Прескочи до съдържание

Посещение на Дубай

Препоръчани мнения

Замислих се за предстоящото ми пътуване на 24.04 и пак започнаха едни върпоси да ме глождят. Как стои въпроса с телефоните. Прочетох,че роумингът бил 6-7 лева, а като зная моята тинейджърка как не може без да ме чува по телефона (е,аз също, де!)... Казват за някакви техни карти,които били предплатени. Дайте съвет,моля ви!

Има два оператора там - du и etisalat. Ето предплатените продукти и на двата, доста си приличат и като цена и като предложения: 

http://www.du.ae/personal/mobile/plans/visitor-mobile-line-en

http://www.etisalat.ae/en/personal/mobile/plans/prepaid/visitor-line.jsp

На голямото летище (DXB) и двете фирми имат офиси, на новото до което летят Wizz през ноември само etisalat имаха. Процеса е лесен и изчистен, даваш паспортни данни, няколко минути и готово. 

Ако искаш навътре в пустинята има достатъчно екскурзии и от рецепцията на хотела ще те насочат веднага. Цените са горе-долу еднакви навсякъде.

Само да те поправя малко тук, че ако искаш да ходиш до Liwa единствената опция са супер скъпи двудневни турове, с нощувка и т.н. Там икономично можеш да стигнеш само и единствено с кола под наем. Иначе за стандартните екскурзии до пустинята с джип и т.н., наистина са масови. 

Връзка към коментар

Здравей, Александър.
Като гледам колегите са казали почти всичко в темата за Дубай.

Каквото и да кажа ще се приповторя с тях :)

Визи за Дубай няма, паднаха миналата година през март месец.
Wiz Air имат добри цени за Дубай, Fly Dubai също пускат промоции, но като цяло Wiz са доста по - евтини. Точно поради тази причина ги предпочитам и аз. :)

Жоро е описал двата мобилни оператора - etisalat и du. До сега сме ползвали на Etisalat и сме доволни. Разговорите с Б-я последно струваха около 3 дирхама на минута, което е около 1,50 лв / приблизително /.

Можеш да си ходиш спокойно по къси гащи из улиците, магазините и др. места. Имай предвид само,че има клубове и заведения, където има дрескод и няма да те пуснат ако не си с дълги панталони и затворени обувки, но пак казвам - става дума само за клубове и по-лускозни заведения. :) Така последния път / преди месец / с Евгени не успяхме да влезем на две места, защото пък той си беше взел само къси неща за обличане. :)

На питането ти за Fly Dubai. :) Наша приятелка лети само с тях от Дубай до София и казва,че разликата с Wiz е обслужването, както и че  има включен кетъринг на борда. Багажа също ти е включен в цената, мисля 20 кг.

Всичко друго си е същото. В крайна сметка стигаш от точка А до точка Б. :)
С Wiz рискуваш да има леко закъснение, случвало ни се е на тази дестинация не един път. Не че Fly Dubai са застраховани. :)

Връзка към коментар

На питането ти за Fly Dubai. :) Наша приятелка лети само с тях от Дубай до София и казва,че разликата с Wiz е обслужването, както и че  има включен кетъринг на борда. Багажа също ти е включен в цената, мисля 20 кг.

Всичко друго си е същото. В крайна сметка стигаш от точка А до точка Б. :)

С Wiz рискуваш да има леко закъснение, случвало ни се е на тази дестинация не един път. Не че Fly Dubai са застраховани. :)

Аз летях с тях от Истамбул до Шри Ланка и мога да кажа, че яденето не е включено в цената, можеш да си го поръчаш отделно срещу заплащане. Не намерих и разлика в обслужването с Уиз. Изобщо, аз лично съм крайно недоволна от тях. И на мен ми смениха в последния момент местата, чекирани още от първия полет и ни взеха мястото до прозореца, което направи пътуването ми кошмарно, тъй като не можах да се облегна никъде да подремна нито за миг.

Връзка към коментар

Разбирам, че пътуването ти не е било от най - приятните...
Нашата приятелка, за която говоря, че лети с Fly Dubai е стюардеса. Сега ако тя вече се ползва с привилегии това вече е друго нещо. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз се чудех кой хотел да избера....става въпрос за двама мъже в стая (апартамент), абе направо gay friendly ми трябва  :) Нали не са много хард там в тия отношения, а не искам да ги питам по е-майл дали може хехех свидетелство за брак нямаме  :P 

Връзка към коментар

Аз се чудех кой хотел да избера....става въпрос за двама мъже в стая (апартамент), абе направо gay friendly ми трябва  :) Нали не са много хард там в тия отношения, а не искам да ги питам по е-майл дали може хехех свидетелство за брак нямаме  :P 

За двама мъже в хотел няма проблем.

Даже в условията на хотели с определени изисквания го пише това - неженените мъже са добре дошли.

Обикновено в по стриктните хотели не разрешават да се внася алкохол.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Георги Василев , подготвяш ли настроението за топлите дни? Аз май ще ходя да сменя някой дирхам в Тавекс,че хотела искали да го платим вечерта с дирхами. Зачудих се, мислех,че можем са банкови карти да извършим транзакцията, но моята приятелка се занимава с тази организация и така каза,че било условието. Резервирали сме 1 апартамент с две спални в TIME Topaz Hotel Apartment за 7 нощувки за 3150 дирхама + 10 % данък, 10% такса обслужване и местен данък 20 дирхама на нощувка. Мисля,че е повече от добре за 4 човека. Пътуването наближава и се вълнувам малко. Сигурно тези,които много са пътували ще се усмихнат, но треската си е треска... :P

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Здравейте, и аз пътувам на 24.04, но съм до 4.05, като гледам ще се съберем компания от форума.  :)

За първи път пиша тук, но ще ми е второ посещение в Дубай - миналата година, благодарение на Roje в един друг форум, направих страхотна програма и успяхме да разгледаме почти всички интересни забележителности. 

Сега сме решили да се насладим предимно на плажовете и да си починем, затова взехме апартамент на Марината - там най-много ни хареса. Задължително ще повторим сафарито и посещение в Wild Wadi (детето иска там да си празнува рождения ден) е част от плана. Обиколка из Дейра в работен ден, т.к миналия път пусти късмет улучихме почивен, всичко беше затворено.

Ще помоля за препоръки за други интересни места в Дубай, извън най-популярните, които вече сме видели.

Смятаме и до Абу Даби да отидем, с автобус най-вероятно, и да видим каквото може - без Ферари, т.к преди целия ни ден в града отиде там. Освен джамията и Емирейтс, какво друго ще ми препоръчате?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

миналата година, благодарение на Roje в един друг форум, направих страхотна програма и успяхме да разгледаме почти всички интересни забележителности.

Ако искаш - може да я споделиш тук, сигурно ще е полезно за хората, които си подготвят първо пътуване за там :)

Връзка към коментар

Заповядайте, това беше скромната ми програма, малко микс от бг&en, но е директно copy/paste от бележките ми. 

Day 1

Arrival

Разходка в Mall of Emirates и вечеря там

Day 2

Public beach next to Burj Al arab

Souk Madinat Jumeirah  

Вечерта:  Дубай Марина и круиз

Day 3

Dubai mall

12:00 - качване на Burj Khalifa

Фонтани

Downtown Dubai

Вечеря в района

Day 4

Madinat Jumeirah Beach Park

Марина

(Dubai Mall dinner + fountains)

Day 5

Al Mamzar beach park

Дейра

Reef Mall , Asnar

Dubai Creek

Вечерта: Dubai mall - фонтани, вечеря

Day 6

Ferrari world

Abu Dhabi : джамия, Emirates palace

Day 7

Jumeirah Beach Park или басейн на покрива или обикаляне на мола

Сафари

Day 8

Pool at roof

Lunch at Burj Al Arab - 13h

Beach Jumeirah Beach Park or Marina beach

Emirates mall - ски, вечеря

Day 9

Атлантис воден парк - all day

Вечеря в Mall of Emirates или Dubai Mall + фонтани

Day 10

Marina beach

Emirates Mall

Departure  

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Надя, много се радвам, че отново ще ходиш в Дубай, защото зная колко много ти хареса при първото пътуване. В края на март отново бяхме в ОАЕ, като стояхме в Дубай само два дни, а останалите 8 дни бяхме в Абу Даби. Затова че всичко което те интересува за Абу Даби ще ти го кажа със съвсем актуална информация :) .

В момента пиша и много подробен пътепис за пътуването ни с цени и забележителности, много снимки и видео клипове, надявам се до седмица да е готов и да ти бъде също от полза.

Ето на първо време това, което можете да видите там като изключим Ферари уорлд, джамията и Емирейт Палас. Но ако на Яз остров сте били само във Ферари има какво още да се види. На първо място невероятно красивия хотел Яз Вайсрой.

Макар, че трудно ще могат да се видят всички неща за 1 ден, ние не успяхме и за 8. :)

Всъщност не си спомням дали първия път като ходихте успяхте да разгледате Емирейт Палас или не. Но ако не сте успели ти препоръчвам да си резервирате  тур с екскурзовод директно от хотела. Срещу 100 дирхама на човек ни разхождаха 2 часа из целия хотел, включително и в най-луксозните апартаменти, до които много малко хора имат достъп, с колички за голф се разхождахме из цялата му територия, включително градините, игрищата, яхтеното пристанище, басейните.

post-662-0-03788500-1429284373_thumb.jpg

Ще видите и чуете неща, които няма как да се видят по друг начин.

post-662-0-66224100-1429283958_thumb.jpg

Можете да посетите Кепитъл гейт /най-наклонената сграда в света/ и да пиете кафе на панорамната му тераса на 18 етаж с панорамен изглед към града. Това е площадката, която се вижда на снимката

post-662-0-50178900-1429284014_thumb.jpg

Да отидете до Джумейра Етихад Таурс и да се качите в Observation Deck at 300 – панорамен бар на  последния  74 етаж с 360градусова гледка към града. Това е най-високата кула в Абу Даби.

post-662-0-87382300-1429284159_thumb.jpg

Куверта е по 70 дирхама на човек, като от тях 50 дирхама са консумация, работи до 18 часа само. Ето част от панорамата

post-662-0-68817700-1429284063_thumb.jpg

След панорамния бар можете да слезете с топлата връзка в съседната кула /те са общо 5/ и да посетите

Авеню шопинг в Етихад Тауърс- най-луксозната закрита търговска улица в Абу Даби с бутици. Нещо уникално красиво.

post-662-0-30974200-1429284308_thumb.jpg

Разходете се по Корниш , крайбрежната алея, започваща след Емирейт Палас с много зеленина и заведения.

post-662-0-28410500-1429284555_thumb.jpg

Ако Ви остане време и искате добър плаж можете да отидете до Садият бийч на остров Садият, най-хубавият плаж в Дубай и Абу Даби.

post-662-0-83712500-1429284491_thumb.jpg

За сувенири ако искате трябва да отидете до Световния търговски център и сука, който е в него. Изключително много красиви сувенири на ниски цени ще можете да си купите.

post-662-0-20284100-1429284720_thumb.jpg

За вечеря или кафе за вечерни панорами на осветения град около 19 часа ти препоръчвам да отидете на две три места, които са много красиви и с невероятни гледки.

Първото е много близо до центъра. намира се на моста, водещ към Марина Мол едно изключително посещавано кафе, казва се Le Boulanger Marina Cafe. Панорамата към Променадата е невероятна.

post-662-0-67253000-1429284767_thumb.jpg

Другото място е малко по-далече, намира се на съседния до Абу Даби Мол остров Al Maryah и в МОЛ Галерия ще откриете няколко заведения с панорамни тераси и гледка към крайбрежната туристическа зона на Абу Даби. Не е за изпускане и вечерната панорама на Джамията...

Има няколко много приятни парка и съседни острови, на които има какво да се види, но едва ли ще имате време и за тях.

За Дубай няма какво да казвам, ти си го знаеш града.

Но като ходихме сега посетихме едно много рядко посещавано място, а именно Даунтаун Дубай, тоест частта му откъм булевард Мохамед бин Рашид и Бурж парк. От там можете да се любувате и на фонтаните без да се блъскате с още хиляди, защото няма почти никой, а гледката е още по-хубава, отколкото пред Дубай Мол.

post-662-0-55023300-1429284819_thumb.jpg

Ако още нещо те интересува съм на разположение.

• Харесвам 13
Връзка към коментар

Roje, 

както винаги даваш страхотни идеи и си изключително изчерпателен!  :)

В Емирейтс тогава не успяхме да отидем и сега като гледам какви още други красоти могат да се посетят се замислям дали да не пропуснем джамията, която тогава видяхме вечер на тъмно, за да имам повече време за останалите. 

До кулите задължително ще отидем, наскоро гледахме Бързи и Яростни 7 и детето много се впечатли как колата прескачаше между тях ;) 

Като направя плана, ще задавам въпроси отново. 

Благодаря още веднъж! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Можеш да хванеш и автобус, и трамвай.Но не от Атлантис, а от крайната спирка на монорелсовия влак, който тръгва от Атлантис.

По-лесно е с трамвая, защото има топла връзка между последната спирка на монорелсовия влак и спирката на трамвая.

Това е линията на трамвая и двете метростанции /спирки №3 и 5/, с които имаш връзка. Отбелязана е и връзката с монорелсовия влак- спирка №9

post-662-0-50962100-1429347857_thumb.jpg

Ето това е трамвайната спирка на Палмата. Снимката е правена от топлата връзка между монорелсовата станция и трамвайната спирка.

post-662-0-09924000-1429347887_thumb.jpg

До спирката на автобус 8 ще трябва да повървиш, а това не е толкова лесно, защото няма тротоари

От Атлантис единствения автобус, на който можеш да се качиш е Биг Буса.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Roje, премислям маршрута за Абу Даби - като гледам Емирейтс палас и Етихад Таурс са близо, мога ли като отида до хотела после пеша до кулите или с такси?

Записала съм си автобус 34 е от автогарата, наистина ли само с монетки се плаща, не може ли с карти - ние ще трябва да носим едно кило желязо :)

По 2 дирхама на човек, за деца също? 

Та плана е ако успеем към 10ч да сме в Абу Даби, хващаме автобус 54 и отиваме да видим джамията на светло. 

След това такси до Capital gate - за заведението на 18ти етаж ресторант ли е или кафене, трябва ли куверт/резервация и дали ще ни пуснат с дете?

От Capital gate тръгваме към Emirates palace с такси, освен ако няма удобен автобус в района. Какъв е дрескода за посетители? Ако е дълги панталони и затворени обувки ще е доста неприятно в жегите....

Разглеждаме хотела и района и отиваме в Etihad tower - откъде се взима куверта, директно от бара ли? 

Как да стигнем до топлата връзка до другата кула?

Общо взето това е скромния план - за един ден пак ще е добре ако успеем всичко това да минем, за Яз въобще не мога и да си помисля, т.к то е на другия край на града...

Евентуално, ако ни остане време до мола в WTC и после обратно на автобуса в 9ч. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Надя, Етихад Тауърс са точно срещу Емирейт Палас. Като отидете в хотела след това просто пресичате булеварда и отсреща са петте кули. Ето снимка, която е от стълбите на главния вход на Емирейт Палас, като излезеш извън територията на хотела и си пред Етихад Тауърс.

post-662-0-71223200-1429441580_thumb.jpg

Автобусите в Абу Даби са само с билети /тоест с монети или банкноти, които пускаш в кутия до шофьора/ Има само месечни карти по 80 дирхама. Ако нямаш само монети и ако сте примерно 2 души имаш два варианта. Първият е пускаш банкнота от 5 дирхама и няма ресто. Вторият е ако имаш примерно банкнота от 10 дирхама, не я пускаш а събираш шестте  дирхама на първите трима, които влезат в автобуса след тебе, оставяш си ги за теб, а пускаш 10 те дирхама тогава в кутията.

По плана ти. Да, хващате автобус 54 и отивате до джамията. Изчаквате си спирката, която е до нея. Май в тази тема по-рано бях обяснявал за тази спирка и бях пуснал и снимки.

На връщане от Джамията можете пак с автобус 54 да отидете до Зайед спорт сити /стадиона/, оттам да се качите на автобус 40 и да слезете на Кепитъл гейт.
Ако не Ви се чака си хващате такси от джамията. На 18 етаж има и кафе, и ресторант. Няма куверти и предварителни резервации през деня, защото е голяма жега и ако е много горещо отвън трудно ще стоите. Ако няма да имате време можете да прескочите пиенето на кафе на панорамната тераса, още повече, че ще ходите до Етихад Тауръс и там ще се качвате в панорамния бар на 74 етаж. А само да разгледате сградата. Много е красива и ефектна. Влизате във фоайето, качвате се на 18 етаж с асансьора  и на място ще прецените дали да останете или не.

От кепитъл гейт можете да хванете или такси, или автобус 40. С него ще стигнете близо до Емирейт Палас, но като се пресекат лините му с автобус 34 ще трябва да се прекачите. Иначе таксито до хотела ще ви излезе между 40 и 50 дирхама.

В Емирейт палас пускат само с дълги панталони и обувки. Ако отидете с такси предимството Ви ще бъде, че на входа на комплекса ще пропуснат таксито и дори да нямате резервация, която да покажете няма да Ви спрат. Ние бхме с такси и то си влезе без да спира и не се наложи да показваме резервацията си и писмото от хотела. Иначе по някой път не пускат да се влиза в комплекса. Няма правило за това кога можете да влезете и кога не. Въпрос на късмет е без резервация. Но с таксито шанса Ви е почти 100% да влезете. Препоръчвам Ви екскурзоводния тур за по 100 дирхама, защото ще можете да видите наистина невероятни и уникални неща в огромния комплекс. Без него ще можете да разгледате стълбите с фонтаните пред главния вход и фоайето на хотела. Но то е една хилядна от всичко останало.

От Емирейт Палас отивате в Джумейра Етихад Тауърс, втората кула. Ето това е покритата част, която служи като общо фоайе на  двете кули. В едната кула е панорамния бар а в другата авеню шопинга. Вдясно, където са пиколата е Джумейра тауърс с бара, а вляво, преди паркираните коли авеню шопинга.

post-662-0-77173300-1429443983_thumb.jpg

Влизате във фоайето на Джумейра тауърс и тръгвате надясно, където се намира рецепцията на Observation Deck at 300. Купувате си от там куверти и се качвате с асансьора на 74 етаж. Обиколете и си изберете хубава панорамна маса с добър изглед. Ние бяхме седнали в частта към Емирейт Палас и Променадата.

За Авеню шопинга в Етихад Тауърс има връзка през лоби бара на Джумейра Тауърс или пък излизате от входа на фоайето и влизате в отсрещния вход. Точно както е на снимката покритата осветена част. Това е входа на двете кули. Но то си има надписи навсякъде...

След това пак с автобус можете да отидете и да разгледате центъра, който също е много красив със символите на Абу Даби

post-662-0-98620700-1429444409_thumb.jpg

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Благодаря, Roje! Не знаех, че има трамваи в Дубай. Това е някаква новост.

Да кажа, че преди качване и след слизане от трамвая трябва да валидирате Нол-картата.

Ако пропуснете да валидирате преди излизане от трамвайната спирка ще ви отчете 7 дирхама вместо 3 дирхама(дано не бъркам точните цифри).

• Харесвам 2
Връзка към коментар

При автобус 101 за Абу Даби на слизане трябва ли да се валидира картата или ти вземат парите при качването?

Още при качването ти взема сумата от 25 дирхама от Нол-картата.

В останалите автобуси в Дубай, трябва да валидирате при слизане.

Връзка към коментар

Мерси много. В метрото и в автобусите значи трябва да се валидира и на слизане, изключение прави само 101.

В метрото няма да забравиш, защото няма как да излезеш без да се валидираш.

Важно е да не забравяш да се валидираш на слизане в автобусите и при излизане от трамвая.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много малко се гледа на Дубай като плажна дестинация. Защо така ? Все пак до там вече може да се отиде зимата за сравнително ниска цена .  Без да се сърдите , но за мен да тичам от мол на мол ми се струва ужасно, може би защото  не съм ходил де :huh: .Някой ходил ли е през декември и януари , става ли за плаж по това време ? Ветровито ли е зимата ? Водата става ли за къпане ? Идея за някой хотел на нормална цена , но не в стил жилещен блок и от там са такси до плажа , нещо приемливо до плаж ? Къде се хапва в Дубай в ресторанти по хотелите или извън тях има зведения за бързо хапване или нещо подобно ? Ако човек, реши да си направи там една нова година предполагам, че организират зрелищни фойервеки някой знае ли къде и от къде се виждат най-хубаво ? 

Връзка към коментар

Много малко се гледа на Дубай като плажна дестинация. Защо така ? Все пак до там вече може да се отиде зимата за сравнително ниска цена .  Без да се сърдите , но за мен да тичам от мол на мол ми се струва ужасно, може би защото  не съм ходил де :huh: .Някой ходил ли е през декември и януари , става ли за плаж по това време ? Ветровито ли е зимата ? Водата става ли за къпане ? Идея за някой хотел на нормална цена , но не в стил жилещен блок и от там са такси до плажа , нещо приемливо до плаж ? Къде се хапва в Дубай в ресторанти по хотелите или извън тях има зведения за бързо хапване или нещо подобно ? Ако човек, реши да си направи там една нова година предполагам, че организират зрелищни фойервеки някой знае ли къде и от къде се виждат най-хубаво ? 

2013 година бях една седмица преди Коледа и се къпах без проблем. Много приятно време беше, идеално за плаж :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.