ, нито за сроковете до първата нощувка. Защото ако сега мога да намеря стаи за по €20 за нощувка (примерно), след два месеца като ми отмени резервацията, най-евтините ще са по €40 (пак примерно), а след три месеца - може би по €50. Та много бих се радвал, ако някой ми даде яснота по въпроса, тъй като те първа ще използвам Airbnb, живот и здраве. Благодаря на отзовалите се.

Връзка към коментар

Ето какво пише в правилата на Airbnb точно по твоя случай

https://www.airbnb.com/help/article/1250/what-should-i-do-if-my-host-needs-to-cancel

Иначе на мен ми се случи хоста да канселира резервацията ми 14 дена преди настаняването, Airbnb ми върнаха парите +100 лв отгоре понеже канселирането става прекалено близко до датите

Така че не се притеснявай, най-важното нещо е всичката ви комуникация да става през платформата!

Връзка към коментар
преди 53 минути , SpeeDemoN5 каза:

Ето какво пише в правилата на Airbnb точно по твоя случай

https://www.airbnb.com/help/article/1250/what-should-i-do-if-my-host-needs-to-cancel

Иначе на мен ми се случи хоста да канселира резервацията ми 14 дена преди настаняването, Airbnb ми върнаха парите +100 лв отгоре понеже канселирането става прекалено близко до датите

Така че не се притеснявай, най-важното нещо е всичката ви комуникация да става през платформата!

Ами това съм го чел и преди, но аз не намирам нищо конкретно, както вече казах. На теб защо ти върнаха 100 лева отгоре, а не 87 или 130?

Връзка към коментар

@RobinsonCrusoe, защо се настройваш за канселиране? Не че не се случва, но в крайна сметка не трябва да се подхожда негативно. Както писа и @SpeeDemoN5, важното е цялата комуникация да минава през платформата, защото извън може и нищо да не получиш.

ps. То имало предистория по- нагоре, която не съм прочела.

Както и другите те съветват- нека той си канселира. Ако кореспонденцията ви минава през сайта на airbnb, изпрати на съпорта на платформата "молбата" му и те да вземат отношение. https://www.airbnb.com/help/contact-us/channel

Връзка към коментар
На 2.02.2020 г. в 13:34, RobinsonCrusoe каза:

обаче сега домакинът взе нещо да ме мята по върбите и да ме моли да съм си канселирал резервацията (ясно ми е защо). Намеси ми Брекзит, за който със сигурност не е научил вчера и който не би трябвало да окаже влияние до края на годината на който и да е, трябвало да си подновява паспорта, че бил изтичал скоро и единствената му възможност била да го направи баш по време на моята резервация и т.н.

Отговори му любезно, но твърдо, че ти нямаш нужда и причина да канселираш резервацията и ако той има някакви причини, то е редно той да канселира резервацията!  

Връзка към коментар
преди 39 минути , Фичо каза:

От говори му любезно, но твърдо, че ти нямаш нужда и причина да канселираш резервацията и ако той има някакви причини, то е редно той да канселира резервацията!  

Общо взето това ми бе отговора. Даже му казах, че според мен е некоректно да ме моли да му помагам да мами. Защото аз като си избирах стая и четох ревюта, в неговото липсваше отмяна на резервация и по този повод му казах, че може би е имало такава, която обаче е направена от бъдещ наемател по негова молба. Първоначално ме убеждаваше, че е пробвал да канселира през приложението и не е работило, а после ми казва, че не съм разбирал ситуацията, защото ако той бил канселирал, трябвало да плаща глоба, а освен това съм щял да му попречат да стане супердомакин. Отговорих му, че не съм глупав и перфектно съм разбрал ситуацията, още в момента, когато ми каза, че "не е работило".

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 30 минути , AlexandraKo каза:

Airbnb праща петима доброволци за два месеца на Бахамите

Който има време, може да кандидатства.

Имаха преди това и за Антрактида, но има и една малко особеност, че български граждани не могат да кандидатстват, което, разбира се, не е спряло български сайт да реализира преписана "новина". 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Adventurer каза:

Имаха преди това и за Антрактида, но има и една малко особеност, че български граждани не могат да кандидатстват, което, разбира се, не е спряло български сайт да реализира преписана "новина". 

Е то, тука има доста хора, не живеещи в Бг, те могат.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
преди 11 минути , ДиянаВ каза:

На Airbnb е добър 1,94.

Това се публикува няколко пъти, не е вярно и ще обясня защо изглежда така.

1268968280_.png.d4e2be50b001943ec4be5747ce8a7b50.png

Ако разделим на закръглението към 53 евро курса е

1512081191_.png.96b065f1fbac648f95ebc09a98d774fd.png

... но точната сума на резервацията е 52.62 евро, а не 53, т.е. курса е показания по-долу.

Извадка за три типа резервации в различен ценови диапазон показва, че колкото по-ниска е стойността на резервацията и закръглението на сумата в първия прозорец е по-голямо, толкова повече курса отива към 1.94 лева за евро.

287929235_.png.e1918f278f2a12e6586d6ac7856c978e.png

1855762759_.png.caf36c3fbd2c3edc3bb55a0489d2f43c.png

1568125134_.png.8b138dad4b3efced1701b46631645aed.png

1434265103_.png.9cc3aa447033ffae46d192550963f0e3.png

181897880_.png.4b21e13c860ca2010f7f3f0c004d49ee.png

1983284594_.png.68a5f1738225d98edceee8a3ab86c282.png

503331520_.png.dcd855cc341b397b9cb80abc02400d0e.png

1634358628_.png.bcb5c933ed018c741d65d809b607fe82.png

716633512_.png.edda6edc23fd39044a736eb900ec8e68.png

392401986_.png.59f1fd160351ee4b141151e3674eb745.png

1399664011_.png.92546c48669e1a16dbae5c915f774770.png

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 52 минути , ДиянаВ каза:

Добре, приемам забележката. Пак е добре курсът 🙂

В интерес на истината може да се докарат малко пари за "семки и бонбонки" ако се плаща с карта с различен сетълмент от този, с който работи сайта.

Проверка си е за всеки курс и където излезе по-добър се плаща /без такса превалутиране задължително трябва да е картата/. Не си струва, ама ако е за спорта може. 🙂

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Има ли телефон за връзка с airbnb? Аз писах на хоста, но според него работел с правилата на airbnb и нищо не можел да направи, да съм гледал за ъпдейти на правилата им.

При отказ на резервацията от моя страна, ще ми вземат 50% от цялата сума.

Връзка към коментар
Преди 1 час, Alexander каза:

Има ли телефон за връзка с airbnb? Аз писах на хоста, но според него работел с правилата на airbnb и нищо не можел да направи, да съм гледал за ъпдейти на правилата им.

При отказ на резервацията от моя страна, ще ми вземат 50% от цялата сума.

Точно Airbnb доста рано обявиха, че ще връщат пари за неотменими резервации. На сайта им седи съобщението . Хоста се прави на улав, но действай през централата, ако успееш да се свържеш

Връзка към коментар

Зависело от района.

Не намирам телефон за връзка 

сега пак четох правилата и може да се канселират резервации с престой между 15 март и 15 април. Моята е началото на май, но ако канселирсм поне 15 дни по-едно получавам 50%, под 15 дни нищо.

ще чакам да променят правилата, но ще имам 4-5 дни за действие иначе ще изгори всичко 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.