Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
1 hour ago, Edem said:

Дано и аз нямам проблем, въпреки че става дума за международен полет.

Благодаря за вдъхнатата надежда.

И по-рано сме го коментирали - има някаква особеност на системата им за резервиране  и често  се случва хората да си разменят имената.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Edem каза:

Имам билети за БГ Ер, купени от друг човек. Сега видях, че името и фамилията ми са разменени. Съответно с номер на резервация и фамилия нищо не излиза, с номер и първото ми име - веднага.

Според вас проблем ли ще е при чекиране-проверки, или излишно се филмирам?

Няма никакъв проблем, но при възможност се обади на кол-центъра им да сложат бележка с правилното изписване/подреждане на имената и да въведат паспортни данни към резервацията, за да е 100% ясно кой пътува по този билет (това е нужно за чекиране на летище, въпреки че спокойно може да се чекираш и онлайн).

На проверките за сигурност/паспорт не се гледа (100% коректното изписаване на името) името, а други неща :) 

преди 19 часа, MetroiD каза:

Интересува ме единствено директен - затова и БГ Еър е единствената опция. Jetcostовете не дават разлика в цените, за съжаление - така че наистина единственият въпрос тук е дали си струва да чакам за някакви по-нормални цени.

За конкретните дати, с нормални тарифи (т.е. с чекиран багаж) одирането е към ~250 евро на човек. За сравнение, от Цюрих летим до Денпасар и обратно за 300 евро на човек...

Септември до към 10-15ти е много натоварен период, особено за излизания от България. Промоция е много малко вероятно да излезе.

Цена около 250 евро, ако е с чекиран багаж/двупосочно, е ОК

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 31 минути , mitkobiker каза:

Няма никакъв проблем, но при възможност се обади на кол-центъра им да сложат бележка с правилното изписване/подреждане на имената и да въведат паспортни данни към резервацията, за да е 100% ясно кой пътува по този билет (това е нужно за чекиране на летище, въпреки че спокойно може да се чекираш и онлайн).

Първата ми работа беше да се обадя, но разбира се, нямаше свободни оператори и ми каза да звънна някой друг път.

Иначе, паспортните данни са въведени при покупката още - виждам ги в секция  Advanced Passenger Information

Публикувано:
преди 1 минута , Edem каза:

Първата ми работа беше да се обадя, но разбира се, нямаше свободни оператори и ми каза да звънна някой друг път.

Иначе, паспортните данни са въведени при покупката още - виждам ги в секция  Advanced Passenger Information

Използвай телефоните във Варна или Бургас. Лесно свързване , любезни са и вършат работа ;)

• Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)
1 hour ago, Edem said:

но разбира се, нямаше свободни оператори и ми каза да звънна някой друг път

От няколко дни им звъня, за да уточня нещо. Но нищо де- до септември има време- все ще се свържа с тях!

@funny, чудесна идея. Предполагам ги има из сайта им.

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Публикувано:

За съжаление и на тези телефони не вдигат, даже на варненския вече директно ми дават тон заето. 

Това ако е клиентско обслужване...

Публикувано:

Пише, че е 20Евро допълнителния багаж за международен полет, това вярно ли е и как се поръчва?!

На летището , ако се отиде във Виена 20Евро ли ще е отново преди полета?

Публикувано:

същата е цената и на летището, ама трябва да се мине през още едно гише, освен чекина

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте. 

Uтре имам полет с Bulgaria air London- Sofia. Само с ръчен багаж (разбира се). 

Чудя се, попадали ли сте на проверки на размера на куфара? Иска ми се да ползвам една идея по-голям - с размерите на British.

Тоест, 56/45/25 - BG air го позволяваха преди време, вместо настоящите 55/40/23.

Наясно съм, че е нарушение. Въпросът ми е каква е вероятността да го хванат - или да пътувам с мъничкия си Ryan размер.

Благодаря!

Публикувано:

Ами според мен шанса е точно 50 на 50! Или ще се заядат или няма ;)

На мен БГ Ер никога не са ми мерили куфара, но може аз да съм късметлия, а ти утре карък!

Скоро при такава дилема с Уиз, след два дни размисъл, пълних малък сак - не стигнА и рискувах с по-големия куфар.  Всичко беше ОК!

Публикувано:
преди 30 минути , Rainy каза:

Здравейте. 

Чудя се, попадали ли сте на проверки на размера на куфара? Иска ми се да ползвам една идея по-голям - с размерите на British.

Тоест, 56/45/25 - BG air го позволяваха преди време, вместо настоящите 55/40/23.

Наясно съм, че е нарушение. Въпросът ми е каква е вероятността да го хванат - или да пътувам с мъничкия си Ryan размер.

Благодаря!

Днес дъщеря ми пристигна с точно толкова голям ръчен багаж 56/45/25 с полет на БГ Еър от Мадрид . Без проблем.

Миналата седмица също на никой не му направи впечтление значително по-голям ръчен багаж по направлението София-Варна-София.

Публикувано:
преди 9 минути , Пламен каза:

Ами според мен шанса е точно 50 на 50! Или ще се заядат или няма

Абсолютно! :) 

преди 9 минути , Пламен каза:

На мен БГ Ер никога не са ми мерили куфара, но може аз да съм късметлия, а ти утре карък!

Така е - давам си сметка :) Аз съм пътувала немалко с тях и не са ме проверявали. Просто проверявах с лакмус :) Благодаря! 

преди 2 минути , funny каза:

Днес дъщеря ми пристигна с точно толкова голям ръчен багаж 56/45/25 с полет на БГ Еър от Мадрид . Без проблем.

Миналата седмица също на никой не му направи впечтление значително по-голям ръчен багаж по направлението София-Варна-София.

Значи съм на път да рискувам :) Благодаря ти! 

Публикувано:

И на мен никога не са ми проверявали размера на куфара. До Варна редовно съм само с ръчен багаж. 

Препоръчвам да рискуваш. 

Публикувано:
преди 16 часа, Rainy каза:

Здравейте. 

Благодаря!

Клетките по летищата са по-големи с един до два сантиметра от обявените допустими размери с цел ако някой куфар не влезе да няма никакви основания да се спори.

Късмет! :)

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

България Ер ще предлагат полети до Бордо, Лион и Ница с връзка през Париж чрез codeshare договор с Ер Франс. Новината в сайта им.

Бордо и Лион окей, но не съм много сигурен кодшера до Ница колко ще е успешен, предвид директната връзка на Уиз до там.

• Харесвам 4
Публикувано:

Еми явно не им се и няма как да пълнят самолети и за това. От известно време забелязвам, че част от полетите им до Барселона не са директни ами през Рим

Публикувано: (редактирано)
преди 2 минути , Боби каза:

Еднопосочни ....до #Бейрут

Звучи притеснително... Почти зловещо! :blackeye::lol: 

Редактирано от chandni
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 1 минута , chandni каза:

Звучи притеснително... Почти зловещо! :blackeye::lol: 

Пък на мен ми звучи мега яко, справка в последните пътеписи за Ливан ;)

Публикувано:
преди 1 минута , Боби каза:

Пък на мен ми звучи мега яко, справка в последните пътеписи за Ливан ;)

Да, четох пътеписа на @Mary... Просто не се сдържах.. Какво сега.... така си звучи. :lol:

• Смея се 3
Публикувано:

Пуснали са си реклама във фейсбук - Еднопосочни самолетни билети до Лисабон на цени от 89 EUR: https://www.air.bg/bg/destinacii/lisabon

За съжаление линкът не води към резервационната система в доказателство на рекламираната цена, демек трябва сама да си я намеря, евентуално :lol:.  И понеже планирам Лисабон в края на септември или началото на октомври, потърсих за съответните дати, но ядец...към 120 евро най-ниска цена намирам за еднопосочен... 

И не стига, че имат полети до Лисабон само в понеделник и четвъртък, ами в тези дни правят само по един директен и по още 2 полета с прекачване през Брюксел. Директният полет е късно вечерта, разбира се. Хем неудобни, хем скъпи. 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.