Прескочи до съдържание

rumbo/edreams/budgetair 23-123 eur отстъпка от билети

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 2 минути , Яни каза:

Четвъртият ми опит с чата на Gotogate днес постигна същият резултат -отново полетите са fully booked /без значение коя дата искам/ и предлагат рефънд или бизнес класа. Намерих някакви мейли на някакъв customer service Center и писах и там, според АI следващият орган над тях е European Consumer Centre Sweden (ECC Sweden) или съответно European Consumer Centre Bulgaria. 

Ще пробвам към тях вече, директно с посредника не виждам повече шанс.  С авиокомпанията, имайки предвид опита по-горе, дори не съм пробвала.

"Fully booked"?!? Глупости... Полети има в официалния сайт дори и за икономичната класа:

image.png.a0e08ac607c0906fe16764cf5ef64cde.png

Просто цените вече са съвсем различни...

Според мен опитай все пак да им пишеш в Месинджър (там ми отговориха 3 минути след като им писах), обясни хубаво ситуацията и дано все пак отговорят нещо.

https://www.facebook.com/RoyalJordanian

• Харесвам 2
Публикувано:

Едва ли надзорните органи могат да ги принудят нещо, при положение , че предлагат да върнат парите за билета.Не знам и защо не искат да съдействат - авиокомпанията ще ги смени безплатно и агенцията няма да има допълнителни разходи. Успех , но си подготви план Б , ако пътуването е неотложно.

Писал съм го и преди , но са страшни мърлячи - единствената агенция от която не можах по никакъв начин да си върна пари за билети по ковидно време.След повече от година преливане от пусто в празно пих една студена вода за четирицифрена сума.Обшо няколко часа разговори с един от един по-дебилни агенти и всеки почваше отначало ,"ескалираше случая на по-високо" и всякакви тъпотии без резултат.За съжаление нямаше вече как да пусна оспорване през банката, иначе още отначало нямаше да се занимавам с тях.Твърдяха , че авиокомпанията (Суис) не им връща отговор , а после че ще преведе пари за отмените полети , накрая пък отказала да преведе и нищо не могат да направят - да се свържа с авиокомпанията.От Суис докрая категорично отказваха всякакво съдействие за билети купени през агенция , включително отказаха информация дали са направили refund - не можело да дават такава информация и клиентите трябва да се свържат с агенцията ! Ако бяха потвърдили можеше да оспорвам още , но така бях с вързани ръце. Параграф 21 отвсякъде 😄 

• Шок 3
Публикувано:
преди 1 час, r_nikolov1 каза:

Не пречи да опита, но аз когато писах в Месинджър на RJ, първо ме попитаха дали съм си купил билетите през официалния сайт и след това ми отговориха, че агенцията ми е отговорна за моите билети и да търся нея. Опитах 3 пъти директно да стане чрез RJ, защото аз също смятам, че проблемът (с нелогично променените полети) е от тях, а не от посредника, но те настояваха да се свържа с MyTrip и прекратяваха комуникацията ни.

Ако ги излъжеш, че е купен през тях? Няма какво толкова да ти направят, най:много да те напсуват 🙂

• Смея се 6
Публикувано:

В контакти на RJ има телефони на RJ европейски представителства,вкл и в Лондон. Мисля,че часовете са сменени глупаво от RJ,а индийският съпорт на Gotogate няма да направи нищо смислено . Не губите нищо ако им звъннете и обясните. Или занимавайте Gotogate докато вникнат в ситуацията.  Просто вероятно е до служител и инструкции за отговори. 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, stanimir каза:

Едва ли надзорните органи могат да ги принудят нещо, при положение , че предлагат да върнат парите за билета.Не знам и защо не искат да съдействат - авиокомпанията ще ги смени безплатно и агенцията няма да има допълнителни разходи. Успех , но си подготви план Б , ако пътуването е неотложно.

Писал съм го и преди , но са страшни мърлячи - единствената агенция от която не можах по никакъв начин да си върна пари за билети по ковидно време.След повече от година преливане от пусто в празно пих една студена вода за четирицифрена сума.Обшо няколко часа разговори с един от един по-дебилни агенти и всеки почваше отначало ,"ескалираше случая на по-високо" и всякакви тъпотии без резултат.За съжаление нямаше вече как да пусна оспорване през банката, иначе още отначало нямаше да се занимавам с тях.Твърдяха , че авиокомпанията (Суис) не им връща отговор , а после че ще преведе пари за отмените полети , накрая пък отказала да преведе и нищо не могат да направят - да се свържа с авиокомпанията.От Суис докрая категорично отказваха всякакво съдействие за билети купени през агенция , включително отказаха информация дали са направили refund - не можело да дават такава информация и клиентите трябва да се свържат с агенцията ! Ако бяха потвърдили можеше да оспорвам още , но така бях с вързани ръце. Параграф 21 отвсякъде 😄 

Не са само те мърлячи, аз имах подобен следковиден случай с далеч по-сериозните Expedia. Отменен €600 билет с Royal Air Maroc, над една година си прехвърляха топката и след хиляди комуникации накрая авиокомпанията потвърди, че е върнала парите на Expedia. На свой ред обаче те бяха категорични, че това въобще не е вярно, и не признаха приложеното доказателство. Така и не разбрах кой лъжеше, но пих една (единствената тогава) студена вода.

По казуса по-горе. Аз бих звъннал на Gotogate по телефон и бих искал ескалация на разговора с мениджър. Не.може да няма решение, още повече при наличие на места.

@Loverboy Gotogate и Mytrip са една и съща компания с един и същи съпорт, просто си имал късмет с Mytrip.

• Харесвам 5
Публикувано:

Агенциите са ОК, когато всичко с билета е ОК и няма промени (а в 90% от случаите има), но когато има промени - става страшно, както е видимо. Понякога авиокомпанията може да се излъже да помогне с промени на полети, ако не обърне внимание, че е купено през агенция, но за връщане на пари забравете - те връщат към оригиналната карта винаги, която е на агенцията. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В началото май по-нямаше промени , но в последните години стана масово.Луфти , Катар... всички. Wizz дори не ги броя.Пак по същото време имах полети на Търкиш през агенции и изобщо не исках повече да рискуваме с refund. Търкиш издаваха директно ваучери ,  независимо че е купено през агенция.Ако искаш пари - тогава вече трябва да се свържеш с агенцията си.Заложих на сигурно.По-добре с ваучер в джоба , отколкото да комуникирам за пари с някой в Бангалор.

Да не става тук като в "искрено и лично" , но нали от грешките си се учим.А параграфът е "22" , разбира се 😂

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 3 часа, Георги Матеев каза:

Не са само те мърлячи, аз имах подобен следковиден случай с далеч по-сериозните Expedia. Отменен €600 билет с Royal Air Maroc, над една година си прехвърляха топката и след хиляди комуникации накрая авиокомпанията потвърди, че е върнала парите на Expedia. На свой ред обаче те бяха категорични, че това въобще не е вярно, и не признаха приложеното доказателство. Така и не разбрах кой лъжеше, но пих една (единствената тогава) студена вода.

По казуса по-горе. Аз бих звъннал на Gotogate по телефон и бих искал ескалация на разговора с мениджър. Не.може да няма решение, още повече при наличие на места.

@Loverboy Gotogate и Mytrip са една и съща компания с един и същи съпорт, просто си имал късмет с Mytrip.

Да, да, знам, че са същите… просто имах късмет с тях и направиха промени, но това нищо не означава. 

преди 3 часа, stanimir каза:

В началото май по-нямаше промени , но в последните години стана масово.Луфти , Катар... всички. Wizz дори не ги броя.Пак по същото време имах полети на Търкиш през агенции и изобщо не исках повече да рискуваме с refund. Търкиш издаваха директно ваучери ,  независимо че е купено през агенция.Ако искаш пари - тогава вече трябва да се свържеш с агенцията си.Заложих на сигурно.По-добре с ваучер в джоба , отколкото да комуникирам за пари с някой в Бангалор.

Да не става тук като в "искрено и лично" , но нали от грешките си се учим.А параграфът е "22" , разбира се 😂

Това при нормални условия ми харесва на мен, защото понякога за 10 минути смяна на полетите, билетът ти на практика става refundable + можеш да избираш по-удобно и по-луксозни полети (ако си бизнес, например). В това отношение съм най-доволен от Луфти - всеки път ми пипат по нещо и после ребуквам на много по-смислени компании и винаги в по-висок клас, следователно печеля повече мили. 

Публикувано:

Компанията - майка  е една и съща , но Booking / Agoda или пък Lidl / Kaufland примерно,  имат донякъде и собствена политика.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 23 часа, r_nikolov1 каза:

"Fully booked"?!? Глупости... Полети има в официалния сайт дори и за икономичната класа:

image.png.a0e08ac607c0906fe16764cf5ef64cde.png

Просто цените вече са съвсем различни...

Според мен опитай все пак да им пишеш в Месинджър (там ми отговориха 3 минути след като им писах), обясни хубаво ситуацията и дано все пак отговорят нещо.

https://www.facebook.com/RoyalJordanian

И ние имаме промяна във времето на полетите с RJ - с новите часове имаме 55 мин време до следващия полет. Летището в Аман не е голямо, но ако има закъснение какво се случва? И какво може да направим?

Публикувано:

24 часа преди заминаването контрола се поема от авиокомпанията, така че не се занимаваш с gotogate и подобни, а с авиокомпанията

Публикувано:
преди 37 минути , neuromancer каза:

24 часа преди заминаването контрола се поема от авиокомпанията, така че не се занимаваш с gotogate и подобни, а с авиокомпанията

Това важи 24ч. от първия полет или за всеки от двата ( при двупосочен)?

Публикувано:
преди 16 часа, neuromancer каза:

тогава не е ли късно за разни смени?

Публикувано:

Това са точно оперативни промени

Закъснял самолет и изпускане на връзката и тн

Нали питаш ако има закъснение какво се случва - това. Авиокомпанията се оправя, не посредникът.

Публикувано:

Нидерландския Едриймс вече сваля полетите на Уиз до Ламеция до 4-5евро. Така че който иска да пазарува - сега е моментът. 

• Харесвам 11
Публикувано:

При опит да се плати замразен билет през edreams App изкарва следното съобщение “Unfortunately, your payment was cancelled”. Пробвах с други карти и начини, пак така.

Предните два дни са купувани:

В един ден 4 еднопосочни билети.

На другия ден 2 еднопосочни билети.

Днес е купен един еднопосочен билет и на втория дава това съобщение.

Това ли е краят на акаунта, няма мейл или друго?

Публикувано:

Някой има ли идея за Търкиш какво може да го “излекува”? Нищо не ми сваля полетите им. Нямам против да е без багаж, тъй като имам статус и ще си добавя. 

Георги Матеев
Публикувано:
преди 58 минути , lio каза:

При опит да се плати замразен билет през edreams App изкарва следното съобщение “Unfortunately, your payment was cancelled”.

Блокиран си, като е твърде вероятно това да е неофициалният край на Прайм членството ти. Вече не си правят труда да пращат мейл на всеки. Опитай все пак след 5-7 дни да купиш нещо, ако все още Прайм-ът ти е активен - защото може и скоро да го деактивират.

Последните 2 седмици имаше солидна акция и спряха много Прайм акаунти дори за съвсем минимални нарушения, включително нови акаунти на по 7-10 дни. Приятел, който все пак получи уведомление за спирането на Прайм-а си ми каза, че в копие като получател на мейла са били сложени още 50 човека едновременно - и не говорим въобще само за потребители от България.

Мисля, че на eDreams генерално почна да не им излиза сметката с Прайм и явно взеха мерки. Не знам как са очаквали нещо по-различно. То че цялата им схема (особено как ставаш член) е на ръба на скам-а е ясно, но май подцениха количеството хитреци в Европа и толеранса свърши.

@Loverboy Търкиш полетите станаха много упорити и вече няколко пъти купувам директно от сайта на авиомпанията (срам и позор). Последно преди 2 седмици швейцарският Прайм след доста рефреш даде към -30 евро, ама само 1 път и повече това не се повтори.

@lioняма смисъл от свързване със съпорта (проверено). Няма никаква опасност за вече издадени билети. За замразените билети пиеш студена вода, няма да успееш да ги платиш по никакъв начин. Изчакай няколко дни за направата на нов акаунт и ползвай съвсем различни данни - име, мейл, адрес, телефон, платежно средство, IP и тн. Засега не мога да разбера по какво точно хващат, но определено дебнат 10 пъти повече отпреди.

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , Георги Матеев каза:

Блокиран си, като е твърде вероятно това да е неофициалният край на Прайм членството ти. Вече не си правят труда да пращат мейл на всеки. Опитай все пак след 5-7 дни да купиш нещо, ако все още Прайм-ът ти е активен - защото може и скоро да го деактивират.

Последните 2 седмици имаше солидна акция и спряха много Прайм акаунти дори за съвсем минимални нарушения, включително нови акаунти на по 7-10 дни. Приятел, който все пак получи уведомителен мейл за спирането на Прайм-а си ми каза, че в копие като получател на мейла са били сложени още 50 човека едновременно - и не говорим въобще само за потребители от България.

Мисля, че на eDreams генерално почна да не им излиза сметката с Прайм и явно взеха мерки. Не знам как са очаквали нещо по-различно. То че цялата им схема (особено как ставаш член) е на ръба на скам-а е ясно, но май подцениха количеството хитреци в Европа и толеранса свърши.

@Loverboy Търкиш полетите станаха много упорити и вече няколко пъти купувам директно от сайта на авиомпанията (срам и позор). Последно преди 2 седмици швейцарският Прайм след доста рефреш даде към -30 евро, ама само 1 път и повече това не се повтори.

Да пробвам да се свържа със съпорта или няма смисъл?
Има ли опасност за вече издадените билети?

Имам още 4-5 замразени билети, за тях се пие студена вода предполагам със сигурност.

При направата на нов акаунт някакви съвети как да се ползва/направи, за да не го свържат със стария, за да мога д акупя останалите билети, които ми трябват през него...

Публикувано:

То лошото е, че човек не знае какъв е лимитът и кога се счита за “прекаляване”. Аз от май, когато пуснах Прайм, имам 19 резервации - не знам това много ли е, малко ли е 😁

Публикувано:

Мои приятели са получили мейл от едриймс и са го помислили за скам, точно защото писмото е препратено и видно адресирано до 50 души.

А след като ти канселират акаунта плащанията продължават ли или има начин да се преустановят? 

Публикувано:
преди 3 минути , Miladina каза:

Мои приятели са получили мейл от едриймс и са го помислили за скам, точно защото писмото е препратено и видно адресирано до 50 души.

А след като ти канселират акаунта плащанията продължават ли или има начин да се преустановят? 

А какво пише в този мейл? Можеш ли да споделиш поне съдържанието, без лични данни и имена? 

Публикувано:

За Air Serbia има ли намаление някъде? Не мога да сваля един полет от 65 евро никъде, а бях сигурен, че преди джеткостовете ги сваляха успешно. Сега не мърда никъде. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Вероятно въпросът ми не е за тази тема,но така или иначе тук се коментираха полетите на , Royal Jordanian. Какво ми трябваше по нощите да чета коментари за , Gotogate! Проблем ли е липсата на бащино име при полетите за Банкок? Резервационната система на Букинг изискваше само  name  и family name.  И съответно така са резервирани полетите с име и фамилия.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   2 магеланци

• adreno
    • ja3000bg
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.