Прескочи до съдържание

Кулинарен туризъм или какво да ядем по света


Препоръчани мнения

Едно, че две, че три....и тъй до 11 различни палави мезета...

Само да не чувам после приказки за канибализъм :)

 

Сърмички... 2 вида ...леко люти..месото е вътре на парченца. Отзад се вижда жулиени от месото.

post-615-0-43507000-1393809657_thumb.jpg

 

 

Кюфтенца и кожичка като чипс

post-615-0-04515400-1393809699_thumb.jpg

 

Филе

post-615-0-43304800-1393809708_thumb.jpg

 

Костите препържени и счукани на трохи..консумират се с малки тънки препечени питки

post-615-0-81285800-1393809770_thumb.jpg

 

Лепкав ориз като гарнитура на препърженото месо

post-615-0-98004800-1393809718_thumb.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

И малко от италианската кухня:

Тоскански специалитети: Домашни талятели с рагу от заек, Пиле в лимонов сос и задушен спанак, Брускети и Равиоли със сос от сирена и трюфели.

post-514-0-03972100-1393855735_thumb.jpgpost-514-0-64939100-1393855758_thumb.jpgpost-514-0-33211900-1393855886_thumb.jpgpost-514-0-45118100-1393855898_thumb.jpg

Ломбардия: Кноки със сирена, Аспержи с черен хайвер /беше комплимент от заведението/, специфична ломбардска паста, Фетучини с рагу от патица, Агнешко с панирани зеленчуци, Телешко с шфранов ориз

post-514-0-51836300-1393855994_thumb.jpgpost-514-0-48216000-1393856060_thumb.jpgpost-514-0-51721100-1393856074_thumb.jpgpost-514-0-58805200-1393856087_thumb.jpgpost-514-0-99254400-1393856111_thumb.jpgpost-514-0-23078500-1393856129_thumb.jpg

Венето и специалитети от Верона: Тартар от конско месо, Антипасто с пармезан, рукола и конско месо, Макарони с рагу и моцарела, талятели с рагу от заек, Тирамису и Крема рикота с ягоди и портокалов сок.

post-514-0-28021400-1393856257_thumb.jpgpost-514-0-80791500-1393856267_thumb.jpgpost-514-0-81944200-1393856279_thumb.jpgpost-514-0-44802200-1393856298_thumb.jpgpost-514-0-30400200-1393856309_thumb.jpgpost-514-0-76747400-1393856331_thumb.jpgpost-514-0-61843700-1393856321_thumb.jpg

Редактирано от mililia
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Малко арабски манджи от Дубай. На им знам имената, но всичко е агнешко....много вкусно приготвено :P

IMG_4673.JPG

 

IMG_4674.JPG.

 

IMG_5631.JPG

 

IMG_5634.JPG

 

И не толкова арабски, пак от Дубай...

IMG_4811.JPG

 

Вместо вино - фреш от авокадо :P !

IMG_4815.JPG

 

IMG_5490.JPG

Редактирано от Зани
  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Между другото, ако някой случайно се интересува от италианският културен институт организират поредица от семинари на тема италианското кулинарно изкуство, първият от който на 8 април от 18 до 20ч в сладкарница Орсети на Дондуков 19. Семинарите ще са на италиански и на тях ще се представят традиционни италиански кулинарни продукти в контекста на италианската култура, рецепти, различни етапи на процеса, на края дегустация. Първият е на тема великденски сладкиши.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Казончели ала бергамаска :) - типично за Ломбардия

От една тратория, която е много добре позната и на Duke ;)

 

Надявам се, че сте останали доволни от траторията, макар, че може би все още вечер е било малко хладно на балкончето...

Връзка към коментар

Надявам се, че сте останали доволни от траторията, макар, че може би все още вечер е било малко хладно на балкончето...

Много е добро заведението, но терасата не работеше още, само на обед я пускали засега. 

И за да не звучи много егоистично обсъждането - с Дюк говорим и препоръчваме La Colombina - приятна тратория в горния град на Бергамо, близо до къщата на Доницети. Добър избор като за стария град, където иначе съотношението ниво-цени е леко изкривено поради туристическия поток.

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Ошко, със змиите ни нахраниха във Виетнам. Една от най-старите ферми. Имам им визитката ако искаш да я посетиш. В тази ферма хранят и с други животинки, но е.... ммммм.... меко казано неприемлива храна за мен.

Виж, октопода, който омахахме днес е друго нещо :-)

И един практичен съвет - домакинята ни в Кипър вместо да удря октопода в плота и да хаби сили го сложи в няколко плика и го мушна къде!?? - в автоматичната пералня на програма центрофуга :-)

Е те такаваизобретателност не бях виждала!

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ошко, със змиите ни нахраниха във Виетнам. Една от най-старите ферми. Имам им визитката ако искаш да я посетиш. В тази ферма хранят и с други животинки, но е.... ммммм.... меко казано неприемлива храна за мен.

Виж, октопода, който омахахме днес е друго нещо :-)

И един практичен съвет - домакинята ни в Кипър вместо да удря октопода в плота и да хаби сили го сложи в няколко плика и го мушна къде!?? - в автоматичната пералня на програма центрофуга :-)

Е те такаваизобретателност не бях виждала!

Къде сте в Кипър? Ние ще ходим за майските празници.

Това с пералнята на сериозно ли? :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз също не съм снимала храната, но ще започна :)

Ето малко Доминикана натюр, извън петзвездните хотели.

Уловът за деня:

post-1273-0-38968800-1396906438_thumb.jpg

Менюто  е от риба, лангусти, ориз, пържени зелени банани, пиня колада.

post-1273-0-49959100-1396906532_thumb.jpg

post-1273-0-55417100-1396906633_thumb.jpg

 

 Изглед от "заведението", което е на брега на река, вливаща се в океана. До там се стига с лодка.

post-1273-0-08626900-1396906729_thumb.jpg

 

Плая Сосуа, обяд с chillo /red snapper/

post-1273-0-32016800-1396906822_thumb.jpg

 

И, накрая лангусти и скариди в сметаново-чеснов сос

post-1273-0-06052900-1396907154_thumb.jpg

Редактирано от Iva_a
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Напълно сериозно, да! Хахахаха и да! каза, че я ползва и за козунаците :-)

До днес бяхме в гръцката част. Сега тръгваме на север към турската ама къде ще замръкнем и ние не знаем. То нашия принцип е *който път хванем* . Ако имаш съвети - казвай Ошко! Ако искаш нещо специално да разучим - също :-)

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Докато ровех за Пелион, понеже съм запланувала едно ходене в края на юни, попаднах на следното от Мат Барет за Волос като столица на мезетата в Гърция :) , което ми стана смешно и забавно:

 

It was not hard to find a place where we could test the mezedes of Volos. Right on the waterfront there were a couple restaurants, filled with people at 2pm, each table loaded with small plates of various snacks and the tiny bottles they serve the tsipuro in. Paul and David were right. Every kind of fish and sea creature was available cooked in so many styles I realized that the only way to really do my job would be to rent a room upstairs and come down to eat and drink every couple hours. The tsipuro was served ice cold like the vodka in my cousins monastery in NYC and went down easy. Easier than ouzo. I was becoming converted. I thought about skipping Lesvos completely and spending my summer in this hot city, happily typing away in my air-conditioned hotel room waiting for a reasonable hour to sample some more mezedes and tsipuro.

 

Цялата статия:

 

http://www.greecetravel.com/pelion/matt.html

 

От личен опит, без претенции за изчерпателност (понеже опитът се състои в две произволно избрани кръчми по крайбрежната улица (т.н. waterfront ) - един път на път за Скопелос и втори път, на връщане от Скиатос, мога само да потвърдя, че храната наистина беше изключително вкусна, но то това не е рядкост за Гърция

Редактирано от Бръмбар
Връзка към коментар

Морски дарове и стриди във Франция, особено през студените месеци! Сурови, с лимон или оцет. И рак, омар или лангусти... Ще ги харесате или ще ги намразите за винаги, но трябва да ги опитате. 

post-1318-0-67755200-1399455406_thumb.jpg

post-1318-0-10383300-1399455422_thumb.jpg

post-1318-0-99817900-1399455435_thumb.jpg

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ако след като ги полееш с лимона, не се мърдат, значи не стават за ядене! Връщаш ги на келнера!

 

Заобичах ги завинаги, само че в топлите месеци край морето в Гърция.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.