Прескочи до съдържание

Въпрос за booking.com

tonik

Препоръчани мнения

Здравейте,

Имам резервация за хотел в Бангког направена преди доста време през booking.com и съответно потвърдена от там. Резервацията е с безплатна анулация и се отнася за нощувки през февруари 2017.

От вчера от хотела ми пишат сърцераздирателни мейли, обяснявайки, че заради проблем със ситемата на booking хотелът е овърбукнат и не могат да ни настанят, поради което настояват да си отменя резервацията и да търся друго място.

Естествено, че не съм го направила за момента и няма да го направя преди да се свържа с booking, но нещо не откривам контакти - мейл или телефон, чрез които мога да го направя.

Някой може ли да помогне с контакт с букинг и изобщо какво бихте ме посъветвали да направя в тази ситуация?

Всъщност редактирам се, открих телефони, поствам ги за удобство на следващите с този проблем

Genius потребителите могат да ни се обаждат по всяко време
bf66cfaef865df7c79e755bde011c432dda91f2fБългария
{Local number:} 00800 119 4467 Международен номер за Genius потребители: +44 20 3684 7925

Обаждания в страната се таксуват според местната тарифа. За обаждания към международни номера е възможно да се начисляват допълнителни такси.

Редактирано от lyusi
Връзка към коментар
Аз няколко пъти, включително и за подобни случаи съм писал на мейла по-долу, реакцията винаги е била до ден/два.

Комуникацията е на български.

Booking.com Customer Service (customer.service@booking.com)

И най-вече, както и Duke е споменал по-горе, не анулирай/отговаряй нищо направо на хотела.

Остави ги те да се разберат.Даже и да се наложи друг хотел, ще е по-хубав и повече звезди/рейтинг на същата цена, а буукинг ще вземе разликата/санкционира досегашният хотел.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Току щом имах много странна случка с booking-a. Поради фалита на един от нашите тур оператори ми се наложи спешно да спасявам почивката за нова година, която е подарък за баща ми. Тръгнах да търся място за спане в Прага. При първото си търсене обърках датите и вместо 29ти писах 28ми. Намерих някакъв апартамент, но видях, че съм объркал датите. Направих правилното търсене, но апартамента го нямаше. Викам си, язък, някой го взе, но в същото време апартамента се намираше при начална дата 28ми. Крайната дата и в двата случая беше една и съща. Доста странно, няма го за по-краткия период, но го има за по-дългия.

Както и да е. Резервирах, защото цената ме устройваше. Реших да се пробвам да променя резервацията. И в този случай не ми дава. Накрая реших да им пиша, че ще пристигна на 29ти. Така или иначе цената заедно с допълнителната нощувка е същата като на други апартаменти за един ден по-малко престой. Рейтинга е висок и е от доста време в booking-a, и се надявам да нямам проблеми.

На някой случвало ли му се е нещо подобно?

Връзка към коментар

В този случай е изключително важно предварително да уточниш с хотела, че пристигаш с един ден закъснение. В противен случай е твърде вероятно след първата вечер да те пишат "no-show" и при положение, че имат нови клиенти да предоставят стаята на тях. Изискай писмено да потвърдят, че са уведомени и нямат нищо против резервацията да се ползва от следващия ден...

П.С.: Упс, сега осъзнавам, че става дума за апартамент, а не за хотелска стая, но казаното от мен е валидно и в този случай...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз вече им писах по този въпрос. Надявам се да ми отговорят скоро. Не виждам какъв би бил проблемът за тях, че ще пристигна малко по-късно. Работен ден ще е, пък и дават доста апартаменти под наем (над 10), т.е. би трябвало да имат някаква организация, а не да е отделен човек, който сам прави всичко.

Сега остава само да чакам отговор от тях. Да видим какво ще се случи.

Връзка към коментар

Друг вариант е да букнеш от 29 пак за два дена и да си тръгнеш по-рано.

Бях забравил да пробвам това :). Ще ги изчакам първо да ми отговорят, пък после ако е проблем това с датите ще се възползвам от това предложение :).

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

ЧНГ, Магеланци!
И аз съм с въпрос относно booking. Харесах си един хотел, който е с безплатна анулация, обаче когато тръгна да го резервирам ми пише, че в момента на резервацията ще бъда таксувана в размер на една нощувка, а останалата сума, в посочен размер, ще платя на място. Да, обаче ако размисля и реша да анулирам резервацията си какво се случва с тази сума, която искат да ми вземат още сега?

Връзка към коментар

Ще ми я върнат сами или ще трябва да си я искам?

Не бях попадала до сега на такова условие при резервация в booking и ми изглежда леко неприемливо, предвид факта, че нощувките, евентуално, ще бъдат края на есента...

Връзка към коментар

Аз си я исках директно от хотела и без проблем след седмица ми я върнаха.

Все пак 30 % от сумата за хотел,чак през юни ми се видя много.

Оказа се,че сумата е блокирана от хотела,но не е при тях. Нещо като гаранция,че ще отида.

При отказ от моя страна-т.е. ако анулирам в срок резервацията,сумата ми се връща.

Аз , както споменах , се свързах с хотела и ми бе върната.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, малко помощ моля

Направих две резервации през Букинг, за нас и едни приятели, получих потвърждение на резервацията (да кажа че бяха две отделни резервации), но вместо за двама възрастни съм резервирала за един, не знам къде съм гледала

Какво да направя, да се свържа с хотела и да помоля да ми оправят резервацията или да звъня на букинг ?

Връзка към коментар

Здравейте, малко помощ моля

Направих две резервации през Букинг, за нас и едни приятели, получих потвърждение на резервацията (да кажа че бяха две отделни резервации), но вместо за двама възрастни съм резервирала за един, не знам къде съм гледала

Какво да направя, да се свържа с хотела и да помоля да ми оправят резервацията или да звъня на букинг ?

Влизаш си в профила в Booking.com, отиваш на въпросната резервация и я променяш. В случай, че няма свободна двойна стая, просто си потърси друг хотел. Eвентуално може да пишеш и направо на хотела да видиш те какво ще ти кажат, но първо пробвай сама да си промениш резервацията.

п.п. Обаче, ако резервацията ти е nonrefundable, трябва да се свържеш направо с хотела и се надявай да проявят разбиране. Обикновено по е-мейл отговарят бързо. 

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Влизаш си в профила в Booking.com, отиваш на въпросната резервация и я променяш. В случай, че няма свободна двойна стая, просто си потърси друг хотел. Eвентуално може да пишеш и направо на хотела да видиш те какво ще ти кажат, но първо пробвай сама да си промениш резервацията.

п.п. Обаче, ако резервацията ти е nonrefundable, трябва да се свържеш направо с хотела и се надявай да проявят разбиране. Обикновено по е-мейл отговарят бързо.

Не мога така, да променя брой гости. Явно ще пиша до хотела за промяната.

Връзка към коментар

Резервирала съм стаи в Букинг с включена закуска. Ако поискам допълнително легло, това означава ли, че ще има закуска и към него, при положение, че хотелът не предлага легло без закуска?

Връзка към коментар

Забелязвам,че познавате правилата на Booking.com.Имам въпрос за нещо,на което обърнах внимание едва сега.Става въпрос за програмата GENIUS.Има ли смисъл да се регистрира човек?Дава ли ти някакво действително преимущество?

Връзка към коментар

Доколкото знам Genius не изисква специфична регистрация, а само да имаш поне 5 резервации на година. Не знам дали е календарна годината или гледа за година назад.

Дали има смисъл сам си решаваш. Аз лично намирам хотелите, които дават отсъпка за Genius потребилите за скъпи. Мисля че само веднъж ми се е случвало да резервирам такъв. От друга страна доста хотели предлагат ранно/късно настаняване ако си Genius. Случвало ми се е няколко пъти да резервирам такъв, но ми се е налагало да се възползвам само веднъж и се наложи да покажа какво пише в резервацията, т.е. от хотела зависи дали ще ти признаят това право.

Ако принципно не ползваш booking не мисля, че ще ти е изгодно да почнех да го ползваш само заради това.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.