Прескочи до съдържание

Малдиви - остров Маафуши

Ametist

Препоръчани мнения

Публикувано:

@liliya, на Арена-та работи ли му асансьорът на втория корпус, че като бяхме ние, лазихме нагоре-надолу до 5 етаж, но пък, гледката, към плажа,  беше супер.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 минути , AlexandraKo каза:

@liliya, на Арена-та работи ли му асансьорът на втория корпус, че като бяхме ние, лазихме нагоре-надолу до 5 етаж, но пък, гледката, към плажа,  беше супер.

Работи. Новата сграда също е с асаньор, който работи 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 41 минути , AlexandraKo каза:

Нямам идея . Ние бяхме в Salt beach със страхотна гледка към океана. Нашите приятели бяха в Арена на 2-я етаж и казаха , че не са имали асансьор . Но Аметист е отговорила вече 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
9 hours ago, liliya said:

От рибите-  преди всичко очаквайте да хапвате предимно туна. Ние имахме късмет да опитаме и други вкусни риби, но благодарение на майсторите- рибари, с които се оказахме по едно и също време на острова. Блгодаря и на тях(те си знаят кои са 🙂 ). 

Скоро едни мои приятели бяха на риболов на Малдивите и точно това ми споделиха, че местните много се радвали и взимали веднага туните, а другите риби ги връщали обратно.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
преди 34 минути , plamenk каза:

Скоро едни мои приятели бяха на риболов на Малдивите и точно това ми споделиха, че местните много се радвали и взимали веднага туните, а другите риби ги връщали обратно.

Ще кача снимки по- късно за онагледяване на коментара :). 

Има много риба, но в заведенията преди всичко сервират туна и установих , че не могат да в приготвят много добре. Пекат рибата до пресъхване и без сос е много суха. 

На пазара в Мале има от пиле мляко, но за съжаление е трудно придвижването до там. Жалко , че на Маафуши няма рибен пазар или поне рибари, които да продават на пристанището. Единственият вариант е сам да си уловиш и приготвиш/приготвят.

Редактирано от liliya
Публикувано:

Здравейте!И нашето семейство с интерес следи темата,предстои ни пътуване до Маафуши,може би края на март и началото на април или периода края на ноември.Виждаме,че температурните дневни амплитуди са малки.Струва ни се доста горещо 32 усеща се ,като 38.Има ли бриз

и изобщо поносими ли са жегите?

Публикувано:
преди 4 часа, Боб 11 каза:

Здравейте!И нашето семейство с интерес следи темата,предстои ни пътуване до Маафуши,може би края на март и началото на април или периода края на ноември.Виждаме,че температурните дневни амплитуди са малки.Струва ни се доста горещо 32 усеща се ,като 38.Има ли бриз

и изобщо поносими ли са жегите?

В момента е доста приятно. Подухва вятър и разхлажда, но иначе си е горещо. Обикновено има вятър през дъждовния сезон.  

• Харесвам 2
Публикувано:
Преди 1 час, Боб 11 каза:

Благодаря Аметистче! Края на месец март и началото на април предполагам,че ще е поносимо.....

Да, със сигурност ще е поносимо. 🙂 След първия ден няма да ти прави впечатление колко е топло. 

• Харесвам 2

Ето "малко" снимки от Маафуши, Мале, Фихалхохи и Адраан 🙂

Ще ме прощавате ако съм досадила с бройката 🙂 , но чуденето какво точно да избера беше дълго. Една препоръка за отиващите на Маафуши: вземете си репеленти. Принципно пръскат, но все пак има комари.През деня ги няма, но кръвопийците вечерно време здраво беснеят. Друго: задължително носете обувки за водата , тъй като има страшно много корали и ходенето  без тях е направо екстремно и обикновено завършва с рани и силни болки. Препоръчвам да си вземете плавници (в Декатлон продават от късите и са удобни за носене в багажа) и шнорхел (или маска full face).

DSC_0007.JPG

DSC_0009.JPG

DSC_0047.JPG

DSC_0048.JPG

DSC_0078.JPG

DSC_0193.JPG

DSC_0231.JPG

DSC_0244.JPG

DSC_0317.JPG

DSC_0371.JPG

DSC_0413.JPG

DSC_0438.JPG

DSC_0454.JPG

DSC_0487.JPG

DSC_0494.JPG

DSC_0511.JPG

DSC_0519.JPG

DSC_0578.JPG

DSC_0603.JPG

DSC_0635.JPG

DSC_0655.JPG

IMG_1199.JPG

IMG_1214.JPG

IMG_1231.JPG

IMG_1312.JPG

IMG_1382.JPG

IMG_1584.JPG

IMG_1705.JPG

IMG_1717.JPG

IMG_1719.JPG

IMG_1790.JPG

IMG_1838.JPG

IMG_1871.JPG

IMG_1881.JPG

IMG_1929.JPG

IMG_1935.JPG

IMG_1941.JPG

IMG_1949.JPG

IMG_1979.JPG

IMG_2007.JPG

IMG_2025.JPG

IMG_2032.JPG

IMG_2033.JPG

IMG_2050.JPG

IMG_2054.JPG

IMG_2058.JPG

IMG_2060.JPG

IMG_2061.JPG

IMG_2067.JPG

IMG_2073.JPG

IMG_2074.JPG

IMG_2079.JPG

IMG_2081.JPG

IMG_2082.JPG

IMG_2086.JPG

IMG_2087.JPG

IMG_2088.JPG

IMG_2089.JPG

IMG_2091.JPG

IMG_2095.JPG

IMG_2097.JPG

IMG_2111.JPG

IMG_2125.JPG

IMG_2227.jpg

IMG_2228.jpg

IMG_2262.JPG

IMG_2265.jpg

IMG_2266.jpg

IMG_2268.jpg

IMG_2282.jpg

IMG_9317.JPG

IMG_9328.JPG

IMG_9377.JPG

IMG_9534.JPG

IMG_E2115.JPG

IMG_1290.JPG

GOPR8177.JPG

GOPR8178.JPG

GOPR1922.JPG

GOPR2005.JPG

GOPR2006.JPG

Редактирано от liliya
  • Харесвам 27
  • Браво 6
Публикувано:
преди 32 минути , Боб 11 каза:

Браво,страхотни снимки.

Относно репелентите-аутан тропикъл върши ли работа.

Да, точно той ти трябва, с 25% ДЕЕТ.

• Харесвам 1
Преди 1 час, Боб 11 каза:

Браво,страхотни снимки.

Относно репелентите-аутан тропикъл върши ли работа.

Благодаря 🙂

Да , ефикасен е ! Аз носех няколко вида, включително и тропика и джънгъл формула.  От аптеката в Промахон(има онлайн с телефон на БГ за поръчки и доставки) си поръчайте джънгъл формула 3 или 4 . Действа безотказно! Както и си вземете таблетки за репеленти в контактите 🙂

Редактирано от liliya
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 часа, liliya каза:

Благодаря 🙂

Да , ефикасен е ! Аз носех няколко вида, включително и тропика и джънгъл формула.  От аптеката в Промахон(има онлайн с телефон на БГ за поръчки и доставки) си поръчайте джънгъл формула 3 или 4 . Действа безотказно! Както и си вземете таблетки за репеленти в контактите 🙂

Здравейте,

понеже и ние ще отсядаме в този хотел Salt Beach Hotel, може ли да споделите защо закуската им не става, смисъл гадна ли е какво точно сервират, че не става, тъй като и ние сме със закуска, а вие къде закусвахте, ако не в хотела? 

Може ли линк към тази аптека (Промахон)за репелентите против комари?

Публикувано:
преди 7 минути , zvezda9001 каза:

Заповядай:

https://www.aptekapromahon.com/jungle-formula-maximum-originalСпрей-против-комари-и-насекоми-силна-защита-75ml-p-7751.html

• Харесвам 1
Публикувано:
52 minutes ago, zvezda9001 said:

Здравейте,

понеже и ние ще отсядаме в този хотел Salt Beach Hotel, може ли да споделите защо закуската им не става, смисъл гадна ли е какво точно сервират, че не става, тъй като и ние сме със закуска, а вие къде закусвахте, ако не в хотела? 

Просто нищо не става за ядене, освен че е бедна като разнообразие. Някой който по-скоро е бил може да сподели, на мен спомена ми е , че нищо не ставаше и в малкото случаи, когато слизах за закуска хапвах филия с мед. Като цяло не очаквайте някакъв гурме туризъм на Маафуши даже и на вечеря...

• Харесвам 4
преди 4 часа, zvezda9001 каза:

Здравейте,

В този хотел, доколкото разбрах проблемът със закуската не е от скоро. Така си е от край време. И оплакване да направиш, няма кой да те чуе. Ние се прибрахме на 03.02., така че инфото ни е съвсем "прясно".

Хотелът , се намира непосредствено зад водните спортове на плажа и е след пристанището на 200м в ляво,както и на две минути от х-л Арена. Гледката към залеза е много красива и вечер навън има музиканти . Момичетата и момчетата, които работят в него са много усмихнати и любезни.  Закуската обаче, беше умопомрачителна- няма какво да се яде. Ние сутрин хапвахме по 2 варени яйца или омлет с 2  яйца(повече и да искаш не ти дават хаха) и по едно кафе. Просто имахме късмет , че изначало не разчитахме на тази закуска, тъй като ние започваме деня с шейковете на Хербалайф и си носехме такива. Това , което виждате на снимките е закуската, сервира се и не се дозарежда отново. Дали ще отидеш в 8.30ч , в 9ч или 9.30ч няма разлика, все по един и същи начин изглежда. Наоколо има магазинчета, ако искате нещо да си купите... има и пекарна, но не сме опитвали сладкишите, тъй като избягваме да хапваме  тестено. Йогурт се продава в магазинче наблизо ,на ъгъла срещу хотел Каани. А другите хранителни магазини, ще ви ги покаже на място Аметист. От там можете да си купувате плодове. Питайте я и от къде да си купите кокосово масло, страхотно е. Та..... Според мен, ако сте свикнали  да закусвате обилно, това ще е проблем за вас, но можете да го разрешите частично като си вземете в багажа телешка  или конска луканка/суджук  и кашкавал (свинското е забранено да се внася на острова). В стаите има мини бар.

По принцип в Арена закуската е значително по-богата, но как стои въпроса да се закусва там, трябва да проверите на рецепция. Предполагам, че ако си платите само закуска, не би трябвало да има проблем, но преди това отидете и вижте дали ще ви допадне. За вечерята , по-горе бях написала да разчитате на х-л Арена. Това не означава гурме или някакви специалитети. Очаквайте риба тон, салати, пилешко, ориз във всякакви разновидности, картофи и  телешко понякога (за две седмици имаше около 2-3 пъти) и паста. Десертите са плодове-преди всичко ябълки и портокали, разни кремчета и многооооо рядко папая и ананас. За разлика от вечерната блок - маса, обедното меню е много по-добро и има доста по-вкусни неща. По-добре заложете на обедите, ако седите в Маафуши. В резортите също(поне в тези двата , в които ходихме) храната не беше като за 5-звезден хотел. И там се набляга на пилешко, риба тон и паста. Извън последното "хранително разнообразие" в  единия имаше  печено агнешко(но в тая жега на мен не ми се връзва), а в другия само телешки кюфтенца.

С две думи наслаждавайте се на гледките, шноргелинг и резорти, храната я оставете на втори план и не си разваляйте почивката заради нея.

IMG_1294.JPG

IMG_1295.JPG

IMG_1296.JPG

IMG_1297.JPG

IMG_1298.JPG

IMG_1299.JPG

IMG_1532 - Copy.JPG

Редактирано от liliya
  • Харесвам 3
  • Шок 5
Публикувано:

Ние бяхме миналата година март месец в Salt Beach Hotel и закуската изгелждаше по същия начин. Слязохеме веднъж и повече не повторихме. Наш приятел хапваше сириъл всяка сутрин в хотела.

За вечеря ние само в Арената се хранихме, храната не беше много разнообразна, нямаше салати ако не се лъжа, но като цяло беше вкусна, а и всяка вечер почти имаше жива музика и беше приятно. Ако отида някога пак на Маафуши бих отседнала в Арената определено. 

Ние си купихме и една ескурзия от Salt Beach Hotel и ни извозваха с много стари лодки. След това се запознах с Аметистчето и тя ни организира още две екскурии и бяхме доволни много. 

Ние закуско-обядвахме или в ризортите, или посещавахме перкарната. Там имаше и сандвичи.

Като цяло на нас закуската не ни беше от особено значение предвид, че ставахме за обяд 😄 На както вече са казали - не очаквайте гурме в Малдивите като цяло, насладете се на рифовете 🙂

• Харесвам 3
Публикувано:

Значи, още магеланец Петров, който трасира пътя за Маафуши, даде препоръка, че най - добре е в Арена.

Ние го послушахме и всичко си беше прекрасно. Готвачът, кат го поФалих първата вечер, че готви страхотно рибата-тон / една от любимките ми/, кат отмъкна подарък магнит и мускал, всеки ден на закуска, ме информираше, какво ще пече на вечеря. И, съвсем естествено, нашата риба си беше точно, както я обичам - обясних му го веднъж и чилякът разбра и запомни.

И като си имахме и туй съкровище Аметистчето, си нямахме проблем и с другите работи.:)))

Смея да твърдя, че манджата в Adaaran rannalhi беше превъзходна. Имаше много вкусни и красиво приготвени неща. И огромно разнообразие на салати, основни, супи, десерти и пр.+ разни винца.

Кат на хубав турски ол-инклузив. Сега погледнах, в моята тема за Малдивите не съм сложила снимки от манджата. Може би, са на фотоапарата. 

Отделно - на баровете през деня - джин с тоник на корем.

И накрая, каквато съм си чаровна, го прилъгах бармана да ми даде бутилката джин, пълна до половината , че да си имаме за вечерта.:))))))

• Харесвам 3

Благодаря на всички за отговорите, все ще се справим със закуската 🙂 ние не посещаваме места заради храната така че за нас това не е проблем 🙂 и ние се взехме стая с балкон и гледка към океана, така че това напълно ни стига 🙂 имаме си и един много добър човек Мишел, така че се надявам че всичко ще е наред 🙂 като се върнем ще дам отчет 🙂

Редактирано от zvezda9001
  • Харесвам 1
Публикувано:

На Адааран раналхи беше агнешкото, за което писах. Там единствено го видях. Останалото , обаче не ме впечатли изобщо. Нямаше никакво разнообразие от морски дарове. Може би ние така сме уцелили, нямам идея. За напитките , споделям напълно мнението, че там  беше най- добре.   Вина, коктейли и марков  алкохол - колкото искаш. За Арена също напълно съм съгласна , че е най- добре. За съжаление , когато ние искахме да букнем там , нямаше свободни стаи. Затова действайте навреме 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

И аз ви благодаря,ще го съобразим.

Нашатапочивка беше планувана от 27 януари до 6 февруари,но не успяхме да се справим със самолетните билети за трима с Катарците.Сега дебнем за края на март или началото на април,но цените са около 640 евро на човек.Лилия и Звезда бихте ли споделили,как пътувах/те.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.