traveler Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Юдейската пустиня? 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) По-конкретно? Тази снимка вече съм я качвала в магеланци. Редактирано 26 ноември, 2014 от Childish Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 (редактирано) Специално за Duke. Както писах по-горе беше ни казано, че Замъка Рашнов е в ремонт... и затова не го посетихме. Съжалявам за качеството, но е правена през стъклото на автобус... Качвам и от Брашов, за да не каже, че и там не съм била... а от Бран съм качила в пост 38 на темата. Мога и от Синая, замъка Пелеш... също да приложа като доказателство, че и аз съм била в Румъния... До Duke отново: Без да познаваш човек не изказвай мнения... имах желание да дойда на някоя форумна среща, но от "горещия прием" на няколко особи, то просто ми се изпари А съм сигурна, че има много стойностни и интересни хора, с които би ми било приятно да се запозная . Редактирано 26 ноември, 2014 от woman_in_white Връзка към коментар
Duke Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Жива и здрава, няма нужда да се оправдаваш като ученичка. За мен темата е приключила. Снимката остана неразгадана, а би следвало и там да си била... Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Хей, тук сме, за да се забавляваме. Приемам отговора на traveler. Споменала съм мястото тук: http://magelanci.com/topic/1207-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8/page-6#entry22435 traveler, ти си 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 Хей, тук сме, за да се забавляваме. Да, хайде успокойте малко топката. Да се ползва search-by-image наистина не е спортсменско и убива смисъла на играта. Но нямам начин да сме сигурни кой точно го прави. Всеки да си решава сам за себе си дали иска на всяка цена да спечели или иска играта да е интересна. Иначе не е задължително човек да е бил на мястото и да е видял с очите си обекта, за да може да познава. Може да го познава от обща култура, а може да си направи дедукцията по жокери. Затова е игра. search-by-text също, според мене (!), не е чак толкова недопустимо, защото все пак трябва да имаш някаква насочваща идея какво да напишеш в търсачката. Търсене в книги или филми или други off-line ресурси би трябвало не само да е официално разрешено, а даже - окуражавано. 8 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 26 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 26 ноември, 2014 То състезанието не е ли за това, кой ще пусне най-интересната загадка и/или ще разкаже най-интересната история, свързана с нея, а не кой ще отговори пръв? traveler, ти си 4 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Във връзка с написаното от Childrish, да си призная отговарям тогава, когато вече съм измислила интересна снимка, която да ви предложа, е естествено и да съм разпознала загадката . 2 Връзка към коментар
traveler Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Mary ти си!Малко съм зает. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Ааа не бях подготвена, но ето нещо: Къде се намира и с кого е свързана тази къща? 2 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Това е къщата, в която е изживял последните си дни Пенчо Славейков. Намира се в Брунате, селце с прекрасна гледка към езерото Комо. И в понеделник ще бъда там. 7 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Това е къщата, в която е изживял последните си дни Пенчо Славейков. Намира се в Брунате, селце с прекрасна гледка към езерото Комо. И в понеделник ще бъда там. Тони, браво! Твой ред е! Тони, а за ходенето там ти завиждам... Ето малко повече информация: Пенчо Славейков е единственият български творец стигнал до прага на Нобеловата награда за литература, но преждевременната му смърт кандидатурата му не е разглеждана от Нобеловия комитет. В началото на 1912 г. Славейков получава известие от Швеция, че е предложен за Нобелова награда за литература от Алфред Йенсен. Получава обаче и друго съобщение от родината – пенсията му спира да пристига. Здравето на Пенчо започва да се влошава и да тревожи близките му. Измъчва го и безпокойството да завърши своята грандиозна „Кървава песен“. Лекарите го съветват да отиде на планина. Пенчо и Мара решават да заминат в Брунате при Лаго ди Комо. На 5 юни се настаняват в скромна стаичка на хотел „Bella Vista“. На 9 юни Славейков се почувствал зле и в 3 ч. през нощта вика вярната си спътница, казвайки ѝ „Зле съм, наближава края…“. На сутринта идва лекар, който прошепва: „Късно е вече!“. Поетът дочува думите му и иска да каже нещо, но не може – цялата му лява страна е парализирана. Завесите в стаята са спуснати. Мара Белчева остава сама до леглото на любимия си. По залез слънце Пенчо потрепва и проронва една дума. Казват, че е същата, като тази, която изрича Гьоте на смъртния си одър: „Светлина!“. Към 8 ч. вечерта настъпва краят – душата на българския поет Пенчо Славейков тихо отлита във вечността. Погребението се извършва след четири дни на местните гробища в Брунате, в присъствието на Мара Белчева, най-големия брат на Пенчо, пристигнал набързо от България, дошлият от Мюнхен близък приятел на Славейков Боян Пенев, и още няколко свидетели. На фасадата на хотела в Брунате, както и на къщата в Рим, в която са живели Пенчо и Мара, след време са поставени възпоменателни плочи. Ето и още малко снимки: 11 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Най-големият удар върху него всъщност е вестта за уволнението му като директор на националната библиотека от тогавашния министър Бобчев. Това е причината и Славейков да не се завърне в България, освен влошеното му здравословно състояние. Тленните му останки са пренесени в България през 1921г. Ето нещо, което предполагам много от вас са виждали. Но пък е интересно. 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Инсбрук. Златният покрив, керемидките наистина са позлатени. Връзка към коментар
Тони Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Точно така. Това е една от най-забележителните сгради, която наричат "Златният покрив" и днес е емблема на града. Построил я херцог Фридрих IV в началото на ХV в. Кайзер Максимилиан I (1459-1519 г.), когато се качил на престола, я направил своя резиденция, като й пристроил еркер, от който можел да наблюдава живота и турнирите, които се провеждали на площада. Еркерът бил покрит с 2657 позлатени керемиди. Стените на "Златния покрив" били изрисувани и покрити с релефи. 2 Връзка към коментар
Sara Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Оф,все ме изпреварва някой. Връзка към коментар
woman_in_white Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Жива и здрава, няма нужда да се оправдаваш като ученичка. За мен темата е приключила. Снимката остана неразгадана, а би следвало и там да си била... Не се оправдавам, а се защитавам - има разлика . Хей, тук сме, за да се забавляваме. И аз го възприемам като забавление и игра, но явно не всеки мисли по този начин... Мисля, че в по-горен пост обясних как разгадавам загадки на места, на които не съм била. Не мисля да се повтарям... То състезанието не е ли за това, кой ще пусне най-интересната загадка и/или ще разкаже най-интересната история, свързана с нея, а не кой ще отговори пръв? Мисля, че това беше първоначалната идея... От отгатването на снимки да научим за интересни места. Макар, че на някои участието явно се състои в това само да постне снимка и после да не даде никаква информация за нея... В случая и моите писания едва ли някой ги чете, но... все пак съм се постарала да намеря и постна нещо свързано със снимката С това аз приключвам. Ако някой се интересува конкретно как съм познала дадена снимка да заповяда на лични. Ще му обясня надълго и нашироко... 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Ааа не бях подготвена, но ето нещо: Къде се намира и с кого е свързана тази къща? P1020838.JPG Много хубава загадка, Mary 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Нещо красиво - кое е то и къде се намира? 3 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Teatre-Museu Dalí, Figueres? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 И по-точно? Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 http://www.salvador-dali.org/museus/espai-joies/en_index/ Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Очаквам да обясниш какво е това, моля, тогава ще приема отговора за верен. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Бижу от Дали. Повече не помня. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 27 ноември, 2014 Сподели Публикувано: 27 ноември, 2014 Това е едно от най-известните бижута на Дали, така че, е много трудно да се забрави, ако си го видял. Поне за мен е така. Ще почакам още малко, ако някой друг се сети. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега