Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

От една страна добре - ще има салон и на Т1. Ама от друга страна нали чакаме Т3 и затваряне на Т1. Май няма да го дочакаме скоро…

Публикувано:

Мисля, че това обаче засяга само ВИП салон, а не салон за пътници, който е във т.нар. ВИП терминал. Просто казват, че ако си платиш ВИП цената (meet&greet, etc.), ще можеш и ти да се възползваш, но реално не мисля, че става дума за салон, който да е достъпен с карти. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 43 минути , Loverboy каза:

Мисля, че това обаче засяга само ВИП салон, а не салон за пътници, който е във т.нар. ВИП терминал. Просто казват, че ако си платиш ВИП цената (meet&greet, etc.), ще можеш и ти да се възползваш, но реално не мисля, че става дума за салон, който да е достъпен с карти. 

Колко пъти ДП ще лети с частен самолет до Дубай? Поне 2-3 пъти на ден. Иначе не можем да докараме бройката...

image.png.bff6f38006bc82c29053f3ca933576d6.png

Пише си и редовни полети. Какво точно се разбира под премиум услуги...

Не че Т1 е много ВИП, но дано се облажим и ние 😉

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 22 минути , jorocontrola каза:

Колко пъти ДП ще лети с частен самолет до Дубай? Поне 2-3 пъти на ден. Иначе не можем да докараме бройката...

image.png.bff6f38006bc82c29053f3ca933576d6.png

Пише си и редовни полети. Какво точно се разбира под премиум услуги...

Не че Т1 е много ВИП, но дано се облажим и ние 😉

И в момента ВИП салона на ВИП терминала може да се ползва от всеки срещу заплащане дори да лети с Уизз Еър.. За салон на Т1 концесионер ще е същата компания като на т2, не ми се търси сега по новините при подписване на договора им за да дам линк.

• Замислям се 1
Публикувано:

Колко пък VIP гости да има дневно за да издържат салон ? 

Имаше новина за салон на Т1, но не последва ни дума , но вопъл , ни стон.

П.П.Аз един познавам и той не влиза в салони.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз не схващам защо изобщо ще се прави трети терминал, (ако е вярно), вместо да се ремонтира както трябва Т1

В момента от Т1 излитат 22 полета на ден, което е смешно малко.

В диапазона 12-17 часа има цели 5 полета.

През зимата ще паднат с 2-3-4 полета, защото Уиз орязва някои маршрути.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 30 минути , Alexander каза:

Аз не схващам защо изобщо ще се прави трети терминал, (ако е вярно), вместо да се ремонтира както трябва Т1

В момента от Т1 излитат 22 полета на ден, което е смешно малко.

В диапазона 12-17 часа има цели 5 полета.

През зимата ще паднат с 2-3-4 полета, защото Уиз орязва някои маршрути.

Идеята на новия терминал не е просто да замести стария, а да увеличи капацитета на летището и да подобри условията за пътуващите. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Че и метрото прави връзка и с Т2 и Т3, удобно за пътниците 😉

До 2030 дали ще стане, не ми е ясно. Ама си представям репортажи в новините, от Мунчовата партия как ще прерязват ленти.  

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 52 минути , Jorro каза:

Идеята на новия терминал не е просто да замести стария, а да увеличи капацитета на летището и да подобри условията за пътуващите. 

На теория може, ама на практика ще видим.

само за сравнение между еднакви градове даже София е по-голяма и столица.
Двата терминала в София  са общо 65000 кв метра.

Валенсия  е по-малка,  има точно толкова площ на летището за терминали и има  около  40-50% повече полети дневно.

• Харесвам 2
Публикувано:

Въпросът е как е организиран. Всички знаем, че Т1 е неудобен и тесен. Т3 ще е като разширение на Т2 и ще е доста по удобно, ще има повече възможности за ходене до самолета. Дори сегашната зона за хранене и магазини, ще се реорганизират.

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:

То авиокомпании не останаха да летят до София, но те за ВИП терминал се загрижили. Пореден абсурд.

Разбирам, че звучи прекрасно от пиар гледна точка, но само на мен ли ми се струва, че усилията трябва да се насочат в съвсем друга посока? На ръба сме да се превърнем трайно в селско лоу-кост летище с известно (и монополно) Star Alliance присъствие и дотам. Даже не виждам смисъл от Т3 с тея 10 полета на кръст.

Миналата година имам повече полети от Истанбул, отколкото от "домашното" ми летище София и не, тази тенденция хич не ме радва.

• Харесвам 16
Публикувано:

...мда и някой умнокрасив реже лентата на метрото пред Т3.

Видимо полетите и дестинациите намаляват с всеки изминал сезон , нов терминал ли ще доведе авиокомпаниите ? 

Ако е за площта - това са първото и второто най-натоварени летища в Европа  

Screenshot_20260825-092756.png

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 24 минути , stanimir каза:

...мда и някой умнокрасив реже лентата на метрото пред Т3.

Видимо полетите и дестинациите намаляват с всеки изминал сезон , нов терминал ли ще доведе авиокомпаниите ? 

Ако е за площта - това са първото и второто най-натоварени летища в Европа  

Screenshot_20260825-092756.png

Фактите сочат друго. 

След ковид всяка година пътниците се увеличават още 23та надмина 19та с 7.2 милиона ( срещу 7.1),  24та -> 7.9, 25та -> 8.4, а тази със сигурност ще бие миналата по брой пътници ( към края на юли са над 5 милиона) 

Само Wizz отвориха 8 нови дестинации ( вярно закриха няколко предимно дублирани от Раян) но все пак има един самолет повече базиран в София.

Да сравняваш претоварено Хитроу с новото летище в Истанбул, което има маса свободен капацитет е смешно.

Публикувано:

Това с площта не е радване, за това се возим в Истанбул по 20-25мин в самолета на земята.

Иначе ВИП терминала си го има и в момента, може да се резервира онлайн от сайта на летището, около 200Е и те визят направо на самолета, не е яденето и пиенето(което пък се плаща отделно), сега при новата фирма може да има и нова цена. 30 000 ВИП пътника ми се струва страшно голяма цифра.

• Харесвам 8
Георги Матеев
Публикувано:
преди 43 минути , Климент каза:

Фактите сочат друго. 

След ковид всяка година пътниците се увеличават още 23та надмина 19та с 7.2 милиона ( срещу 7.1),  24та -> 7.9, 25та -> 8.4, а тази със сигурност ще бие миналата по брой пътници ( към края на юли са над 5 милиона) 

Само Wizz отвориха 8 нови дестинации ( вярно закриха няколко предимно дублирани от Раян) но все пак има един самолет повече базиран в София.

Ситуацията е трагикомична, ако погледнем наличните опции - основно Wizz, Ryan, малко Bulgaria Air и 12-13 ежедневни полета до Star Alliance хъбове. British Airways е единственото изключение, но силно недостатъчно. За конкуренция или лонг-хоул полети дори не може да става дума, което съответно е отразено в свръх-високите цени за нашия пазар. Виж Будапеща, Загреб, Букурещ или Белград за сравнение. Откакто летя не помня София да е била толкова орязана. Какви 5 звезди, какъв терминал 3...

И да, повече площ не значи повече авиокомпании или трафик.

• Харесвам 11
Публикувано:
преди 14 минути , Георги Матеев каза:

Ситуацията е трагикомична, ако погледнем наличните опции - основно Wizz, Ryan, малко Bulgaria Air и 12-13 ежедневни полета до Star Alliance хъбове. British Airways е единственото изключение, но силно недостатъчно.

Всъщност ситуацията е тъжна. Ако подходим аналитично и изключим какво ни се иска на нас - както се спомена, имаме ръст на пътниците. Значи това търси пазара. Имаме 4-5 полета на ден до Милано/Рим/Лондон, но не и до САЩ или Азия. Ами значи (пак) това търси пазара или аз поне за това има пари. Какво ни се иска на нас и каква е БГ реалността са две различни неща за жалост...

• Харесвам 6
  • Браво 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 12 минути , jorocontrola каза:

както се спомена, имаме ръст на пътниците. Значи това търси пазара.

На хората видимо им се пътува и това е нормално, но в крайна сметка пазарът взима това, което му се предлага и е налично - поради липса на друг избор. А такъв, като гледам, скоро няма да има.

Неслучайно Гълив искат €1200 за билет с багаж до Тайланд... В адекватна конкурентна среда това просто нямаше да е възможно.

Нищо, явно по-важното е да построим лъскав Т3, да вдигнем летищните такси и да изгоним още авиокомпании.

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

Честно казано мисля, че пазарът просто взима това, което му се предлага - поради липса на друг избор. А такъв, като гледам, скоро няма да има.

+1

Това с пазара не работи по същия начин у нас. Има огромна маса от пътници, които ползват полетите на групата до Франкфурт, Мюнхен, Виена и Цюрих като свързващи полети на междуконтинентални. Никой не си е направил труда да си поиграе с данните, за да отчете потенциала на София. Дори и тук във форума надделява песимистичното мнение. Преди време бях писал за възможността София да се превърне в югоизточен хъб на Европа, а ако това се случи, следващата стъпка е експанзия в западна посока. Проблемът е в липсата на повече писти, които да обслужват подобен трафик. И да, докато политиците мислят на парче, а не глобално, недолюбваната тук група трупа огромни печалби и се превърна в абсолютен монополист за редовните полети с прекачване...

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 минути , Георги Матеев каза:

На хората видимо им се пътува, но в крайна сметка пазарът просто взима това, което му се предлага - 

Значи един път ходих с едни каки само за през деня до Лондон. Не вярвах, че може да има и други такива мераклии-будали. Но имаше една групичка от десетина девойки и те така. Много се учудих като ги видях вечерта пак на летището. Не бих си го причинил пак. Но аз просто нямах време за повече, те може и да не са имали пари за повече. Една нощувка с полети до Бергамо може да се уреди за 100Е на калпак, което си е относително евтино. При далечните полети цените вече са съвсем други както много добре знаеш. Не ми се вярва големите авиокомпании да не правят анализ на пазара и на покупателната му способност и така да избират, до къде да летят. Може да искаме, но явно не ни стигат парите или просто другите да имат повече пари за даване и самолетите да са насочени натам...

• Харесвам 4
  • Смея се 2
  • Замислям се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   8 магеланци

• Kamen
    • iMari
    • la vie de iren
    • antony2001
    • Redyred
    • Marisha
    • Hakkâri Spor
    • jungfraujoch
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.