Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 14 минути , randi каза:

Преди няколко дни на Т1.

PXL_20260901_011221349.jpg.cf6fe478a8d2f76a56fd2348980be20f.jpg

Оф, олекна ми. Мислех да ходя на интервю за виза, ама сега ще купувам директно билетите за САЩ...

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 8 минути , muchachote каза:

Може ли някой да ми каже със сигурност минават ли вече течности (половин литър)на летище София?

Последно като пътувах за Германия, началото на септември не минаваха. Всичко си беше стандартното 100 мл. С условието, че говоря за терминал 1, но не мисля, че е по различно от Терминал 2. Поне май месец последно си беше стандартното, а не вярвам от тогава да има промяна.

• Благодаря 1
Публикувано:

Мисля , че все още летищата на които минават са доста по-малко от тези на които е разрешено.В София не минават.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 2 часа, muchachote каза:

Може ли някой да ми каже със сигурност минават ли вече течности (половин литър)на летище София?

Не.

Наскоро се наложи да мина с половинка вода и ме накараха да я изхвърля. Излях я, но им казах, че са единствените, които правят проблем.

• Благодаря 1
Публикувано:

В София все още карат да се вадят течностите до 100мл от багажа !

По едно време не караха, но напосекък много държат и връщат масово за второ сакниране..Ако е само едно  нещо се минава без да се вади, но ако са 2-3 връщат и посотянно казват да се извадят. 

Какви 0,5 или 1л, това след 5-10 години евентуално.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Дани Магелани каза:

Излях я, но им казах, че са единствените, които правят проблем.

Е как ще са единствените? 

• Харесвам 1
Публикувано:

Вчера минавах през Кос, Станстед и Будапеща - и на трите летища важи ограничението до 100 мл. и гледаха строго. В Станстед особено много държаха да имаш само едно пликче с течности и по никакъв начин не може да минеш с 2 - дори тоталът на течностите да е под 1 литър.

Както и преди казах - докато цяла Европа не въведе нов единен унифициран стандарт продължавам по подразбиране да летя по 100 мл. правилата. Не ми се играе на руска рулетка къде ще мине повече и къде не.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 часа, muchachote каза:

Категорично не. На 11 даже малко се скарах със секюритито. Не можело 100 мл. В голямо шише. Дори не ми дадоха да си я изпия. Казах им че са 3 години назад и така ще си останат. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 минута , MayaS каза:

Не мижело 100 мл. В голямо шише.

Ама това винаги е било така. Гледа се шишето да е до 100мл. Никой не мери колко е пълно, ако е над 100, ами просто заминава...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

Ама това винаги е било така. Гледа се шишето да е до 100мл. Никой не мери колко е пълно, ако е над 100, ами просто заминава...

Ама не ми разрешиха да си я изпия. Не ми се говори и за злобните им физиономии. 

• Харесвам 3
Публикувано:
4 minutes ago, jorocontrola said:

Това е принцип навсякъде. Ще рече човек , че тук не са се събрали пътешественици с многогодишен опит.

• Харесвам 6
Публикувано:

И тук идва най-голямата мистерия за мен: 100 мл. течност е ОК. Празно шише (примерно) 0.5 л. е ОК. Но 100 мл. течност в 0.5 л. шише не е ОК. Какво точно ме спира да пътувам с разрешени 100 мл. течност + 1 празно шише и на борда да сипя тази течност в празното шише, което ще даде същия краен (иначе забранен) резултат?

И втората мистерия. Защо не може ДВЕ прозрачни пликчета с течности под 100 мл. и тотал под 1 л? Каква точно е разликата дали ще пътувам с 8 малки контейнерчета в едно пликче или в 2 пликчета ще имам по 4 контейнерчета? Тази тъпотия ми създаде реален проблем вчера на Станстед защото бях купил парфюм от предния полет и се наложи да изхвърля нещо за да мога да вкарам парфюма в пликчето.

Моля някой секюрити специалист да разясни, че на мен логиката и за двете ми убягва.

преди 6 минути , MayaS каза:

Ама не ми разрешиха да си я изпия. Не ми се говори и за злобните им физиономии. 

Точно такива най ги харесвам и винаги абсолютно демонстративно си изпивам течността пред тях - дори да знам прекрасно, че след това ще ме забавят умишлено с проверката. Не виждам как и защо някой ще ми забранява да си изпия напитката, която все пак не е била безплатна.

• Харесвам 7
Публикувано:

Обаче пък няколко страшни парчета са назначили на секюрити.Те по принцип повечето такива си гледат злобно , макар да не съм забелязал точно на летището.Дори ме радва , че все още се намират такива,  които си изкарват прехраната с истинска работа или поне се занимават с нещо полезно.

• Харесвам 3
Публикувано:

Миналата седмица пътувах в четвъртък от Т2 - течностите са си по 100 мл., техниката си се вади от багажа. Аз бях с лаптоп и го извадих от чантата.

Малката вода е 2 евро, а голямата 3 евро.  

Публикувано:

И на двата терминала (на 1 на десните скенери) разрешават 500 мл. вода, ако е за малко дете. Трябва да е извън багажа и да им се покаже. Няколко пъти изрично са ме питали дали нося бутилка и ако има, да я извадя от раницата, за да я видят.

Публикувано:
23 minutes ago, Eagleman said:

И на двата терминала (на 1 на десните скенери) разрешават 500 мл. вода, ако е за малко дете. Трябва да е извън багажа и да им се покаже. Няколко пъти изрично са ме питали дали нося бутилка и ако има, да я извадя от раницата, за да я видят.

Също и пюрета.Само човек трябва да си намери дете.

• Смея се 4
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Е как ще са единствените? 

Никъде, при пътуванията тази година, не ми направиха проблем за водата, като винаги си вадех бутилката. Може да е късмет.

Публикувано:
преди 1 час, Георги Матеев каза:

И втората мистерия. Защо не може ДВЕ прозрачни пликчета с течности под 100 мл. и тотал под 1 л?

Пликчето е с вместимост 1 литър, не течностите да са 1 литър общо.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   8 магеланци

• marycap
    • Мирослав Василев
    • ttashkov
    • Victoria
    • infectedmushroom
    • Kads
    • Граф Вронски
    • haizenberg
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.