Прескочи до съдържание

Време за прекачване между полети

Препоръчани мнения

А така. Излиза, че някои минават, някои не. Не мога да разбера къде е логиката 

Чек-ин ли, че май всеки говори за различни неща? Железно правило - ако ти дадат бордни карти за всички отсечки, няма нужда да минаваш на чекин. Ако не ви дадат, заради някакъв проблем, но багажа ви е чекиран докрая, може да минете през гише Трансфер и няма нужда да влизате в държавата и да правите паспортни проверки и чекин.

Ако имате преспиване и си поискаш багажа в Доха, ще трябва да минаваш, няма как.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Тоест евентуално само секюрити проверка може да се наложи /след като би трябвало да ни дадат бордните карти и за двата полета/.

Е тя поне не е много бавна, а и колкото да не ми харесва вече е изключение да няма проверка при прекачване.

Връзка към коментар

След като се порових в интернет намерих мнения на хора, които твърдят, че ако официалното минимално време за трансфер (minimum connection time) в Доха е 45 минути, а те ти предложат връзка с по-малък престой (както при мен 40 минути) и ти изпуснеш тази връзка независимо дали по тяхна или твоя вина, не се задължават да те премаршрутизират безплатно. Това на мен ми звучи абсурдно. Как мислите вие? От една страна, на сайта на летището им пише, че ако имаш по-малко от 45 минути до заминаването на следващия ти полет, могат да ти помогнат да стигнеш до гейта навреме. От друга страна, ако сега пробвам да купя билет от Сингапур до София за моята дата, не ми излиза връзката, която трябва да направим ние (т.е. системата не позволява 40 минути за трансфер). В резервацията ми обаче си излиза точно така. Чудя се дали да звъня на катарците да променям резервации или да ги оставя така (ако те пак не ги променят) и да пробваме с 40 минути за трансфер. Притесняват ме обаче мненията, че ако си приел връзка под 45 минути и я изпуснеш, авиокомпанията не е задължена да ти намери места на друг полет, тоест, трябва да си купиш на място билет от Доха до София и евентуално да си платиш за хотел, докато чакаш полета.

Връзка към коментар

Ние с катарците си се чекирахме онлайн сами и си разпечатахме бордните карти предварително. На летището в София ни чекираха багажа до крайната дестинация - Занзибар, не са ни давали нови бордни карти (някои, които не бяха чекирани онлайн, си им раздадоха бордни карти на летището в жълти пликове). Аз бих избрала по-краткия престой - ако се изпусне полета, така или иначе ще ме качат на следващия, щом са на един билет. Ако вземете с 8-часовия престой, дори и да имате време да хванете свръзката след 50 минути, не можете. Вземайки с 8-часояв престой, просто си ги гарантирате тези 8 часа там, докато иначе може да ги избегнете.

Връзка към коментар

След като се порових в интернет намерих мнения на хора, които твърдят, че ако официалното минимално време за трансфер (minimum connection time) в Доха е 45 минути, а те ти предложат връзка с по-малък престой (както при мен 40 минути) и ти изпуснеш тази връзка независимо дали по тяхна или твоя вина, не се задължават да те премаршрутизират безплатно. Това на мен ми звучи абсурдно. Как мислите вие? От една страна, на сайта на летището им пише, че ако имаш по-малко от 45 минути до заминаването на следващия ти полет, могат да ти помогнат да стигнеш до гейта навреме. От друга страна, ако сега пробвам да купя билет от Сингапур до София за моята дата, не ми излиза връзката, която трябва да направим ние (т.е. системата не позволява 40 минути за трансфер). В резервацията ми обаче си излиза точно така. Чудя се дали да звъня на катарците да променям резервации или да ги оставя така (ако те пак не ги променят) и да пробваме с 40 минути за трансфер. Притесняват ме обаче мненията, че ако си приел връзка под 45 минути и я изпуснеш, авиокомпанията не е задължена да ти намери места на друг полет, тоест, трябва да си купиш на място билет от Доха до София и евентуално да си платиш за хотел, докато чакаш полета.

Според мен звънни, не виждам защо държиш да се подлагаш на стрес. След промяна може да останат невалидни връзки, имал съм с отрицателно време - втория излита преди първия да е кацнал.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Според мен звънни, не виждам защо държиш да се подлагаш на стрес. След промяна може да останат невалидни връзки, имал съм с отрицателно време - втория излита преди първия да е кацнал.

Точно така - и аз съм имала. След като звъннах, ми изпратиха коректния полет... 

Връзка към коментар

Благодаря за съветите. Свързах се с офиса в София вчера и се разбрахме днес да ни премаршрутизират, като по този начин ни се освобождава още един цял ден за разходки в Сингапур. Потвърдиха ми, че е станала грешка и че няма да успеем да си хванем самолета. Дотук добре. Тази сутрин обаче гледам, че пак са сменили разписанието на полетите от и до София и сега онези 40 минути са станали 55.......  :blink:  Та в крайна сметка не знам ще ни премаршрутизират ли или си оставаме с 55 минути за трансфер в Доха..... Егати промените, егати чудото....

Връзка към коментар

Благодаря за съветите. Свързах се с офиса в София вчера и се разбрахме днес да ни премаршрутизират, като по този начин ни се освобождава още един цял ден за разходки в Сингапур. Потвърдиха ми, че е станала грешка и че няма да успеем да си хванем самолета. Дотук добре. Тази сутрин обаче гледам, че пак са сменили разписанието на полетите от и до София и сега онези 40 минути са станали 55.......  :blink:  Та в крайна сметка не знам ще ни премаршрутизират ли или си оставаме с 55 минути за трансфер в Доха..... Егати промените, егати чудото....

След като са казали, че ще ви премаршрутизират, обадете се и настоявайте да го направят (ако ви устройва този вариант). Кажете им, че сте направили вече плащане за допълнителна нощувка, след разговора с тях и стойността  е невъзвръщаема. Не мисля, че биха се запънали.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сега си влязох в профила в сайта на Катар и там имах уведомление, че има промяна на полета София-Доха, ще излети 15мин по-късно и съответно времето за прекачване за Доха-Мале от 1,2мин. става 65мин. Дали ще успеем? И не трябва ли по и-мейл да ме уведомят за промяната? То до полета /25 април/ има толкова време, че може пак да променят нещо.

Връзка към коментар

Сега си влязох в профила в сайта на Катар и там имах уведомление, че има промяна на полета София-Доха, ще излети 15мин по-късно и съответно времето за прекачване за Доха-Мале от 1,2мин. става 65мин. Дали ще успеем? И не трябва ли по и-мейл да ме уведомят за промяната? То до полета /25 април/ има толкова време, че може пак да променят нещо.

Рядко уведомяват по мейл.

Следи си полетите в сайта редовно и ако се стигне до промяна, която не предполага нормална връзка, ще си контактуваш с тях.

В офиса им са много любезни. Аз днес минах през тях. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Доха летището е малко. Прикачвали сме се за 65 мин. за Токио. Даже пушачите имаха време за цигара. Въпросът е бързо да се ориентирате и да се предвижите към гейта. Като слезете веднага си вижте полета и изхода.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

какво имаш предвид под :ще се пробваме за виза", може и да не ти дадат и да стоиш на летището 15 часа ли?

имам отговор от тях,че не могат да ни осигурят безплатен хотел и трансфер,защото билетите били от промоция,можело срещу скромната сума от 125долара на човек...ще се пробвам на сайта им месец преди пътуването за виза,а пък аз ще си букна хотел някакъв

Връзка към коментар

След като са казали, че ще ви премаршрутизират, обадете се и настоявайте да го направят (ако ви устройва този вариант). Кажете им, че сте направили вече плащане за допълнителна нощувка, след разговора с тях и стойността  е невъзвръщаема. Не мисля, че биха се запънали.

Ами всъщност те се свързаха с мен и ми предложиха да ни премаршрутизират ако искаме , тъй като вече сме се били разбрали това да стане. Едно "браво" за българския им офис.

Ние също не получихме уведомления, но можеш да се регистрираш в www.checkmytrip.com , където след като въведеш кода на резервацията ти и я добавиш в профила си, сайтът те уведомява в случай на промени. Системата им обаче поддържа само резервации, направени през Amadeus (катарците използват тази система, както и повечето авиокомпании). 

Редактирано от TheLawyer90
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Ако може малко помощ и за мен. Какво мислите за прекачване от 1 час на летището в Атина.Нямаме багаж. Полетите са с ryanair, Chania - Athens 06:40-07:40 ( предполагам, че не би трябвало да има паспортна проверка) и после Athens - Sofia в 08:35 - 10:00.Според вас постижимо ли е това? И още един глупав въпрос, как да резервирам два полета на един билет? Търсих в сайта на ryanair, но не виждам въобще опция (не само за тези полети)  да може да се закупят няколко полета на един билет :blush:

Връзка към коментар

За мен са малко 55мин, понеже ще има паспортна проверка за идващите извън Шенген.

Теоретично може и да се успее, но на практика ще е много на косъм работата, като и най-малкото закъснение или опашка ще е критично.

Връзка към коментар

Ако първият ви полет не закъснее, няма да имате проблем. Ние през февруари правихме трансфер на Атина час и половина и дори имахме време да хапнем в бизнес салона.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Roberto Baggio каза:

И още един глупав въпрос...:blush:

Глупави въпроси няма, има глупави, т.е. неадекватни отговори :) 

преди 4 минути , Roberto Baggio каза:

Ако може малко помощ и за мен. Какво мислите за прекачване от 1 час на летището в Атина.Нямаме багаж. Полетите са с ryanair, Chania - Athens 06:40-07:40 ( предполагам, че не би трябвало да има паспортна проверка) и после Athens - Sofia в 08:35 - 10:00.Според вас постижимо ли е това? :blush:

Ако всичко мине по вода, реализуемо е. Ако има дори една идея закъснение по трасето или наземният персонал се мотае да отвори самолета и да пусне стълбички или да дойдат автобуси, сте глътнали водичка, за съжаление.

При международни полети на един билет правят врътки и чакат хората - там са и на ръкав, обаче, но тук... 

Аз лично под два-три часа не си позволявам да взимам прехвърляне - когато е на ЕДНО летище. Вече категорично клоня към 3 часа. Опити натрупани...

Зависи колко рисков играч си :) Аз предпочитам спокойствието просто...

преди 6 минути , Roberto Baggio каза:

...как да резервирам два полета на един билет? Търсих в сайта на ryanair, но не виждам въобще опция (не само за тези полети)  да може да се закупят няколко полета на един билет :blush:

Виж на този сайт:

http://www.ryalive.com/

Връзка към коментар
преди 9 минути , Roberto Baggio каза:

два полета на един билет

Не се предлага за този маршрут.

преди 2 минути , Rainy каза:

Виж на този сайт:

http://www.ryalive.com/

Този сайт само показва възможни връзки.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Roberto Baggio каза:

Ако може малко помощ и за мен. Какво мислите за прекачване от 1 час на летището в Атина.Нямаме багаж. Полетите са с ryanair, Chania - Athens 06:40-07:40 ( предполагам, че не би трябвало да има паспортна проверка) и после Athens - Sofia в 08:35 - 10:00.Според вас постижимо ли е това? И още един глупав въпрос, как да резервирам два полета на един билет? Търсих в сайта на ryanair, но не виждам въобще опция (не само за тези полети)  да може да се закупят няколко полета на един билет :blush:

Търси направо Chania - Sofia, ако няма, значи няма. Те май още само през Рим продават така. И за един час не бих рискувал, не че няма да претичаш между гейтовете, но едно малко закъснение и си оставаш там. То Атина е близо и има и автобус де.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Някой правил ли е транзит на летището в Барселона-Т2? На страницата им има информация, че ако имаш бордната карта за следващия полет и си с ръчен багаж може да не излизаш от зоната за излитане. Времето между полетите които гледам е 100 мин. като втория е също в Испания. Реалистичен ли е такъв трансфер, ако няма закъснения?

Връзка към коментар
преди 7 часа, lub4oo каза:

Някой правил ли е транзит на летището в Барселона-Т2? На страницата им има информация, че ако имаш бордната карта за следващия полет и си с ръчен багаж може да не излизаш от зоната за излитане. Времето между полетите които гледам е 100 мин. като втория е също в Испания. Реалистичен ли е такъв трансфер, ако няма закъснения?

Зависи и от къде е първия полет. Ако е от България, това означава, че влизаш в Шенген, което означава че трябва да минеш паспортен контрол, т.е. няма как да стане врътката. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Какво мислите за това прикачване на летище Фиумичино в Рим:
Фес(8:40) - Рим(12:20) Air Arabia Maroc
Рим(15:05) - София(18:05) Wizzair

И двата би трябвало да са на Терминал 3. Пътува се с ръчен багаж.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.