mililia Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Илко, благодаря ти много за тази информация. Точно това исках да чуя, че е възможно да се справим. Явно Педрера ще остане за друг път евентуално. Имаш ли идея за Испанското село - нощните обиколки ? Дали работи всичко късно вечер, което е за разглеждане или има само заведения и ресторанти? Това Хепи дето го пишеш като Хепито тук ли е? Или е с испанска храна. И още нещо, преди посетихме едно заведение нещо като тапас бар в Барио Готик, беше супер, но така и не запомних адреса или къде точно се намираше. Помня само, че тапасите бяха супер и не особено скъпи и като влезеш от вратата първите масички са върху бурета. Менюто беше с картинки на тапасите, повечето от който бяха като сандвичи на франзела. Знам, че въпроса ми е тъп ама случайно да знаеш как се казва и къде точно в бариото се намира? Може пък за късмет да си ходил там. Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Илко, благодаря ти много за тази информация. Точно това исках да чуя, че е възможно да се справим. Явно Педрера ще остане за друг път евентуално. Имаш ли идея за Испанското село - нощните обиколки ? Дали работи всичко късно вечер, което е за разглеждане или има само заведения и ресторанти? Това Хепи дето го пишеш като Хепито тук ли е? Или е с испанска храна. И още нещо, преди посетихме едно заведение нещо като тапас бар в Барио Готик, беше супер, но така и не запомних адреса или къде точно се намираше. Помня само, че тапасите бяха супер и не особено скъпи и като влезеш от вратата първите масички са върху бурета. Менюто беше с картинки на тапасите, повечето от който бяха като сандвичи на франзела. Знам, че въпроса ми е тъп ама случайно да знаеш как се казва и къде точно в бариото се намира? Може пък за късмет да си ходил там. Повечето места за разглеждане не работят до късно вечер. Най-късно до 20 часа. Освен ако няма специализирани нощни обиколки като например Педрера. Испанското село, честно не знам даже къде е. Просто явно не съм стигал до там. Хепито си е като българското даже и българи работят, защото си е наша верига. Но и има испанска храна също. А за бара в Готическия не съм ходул, но по-това описание ще ме накараш и аз да ида и да го търся. 1 Връзка към коментар
kali Публикувано: 15 май, 2014 Сподели Публикувано: 15 май, 2014 Различните магазинчета със занаяти в Испанското село работят до 19.00 часа (информацията ми е от ноември 2013 г.). След това може да се обикаля из селцето, но всичко, с изключение на ресторанта, е затворено. 1 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Vueling ще извършват полети София-Барселона през лятото: http://www.manager.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B0 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Vueling ще извършват полети София-Барселона през лятото: http://www.manager.bg/%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC/%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B0 Това е доста старо, те за втора година ги правят, но летят в доста депресивни часове. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Това е доста старо, те за втора година ги правят, но летят в доста депресивни часове. Може, и на мен ми се струваше, че съм ги виждала преди.. Понякога е удобно да се лети през нощта -така разполагаш с целия ден на съответното място. Стига да не се чувстваш като парцал от недоспиването. Връзка към коментар
Фил Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Това е доста старо, те за втора година ги правят, но летят в доста депресивни часове. А и цените им не са много импресивни 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 (редактирано) Аз съм готова с организацията на уикенда в Барселона. Имам самолетни билети, резервация за хотел на площад Испания, закупени билети за предвидените забележителности и програма, която да следвам. Искам да попитам за тези билети Т10 - има ли апарат, гише или там нещо, от което да ги закупим от терминала дето Уиз кацат или трябва да ги търсим някъде другаде? Автобус 46 много ли обикаля от летището до площад Испания или да взимаме аеробуса? Цената е доста завишена, но пък и времето си има своите предимства. Досега само сеньор Аросто предложи заведение в Барселонета. Някой друг може ли да предложи заведения с Каталунска и др. испанска храна и особено ме интересуват заведенията за тапас. Не ми се ще да ходя в заведения по туристическите маршрути, та, ако някои има нещо пред вид нетуристическо в някоя пряка или съседна уличка в близо до забележителностите из центъра да пише. Разбрах, че от пазара в близост до Рамбла може да се закупят вкусотии, но има ли къде да седнеш да ги ядеш или трябва да е на крак? С оглед на претрупаната програма дето съм заформила явно ще почиваме само докато се храним, та са ми необходими заведения с масички и столчета. Някакво приятно за хранене място около площад Испания също върши работа. Илко, давай акъл? Благодаря ти за Хепито, ама доста често тук съм му клиент и не ми се ще и в Барселона да се навра там. Освен това чух, че има заведения с храна на блок маса и заплащане само на вход около площад Каталуния. Да знаеш нещо подобно? където и да е. Редактирано 19 май, 2014 от mililia Връзка към коментар
Duke Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Т-10 се купува директно от автоматите за билети и представлява една карта, която чекираш при всяко ползване на обществен транспорт. За хапване, лично аз препоръчвам кварталните тапас-барове, които предлагат достатъчно разнообразна храна на ниски цени. Просто поръчайте пет-шест различни порции тапас и сте готови. Естествено, добре е поне една вечер да отидете и да хапнете морски деликатеси в някой от рибните ресторанти в Барселонета. И моля, махни това й от уикенд, че леко нали... 3 Връзка към коментар
Инка Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Аз съм готова с организацията на уикенда в Барселона. Имам самолетни билети, резервация за хотел на площад Испания, закупени билети за предвидените забележителности и програма, която да следвам. Искам да попитам за тези билети Т10 - има ли апарат, гише или там нещо, от което да ги закупим от терминала дето Уиз кацат или трябва да ги търсим някъде другаде? Автобус 46 много ли обикаля от летището до площад Испания или да взимаме аеробуса? Цената е доста завишена, но пък и времето си има своите предимства. Досега само сеньор Аросто предложи заведение в Барселонета. Някой друг може ли да предложи заведения с Каталунска и др. испанска храна и особено ме интересуват заведенията за тапас. Не ми се ще да ходя в заведения по туристическите маршрути, та, ако някои има нещо пред вид нетуристическо в някоя пряка или съседна уличка в близо до забележителностите из центъра да пише. Разбрах, че от пазара в близост до Рамбла може да се закупят вкусотии, но има ли къде да седнеш да ги ядеш или трябва да е на крак? С оглед на претрупаната програма дето съм заформила явно ще почиваме само докато се храним, та са ми необходими заведения с масички и столчета. Някакво приятно за хранене място около площад Испания също върши работа. Илко, давай акъл? Благодаря ти за Хепито, ама доста често тук съм му клиент и не ми се ще и в Барселона да се навра там. Освен това чух, че има заведения с храна на блок маса и заплащане само на вход около площад Каталуния. Да знаеш нещо подобно? където и да е. Автобус 46 е най-доброто до площад Испания, редовен е и спира на самия площад, всяка спирка се обявява на табло в рейса. Т10 се купуват от автомат, който за съжаление е малко как да кажа на инчики. Като излезете от летището точно пред терминала е спирката на №46, но за Т10 се качваш по стълбите и отиваш по един надлез тунел до спирката на влака та там е автомата за картите. После славно славно обратно. Ако имате време се качете до църквата "Свято сърце" от нея се разкрива най-хубавата гледка , като цяла Барселона е в краката ти. Ние ходихме октомври миналата година и се качвахме на всички възможни места. Без колебание това е мястото ако искате птичи поглед. 1 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Хепито в Барселона няма нищо общо с тукашното - като изключим шопската салата. Както каза управителката (българка, и от сервитьорките също има нашенки) - ако им предложим българското меню никой няма да го опита . При все, че мястото е много посещавано от българи, даже ги ползват за бюро информация. Като цяло храната е испанска - тапас, телешко, разни салати испански и пр. Поне е на удобно място. 1 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 19 май, 2014 Сподели Публикувано: 19 май, 2014 Аз съм готова с организацията на уикенда в Барселона. Имам самолетни билети, резервация за хотел на площад Испания, закупени билети за предвидените забележителности и програма, която да следвам. Искам да попитам за тези билети Т10 - има ли апарат, гише или там нещо, от което да ги закупим от терминала дето Уиз кацат или трябва да ги търсим някъде другаде? Автобус 46 много ли обикаля от летището до площад Испания или да взимаме аеробуса? Цената е доста завишена, но пък и времето си има своите предимства. Досега само сеньор Аросто предложи заведение в Барселонета. Някой друг може ли да предложи заведения с Каталунска и др. испанска храна и особено ме интересуват заведенията за тапас. Не ми се ще да ходя в заведения по туристическите маршрути, та, ако някои има нещо пред вид нетуристическо в някоя пряка или съседна уличка в близо до забележителностите из центъра да пише. Разбрах, че от пазара в близост до Рамбла може да се закупят вкусотии, но има ли къде да седнеш да ги ядеш или трябва да е на крак? С оглед на претрупаната програма дето съм заформила явно ще почиваме само докато се храним, та са ми необходими заведения с масички и столчета. Някакво приятно за хранене място около площад Испания също върши работа. Илко, давай акъл? Благодаря ти за Хепито, ама доста често тук съм му клиент и не ми се ще и в Барселона да се навра там. Освен това чух, че има заведения с храна на блок маса и заплащане само на вход около площад Каталуния. Да знаеш нещо подобно? където и да е. Първо Т-10 е за 10 пътувания. Да знаеш. Защо не хванеш влака спира на една пресечка от плаца Испания. Гарата се казва: Barcelona Sants (централна гара). За терминал за купуване трябва да се насочите към спирката на влака (RENFE) и там от уредите за купуване на билет за влака се купува и Т-10, целия транспорт в Барселона е под една система за чекиране. Линия 46 също е добър избор, но аеробуса е за хора, който не четат магеланци! За ядене, лично аз не знам, защото аз освен за бира много не ям. Може да се видим за бира.... Но сега четох за нов ресторант от Хеппи Испания, който е направен само със испанска и каталунска кухня. С гарантирано месо и печено на въглища. Има го този ресторант и на Плаца Каталуня и на плаца Испания. Пак от тази група имат и специален ресторант в Барселонета само с морски дарове. Ако искаш мога да ти дам адресите. Не работя за тях, просто тук в една група във Фейсбук се коментира и ми стана интересно и аз не знаех. Може да си купиш плодове от пазара до Рамбла те са нарязани в купичка с виличка. Съвет: колкото по навътре влизаш толкова по евтино става. Също така има и студени фрешчета. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 (редактирано) Автобус 46 е най-доброто до площад Испания, редовен е и спира на самия площад, всяка спирка се обявява на табло в рейса. Т10 се купуват от автомат, който за съжаление е малко как да кажа на инчики. Като излезете от летището точно пред терминала е спирката на №46, но за Т10 се качваш по стълбите и отиваш по един надлез тунел до спирката на влака та там е автомата за картите. После славно славно обратно. Ако имате време се качете до църквата "Свято сърце" от нея се разкрива най-хубавата гледка , като цяла Барселона е в краката ти. Ние ходихме октомври миналата година и се качвахме на всички възможни места. Без колебание това е мястото ако искате птичи поглед. Благодаря ти Инка, информацията е много полезна. Тази църква в Тибидабо ли е? Ако е там няма да имаме време за нея, но ако е някъде около хълма Монтжуик давай местоположение , че до сега не помня да съм срещала из пътеводителите църква с това име. Първо Т-10 е за 10 пътувания. Да знаеш. Защо не хванеш влака спира на една пресечка от плаца Испания. Гарата се казва: Barcelona Sants (централна гара). За терминал за купуване трябва да се насочите към спирката на влака (RENFE) и там от уредите за купуване на билет за влака се купува и Т-10, целия транспорт в Барселона е под една система за чекиране. Линия 46 също е добър избор, но аеробуса е за хора, който не четат магеланци! За ядене, лично аз не знам, защото аз освен за бира много не ям. Може да се видим за бира.... Но сега четох за нов ресторант от Хеппи Испания, който е направен само със испанска и каталунска кухня. С гарантирано месо и печено на въглища. Има го този ресторант и на Плаца Каталуня и на плаца Испания. Пак от тази група имат и специален ресторант в Барселонета само с морски дарове. Ако искаш мога да ти дам адресите. Не работя за тях, просто тук в една група във Фейсбук се коментира и ми стана интересно и аз не знаех. Може да си купиш плодове от пазара до Рамбла те са нарязани в купичка с виличка. Съвет: колкото по навътре влизаш толкова по евтино става. Също така има и студени фрешчета. Mucho gracias Илко !!! Хич не ме интересува за кого работиш, важното е храната да е вкусна. Давай адресите, че както ги описваш ми се дояде, а е и обедно време . Идеята за бира е супер, въпреки че аз си падам повече по виното, не че и биричка не пийвам. Само не знам как ще сколасам с тази програма дето съм заформила и къде по кое време ще съм, а и ще се съобразявам с приятелка, та ми е трудно да планирам още от сега. Ако искаш да разменим тел. по лични и да действаме, както дойде без твърди ангажименти. Редактирано 20 май, 2014 от mililia 1 Връзка към коментар
Инка Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Благодаря ти Инка, информацията е много полезна. Тази църква в Тибидао ли е? Ако е там няма да имаме време за нея, но ако е някъде около хълма Монтжуик давай местоположение , че до сега не помня да съм срещала из пътеводителите църква с това име. Mucho gracias Илко !!! Хич не ме интересува за кого работиш, важното е храната да е вкусна. Давай адресите, че както ги описваш ми се дояде, а е и обедно време . Идеята за бира е супер, въпреки че аз си падам повече по виното, не че и биричка не пийвам. Само не знам как ще сколасам с тази програма дето съм заформила и къде по кое време ще съм, а и ще се съобразявам с приятелка, та ми е трудно да планирам още от сега. Ако искаш да разменим тел. по лични и да действаме, както дойде без твърди ангажименти. Да църквата е на Тибидабо, малко далечко, но си заслужава. Нищо не може да се сравни с тази гледка нито ако се качите на статуята на Колумб /в нея има асансьор май 4 евро/, нито лифта от Монтжуик , нито това, което виждате от кула Консерола. Има автобус, който ви спира до стъпалата на самата църква, но не помня кой номер беше. Ако не ме лъже паметта отидохме до спирката Кенеди на метрото и от там с автобуса. Не отнема кой знае колко много време. В църквата също има асансьор и така се качвате, след известно количество стълби, в краката на статуята на Христос. 4 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Само да кажа, че гледката от върха над парка Гюел също е сравнително добра и при липса на време може донякъде да компенсира гледката от Тибидабо... 3 Връзка към коментар
Tsanev Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 http://www.standartnews.com/biznes-turizum/letim_ot_sofiya_do_barselona_za_50_evro-238537.html нов нискотарифен до София? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Да църквата е на Тибидабо, малко далечко, но си заслужава. Нищо не може да се сравни с тази гледка нито ако се качите на статуята на Колумб /в нея има асансьор май 4 евро/, нито лифта от Монтжуик , нито това, което виждате от кула Консерола. Къде се намира тази кула Консерола? Връзка към коментар
mililia Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Само да кажа, че гледката от върха над парка Гюел също е сравнително добра и при липса на време може донякъде да компенсира гледката от Тибидабо... Ще гледаме от кулата на Саграда Фамилия, бившата арена на площад Испания и от парка Гюел. За повече просто няма да има време, както и да го мисля. Избрах кулата Рождество на Саграда Фамилия за качване. Надявам се това да е кулата строена от Гауди. Някой може ли да каже нещо за нея? Леко това качване ме притеснява. По принцип се катеря където мога, но още ме държи споменът за клаустрофобията, която ме обзе преди доста години при изкачването на Сан Пиетро в Рим. Оттогава съм се качвала на много други места, но все ме е страх да не се повтори. Та казвайте, за да се опитам да се настроя предварително за това, което ме чака. Връзка към коментар
Инка Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Къде се намира тази кула Консерола? Преди Тибидабо, на отсрещния хълм. Това е телекомуникационната им кула. 1 Връзка към коментар
Oldkozel Публикувано: 20 май, 2014 Сподели Публикувано: 20 май, 2014 Тук съм писал за Барселона - инфото е от преди 3 седмици: http://magelanci.com/topic/1895-%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/page-2 За ядене горещо препоръчвам Ла Фонда (http://www.grupandilana.com/en) - намира се в пресечка на Рамблата. Винаги има опашка за маси, но си заслужава (отидете вечер, че да не губите време през деня). Има готови менюта, които са доста яки. За 40 евро се направихме на свине. Предната вечер седнахме на заведение на 30-40 метра от Фондата на Рамблата (защото опашката си беше длъжка пред Фондата). Микс морски дарове (стигнаха добре за двама души, но нищо особено) + 175мл бутилка вино + 500мл наливна бира (9 евро!!!) = 65 евро Педрерата работи нормално, т.е. вътре + покрив - просто отвън е опакована. Всъщност всички обекти работят нормално - само Саградата и парка Гюел са малко по-сложни за посещение (подробно съм посочил в линка проблемите). Лично на мен най-много ми хареса двореца Гюел (в пряка на Рамблата http://palauguell.cat), а най-голямата измама е крепостта Манчукич или както там се чете (освен перфектната гледка към града от върха просто няма какво да се гледа вътре). Препоръчвам карта за метрото, защото Барселона е голяма за пехота, но си я купете сутринта в деня на ползване, че важат на календарен ден, а не за 24 часа от купуването им. Има и пакет 10 билета. До парк Гюел се ходи с метрото до спирка Lesseps и после се качвате на автобус 116 (http://www.mapametrobarcelona.net/bus-barcelona-info/en-barcelona-bus-map-line-116.php), иначе имате пеша 1.2км по баира до парка. Картата за метрото важи и за буса. Бусчето е дълго 1/2 от стандартен единичен автобус от градския транспорт и лесно се познава (прилича малко на нашите маршрутки). Спира точно пред парка. 2 Връзка към коментар
ilkosem Публикувано: 21 май, 2014 Сподели Публикувано: 21 май, 2014 Mucho gracias Илко !!! Хич не ме интересува за кого работиш, важното е храната да е вкусна. Давай адресите, че както ги описваш ми се дояде, а е и обедно време . Идеята за бира е супер, въпреки че аз си падам повече по виното, не че и биричка не пийвам. Само не знам как ще сколасам с тази програма дето съм заформила и къде по кое време ще съм, а и ще се съобразявам с приятелка, та ми е трудно да планирам още от сега. Ако искаш да разменим тел. по лични и да действаме, както дойде без твърди ангажименти. Pura Brasa - Rambla Catalunya, 13 ARENAS DE BARCELONA Gran Via de les Corts Catalanes (това е Арената на площад Испания, на най-долния етаж). Happy - ARENAS DE BARCELONA Gran Via de les Corts Catalanes, 4ª PLANTA (това също е в Арената на площад Испания, на 4-ия етаж). L`Escamarlá - Playa del Bogatell Passeig Maritim, 40 (това е в Барселонета) Няма проблем само да имаш време, ако не другия път. Щях да ти предложа на идеш на двореца Монджуик, но тук коментираха, че не им харесало. На мен ми харесва заради гледката. Входа е около 5 евро. 2 Връзка към коментар
mitaka Публикувано: 21 май, 2014 Сподели Публикувано: 21 май, 2014 Да се включа и аз по темата Барселона. Октомври ще ходим с любимата в Барселона за 4 дни и имам въпросчета.Къде е най-подходящото място за настаняване?Може и хостел с обща баня, но стаята да е за двама.Някой ако препоръча нещо ще съм благодарен.Идеята ни е да изръчкаме колкото се може повече от забележителностите без да губим много време в транспорт. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 21 май, 2014 Сподели Публикувано: 21 май, 2014 Ще гледаме от кулата на Саграда Фамилия, бившата арена на площад Испания и от парка Гюел. За повече просто няма да има време, както и да го мисля. Избрах кулата Рождество на Саграда Фамилия за качване. Надявам се това да е кулата строена от Гауди. Някой може ли да каже нещо за нея? Леко това качване ме притеснява. По принцип се катеря където мога, но още ме държи споменът за клаустрофобията, която ме обзе преди доста години при изкачването на Сан Пиетро в Рим. Оттогава съм се качвала на много други места, но все ме е страх да не се повтори. Та казвайте, за да се опитам да се настроя предварително за това, което ме чака. Качването на кулата се осъществява с асансьор, а слизането е пеша. Не мисля, че е кой знае колко клаустрофобично. Всъщност, след качване на кулата Белем в Лисабон, нито една кула не ми се е струвала клаустрофобична, а принципно съм фен на подобни съоръжения... Още нещо важно. Съветвам придвижването до парк Гюел да се осъществи с линията на метрото, която стига до под хълма, който се намира непосредствено над входа на самия парк. От спирката на метрото до задния вход на Гюел има ходене пеш, но вярвай ми тези десетина минути ще ти се сторят песен в сравнение с обратното изкачване. Идеята е, че ще започнете да разглеждате парка отгоре надолу и няма да се налага изкачване. Просто разгледай картата... 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 21 май, 2014 Сподели Публикувано: 21 май, 2014 Горе от парка наистина си е добра гледката. А иначе с онова качване във Ватикана аз не мога да сравня друго. Там просто наклона създава усещане за смазване. Нямам проблем с това, но е леко неприятно. Макар че пак бих се качила, и пак...и пак. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 21 май, 2014 Сподели Публикувано: 21 май, 2014 Още нещо важно. Съветвам придвижването до парк Гюел да се осъществи с линията на метрото, която стига до под хълма, който се намира непосредствено над входа на самия парк. От спирката на метрото до задния вход на Гюел има ходене пеш, но вярвай ми тези десетина минути ще ти се сторят песен в сравнение с обратното изкачване. Идеята е, че ще започнете да разглеждате парка отгоре надолу и няма да се налага изкачване. Просто разгледай картата... Благодаря за информацията за кулата. А що се отнася за парка Гюел аз се спрях на варианта да стигна до него с автобус 24, който да взема от площад Каталуния. Доколкото разбрах спирката е на самия парк. Ако бъркам и някой е ходил с този или друг автобус, който да стига до самия парк да казва. Иначе и аз бих се спряла на по-дълъг маршрут, т.е. на слизане по наклон вместо да се изкачвам нагоре. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега