Прескочи до съдържание

Барселона

Цвете

Препоръчани мнения

От испанци знам, че оригиналът на паеята е със заешко или пилешко месо. Паеята с морски дарове е измислена за туристите. Не знам как я приготвят във Валенсия (там все още не съм била), но паеята, която съм яла у дома, приготвена от испанци не може да се сравни по вкус с паеята опитана от мен на много места из Андалусия. Като цяло паеята из туристическите заведения е силно разочароваща.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Родината на паеята (или както тук си я знаем паелята),  е Валенсия. Тук Фичо е прав по втора точка. ;)

Оригиналната рецепта е със заешко (алтернативно охлюви/ пъдпъдъци). Това, че всяка провинция я прави с различно месо, не променя факта къде и с какво се готви оригиналната рецепта. Друг е въпросът, че паеля каталуня е с раци, скариди и омари, и от там Барселона като известен туристически център, е популяризирала най-много по света този вид. И повечето хора остават с впечатлението, че паелята е с морски дарове. :)

След три дена отивам във Валенсия, и пак ще направя лична справка. Въпреки че съм я правил многократно досега. :)

Да, зайци и пъдпъдъци е по-вероятно да харесам на вкус. Охлювите с черупки ли се готвят или по по-щадящ за психиката ми начин се сервира?

Връзка към коментар

paella valenciana е с пилешко, заешко, зеленчуци и охлюви:

http://www.recetapaellavalenciana.com/receta-paella-valenciana/

paella marisca е тази с морските дарове (видите ли, без месо, т.е. вегетарианска според испанците...)

Връзка към коментар

А, тука сега може се поспори, и то много.

Може, може ;)

Просто Паелята е валенсианско ястие! :)  А това, че после се е разпространила и в другите части на Испания, е отделен въпрос .

Ама аз леко на шега го казах, де ;)  - ясно е че има различни вкусове и всеки може да си хареса различен вид паеля :)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Хм, стана ми интересно и потърсих в гугъл. Според уики произходът е Валенсия и най-популярни са 3 вида паеля - валенсиянска, с морски плодове и смесена. Но тази с морски плодове също първоначално произлиза от Валенсия:

"On the Mediterranean coast, Valencians used seafood instead of meat and beans to make paella. Valencians regard this recipe as authentic as well. In this recipe, the seafood is served in the shell. A variant on this is paella del senyoret which utilizes seafood without shells. Later, however, Spaniards living outside of Valencia combined seafood with meat from land animals and mixed paella was born.[16] This paella is sometimes called "preparación barroca" (barroque preparation) due to the variety of ingredients and its final presentation.[citation needed]

During the 20th century, paella's popularity spread past Spain's borders. As other cultures set out to make paella, the dish invariably acquired regional influences. Consequently, paella recipes went from being relatively simple to including a wide variety of seafood, meat, sausage, (even chorizo)[17][18] vegetables and many different seasonings.[19] However, the most globally popular recipe is seafood paella.

Throughout non-Valencian Spain, mixed paella is very popular. Some restaurants in Spain (and many in the United States) that serve this mixed version, refer to it as Valencian paella. However, Valencians insist only the original two Valencian recipes are authentic. They generally view all others as inferior, not genuine or even grotesque."

Ето го пълния текс:

http://en.wikipedia.org/wiki/Paella

В Барселона съм яла много добра паеля с морски плодове, също и смесена, пък макар и да не е родината. За сметка на това там съм яла и най-отвратилните миди в живота си. Не можах да определя точно подправката, но не можах да ги довърша, въпреки че мидите са ми след любимите ястия...

Редактирано от Бръмбар
Връзка към коментар

Аз съветвам всички, който идват тук да опитат Паеята(желателно е разбира се на Барселонета). Аз лично съм опитвал Паея направена от каталунка и съм я питал от къде е произлязла Паеята и нейния отговор беше...от Каталуня! Но това е разбираемо като се има в предвид, че едвам-едвам говори испански. ;)  Според мен това което пише из нета е вярното. 

Но Паеята беше превъзходна! После съм пробвал и във Валенсия, но не ми хареса толкова много. 

По повод митинга за Diada Nacional de Catalunya тази година се навършват 300 години. Предполагам празненствата ще се огромни. Всяка година хиляди каталунци и хора съпричастни с това Каталуня да е отделна държава се хващат за ръка и правят жива верига от южния край на провинцията до северния край. Мащаба е внушителен. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз съветвам всички, които идват тук да опитат Паеята (желателно е разбира се на Барселонета).

И навахас, и навахас !!!! То, на Барселонета с тази гледка каквато и паейа да му сервират на човек, все ще му се стори превъзходна!

И циганска баница не отказвам на Барселонета!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Няколко снимки от мен, най-после. :-) Не исках да пренебрегвам молбата на Lindt.

Само две снимки от покрива и комините на Casa Mila, за да си представите какви са цветовете точно преди залез, прекрасно е:

7163706d.jpg

7163727w.jpg

Сега към основното - La Merce. Ние наистина попаднахме по чиста случайност в Барселона на него. Искахме да пътуваме някъде на юг през септември, започнах да преглеждам офертите, намерих билети за Барселона, които ми влизаха в бюджета и ги купих. Чак после започнах да проучвам дестинацията и попаднах на La Merce. (Да чукна на дърво, много ми върви да се озовавам на правилното място по правилното време при пътувания.)

Има няколко основни събития, които се случват по време на La Merce. На първо място - процесиите на огромните човешки фигури. После са човешките кулите, които "се строят" точно на площада пред каталунския парламент:

7163741K.jpg

Много е зрелищно наистина, Тълпите, които се събират да гледат, са о-гром-ни! Тъкмо подходящ момент и за малко политика:

7163756r.jpg

Най-забавно наистина е "преследнето" с огнени дракони и фойерверки по улиците на града, Correfoc. То е една идея по-екстремно преживяване, най-вече заради тоталния хаос, който настава по някое време, но е готино:

7163775o.jpg

Снимките на wilks от тях са супер! :-)

За съжаление не мога да покажа никакви качествени снимки, с които да си представите колко готина е зарята на Placa d'Espanya, с която завършва всичко. Ето една снимка от подготовката:

7163792o.jpg

И една от вечерта с фонтаните на преден план:

7163795S.jpg

Не знам дали е практика (wilks ще каже), но когато аз бях на карнавала, раздаваха на всички, които идваха на площада, бенгалски огън и малки запалки. В един момент от шоуто дадоха сигнал на хората, да си запалят огъня, и стана невероятно красиво. Разбира се, тогава вече толкова се бях потопила във всичко, че не можех да мисля за никакви снимки. Между другото - и за това не знам дали е практика или просто късмет - в същата година имаше и фестивал на фойерверките като съпътстващо събитие на La Merce. Това означава, че всяка вечер на плажа в Барселонета имаше около 20-минутни представления само с фойерверки, без музика.

Другото са концертите. През дните на карнавала непрекъснато има музикални събития. В града има няколко сцени, така че има възможност за избор всяка вечер. Ние напр. слушахме готина американска джаз концерт в амфитеатъра. Слушахме и много испанци. Пие се много (предимно бира в кенчета, продава се от разни подозрителни типове кажи-речи на всеки ъгъл в центъра), пуши се много и навсякъде по улиците и площадите. През деня музиката е от уличните музиканти:

7163816m.jpg

За събитията от фестивала - къде какво се случва и от колко часа - може да се намери програма в интернет. При всички положения си заслужава!

И още една снимка, която се изкушавам да постна. Поздрав за всички:

7163827j.jpg

Редактирано от jennie
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Не знам дали е практика (wilks ще каже), но когато аз бях на карнавала, раздаваха на всички, които идваха на площада, бенгалски огън и малки запалки. В един момент от шоуто дадоха сигнал на хората, да си запалят огъня, и стана невероятно красиво. Разбира се, тогава вече толкова се бях потопила във всичко, че не можех да мисля за никакви снимки.

Май всяка година раздават. Аз съм го виждал това с бенгалския огън и запалките поне 3 години. Раздават ги предимно на родители с малки деца - да се радват и забавляват докато чакат да започне представлението. Хората започват да се събират за по-хубави места 2-3 часа преди началото.

Между другото - и за това не знам дали е практика или просто късмет - в същата година имаше и фестивал на фойерверките като съпътстващо събитие на La Merce. Това означава, че всяка вечер на плажа в Барселонета имаше около 20-минутни представления само с фойерверки, без музика.

Всяка година има по 3 вечери такива фойерверки, които се провеждат на Браселонета срещу старата газостанция:

Една вечер винаги е на местен барселонски майстор пиротехник.

Една вечер на маестро от Валенсия. От Валенсия са най-добрите пиротехници! Те заемат доста високо социално положение, изключително уважавани и почитани са както от населението, така и от местната управа, някой имат и благородна титла заради заслуги и майсторство в сферата на пиротехниките и фойерверките. Във Валенсия съм виждал най-грандиозните представления. По лична преценка, сравнени с лондонската заря на Нова година, тези във Валенсия за Las Fallas са по-колоритни и мащабни. Лондончани не го признават, но аз мога да направя по-безпристрастна преценка.

и Третата вечер с пирошоу се представя градът, който е "съдомакин" и партньор за празника на Барселона от друга държава за съответната година (всяка година са различни). Например за 2013 беше Виена, предните години по спомени са били Монреал (Канада), Шанхай (Китай), и т.н.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Гледам, че темата е позамряла та да я побутна малко пък и имам нужда от информация.

На 30 май вечерта около 8 ч. пристигам в Барселона и на 1 юни също вечерта около 9 ч е полета за България.

Та с оглед на краткото време, което имам и големите планове, които по принцип правя и се опитвам да покрия, имам нужда от съвети. Била съм в Барселона миналата година, точно на 11 септември (празника на Каталуния) и с оглед създадения хаос и живите вериги, пречещи на придвижването съкратих програмата за там и напуснах града след прекарана само една вечер.

Хотела ми се намира в близост до площад Испания. Идеята ми е щом пристигнем в хотела да тичаме да видим шоуто на пеещите фонтани и после да вечеряме някъде.

На другия ден събота - плановете са за посещение на Саграда фамиля и къща Батьо, след което да се спуснем надолу към площад Каталуния, Рамбла с пазара и след това Барио Готик с посещение на църквата там. В плановете са също и парка Ситаделата. Ще ми се много да се види и Барселонета, паметника на Колумб и въобще района там. Смятата ли, че това въобще е постижимо? По принцип ще се става рано и ще се ляга късно, но физическата умора ще си каже думата по един или друг начин. Предвижда се време и за нормално продължителен обяд и вечеря.

Освен това имам въпрос най-вече към Илко, ако види съобщението. Знам, че Педрера е в реставрация отвън, но има часове за посещения, обявени на сайта. Това означава ли, че ще може да се разгледа покрива или след като е в реконструкция отвън ще може да се види само отвътре без покрива?

В неделята идеята е рано посещение на парка Гюел, ако не отнеме повече от 2-3 часа после да отидем да видим това, което е останало от предния ден напр. Барселонета. Към 15 ч. да обиколим Испанското село и евентуално района около площад Испания и да тичаме за полета до България.

Знам, че е натоварено, но е с оглед темповете, които по принцип следвам. Претеснява ме само топлината, бутаниците от туристи и физическата умора. Щеше ни се да видим и аквариума, но определено той ще отпадне. Не смея да взимам онлайн билети за него, а на място едва ли ще се доредим, ако случайно остане време.

Как ви се струва идеята? Можете ли да дадете идея за времето, необходимо за посещение на всяко едно от предвидените места, без да се размотаваме много-много /изключвам парковете/, но и да не е само едно отмятане на посещението.

Връзка към коментар

Доста наситена програма. Всичко зависи от опашките за билети. Освен това бих предложил да пропуснеш Испанското село, защото само в Гюел (вече с платен вход) ще ти отидат няколко часа. Лично аз съм скептично настроен и към виждане на Саграда Фамилия и двете къщи на Гауди в един ден, но ти си знаеш най-добре...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Доста наситена програма. Всичко зависи от опашките за билети. Освен това бих предложил да пропуснеш Испанското село, защото само в Гюел (вече с платен вход) ще ти отидат няколко часа. Лично аз съм скептично настроен и към виждане на Саграда Фамилия и двете къщи на Гауди в един ден, но ти си знаеш най-добре...

Ами всички билети ще бъдат закупени онлайн, така че за това няма да се чака. За сега в програмата е само Каса Батьо. Предпочитанията са към покрива на Педрера, но с оглед на това, че не сме сигурни дали ще ни допуснат до него в момента се отказахме от посещение там. Ако имаше възможност да се види покрива ще гледаме Батьо отвън и ще влезем в Педрера.

Струва ми се, че с посещенията на забележителноситте ще успеем, но се притеснявам за парка Ситадела. Много ми се ще да го видим. Барселонета ще бъде включена само и единствено ако остане време и то в светлата част на деня. След мръкване плановете са да се ометем от този район.  Испанското село е желание на приятелка, дето не е била там, иначе аз бих пропуснала Саградата, защото вече съм я виждала отвън. Определено не ми хареса, но сега се надявам при влезането ми да си променя виждането. 

Разбрах че има и нощни посещения на Испанското село. Ако някой е влизал тогава да сподели дали всичко е отворено или само заведенията там? Така бихме могли да го посетим още първия ден при пристигането. Мисля, че не изисква повече време от час.

След седмица на релакс и неправене на нищо съм жадна да тичам по забележителности. :)

Де да знам и аз. Дайте съвети вие какво бихте предпочели за краткото време пък може и да се вразумя.

Връзка към коментар

Барселонета ще бъде включена само и единствено ако остане време и то в светлата част на деня. След мръкване плановете са да се ометем от този район. 

Това ми прозвуча малко странно. Какво друго освен вечеря може да ти предложи този район, че да се налагада го посещаваш в светлата част на деня?

Виждането на Саграда Фамилия отвън и виждането на Саграда Фамилия отвътре са две коренно различни преживявания, като първото е бледо копие на второто. След време ще се забавляваш много на собственото си изречение:

...иначе аз бих пропуснала Саградата, защото вече съм я виждала отвън. Определено не ми хареса, но сега се надявам при влезането ми да си променя виждането. 

;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това ми прозвуча малко странно. Какво друго освен вечеря може да ти предложи този район, че да се налагада го посещаваш в светлата част на деня?

Виждането на Саграда Фамилия отвън и виждането на Саграда Фамилия отвътре са две коренно различни преживявания, като първото е бледо копие на второто. След време ще се забавляваш много на собственото си изречение:

;)

За Барселонета - ами да ти кажа честно знам за ресторантите, мисля че и плажовете са там, но си мислех че има и други неща в този район и за това го предвиждах. Паметника на Колумб не е ли там? А от друга страна районът не е ли опасен? Това, което съм прочела за Барселона и от приятели ме навежда на мисълта, че има райони дето е по добре да не се размотаваш по тъмно, та за това ми е питането.

Може и да променя мнението си, ама Гауди май не ми е сред любимите архитекти. И на картинки Саграда никога не ме е впечатлявала. Миналата година я видях и разбрах, че определено този тип архитектура не е това, което харесвам особено пък за религиозен храм. Като цяло ми харесват старинните храмове, а тези дето още ги строят нямат онзи магнетизъм за мен. Това посещение нарочно го посещавам на творенията на Гауди. Идеята е наистина да преценя дали този град ми харесва или не. До този момент първото впечатление от един град никога не ме е подвело. Не ми ли хареса - това не се променя. Любопитното при мен е, че местата дето не ми харесват от първия път винаги ги посещавам отново, за да съм сигурна в мнението си. Местата, обаче които ме очароват, не остава време да ги повторя.  Лошото в случая е, че за мен Барселона е час от Испания и на фона на архитектурата в Андалусия и някои други места просто не ме впечатлява толкова силно.

Надявам се пътуването да промени първото впечатление този път. И ми се ще да усетя атмосферата, която кара милиони туристи да посещават града

Връзка към коментар

Аз пък съм почитател на Барселонета, защото там е една истинска и своеобразна работническа Барселона, с лек палермитанско-клаустрофобичен вкус. Въпрос на вкус.

Понеже там е любимият ми ресторант, често се шматкам из махалата, та вървят ли двама, едва ли има какво страшно да им се случи дори и по късна доба - Рамбла е бая по опасна...

Ей ми я кръчмата, не е евтина, ама е доста добра: хем Барселонета, хем Средиземно море, хем чудна разходка: http://www.canmajo.es/en/carta/dishes-of-the-day/_type:7/

Редактирано от maialearrosto
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз пък съм почитател на Барселонета, защото там е една истинска и своеобразна работническа Барселона, с лек палермитанско-клаустрофобичен вкус. Въпрос на вкус.

Понеже там е любимият ми ресторант, често се шматкам из махалата, та вървят ли двама, едва ли има какво страшно да им се случи дори и по късна доба - Рамбла е бая по опасна...

Ей ми я кръчмата, не е евтина, ама е доста добра: хем Барселонета, хем Средиземно море, хем чудна разходка: http://www.canmajo.es/en/carta/dishes-of-the-day/_type:7/attachicon.gifBarceloneta.JPG

ха ха ха палермитанско-клаустрофобичен вкус - връщаш ме в едно друго пътешествие дето разбрах, че обичам града, но не искам втори път да отида там сама ;) .

Ако се отзовем в този район ще търся точно твойта кръчма. Мисля, че хранителните ти вкусове ме устройват напълно, видно от италианските теми. Ще докладвам, ако се случи.

Връзка към коментар

Палермо в момента е що-годе спокоен град в Италия, макар и да навява други асоциации, свързани с отминали времена.

Що се отнася до ресторанта в Барселонета, стойностен е, ще се радвам да хапнете с твоя синьор там. И аз, и синьора Ароста му даваме висока оценка, паелите са толкова големи, че една е достатъчна за двамина.

Прилагам снимков отчет за единичната паеля.

Обслужването е от старата школа и въобще не става въпрос за масов ресторант с туристическо меню, добри отзиви в специализираните сайтове. Липса на огладнели туристи, предимно местни ядат там.

Поздрави! :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Що се отнася до ресторанта в Барселонета, стойностен е, ще се радвам да хапнете с твоя синьор там. И аз, и синьора Ароста му даваме висока оценка, паелите са толкова големи, че една е достатъчна за двамина.

Прилагам снимков отчет за единичната паеля.

Обслужването е от старата школа и въобще не става въпрос за масов ресторант с туристическо меню, добри отзиви в специализираните сайтове. Липса на огладнели туристи, предимно местни ядат там.

Поздрави! :)

Благодаря много :) !

Тъкмо заведение за нас. Все търсим такива дето местни ядат, а не туристи.

Този път сеньорът ще пасува и без това поне по три пъти в годината минава оттам, че Андалусия му е на сърцето и все с кола ходи до там. С него обаче не искам да съгласувам местата за посещение, защото толкова е свикнал с града, че вече нищо не го впечатлява и само ми вика какво ще му гледаш на това, какво ще му гледаш на онова.

Ще я караме по женски с приятелка и за това се притеснявах от мястото и дали не е опасно.

Редактирано от mililia
Връзка към коментар

Бе я да те ппитам бат` maialleаrosto , Барцелоната кат Миланото ли е , щот Миланото нещо ич не ми ареса .

Не си ме питал, ама да ти отговоря и аз. Не, не е. На мен Миланото ми харесва, а за Барселона се чудя какво да направя, за да ми хареса. Голяма част от хората дето харесват Барселона не харесват Милано. Ама, ако на теб ти се наложи отново да идеш до Милано пиши какви интереси имаш пък да видим дали няма да ти хареса следващия път. Милано е супер град стига да знаеш какво да търсиш там. Е, не е типичния романски град, но има огромно очарование, когато откриеш истинската му същност. Не е само Дуомото и  Галерия Виторио Емануеле.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бе я да те ппитам бат` maialleаrosto , Барцелоната кат Миланото ли е , щот Миланото нещо ич не ми ареса .

Барцелоната е жизнен и лУчезарен град, докато Миланото и Фиренцето са съвсем друга бира. Първите ми възприятия от споменатите италиански градове бяха много тегави, но една любов е само тогава любов, когато има перипетии, страдания и катарзис. Любовта е и комедия, често завършваща със сватба, та влюбиш ли се, оставаш завинаги, сдобиваш се с тъща и ставаш човек... :lol:

Желая ти да те споходи и ломбардска, и тосканска любов. Тя обаче идва едва от втори и трети път.

Сегашната ми любов обаче се нарича Сиена и ще да ме държи дълго.

Я тука едни жизнени Убавци, спомнящи си за родната къща и пеещи за "дъха на земята, в която съм роден...":

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Гледам, че темата е позамряла та да я побутна малко пък и имам нужда от информация.

На 30 май вечерта около 8 ч. пристигам в Барселона и на 1 юни също вечерта около 9 ч е полета за България.

Та с оглед на краткото време, което имам и големите планове, които по принцип правя и се опитвам да покрия, имам нужда от съвети. Била съм в Барселона миналата година, точно на 11 септември (празника на Каталуния) и с оглед създадения хаос и живите вериги, пречещи на придвижването съкратих програмата за там и напуснах града след прекарана само една вечер.

Хотела ми се намира в близост до площад Испания. Идеята ми е щом пристигнем в хотела да тичаме да видим шоуто на пеещите фонтани и после да вечеряме някъде.

На другия ден събота - плановете са за посещение на Саграда фамиля и къща Батьо, след което да се спуснем надолу към площад Каталуния, Рамбла с пазара и след това Барио Готик с посещение на църквата там. В плановете са също и парка Ситаделата. Ще ми се много да се види и Барселонета, паметника на Колумб и въобще района там. Смятата ли, че това въобще е постижимо? По принцип ще се става рано и ще се ляга късно, но физическата умора ще си каже думата по един или друг начин. Предвижда се време и за нормално продължителен обяд и вечеря.

Освен това имам въпрос най-вече към Илко, ако види съобщението. Знам, че Педрера е в реставрация отвън, но има часове за посещения, обявени на сайта. Това означава ли, че ще може да се разгледа покрива или след като е в реконструкция отвън ще може да се види само отвътре без покрива?

В неделята идеята е рано посещение на парка Гюел, ако не отнеме повече от 2-3 часа после да отидем да видим това, което е останало от предния ден напр. Барселонета. Към 15 ч. да обиколим Испанското село и евентуално района около площад Испания и да тичаме за полета до България.

Знам, че е натоварено, но е с оглед темповете, които по принцип следвам. Претеснява ме само топлината, бутаниците от туристи и физическата умора. Щеше ни се да видим и аквариума, но определено той ще отпадне. Не смея да взимам онлайн билети за него, а на място едва ли ще се доредим, ако случайно остане време.

Как ви се струва идеята? Можете ли да дадете идея за времето, необходимо за посещение на всяко едно от предвидените места, без да се размотаваме много-много /изключвам парковете/, но и да не е само едно отмятане на посещението.

Здрасти и от мен! Чета аз, всичко чета тук! 

Първо да ти кажа, че наистина имаш много неща да гледаш за кратко време. Ако имаш нормално темпо и жегата не те стопи ще се справиш. Съвет: което можеш за туристическите места да го купиш онлайн го купувай. 

Да като пристигнеш директно отивай на фонтаните - готино е. После може да похапнеш в Хеппи в кръглия мол(не се сещам името в момента(между другото, там е в момента е изложбата "човешкото тяло" онова с мъртвите хора, която преди година беше в БГ)). Саграда Фамилия е хубаво да я посетиш, както и другите творби на Гауди. За Педрера не съм сигурен дали може да идеш на покрива в момента, но мисля, че е възможно. За разглежда вътре последно като минах имаше хора така че пускат да се влиза. 

Каталуня и Ла Рамбла заедно с пазара няма да ти отнемат повече от час и половина максимум два. На края на Ла Рамбла е статуята на Колумб, не е в Барселонета. 

Ситаделата е парк който за един час ще го обиколиш просто там има един наистина красив фонтан, езерце, една статуя на мамут в реален размер. Другото всичко е обикновен парк. Малко по - нагоре е Триумфалната арка, която може да видиш като бонус.  ;)  По - надолу е зоологическата градина, която е готина, но едва ли ще имате време да видите, там също е една важна сграда а именно Парламента на Каталуня. 

Барселонета са плажовете, хубави ресторанти и готините нощни клубове. Ако искаш да се разкараш по бреговата линия и пийнеш коктейл това е мястото през деня за теб. Вечер е за забавления, така че ако ви се ходи на парти пак това е мястото!(тук зазвучах като туристическа агенция, само липсват звездичките"**" и цената :P  :lol: ).

Парка Гюел е платен и има опашки, но все пак е хубаво да го посетиш. Без това в неделя няма какво да правите, камо ли на плаца Испания. А може да отидете до Олимпийския стадион, входа е безплатен. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.