Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 3 минути , Lyubina каза:

По-интересното е после, че си спомням по 22.09 имаше някакъв зверски трафик след магистралата - посока Кресна и натам. 

Мой колега каза, че пътували 5 часа за 50 км или нещо подобно. 

Дефилето Кресна и летище Враждебна винаги са ме разбивали с имена 🙂

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Брани каза:

Дефилето Кресна и летище Враждебна винаги са ме разбивали с имена 🙂

Тоест, ако бяха кръстени Шепнянка и Добринка, щяха да те сглобяват, както след онова падане в лавата преди години?

• Браво 1
  • Смея се 7
Връзка към коментар
преди 2 часа, Lindt каза:

Седим си на Кулата, на 1 км тапа преди границата, не помръдваме от 40 минути, и се чудя как точно пък в средата на октомври има по-голямо задръстване от 06.09.

Ех как я мразя тази граница само /нищо, че живея само на 10 мин. от нея/....... нямам търпения да се присъединим към Шенген.

Всеки път е с това безмислено висене. Тръгнеш на някъде и се почва с дългото чакане за един поглед на документите 😕

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, Anna Kalinovska каза:

мхм, не бих ги подменила, преди да е станало неизбежно задължително. Тестване за по 10,80 лв. на водомер върши прекрасна работа на първо време. От оторизираната фирма се оказаха супер разбрани хора, че и за 3 дни го направиха през зимата, вкл. пломбирането. Топломерите направих дистанционни по-отдавна с техем, сега чакам да е подгонят за топлия водомер..

И седиш без вода през това време ли? Идват вземат водомера, тестват го и го връщат след 3 дни?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 50 минути , Duke каза:

Тоест, ако бяха кръстени Шепнянка и Добринка, щяха да те сглобяват, както след онова падане в лавата преди години?

Какви сглобки имаше едно време ...

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 16 минути , miroslava каза:

И седиш без вода през това време ли? Идват вземат водомера, тестват го и го връщат след 3 дни?

Занесох го в понеделник и си го взех в сряда, реших, че така е по-бързо. Дойдоха за пломбиране в четвъртък.

Прави се там една джаджа, за да не си без вода през това време, има край мен човек, който го може. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Lindt каза:

Седим си на Кулата, на 1 км тапа преди границата, не помръдваме от 40 минути, и се чудя как точно пък в средата на октомври има по-голямо задръстване от 06.09.

В петък половин София се изнасяше, ние се чудехме дали да не се пуснем към Гърция в събота за малко море, включително и на прибиране го мислехме колко ще е натоварено. В крайна сметка другаде правихме плажа за закриването на лятото. Във ФБ днес се оплакваха, че за разлика от натовареността през лятото днес са сканирали паспорти и на гръцката, и на българската страна, включително и пълната програма да обикаляш като цветарка с букета документи вместо да излязат от будките си, както лятото правят, за да върви по-бързо. Как няма после по два часа... На този фон, даже бързо сте минали. 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 13 часа, Lindt каза:

Минахме 😄

По-скоро ще спекулирам, че 2 часа им беше паднала системата и обработваха по 1 кола на 2 минути. И после тръгна и за 5 минути преодоляхме блокажа от 300 метра.

Надявам се не сте участвали в боя!  :wink:

Бой на граничен пункт „Кулата“

Само две гишета работели от гръцка страна

• Харесвам 3
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , Фил каза:

Надявам се не сте участвали в боя!  :wink:

Бой на граничен пункт „Кулата“

Само две гишета работели от гръцка страна

Беше много по-културно от нашето бедстване на Калотина в началото на юли. Нямаше никакви ножове и крясъци на опашката, но просто не се случваше нищо. Една кола даже беше препречила аварийната лента, за да не минават тарикати, но не се появиха хора, които да го принудят да се махне. Виж, при отпушването на движението отвсякъде полетяха черни джипове, което не беше приятно, защото ние бяхме навън, а трябваше да си настигнем колата пешеходно.  

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 18 часа, Lyubina каза:

По-интересното е после, че си спомням по 22.09 имаше някакъв зверски трафик след магистралата - посока Кресна и натам. 

Мой колега каза, че пътували 5 часа за 50 км или нещо подобно. 

Така беше. Нас ни отклониха по стария път и сравнително навреме се прибрахме. Половин България се беше изнесла в Гръцко, в Кавала и околности българите бяха повече от местните.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За първи път чувам,че трябва да купиш минимум 2 малки бутилки вода, за да платиш с карта. 

И да се оплача от Buzz,че коланите им в самолета са страшно къси. Моята талия е 120 и трябваше да глътна корема,а стюардесата ме пита дали съм сложил колана,защото беше се впил в шкембето и не се виждаше.🙂

• Смея се 7
  • Замислям се 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, dimitrov6 каза:

И да се оплача от Buzz,че коланите им в самолета са страшно къси. Моята талия е 120 и трябваше да глътна корема,а стюардесата ме пита дали съм сложил колана,защото беше се впил в шкембето и не се виждаше

Може би срещу 20 евро щяхте да получите удължител на колана. Това може би са нюанси на оная глупост да мерят теглото на пътниците. 

• Харесвам 1
  • Шок 3
Връзка към коментар
На 15.10.2023 г. в 23:31, Coo каза:

В петък половин София се изнасяше, ние се чудехме дали да не се пуснем към Гърция в събота за малко море, включително и на прибиране го мислехме колко ще е натоварено. В крайна сметка другаде правихме плажа за закриването на лятото. Във ФБ днес се оплакваха, че за разлика от натовареността през лятото днес са сканирали паспорти и на гръцката, и на българската страна, включително и пълната програма да обикаляш като цветарка с букета документи вместо да излязат от будките си, както лятото правят, за да върви по-бързо. Как няма после по два часа... На този фон, даже бързо сте минали. 🙂

Явно сме имали късмет, защото минахме границата в неделя сутрин и нямаше нито една кола пред нас. Не са проверявали нищо освен личните карти на влизане в България. Минахме буквално за минута. На отиване имаше две коли пред нас но гърците правиха някаква митническа проверка след паспортен контрол и дори ни накараха да отворим багажника, като преди това ни попитаха за цигари и алкохол. Ама ние им благодарихме и им казахме, че си имаме 🙂 Словом за 5 минути минахме.

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

И аз да се оплача 🙂 Хората ходят на сафари в Африка, а аз на сафари в апартамента. Обаче нито снимки имам, нито трофей. От покрива ми е влязъл съсел/и, не знам, не се назоваха поименно, така че не съм наясно с популацията. Но едно миловидно съселче, нагло притича през хола и към шкафовете на кухнята. Действието се развива , разбира се в  1 през ноща.  Днес местя мебели :), вместо да си кроя плановете за пътешествия. А, утре май ще трябва да викам  фирма " наемни убийци". Някой ако знае начин, любезно да ги помоля да напуснат, много бих се радвала 🙂

• Шок 9
  • Замислям се 3
Връзка към коментар
Преди 1 час, Monika_Koko каза:

И аз да се оплача 🙂 Хората ходят на сафари в Африка, а аз на сафари в апартамента. Обаче нито снимки имам, нито трофей. От покрива ми е влязъл съсел/и, не знам, не се назоваха поименно, така че не съм наясно с популацията. Но едно миловидно съселче, нагло притича през хола и към шкафовете на кухнята. Действието се развива , разбира се в  1 през ноща.  Днес местя мебели :), вместо да си кроя плановете за пътешествия. А, утре май ще трябва да викам  фирма " наемни убийци". Някой ако знае начин, любезно да ги помоля да напуснат, много бих се радвала 🙂

Аз бих заложил на ултразвукови уреди, които ще ги прогонят. Така и ще им създадеш най-малко неудобства, което пък , разбира се, ще те спаси от анатемосване от страна на @Lindt.:wink:

• Харесвам 1
  • Браво 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Monika_Koko каза:

Опитай с добро!😉

Даже не знаех, че съселите влизат в домовете. Очаквам и снимки, не съм виждал. 

Сигурно си прочела за димки и др., но едва ли е удобно в къщи. Знам че гризачите не обичат силни миризми. Пробвал съм за мишки с подарени дезодоранти и май става.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Машинки 2 броя съм включила, защото ги чувах как се разхождат по покрива. Но опредно не им действат. Сложих им лют пипер...  .:) Може пък да си взема котка..., 

Връзка към коментар
преди 3 минути , Monika_Koko каза:

Машинки 2 броя съм включила, защото ги чувах как се разхождат по покрива. Но опредно не им действат. Сложих им лют пипер...  .:) Може пък да си взема котка..., 

Ох... труден въпрос. Като се завъдят някъде и с котките , и с кучетата намират общ език. Немската овчарка на родителите ми много ги харесваше дори. Изобщо не проявяваше характер на пазач:-((( Много са трудни за изгонване, без да се използват крайни мерки. В една вила се видяхме в чудо как да постъпим. Чак от тавана надничаха. Но в зимния период, когато никой не беше отишъл там, напуснаха по своя воля. Но за апартамент, в който живееш постоянно, ще е голям проблем. 

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

@Monika_Koko да водя котката, ама ми се струва, че ще станат приятели.😂

Аз бих се свързала с фирма за вредители и бих се информирала как се действа в случая. Според мен машинките не действат с редки изключения.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 часа, Monika_Koko каза:

Сетих се за една случка. Живях за кратко в Австралия. По едно време започнах да чувам как нещо се разхожда по тавана. Казах на хазяйката и тя каза "Ооо, те са много трудни за изгонване. Радвай се на живота и бъди част от природата, такива неща са нормални. Тука живеем така" 😁 Та, представете си, че сте в Австралия, а не на сафари. 😉

Все пак, едно коте би свършило работа, особено ако е улично осиновено. Бях занесла на баща ми едно такова, което никой не осинови. В неговата къща и муха не оцелява повече от 5мин. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Котка или сокол?!?, все ще свърши работа. @mililia, ако дойдеш на гости с твоето коте, не знам дали ще станат приятели, но е възможно съселите  да го отвлекат в леговището си 🙂 . @Брани, много щях да съм щастлива, ако всичко беше метафора 🙂 Харесва ми идеята на @maia_sg, ще си представям, че съм в Австралия. …. доста по изгодно ще е от цената на самолетния билет до там :)

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 6 часа, Monika_Koko каза:

Ако намериш някакъв начин да ги прогониш казвай. На село имаме голям проблем, какво ли не пробвахме, но нищо не ги гони. Най-лошото е, че издълбаха дупка в тавана, ама своевременно я запушихме. Пробвахме с ултразвукови уреди, с капани, но нищо не помогна. Доколкото знам зимата спят зимен сън и ще е спокойно, но от пролетта отново става нетърпимо.

• Шок 2
Връзка към коментар

А не може ли да се разтърсиш на тавана къде спят през зимата и както са по пижами тихо да ги натовариш в един кашон и да ги пратиш към Австралия с въздушна поща.

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.