Прескочи до съдържание

Тенерифе

Lika

Препоръчани мнения

преди 15 часа, etty каза:
От няколко години вече светът не е същия. Лавина от драматични събития, бедствия, пандемия и войни, ни карат да изпитваме и страх и несигурност... В личен план допълнително ме споходиха и драми, и кризи, затова живея като за последно. Щом видя някаква сума пари веднага я намествам, на ръба на финансовия крах съм, но не се отказвам от екскурзии. Може би "искам да се уверя, че има и щастливи цигани" (реплика от филма "Таборът отива към небето"). 
Основно винаги се придържам към нискобюджетни пътувания или почивки, които са супер изгодни, но както се казва: нищо не ми пречи да разглеждам и "менюто" на туристическите агенции, и да! има много добри екскурзии с добра програма, но за съжаление с цени, които не може да си позволи моето, средно статистическо семейство, или по-точно бедно българско семейство. И разглеждам си аз дестинации и самолетни билети, мръзна януари месец и гледам сметката за сградната инсталация на топлофикация и ми идва да се махна, да отида на красиво и топло място, като екватора например... и си казах ТЕНЕРИФЕ! Ей така ми дойде, от нищото, защо пък не, какво като няма директни полети?! Че то си е предизвикателство, да си нагласиш полетите и прекачванията, да си избереш подходящ хотел, да си откриеш забавления преди още да си отишъл...даааааа удоволствието от плануването на нова почивка или екскурзия, туризъм-крастата пак си каза думата и ме подпали...
Сервирах новината на съпруга си, след като една седмица сравнявах цени на самолетни билети и купих билетите, той се развика, че в сегашната обстановка, това е лудост, ама и той страда от туристически гъдел. Много му допада проучването да дестинациите, рови в Google, чете пътеписи, гледа карти и маршрути два месеца повтаря: Жена откажи се, докато е време! Обаче аргументацията ми се оказа примамлива и за него, повечето отзиви за Тенерифе  са със суперлативи от рода: Най-приказната почивка, Райско място на земята, Уникални преживявания, Трябва да го посетите...
...

Средата на май наближава... пожелайте ми късмет, като се върна ще се похваля със снимки...

От сърце ти желая късмет. 

Имам и една молба;

Пиши с по-едър шрифт, че докато докарам твоите букви в читаем вид, всичко друго по страницата на форума изглеждаше сякаш чета билборд от 30 см.:wink:

Нали и снимките ще са в подходящ размер, макар че аз за Тенерифе и лупа бих използвал.

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Места за настаняване да препоръчате ако може въпреки, че още се чудим коя част да изберем към края на октовмри ще ходя за сега сме планували 9 нощувки и не знам дали да ги разделим на различни места /въпреки, че не обичам да се местя много веднъж, като се установя някъде и разхвърля couture-a 😆😆/

Връзка към коментар
Преди 1 час, Ivko каза:

Места за настаняване да препоръчате ако може въпреки, че още се чудим коя част да изберем към края на октовмри ще ходя за сега сме планували 9 нощувки и не знам дали да ги разделим на различни места /въпреки, че не обичам да се местя много веднъж, като се установя някъде и разхвърля couture-a 😆😆/

2 ... 3  нощувки на север, за да се видят Санта Круз де Тенерифе,  района на Пуерто де ла Крус и мисля, че си струва да се посетят изкуствено създадените басейни с морска вода  Лаго Де Мартинес.

После още 7 ... 6 нощувки на юг - има голям избор на хотели, плажове, курортни селища, зависи какво ви интересува, национален Лоро парк, има зона където може да се видят китове, има и плаж с пясък донесен от Сахара.  Ако искате да се качите до Тейде ще си отиде ден и достъпа е по-удобен ако сте локализирани в южната част.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

И аз нещо такова мисля и без това обратния полет е от Север-а въпреки, че юг-а ми го свързват със Слънчев бряг и не ми го хвалят, като да се задържам много там. Тейте също е в плана уж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Ivko каза:

И аз нещо такова мисля и без това обратния полет е от Север-а въпреки, че юг-а ми го свързват със Слънчев бряг и не ми го хвалят, като да се задържам много там. Тейте също е в плана уж.

За много испански курорти се казва, че са като Слънчев бряг, но по-скоро е обратното - Слънчев бряг е много лошо тяхно копие. 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 23 минути , The Doctor каза:

За много испански курорти се казва, че са като Слънчев бряг, но по-скоро е обратното - Слънчев бряг е много лошо тяхно копие. 🙂

Ще видя за още един другия месец, където го наричат така- Майорка.

• Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

https://www.booking.com/hotel/es/hovima-jardin-caleta.bg.html

Миналото лято бяхме в Тенерифе, 4 нощувки в този хотел, който бих препоръчала.

Другите 3 нощувки бяха в един хотел в Санта Круз, който не ни хареса.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, The Doctor каза:

2 ... 3  нощувки на север, за да се видят Санта Круз де Тенерифе,  района на Пуерто де ла Крус и мисля, че си струва да се посетят изкуствено създадените басейни с морска вода  Лаго Де Мартинес.

После още 7 ... 6 нощувки на юг - има голям избор на хотели, плажове, курортни селища, зависи какво ви интересува, национален Лоро парк, има зона където може да се видят китове, има и плаж с пясък донесен от Сахара.  Ако искате да се качите до Тейде ще си отиде ден и достъпа е по-удобен ако сте локализирани в южната част.

Лоро парк е до Пуерто де ла Крус, така че по върви да е към нощувките на север.

Според мене трябва да е точно обратното - максимум 3 нощувки на юг и всичко останало на север. За 9 дни на Тенерифе поне един трябва да ви е отделен за Анага на север.

До Тейде самият път си е атракция, а не само върха, така че аз препоръвам да се мине и от юг, и от север.

На тоя остров всичко е достъпно с кола за максимум час и половина, така че повече от една смяна на мястото за нощувки няма смисъл.

Тенерифе е изключително разнообразен остров и подобен на Слънчев бряг е само един неголям район на юг (може би, а може би - не, понеже там не съм стъпвал).

Същото важи и за Майорка. Надявам се още от утре да почна да ви разчупвам клишето "Майорка=Слънчак".

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , master_of_germs каза:

Същото важи и за Майорка. Надявам се още от утре да почна да ви разчупвам клишето "Майорка=Слънчак".

Аз не го мисля това, но като цяло общо мнение е това.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , master_of_germs каза:

Лоро парк е до Пуерто де ла Крус, така че по върви да е към нощувките на север.

Да, моя грешка. Мислех за Tenerife Zoo Monkey Park и Jungle Park в южната част.

В близост до тази зона има клубове за пътувания с кораби към дълбоки води, където могат да се видят китове.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 часа, Ivko каза:

Май ще се засечем с теб, имаш ли конкретни дати вече?

Връзка към коментар
преди 4 часа, Ivko каза:

Ще видя за още един другия месец, където го наричат така- Майорка.

Това е като да кажеш, че цялото БГ крайбрежие е като Слънчев бряг, дори по-зле, понеже Майорка има доста повече километри бряг от България.

Преди 1 час, Ivko каза:

Аз не го мисля това, но като цяло общо мнение е това.

Това е защото масово се ходи на едни и същи места, точно както масово чужденците ходят в Слънчев бряг у нас.

преди 4 минути , Ivko каза:

21-30.10

Значи ще се засечем в края, аз идвам на 27

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Изчетох темата относно за нощувките и заключих, че на юг хубавите места са Costa Adeje, Las Americas и Los Cristianos /тук май има повечко скали/ само за север се чудя дали да е в столицата или някъде в околностите. А да се буква и изхранване добре ли е? Как е храната по хотелите?

На 10.06.2022 г. в 17:43, Alexander каза:

Това е като да кажеш, че цялото БГ крайбрежие е като Слънчев бряг, дори по-зле, понеже Майорка има доста повече километри бряг от България.

Това е защото масово се ходи на едни и същи места, точно както масово чужденците ходят в Слънчев бряг у нас.

Нищо общо няма със Слънчака се убедих сега.

Връзка към коментар
На 19.07.2022 г. в 11:21, Ivko каза:

Изчетох темата относно за нощувките и заключих, че на юг хубавите места са Costa Adeje, Las Americas и Los Cristianos /тук май има повечко скали/ само за север се чудя дали да е в столицата или някъде в околностите. А да се буква и изхранване добре ли е? Как е храната по хотелите?

Нищо общо няма със Слънчака се убедих сега.

Храната е в зависимост от категорията на хотела, в 3 звезди за обяд и вечеря 4-5 основни, 10 салати, 8десерта, детско меню, сладоледи и коктейли, за по високите категории разнообразието е още по-голямо.Храната в испанските курорти е отлична, за нашето семейство определено Испания печели надпреварата за хранене, Турция и Италия направо бледнеят. Само че, в Тенерифе няма шампанско за закуска, за разлика от хотелите в Коста Дорада. И да няма нищо общо със Слънчака в смисъл, че няма мутри, но прилики могат да се намерят и то доста.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Шампанско има само във Франция, в Испания се казва кава и я има навксяъде, не само в Коста Дорада. Зависи както каза от хотела и категорията му, не къде се намира.

И да, в Коста Дорада има повече, все пак идва от там.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

След средата на октомври, когато ще ходя, какво време да се очаква? Чета, че дневните са около 27-28 градуса и падат до 21-22 през ноща, но и че октомври е най-дъждовния месец дали е така? Мисълта ми е освен за Тейде за острова няма да ми трябват дълги дрехи.

Връзка към коментар
На 19.09.2022 г. в 14:32, Ivko каза:

След средата на октомври, когато ще ходя, какво време да се очаква? Чета, че дневните са около 27-28 градуса и падат до 21-22 през ноща, но и че октомври е най-дъждовния месец дали е така? Мисълта ми е освен за Тейде за острова няма да ми трябват дълги дрехи.

Климатът на Тенерифе е сравнително постоянен. Винаги топло. Затова е предпочитана дестинация и през зимата. Октомври си е все още лято на острова средни температури от 21-25 през деня, дъждовен в смисъл, че ще превали няколко пъти, не е като в България. За точна прогноза за времето на твоя престой виж www.accuweather.com

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Как мога да се придвижа от Летище юг до Costa Adeje освен трансфер за 30 евро ми предлагат гледам има автобус 711, но нещо аз ли не разбирам или се движи само в тъмните часове 😆

https://www.titsa.com/index.php/en/tenerife-by-bus/getting-to-the-airport/tenerife-south-airport/linea-711

Untitled.jpg

П.с. Ох това май е нощен автобус сега гледам, че има и автобус 40 😄😁

Редактирано от Ivko
Връзка към коментар
преди 7 минути , Ivko каза:

Как мога да се придвижа от Летище юг до Costa Adeje освен трансфер за 30 евро ми предлагат гледам има автобус 711, но нещо аз ли не разбирам или се движи само в тъмните часове 😆

https://www.titsa.com/index.php/en/tenerife-by-bus/getting-to-the-airport/tenerife-south-airport/linea-711

Е то си пише, че е нощна линия - nocturno 🙂. Виж линия  111 и  343

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

За Тейде по това време на годината, какви са прогнозите? Не очаквам по къси ръкави да съм там, но зимни дрехи да нося в и без това скромния багаж с който ще пътувам… 😑😄

Трябват ли дебели дрехи за там, шапки, ръкавици. Дали случайно дават под наем там?

Връзка към коментар

https://www.teneriferentacar.com/en/home/

Ние миналото лято наехме кола от Autosplaza, някаква местна фирма, не бяхме я чували до тогава. Но я взехме от летище Тенерифе Юг, не знам дали може да се вземе и от Адехе.

Компанията няма офис на летището, а като кацнахме ни изпратиха СМС коя е колата и къде е паркирана. Колата, Toyota Yaris, не беше първа младост /имам предвид, че не беше 2-3 годишна/, но не ни е създавала никакви проблеми. Даже и на Маска се качи и слезе безпроблемно.

На Лансароте и Фуертевентура пък бяхме с Autoreisen, също нямаме оплаквания. 

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Не знам какво има назад, но всички линкове в тази тема са си активни и актуални. Фирмите са само локални и най-добрите възможни като цяло.

Няма нищо ново за там, нито нови фирми, нито са фалирали стари.

Аз съм взел за другата седмица точно от тях пак.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Моля за помощ…точно се запътваме за Тейде и получаваме имейл, че лифта не работи заради лошо време. Предложения, като стигнем горе за маршрути пеш може ли да се иде до някъде?

• Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.