Прескочи до съдържание

Време за прекачване между полети

Препоръчани мнения

12 minutes ago, sava said:

Пътувам от Истанбул до Маями с прекачване в Лондон (Хийтроу)с време за връзката 1.55ч.

Има смяна на терминал от 5 към 3.

Билетът е купуван наведнъж през last-minute.com , но авиокомпаниите са две- Бритиш и Американ еърлайнс

Имам ли основание да се притеснявам, че може да изтърва връзката ако закъснее първия полет?

Е , ако първия полет закъснее с много разбира че може да изпуснеш връзката. Това е малко вероятно , но не и невъзможно.

Имаш полет на един билет с авиокомпании от един алианс. Полетите между Лондон и САЩ са като маршрутки , до няколко часа ще те премаршрутират някак до крайната дестинация.

Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Гледам различни варианти за полети през сайта на Бритиш еъруейс. Единия ми го дава с време 3.45 часа за смяна от Гетуик до Хийтроу. Макар тази година да летях със същото прикачване (но имайки над 8 часа между полетите), и да ми се струва твърде авантюристично, има ли някой, на когото това му изглежда осъществимо? Смяната трябва да стане в светлата част на деня, т.е, трафика също е фактор... 😄

Връзка към коментар

Чистото време в пътуване е 60-70 минути. Сметни си времето за чакане на трансфера + времето за достигане до гейта , минаване през секюрити и т.н. до бординг.

Виж сайта на National Express за вариантите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

3.45 ми изглежда малко рисковано, но де да знам. Виж има ли удобен автобус.

Ако минеш по жп ще елиминираш евентуално трафика (не че те са 100% без грешка). От Гетуик до Хийтроу може да минеш само с банкова карта, без да купуваш билети.

Връзка към коментар

Преди месец го направихме с такси от букинг в едната посока и юбер в другата. Мисля, че около час беше пътя с колата, но имаше изчакване, чакане по проверки и т.н.

Не ми хрумна дори да засека времето, което беше нужно от единия самолет до другия. 

Връзка към коментар
На 2.06.2024 г. в 18:53, neuromancer каза:

3.45 ми изглежда малко рисковано, но де да знам. Виж има ли удобен автобус.

Ако минеш по жп ще елиминираш евентуално трафика (не че те са 100% без грешка). От Гетуик до Хийтроу може да минеш само с банкова карта, без да купуваш билети.

С жп става още по-дълго, тъй като трябва да се мине през центъра на Лондон и трябва се прехвърлиш на друга линия на метрото Piccadilly на District до гара Виктория. И оттам на влака за Гатуик. А пътуването от Хийтроу до Виктория с метрото е около час и нещо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

45 минути прекачване на един билет в Доха към Сеул. Мога ли да съм спокойна, че ще ме качат на следващия полет при евентуално закъснение? Реално мога ли да успея аз за тези минути. Извинете, ако вече е коментирано и благодаря.

Връзка към коментар
Преди 1 час, CarpeDiem каза:

45 минути прекачване на един билет в Доха към Сеул. Мога ли да съм спокойна, че ще ме качат на следващия полет при евентуално закъснение? Реално мога ли да успея аз за тези минути. Извинете, ако вече е коментирано и благодаря.

Пътувах София - Сидни през Доха 8-16 август. На отиване самолета от София закъсня с около час и много хора си изпуснаха полетите. Имайте предвид че в Доха самолета спира не на ръкав, а на рейсче което пътува около 20 минути до терминала. На терминала се минава задължително секюрити което е минимум 10 минути. Така че 45 минути за прекачване е изпълнимо само в идеалният случай... Летището е доста голямо

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, CarpeDiem каза:

Не се притеснявай, ако полета е на време ще ти стигнат, ако не ще те качат безплатно на следващия полет или ще те премаршрутират както предпочиташ. Обикновено им и персонал, който помага на бързащи пътници с кратките връзки така, че не се безпокой. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.