Прескочи до съдържание

Колко нови държави посетихте тази година?

Препоръчани мнения

преди 1 минута , Polina каза:

Чудех се наскоро как още никой не се сетил за състезателно-отчетната тема 🙂 

Може пък причината да е в това, че на повечето магеланци им предстоят още нови държави до края на годината 😉 Това да се приеме като предколедно пожелание 🙂

• Харесвам 8
  • Смея се 1
Връзка към коментар

По стечение на обстоятелствата тази 2018та, е първата година от 10 години насам, която прекарвам без да съм напускал пределите на България. За сметка на това 2019 започва ударно с нова държава още януари, а до края и съм намислил посещението на поне 4-5 нови държави. Само да не ми мине котка път 😂 и всичко да е наред, разбира се.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Тази година посетих 4 нови държави, Косово, Киргизстан, Таджикистан и Узбекистан, иначе беше година на Франция с 5 посещения в нови различни части на страната.

• Харесвам 16
  • Браво 2
Връзка към коментар

За мен тази година новите държави бяха само Кипър и Уелс (автономна област е, но го пиша все пак като ново място).

Държави, които повторих, но посетих и нови места в тях, са Израел, Турция и Англия.

Равносметка - много малко пътуване тази година. Дай Боже - догодина повече.

• Харесвам 11
Връзка към коментар

Нови - Бразилия, Аржентина, Парагвай, Португалия, Мароко, Люксембург

Повторени (за кой ли път) Италия, Унгария, Германия

• Харесвам 12
  • Браво 4
Връзка към коментар

Аз посетих две нови-Косово и Великобритания.И ми харесаха много!Личното ми мнение е,че не е важно количеството,а качеството във всичко,което човек предприема.Баланс и удовлетворение.

Посетих още Сърбия,Македония и Гърция за н-ти път.Видях много и интересни нови неща.

Не пропускам възможността да обикалям и България.Защото е прекрасна!За мен е хубаво,когато дестинацията ми е силно желана,изживяна с много чувство и споделена с готини хора!

Планове не правя,за да не разсмивам Господ.Имам мечти и ги следвам.Всичко се случва,когато трябва и с когото е необходимо!

Щастлива съм,че съм здрава и имам право да избирам най-доброто за мен!

• Харесвам 20
  • Браво 2
Връзка към коментар

Само една нова-Холандия!Затвърдих си Париж и Северна Англия- догодина живот и здраве отново там и някъде където има бг студенти да ги невеста че съм обещала!

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Тази година посетих за първи път: Литва, Латвия, Естония, Полша, Финландия и Йордания 🙂 
Повторих: Холандия, Гърция и сега пак ще ходя до Финландия (по-точно Лапландия)
За съжаление, се разминах с почивката до Мавриций, Сейшели и Мадагаскар, но се надявам до година да я реализирам 😉 

• Харесвам 14
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 2 часа, ZORI каза:

Март:  едноседмично гостуване в Германия: Базел, Щутгарт, Улм, Нюнберг, Ахен  и селцата около Щутгарт фантастични.

Април, май, юни - имах прекрасната възможност да съчетавам полезното с приятното и пак  благодаря на Господ пообиколих Белгия и Холандия:

Белгия: Антверпен, Брюксел, Меххелен, Льовен, Гент, Лиер, Тьорнхаун, Херселт  поживях малко и в белгийските села Нейлен и Вастерло. Сега разбирам разликата между селото -  тихо, чисто и  спокойно, там живеят богатите, а в  големинте градове пълно с бежанци и няма нищо общо с истинската същност на Белгия, Холандия или Германия.

Холандия: Амстердам, Роттердам, Айховен, Берле Хертог.

нови държави:

октомври: Босна и Херцаговина, Хърватска.

ноември: Йордания

Има какво да се желае още има много места, страни и континенти непосетени, но дай Боже за в бъдеще да има повече възможности и из вън Европа да е !

Редактирано от ZORI
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Косово е легенда!  Може би най-отразяваното пътуване в историята на форума от началото до края. 

П. П.  Знам,  че поне няколко човека умират да се похвалят и ще го направят зрелищно,  когато му дойде времето  🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Тази година най-много пътувания съм осъществил в живота си. Всичките са в рамките на стария континент.

Януари:  🇮🇹Милано, Италия (повторена държава) - уникална разходка с мои приятели (само мъжка компания бяхме и ни беше доста
добре без женска компания   вървяхме едни километри през ливадите около Mилано и се чудехме, ако имаше момичета - коя щеше да измрънка първо  )

Май:  🇵🇹Лисабон и Порто - Португалия (за първи път тази държава) +  🇪🇸Мадрид, Испания (повторена държава) - първата държава - приказка: забележителности, храна, вино ... разкошно усещане. 8 дни на тотално разпускане.

Август:  🇩🇰Копенхаген, Дания - за първи път в скандинавска държава. Държава, която засега (от всички, които съм посетил) ме впечатли най-много. Ако трябва да избера къде да емигрирам, това ще ми е първото предложение.

Септември: 🇳🇱Амстердам, Хаага, Делфт, Тилбург, Айндховен - Нидерландия (за първи път). Толкова много дъжд се изля върху мен, че вече забравих какво друго правих там 😄 С удоволствие бих обиколил вътрешната част на страната с колело.

Октомври: 🇬🇷 Атина, Гърция 
(повторена държава) - не съм изобщо впечатлен от града. Според мен е много мръсен, грозен, миришещ.

Ноември: 🇩🇪 Потсдам и Берлин - Германия 
(повторена държава) - бих казал, че останах разочарован от Берлин, добре, че беше Потсдам да компесира. И както и бирата, де. 😄

Пътуванията не бяха много дължи (освен майската) - около 3-4 дни повечето, кратки, но зареждащи с енергия и още по-голямо желание за обикаляне.

Следващата година се очерта още по-вълнуваща с два трипа до друг континент и 3 европейски дестинации ... засега. 🙂

Редактирано от Граф Вронски
  • Харесвам 21
  • Браво 3
Връзка към коментар

И за мен годината приключи и мога да се отчета. Нови - Етиопия, Швейцария, Македония, Албания и Черна гора. Повторих Испания, не бях ходила в Андалусия и Италия, с наводнената Венеция (прекрасно преживяване се получи).

• Харесвам 14
Връзка към коментар

Единствената ми ваканция тази година беше в Гватемала и Никарагуа, където беше супер преживяване, и естествено излезе мега бюджетно поради error fare на Aeromexico. Единственият гаф беше, че паднах по склона на Cerro Negro, което е тема за друг разговор.

Иначе работните пътувания тая година бяха интересни: Мексико, Буркина Фасо, Мозамбик и Бенин, на обща стойност 11 седмици. 

Бива! :)

• Харесвам 24
  • Шок 1
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Ох, пак ли... 🤪

Горкичкия!

Дай да ти помогна:

"Тази година не посетих следните държави:"

- ……….

- ……...

……… "

Виждаш ли колко ти е лесно - имаш само няколко думи да допишеш.:wink:

:laugh:

А сега по същество:

За тази година планът беше три нови държави:

Исландия, Словакия, Азербайджан. 

Изпълних го.

Повторихме Австрия, Португалия, Македония, Италия, Нидерландия...,дано не пропускам някоя. Общо взето всеки месец летяхме за някъде/от някъде. Това било доста уморително занимание.

За догодина:

За съжаление нищо не планираме. И аз и жена ми ще използваме отпуските си в гледане на внучката.:girl_in_love: Идиотите в Холандия дават само 3 месеца майчинство т.е. 4 но единия е последния месец от бременността.

Леле, как можах да напиша "За съжаление ...". Правилното е "С най-голямо удоволствие …" :biggrin:

Редактирано от ven62
  • Харесвам 19
  • Браво 9
  • Смея се 6
Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

И аз и жена ми ще използваме отпуските си в гледане на внучката.

На внучката не ѝ ли се ходи в Камерун #предиМатеев ?

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 18
Връзка към коментар
преди 23 минути , домосед каза:

На внучката не ѝ ли се ходи в Камерун #предиМатеев ?

Камерун всъщност е отлично предложение. С един удар два заека: #предиМатеев и #предидомосед.

@ven62, замисли се, това е рядка възможност 🙂

• Харесвам 7
  • Смея се 12
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
11 minutes ago, Георги Матеев said:

Камерун всъщност е отлично предложение. С един удар два заека: #предиМатеев и #предидомосед.

@ven62, замисли се, това е рядка възможност 🙂

@Георги Матеев и @домосед Камерун ли е обетована земя? 😁

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нови: Португалия с Порто и Лисабон, Литва и Латвия, Китай и Грузия

Нови градове: Париж - 2 пъти,Мадрид, малка част от Дортмунд

Повторени: Дубай и Бергамо - 2 пъти

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Аз приключих. 2018 година ми беше на повторения, потретвания, че и повече  пъти - Испания, Германия, Франция, Италия, Холандия, Гърция, Швейцария, Монако, Мексико, като и в самата година повтарях страни. Повече от 2 месеца извън страната

Имам и три нови: 2 мечтани - Перу и Сейшели, и една попътно - Катар.

Доволна съм.

• Харесвам 19
  • Браво 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.