Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 ОК аз ще дам загадка тогава, много е трудна, предупреждавам: 2 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Хахаха Чедър чешма в Самоков. 3 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Чадър чешма в Самоков Брани ме изпревари, ама така сме самоковците, знаем си забележителностите Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 И за това ви трябваха цели 4 минути... ОК: повече информация: http://museumsamokov.blogspot.com/2014/02/sharenatacheshmasamokov.html давай снимка, БраниB Връзка към коментар
naTpuoT Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) .....какви машини.... Някой и двора си да снима пак ще се познае Редактирано 26 ноември, 2014 от naTpuoT 2 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Айде нещо и от мен Къде се намира и с какво е известно? Редактирано 26 ноември, 2014 от БраниB Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Римските бани в Бат Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Римските бани в Бат ...и катедралата на заден фон. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 ...и катедралата на заден фон. Абатство Специално ми обърнаха внимание Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Даааа. Това са най-големите и работещи Римски бани запазени до днес в Северна Европа. Специфичното е, че е единственото място в Англия, където извиращата минерална вода е гореща. Самият град е известен като Градът на Джейн Остин. Повече информация тук: http://www.sacred-destinations.com/england/bath-roman-baths mu_ry ти си наред. Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 нещо лесно и от мен Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Един мой приятел пък разправя следната история за Чадър чешма: Той преди време доста често ходеше по работа в Самоков и така един летен ден отива да си утоли жаждата и тъкмо наближава чешмата, чува до него някакъв възрастен самоковец: - Айде пийни си, че нали знаеш ... - Ъъъ ..., какво да знам? - Пийни си, пийни си, после ще ти кажа! Пийнал си моя човек и пак пита, а човекът му обяснил, че според поверието - който пие вода от чешмата, ще се ожени за момиче от Самоков. Е, моят приятел после наистина си взе жена от Самоков Сега, не знам доколко наистина има такова поверие, или моят приятел леко си поизмисля и поукрасява ... P.S. А като се замисля - то и аз съм пил от тая чешма, при това неведнъж... Редактирано 26 ноември, 2014 от Фичо 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 нещо лесно и от мен Това ми прилича на една будапещенска метростанция, но убий ме, името не мога да цитирам без помощ от приятел - разбирай, чичко гугъл... 1 Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Метрото в Будапеща. Опс, изпревариха ме Редактирано 26 ноември, 2014 от dikrasteva Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) нещо лесно и от мен една метростанция в Будапеща, ама коя .... май нагоре към парка с баня Сечени ? edit: eйййййййй, много бързи бре, изпреварили са ме пак Редактирано 26 ноември, 2014 от Фичо Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Дюк, то няма и нужда от точната метростанция ти си иначе ето и малко инфо : Метрото в Будапеща е най-старото на континент Европа и второто най-старо след Лондонското в света. http://en.wikipedia.org/wiki/Budapest_Metro Един мой приятел пък разправя следната история за Чадър чешма: Той преди време доста често ходеше по работа в Самоков и така един летен ден отива да си утоли жаждата и тъкмо наближава чешмата, чува до него някакъв възрастен самоковец: - Айде пийни си, че нали знаеш ... - Ъъъ ..., какво да знам? - Пийни си, пийни си, после ще ти кажа! Пийнал си моя човек и пак пита, а човекът му обяснил, че според поверието - който пие вода от чешмата, ще се ожени за момиче от Самоков. Е, моят приятел после наистина си взе жена от Самоков Сега, не знам доколко наистина има такова поверие, или моят приятел леко си поизмисля и поукрасява ... P.S. Сега като се замисля - то и аз съм пил от тая чешма, при това неведнъж... поверието е за Голямата чешма, но и за тази става Редактирано 26 ноември, 2014 от mu_ry 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 поверието е за Голямата чешма, но и за тази става ааааааа, може 1 Връзка към коментар
mu_ry Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 ааааааа, може важното е булки да се взимат Има и друга забавна история , за една майка, която инструктирала щерка си да ходи сутрин рано на чешмата и да гледа кой идва пръв да пие, защото това значело е много работен ... само че първи сутрин вода в Самоков пият махмурлиите 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Коя е тази цитадела и къде се намира тя? Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) В Румъния, Трансилвания до Брашов Edit: Виждала съм я като съм била в Румъния мисля, че се казваше Рашнов Нека друг да продължи вместо мен Редактирано 26 ноември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Експериментът се оказа успешен... Извън протокола, това можеш ли да познаеш къде се намира със същата бързина: Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Експериментът се оказа успешен... Извън протокола, това можеш ли да познаеш къде се намира със същата бързина: 11904_519419458094693_1248005759_n.jpg Хах и какъв беше, ако не е тайна? Спри се, че ставаш смешен Една от първите ми снимки в темата беше от Бран, е щом съм стигнала до там как да пропусна и другите забележителности... В Рашов не съм влизала... Мисля че беше в ремонт по това време... Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Принципно съм човек с чувство за хумор и за някои минавам именно за смешен. Но, както вече казах, извърших експеримент с предварително предизвестен край за мен. Първичното ми намерение беше да пусна втората снимка, която също е от емблематично място в Румъния. На въпрос при гугълване относно тази снимка получаваш десетки отговори на подземни галерии, но нито един верен. След това реших да "пробвам" с достатъчно позната за Гугъл снимка и получих светкавичен отговор. За мен играта в тази тема приключи окончателно. Продължавай да се забавляваш, но не се опитвай да правиш хората и в частност мен на глупаци. Беше ми приятно... Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Ето поста ми за Бран http://magelanci.com/topic/3209-игра-познай-откъде-е-тази-снимка/?p=58915 поста е № 38 в темата. А утре ще постна и снимка от Рашов... Не си бил само ти в Румъния. Нека друг да продължи играта Редактирано 26 ноември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Днес съм нахална: Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега